Rock60 írta: ↑2025.05.20., kedd 14:28
revox írta: ↑2025.05.20., kedd 11:31
... visszaszereléskor ügyelni kell,hogy ne legyen megtépve,ne okozzon felesleges feszültséget a karban. Eme utóbbi intelmet, minden hifi egység csavarja esetén alkalmazom. az egész egy rezgőkör. készülékhéz csavarjait is csak annyira,aemnnyire feltétlen szükséges.
egyébként van egy hangkarom,amin direkte hangolható a rezonancia a csavarok eltérő erővel történő meghúzásúval. ja,bocs,kettő is. De ez mivel ott működik, minden más kar esetén is befolyásolja a végeredményt.
Csak azt nem tudjuk, hogy a rezgőkör mikor optimális. Ha a csavart vagy a bármit kicsit tépjük meg, vagy ha nagyon, vagy egyáltalán nem...
A második bekezdésed is erre utal.
Még az is lehet, hogy a Rega - csonk úgy lenne a legjobb, hogy éppen hogy csak meghúzva, de beragasztva...
Vagy nem.
ez jó kérdés. Az Artemis Labs (Schroder) TA1 kar esetén pl azt mondja a user manual, hogy állíts be mindent, mérleggel,stb... amit be lehet, aztán fülre húzd készre

Ott az ellensúly áll két darabból és a két fél egymáshoz feszítésének mértéke tologatja a hangot, de a manual arra nem tér ki, mit és mikor fogsz hallani. Vélhetően ez rendszerenként eltér.
A Viv Lab /Rigid Float esetén ezt bonyolítják, hogy az ellensúly és kontraanyájának meghúzási mértéke, az SME rendszerű cserélhető headshell meghúzási ereje, az un Nelson Hold rendszerű pickUp befogatási rendszer meghúzása, és ha ez nem elég, a karon van három szilokongyűrű,aminek a karon való ide-oda tologatása hangolja a kart. De az, hogy mikor,mi történik, annyival intézik el,hogy játsz vele
én speciel nem szeretem megtépni a csavarokat. Ja, a rigid Floatnál kihagytam a karmagasság állítást is. Sokat azzal játszottam,ahogy kerestem a megfelelő VTA-t, de ott is azt figyeltem meg, ha nagyon megtépen a csavart, hajlamosabb kicsit feszültebben szólni. Azt gondolom, plusz feszültséget bevinni nem szabad. Csak aztán maradjon az a kar a helyén... Azimut állító csavar... Ja,az is hangolja...
mindig mondtam, a Rega a legjobb kar. Igénytele, mint a rosseb és összességében, nem szól rosszul... (csendben mondom el, az Opera Droplet LP5-öst egy Rega karral szerelve hallgatták meg és futva vitték. már,amennyire lehet vele futni

két autóval szállítottuk el, egybe nem fért be)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu