Persze,hogy működik.Smart845 írta: ↑2025.05.16., pén. 13:40Háááát nem tudom,hogy ez így működhet-e?
Igen,a fekete drót a karföldelés.
Nálam is így van.
Gyárilag.szimmetrikus a WW kábel.
XLR-el kértem.
A Soulnote.fonó meg kifejezetten szereti ezt.
Persze,hogy működik.Smart845 írta: ↑2025.05.16., pén. 13:40Háááát nem tudom,hogy ez így működhet-e?
Igen,a fekete drót a karföldelés.
Itt - az ábrán - árnyékolás a harmadik pont. A föld külön van.
Akkor az 1-es pinre nem kell kötni és így is működik.juliush írta: ↑2025.05.16., pén. 13:56A linkelt rajz fölötti hozzászólás mindent elmagyaráz, sőt, ha jobban megnézitek a rajzot, ott az is látható, mit köt(het)nek a föld/árnyékolás pontokra. A hangszedő tekercseiben keletkező jel a két pólus közötti feszültségkülönbségben realizálódik, ami független a referencia földtől, ezért is nevezik "floating"-nak, "lebegőnek". A fonó előerősítő belső földelési architektúrája gondoskodik az illesztésről a rendszer további elemei felé.
Háááát nem tudom,hogy ez így működhet-e?
Szerintem a föld nincs bekötve hisz oda nem kell.
Ugyebár az xlr csati 3 pólusú.Hideg,meleg pont és a föld.
Ezt,hogy érted?
És honnan szerzel föld kábelt mindkét xlr csatlakozóhoz?
Mert minek ha a fonók 90%-a nem szimmetrikus.
Ha ez ennyire egyszerű és kézenfekvő - ránézésre tényleg az - akkor miért nem ezt alkalmazzák mindenhol már ezer éve, hanem az RCA - t ?
Rock60 írta: ↑2025.05.15., csüt. 21:15Mi köze van egymáshoz ?
Szövegkörnyezet kérdése.
Milyen szimmetrikus kimenettel megáldott szerkezet lehet beépítve agy lemezjátszóban ?
Nyilván nem végfok, vagy dac, ha valami, akkor phono...
Tehát, ha valaki szimmetrikus kimenetet emleget egy lemezjátszóban, akkor joggal feltételezhető, hogy az nagy eséllyel beépített phonót tartalmaz.
Kizárásos alapon...![]()
Ez így van.dixie-chicken írta: ↑2025.05.15., csüt. 15:18@SoundMania:a vásárló erő csökkent,lényegesen,főleg a Covid után,amikor a kész termékeknek az árai az egekbe emelkedtek,az életünk minden szegmensében,a béremelések ezt nem követték arányosan,sokkal nehezebb ma elkülöniteni pénzmagot,bármilyen hobbynk is van...nem politizálni akarok,csak a realitásra rávilágitani...
Mi köze van egymáshoz ?
Ez így van. Nincs vita. Ahogy jeleztem, nem kell mindenkinek hifit birtokolnia! Vagy behelyettesíthető mással... Autó, lakás, stb...kinek mire nem futja....dixie-chicken írta: ↑2025.05.15., csüt. 15:18@SoundMania:a vásárló erő csökkent,lényegesen,főleg a Covid után,amikor a kész termékeknek az árai az egekbe emelkedtek,az életünk minden szegmensében,a béremelések ezt nem követték arányosan,sokkal nehezebb ma elkülöniteni pénzmagot,bármilyen hobbynk is van...nem politizálni akarok,csak a realitásra rávilágitani...
Régen sem volt másképp... Nem kell mindenkinek "hifi" .... Akkor is választani kellett meg most is.dixie-chicken írta: ↑2025.05.15., csüt. 12:45ja és lufiban élünk,nincs rezsink,nem eszünk,iszunk,öltözködünk,orvosság sem kell senkinek,csak a hifi az életcélunk és vegetálunkHavi 600 br., kb 400nettó, 1év 4.8M... Ennyiért már nem csak egy vidi tornyot vehet.... De persze vehet azt is, meg jöhet nyafogni.....![]()
ja és lufiban élünk,nincs rezsink,nem eszünk,iszunk,öltözködünk,orvosság sem kell senkinek,csak a hifi az életcélunk és vegetálunkHavi 600 br., kb 400nettó, 1év 4.8M... Ennyiért már nem csak egy vidi tornyot vehet.... De persze vehet azt is, meg jöhet nyafogni.....
