Ráadásul pech, hogy élt 900 évet, erre pont akkor hal, mikor épp hogy megismerted!

Bocs, hogy folytatom a nagyon offot.
Asszem' ez már végképp ízlés és pofon kérdése.
OFF
Mondjuk 8. évemet betöltve már 3. osztályos voltam.
Semmi gond....
Sorry, próbáltam elképzelni a leírásod alapján a szitukat - nem áll össze a kép, de nagyon nem.
Az egészből valóban ez a legfontosabb dolog.
Ezt átugrottam.scaurus írta: ↑2025.05.06., kedd 17:40Nekem oltári nagy csalódást okozott.
Mivel fogalmam nem volt mire megyünk a moziba, csak a címet tudtam, ezért én akkori olvasmányaim alapján egy ókori római birodalomra asszociáltam és ilyen témájú filmet vártam.![]()
"Természetesen" én is láttam többször, de már 8 évesen zavarba ejtőnek találtam az aszteroidában elő exogorth-ot (űrféreg), minősíthetetlennek Yodát (az előzmény trilógiával csak rosszabb lett), kínosnak Han-Leia évődést (a férfi-nő kapcsolat ábrázolása meg mindig gyenge pontja volt a SW filmeknek).
Igen, amit Te írsz, az valóban úgy elhangzik.
Tettek be videót is a jelenetből...scaurus írta: ↑2025.05.06., kedd 17:40Nyilván, úgy en bloc a Star Wars popkulturális hatása döbbenetes, pláne 70'-80' években.
A birodalom visszavágból a "Luke, én vagyok az apád!" (ebben a formában nem is elhangzó...) mondatot olyanok is ismerik, akik nem is látták.
Aztán, hogy személy szerint kire milyen hatással van, az meg már egyéni ízlés és szoc. probléma.
Nekem oltári nagy csalódást okozott.
Mivel fogalmam nem volt mire megyünk a moziba, csak a címet tudtam, ezért én akkori olvasmányaim alapján egy ókori római birodalomra asszociáltam és ilyen témájú filmet vártam.![]()
Lehet én vagyok a kivétel, de én moziban csak egyszer láttam ezt is, meg A jedi visszatért is (Az új reményt meg nem is).
"Természetesen" én is láttam többször, de már 8 évesen zavarba ejtőnek találtam az aszteroidában elő exogorth-ot (űrféreg), minősíthetetlennek Yodát (az előzmény trilógiával csak rosszabb lett), kínosnak Han-Leia évődést (a férfi-nő kapcsolat ábrázolása meg mindig gyenge pontja volt a SW filmeknek).
Bár, az általad megjelölt korosztályba tartozom, s, hozzáteszem, tulajdonképpen az SW mindennapjaim része ilyen témájú társasjáték folytán, de A birodalom visszavág engem sosem nyűgözött le.
Nekem a szájtátos mozi élményeim, gyerekkorból a Walt Disney-féle Hófehérke, Judy Garland-os Óz, a csodák csodája, tinédzser koromból a James Cameron-féle A mélység titka, felnőtt koromból LotR: A két torony, A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka, Batman: Kezdődik!.
Nyilván, láttam más nagyon jó (és, persze, sok rossz) filmet is, de ezek voltak a azok, amik beszippantottak, azt az élményt adták, amit én egy mozifilmtől várok.
Q.E.D.
Nem egészen.
Nyilván, úgy en bloc a Star Wars popkulturális hatása döbbenetes, pláne 70'-80' években.DeLorean írta: ↑2025.05.05., hétf. 20:50Azért ezzel nagyon nem értek egyet.
A Birodalom Visszavág az egyik legmeghatározóbb alkotás.
Főleg persze az 50-60 éves korosztálynak.
Mindenki legalább 5X sorban állt, hogy újra megnézhesse.
Nekem a legnagyobb film élményem volt és marad is.
"Hájpnak" meg semmiképpen sem nevezném, ami körülötte volt.
![]()
Ha ilyet szeretnél és kedveled a piszkoskosztümös filmeket, habár máshogyan, de horror:
Azért ezzel nagyon nem értek egyet.scaurus írta: ↑2025.05.03., szomb. 18:39Én már A birodalom visszavágtól (Ep.V) sem voltam elájulva, a mai napig nem értem, hogy mi az a nagy hájp körülötte.
Régi véleményem, hogy A jedi visszatér (Ep.VI) pedig már akkor is mutatta az ötlettelenség jeleit (robbantsuk fel ugyanazt a Halálcsillagot - ne már), az ewok-ok meg már 1983-ban is vállalhatatlanok voltak.
Az azóta készült filmek közül a Zsivány egyesben volt valami spiritusz, a Solo film nézhető volt, illetve Az utolsó jedikben (Ep.VIII) volt némi önreflexív humor.
A sorozatok közül egyedül a sokat szidott Az akolitussal kapcsolatban éreztem, hogy ebben van, valahol nagyon mélyen, potenciál, ezt még néztem volna tovább.
Csak rákerestem a neten, hogymijasosseb ez.scaurus írta: ↑2025.05.03., szomb. 18:52A boszorkány (The Witch) (2015)
[Max]
Anya Taylor-Joy volt a hívószó.
Elmondhatatlan, hogy milyen rossz film.
Tulajdonképpen semmi nem jó benne.
A sztori, a dramaturgia, a párbeszédek rettenetesek.
Ez az elavult nyelvezet úgy 3 perc után mind angolul, mind magyarul igen fárasztó és unalmas.
Abban a hibában szenved, mint sok hasonló: itt sem tudták eldönteni, hogy egy minden természetfelettit nélkülöző, vallási bigottságot, emberi hülyeséget bemutató filmet avagy egy vallásos és/vagy természetfeletti elemekkel operáló horrort akarnak készíteni.
Komolyan, bármelyik, kizárólag pénzért elkészített ZS kategóriás vacak becsületesebb ennél: legalább nem akar többnek látszani (és mások sem akarnak többet bele látni), mint ami.
De a mostani The Gorge az szerintem nagyon jol sikerult es itt is gyonyoru benne. Bele tudnek ebbe is kotni de annyira ne nezzunk scifi-horror-t mindha igaz lenne. :)scaurus írta: ↑2025.05.03., szomb. 18:52A boszorkány (The Witch) (2015)
[Max]
Anya Taylor-Joy volt a hívószó.
Elmondhatatlan, hogy milyen rossz film.
Tulajdonképpen semmi nem jó benne.
A sztori, a dramaturgia, a párbeszédek rettenetesek.
Ez az elavult nyelvezet úgy 3 perc után mind angolul, mind magyarul igen fárasztó és unalmas.
Abban a hibában szenved, mint sok hasonló: itt sem tudták eldönteni, hogy egy minden természetfelettit nélkülöző, vallási bigottságot, emberi hülyeséget bemutató filmet avagy egy vallásos és/vagy természetfeletti elemekkel operáló horrort akarnak készíteni.
Komolyan, bármelyik, kizárólag pénzért elkészített ZS kategóriás vacak becsületesebb ennél: legalább nem akar többnek látszani (és mások sem akarnak többet bele látni), mint ami.
Én már A birodalom visszavágtól (Ep.V) sem voltam elájulva, a mai napig nem értem, hogy mi az a nagy hájp körülötte.