marokmarcsa majd tudjagomolalaci írta: ↑2025.05.20., kedd 20:26
Venni kell egy karhoz való profi nyomatékkulcsotBár még olyat nem láttam

érzésre
 érzésre 
marokmarcsa majd tudjagomolalaci írta: ↑2025.05.20., kedd 20:26
Venni kell egy karhoz való profi nyomatékkulcsotBár még olyat nem láttam

érzésre
 érzésre 
Szerencsére a variációk száma nem is sok.revox írta: ↑2025.05.20., kedd 15:10
...A Viv Lab /Rigid Float esetén ezt bonyolítják, hogy az ellensúly és kontraanyájának meghúzási mértéke, az SME rendszerű cserélhető headshell meghúzási ereje, az un Nelson Hold rendszerű pickUp befogatási rendszer meghúzása, és ha ez nem elég, a karon van három szilokongyűrű,aminek a karon való ide-oda tologatása hangolja a kart.
Ja, a rigid Floatnál kihagytam a karmagasság állítást is. Sokat azzal játszottam,ahogy kerestem a megfelelő VTA-t...
Azimut állító csavar... Ja,az is hangolja...

Venni kell egy karhoz való profi nyomatékkulcsotrevox írta: ↑2025.05.20., kedd 11:31még jó,hogy nekem is van és ragasztgatom

na,majd elő is keresem...

mindenesetre,ha nincs kéznél a vizes haver, bármi jó,amit rá lehet csavarni,Sebtapasz is,csak ne egy kört tegyünk rá,de kb 3-szor elég áttekerni. kombifogó jobban akad otthon. visszaszereléskor ügyelni kell,hogy ne legyen megtépve,ne okozzon felesleges feszültséget a karban. Eme utóbbi intelmet, minden hifi egység csavarja esetén alkalmazom. az egész egy rezgőkör. készülékhéz csavarjait is csak annyira,aemnnyire feltétlen szükséges.
egyébként van egy hangkarom,amin direkte hangolható a rezonancia a csavarok eltérő erővel történő meghúzásúval. ja,bocs,kettő is. De ez mivel ott működik, minden más kar esetén is befolyásolja a végeredményt.
 Bár még olyat nem láttam
  Bár még olyat nem láttam 
ez jó kérdés. Az Artemis Labs (Schroder) TA1 kar esetén pl azt mondja a user manual, hogy állíts be mindent, mérleggel,stb... amit be lehet, aztán fülre húzd készreRock60 írta: ↑2025.05.20., kedd 14:28Csak azt nem tudjuk, hogy a rezgőkör mikor optimális. Ha a csavart vagy a bármit kicsit tépjük meg, vagy ha nagyon, vagy egyáltalán nem...revox írta: ↑2025.05.20., kedd 11:31... visszaszereléskor ügyelni kell,hogy ne legyen megtépve,ne okozzon felesleges feszültséget a karban. Eme utóbbi intelmet, minden hifi egység csavarja esetén alkalmazom. az egész egy rezgőkör. készülékhéz csavarjait is csak annyira,aemnnyire feltétlen szükséges.
egyébként van egy hangkarom,amin direkte hangolható a rezonancia a csavarok eltérő erővel történő meghúzásúval. ja,bocs,kettő is. De ez mivel ott működik, minden más kar esetén is befolyásolja a végeredményt.
A második bekezdésed is erre utal.
Még az is lehet, hogy a Rega - csonk úgy lenne a legjobb, hogy éppen hogy csak meghúzva, de beragasztva...
Vagy nem.
 Ott az ellensúly áll két darabból és a két fél egymáshoz feszítésének mértéke tologatja a hangot, de a manual arra nem tér ki, mit és mikor fogsz hallani. Vélhetően ez rendszerenként eltér.
 Ott az ellensúly áll két darabból és a két fél egymáshoz feszítésének mértéke tologatja a hangot, de a manual arra nem tér ki, mit és mikor fogsz hallani. Vélhetően ez rendszerenként eltér. 
  két autóval szállítottuk el, egybe nem fért be)
 két autóval szállítottuk el, egybe nem fért be)Csak azt nem tudjuk, hogy a rezgőkör mikor optimális. Ha a csavart vagy a bármit kicsit tépjük meg, vagy ha nagyon, vagy egyáltalán nem...revox írta: ↑2025.05.20., kedd 11:31... visszaszereléskor ügyelni kell,hogy ne legyen megtépve,ne okozzon felesleges feszültséget a karban. Eme utóbbi intelmet, minden hifi egység csavarja esetén alkalmazom. az egész egy rezgőkör. készülékhéz csavarjait is csak annyira,aemnnyire feltétlen szükséges.