1: mert nem nézem ki egy újoncból, aki azt írja, hogy "szimmetrikus kimenettel ellátott", hogy másra gondol, mint beépített fonó...PgSpa írta: ↑2025.05.14., szer. 13:201. Nem értem, hogy miért említed a beépített phono-t? Én nem írtam róla...SoundMania írta: ↑2025.05.10., szomb. 17:45
A Projekt debutök az ortofon om5-tel, om10-zel még vállalhatatlanul gyenge hangúak. Talán feljebbi típusuk (2-3-al) már egy 2m black vagy At740-el már belvállalható kezdő szinten. De asszem phonó (szerencsére) még abban sincs. Szerintem amikor egy vidi torony 1 évi fizetés lehetett, ma meg már 600ezres átlagfizetésekről beszélnek, ne 1 havi pénztért várjon csodát az ember. Egy "normálisabb" telefon kerül annyiba.... mégha túlárazott is... Így pár 10 ezres fonót sem fontolgatnék ha szimmetrikus, ha nem. (az 50filléres fagyi is már 700 ft... Mit vesz többet az ember? Fagyit vagy lemezt? Ez el is dönti a kérdést, hohy szükség van-e hifire. - nagyjából )
2. Ezt a mi fért bele anno az éves fizetésbe játékba felesleges belemenni, mert semmi értelme. A gengszterváltás előtt teljesen torz volt a kereskedelemben a termékek árazása, most is torz, ez hamarosan borulni fog.
3. A Pro-Ject szimmetrikus modelljei 350-400e körül kezdődnek (plusz a pickupcsere, ami a legolcsóbb MC-vel is kb 150e) ehhez kell a legolcsóbb szimmetrikus phono, ami 160e, a legolcsóbb ilyen kábel 30e, az összesen már 680-730e Ft, mondjuk a havi reálbér -és akkor a többi komponens már megvan...
1. Nem értem, hogy miért említed a beépített phono-t? Én nem írtam róla...SoundMania írta: ↑2025.05.10., szomb. 17:45
A Projekt debutök az ortofon om5-tel, om10-zel még vállalhatatlanul gyenge hangúak. Talán feljebbi típusuk (2-3-al) már egy 2m black vagy At740-el már belvállalható kezdő szinten. De asszem phonó (szerencsére) még abban sincs. Szerintem amikor egy vidi torony 1 évi fizetés lehetett, ma meg már 600ezres átlagfizetésekről beszélnek, ne 1 havi pénztért várjon csodát az ember. Egy "normálisabb" telefon kerül annyiba.... mégha túlárazott is... Így pár 10 ezres fonót sem fontolgatnék ha szimmetrikus, ha nem. (az 50filléres fagyi is már 700 ft... Mit vesz többet az ember? Fagyit vagy lemezt? Ez el is dönti a kérdést, hohy szükség van-e hifire. - nagyjából )
A Projekt debutök az ortofon om5-tel, om10-zel még vállalhatatlanul gyenge hangúak. Talán feljebbi típusuk (2-3-al) már egy 2m black vagy At740-el már belvállalható kezdő szinten. De asszem phonó (szerencsére) még abban sincs. Szerintem amikor egy vidi torony 1 évi fizetés lehetett, ma meg már 600ezres átlagfizetésekről beszélnek, ne 1 havi pénztért várjon csodát az ember. Egy "normálisabb" telefon kerül annyiba.... mégha túlárazott is... Így pár 10 ezres fonót sem fontolgatnék ha szimmetrikus, ha nem. (az 50filléres fagyi is már 700 ft... Mit vesz többet az ember? Fagyit vagy lemezt? Ez el is dönti a kérdést, hohy szükség van-e hifire. - nagyjából )PgSpa írta: ↑2025.05.10., szomb. 19:30Több vonalon indulnék el, követve gondolatmeneted:SoundMania írta: ↑2025.05.10., szomb. 17:45Szerinted valami jóféle stúdiólemezjátszóra gondolt a kérdező az "ellátottal"? :)
Vagy egy 100e ft-os játékszerre, amit legyártani is kár volt nemhogy megvenni az.
Mikor egy Rega Planar 3 közel 500ezer szűken újan, egy nem olyan rossz hangszedővel.....? És még szimmetrikus kimenettel el sincs látva, csak van neki.... :)
1. A hangkarok kábelezése általában szimmetrikus, kivéve pl. az általad is említett Regákat. Innentől ha kedvünk tartja olyan kábelezést akasztunk a kar után, amit szeretnénk, főleg, ha 5pin-es DIN dugalj van rajta. Tehát nem az általad sugalmazott misztikum ködébe vész az ügy, hanem a tisztes középkategóriábva esik, ahol a futóműhoz választ egy jó kart az ember.
2. Abban igazad van, hogy a szimmetrikus kábelezést nem szokták az alsóbb ligákban alkalmazni, hiszen úgy gondoljuk, hogy akkor van értelme, ha az egész rendszert így építjük fel.
3. A sokak által megvetett és ekézett Pro-Ject nyilvánvalóan marketing okokból is bevezette a saját termékskáláján mérve a középkategóriától a szimmetrikus kábelezés lehetőségét és a phono erősítőin is gyeng~kialakított ilyen csatlakozásokat. Leht lesajnálni, de szerintem a megoldás előnyeit hozza ez a megoldás: jobb zavarvédelem, alacsonyabb zaj, nagyobb dinamika. Ezt szerintem már pár tízezres beruházással ellnőrizni tudja a tulajdonos, ha a phonoja tud fogadni ilyen csatlakozást.