Jeleztem, hogy a "hagyományos", leginkább tükrös sablon eléggé megfelelő. Ha azzal precízen beállítod, akkor ugyanoda kell esnie a túlnyúláshoz. Ha még jobbra akarod állítani, akkor mérőlemezek és műszerek/oszcilloszkóp kell és sok türelem. Mivel úgysem látod a tű állását, az összes állítósablon csak megközelítő jellegű eredményt adhat. Bármilyen hangszedőről beszélünk is!DeProtector írta: ↑2025.06.17., kedd 22:40Úgy értem, hogy mikor megvetted, elsőre gondolom leellenőrizted/összevetetted az addig használt méréseddel. Meg mondjuk fülre. Ezzel beállítva jobb-rosszabb-e mint azelőtt, ilyesmi.supravox írta: ↑2025.06.17., kedd 20:15Igen Feickert.DeProtector írta: ↑2025.06.15., vas. 16:52
Mármint a Feickert van neked? Meg vagy vele elégedve, kellően pontos?
Hogy érted,hogy kellően pontos?
Nagyon precizen van kivitelezve.
Mást nem tudok róla mondani.
Gyanítom pontosabb mint egy fénymásolt kimyomtatott izé de már én szégyenkezem,hogy vettem egy rendes eszközt a hamgszedőim beállításához.
Igazából nekem pont az a bajom, hogy nincs egy normális eszköz amivel konkrétan a túlnyúlást le lehetne csekkolni pontosan. A ránézésre kisvonalzón meg tolómérő hegyénél mennyiazannyit játszani nekem nem elégíti ki a precizitás fogalmát. Gyári sablonra hiába is vágynék a karomhoz, amin mondjuk fel lenne rajzolva az ív.
A körzős-nyomtatós témakört szintén nem érzem előrelépesnek az eddigiekhez. De persze lehet, hogy csak én gondolom, hogy precízebben kellene ezekkel a dolgokkal operálni.
Hogy mit hallasz? Darvasék elemezték ezt egyik cikkükben. Érdemes elolvasni és a következtetéseket levonni. Sok sikert! :)