még jó,hogy nekem is van és ragasztgatom

le kell ragasztani maszkolószalaggal és fogóval ráfogni. lehet szigszalaggal is,de az csúszósabb. el fog indulni. belsőkábel cseréjekor ezt általában le kell venni,az itt elrejtett karföldelés miatt

Flex-szel akkor is lejön.

Nincs beragasztva.SFI írta: ↑2025.05.16., pén. 23:19Kedves Fórumtársak! A barátom nevében szeretnék segítséget kérni. Adva van egy Rega RB330-as hangkar, aminek a gyári ellensúlyát szeretné egy Michell tuning ellensúlyra cserélni. Ehhez ki kellene a hangkarból csavarni a gyári ellensúlyt tartó csonkot, és becsavarni a Michell csonkot, mert a két tengely átmérője más.(A menet ugyanolyan.) Tudtok-e olyan szakít, aki ezt szakszerűen el tudná végezni? Állítólag be van ragasztva. Segítségeteket előre is köszönöm. Sfi

Nincs beragasztva csak meg van húzva.SFI írta: ↑2025.05.16., pén. 23:19Kedves Fórumtársak! A barátom nevében szeretnék segítséget kérni. Adva van egy Rega RB330-as hangkar, aminek a gyári ellensúlyát szeretné egy Michell tuning ellensúlyra cserélni. Ehhez ki kellene a hangkarból csavarni a gyári ellensúlyt tartó csonkot, és becsavarni a Michell csonkot, mert a két tengely átmérője más.(A menet ugyanolyan.) Tudtok-e olyan szakít, aki ezt szakszerűen el tudná végezni? Állítólag be van ragasztva. Segítségeteket előre is köszönöm. Sfi

Végig olvastam az utóbbi napok termését és úgy éreztem picit helyre kell tenni a dolgokat, mert sok műszakilag helytelen információt közöltek páran.
És a mérés egyezik a tapasztalatommal.PgSpa írta: ↑2025.05.16., pén. 19:28A profi hangosításban csak szimmetrikus csatlakozást használnak (vagy már azt sem, hanem UTP kábelen digitális jelet küldenek), nem véletlenül. De én ehhez nem értek.
Az, hogy miért nem használták eddig lemezjátszókban - a hobbi szférában- szerintem több oka van:
-csak MC hangszedőknél használható
-drágább és nagyobb csatlakozók
-amint már írtátok, a phono-k többsége nem rendelkezik ilyen bemenettel
...és végül sokszor van, hogy a kézenfekvő megoldásokat megszokásból, lustaságból nem alkalmazzák.
Meggyőzőnek tűnik a Pro-Ject érvelése, ami mérésekkel is alá van támasztva (vagy csak jó grafikus csinálta az illusztrációkat) : https://pro-jectusa.com/true-balanced-audio-faqs/

) : https://pro-jectusa.com/true-balanced-audio-faqs/
 ) : https://pro-jectusa.com/true-balanced-audio-faqs/

Földelés/árnyékolás.A karföldelést ne keverjük bele.
Persze,hogy működik.Smart845 írta: ↑2025.05.16., pén. 13:40Háááát nem tudom,hogy ez így működhet-e?
Igen,a fekete drót a karföldelés.
Itt - az ábrán - árnyékolás a harmadik pont. A föld külön van.