Még a mágneses levitációs alátétek is mind máshogy változtatják a hangot. Nagyrészük rosszul. De ha megtalálod a jót az akkor az élmény. Üveggel, márvánnyal, gránittal csak gyenge készülékekt lehet pozitívan hangolni bizonyos határig....revox írta: ↑2025.03.02., vas. 09:14Ez annyiban más, a nyomással frissül a hang, de eltűnnek feszültségek. A légpárná asztal eldurranna ilyen nyomáson, azokban egy sima belső van. De ez élhetetlenül ronda és helyigényesde 5-6 bar nyomáson emlékeim szerint nem volt rossz. De a nagy dögökkel nekem is fix minden
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1291
Re: Lemezjátszó
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1291
Hiába koppintás, ezek szerint mégis máshogy működik. Az eredetinél csak annyit hallani, hogy brutálisan sokkal légiesebb és kiterjedtebb lesz a hangzás. Főleg futóművek alatt. És elég ha a befutó barázdában megy a tű, ez már hallatszik!zoli73 írta: ↑2025.03.01., szomb. 08:29Igen, hasonló megoldás az is.
Évekig használtam UsaAudio The Rack készülékállványt, ami ellentétben azzal, amit a neve sugall, Magyar gyártmány. Tudtommal a Townshend légpárnás állvány koppintása.
Természetesen a lemezjátszót is kipróbáltam rajta, de ellentétben más készülékekkel, a lemezjátszó hangjára nem volt jó hatással, a falikonzolhoz képest fakó, és unalmas volt rajta a lemezjátszó hangja.
Ettől még a mostani, átgondolt lábakkal használva, még működhet is alatta a légpárna.
Érdekes, régebben többször próbálkoztam kerékpárbelsős megoldással, több készülék alatt is, de valahogy sohasem jött be, ellenben a fent említett készülékállvány, kivéve a lemezjátszót, minden más alatt igen jó volt.
Mégis úgy alakult, hogy a közelmúltban eladtam, de nem a hangra gyakorolt hatása miatt.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6484
Na azt nem próbáltam, mikor eladtam az állványt a vevővel is közöltem, hogy ez a feladat rá vár.
Bár szerintem így használja azóta is.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2137
Ez valóban egy jól működő megoldás.tonee73 írta: ↑2025.03.02., vas. 10:04Még egy javaslat, csak hogy tágítsam a kipróbálásra váró opciók körét: MDF+üveg szendvics kombó?
Nálam anno a Söund Arts készülékállványban az 1cm üveglap+ 5mm üveg - (blutack közte) hozta a legjobbat.
(Igaz nem lemezjátszó, csak cd, tuner és erősítő ültek rajta).
Ha kipróbálod arra figyelj, hogy a blutack-os összeeresztés elég nehezen adja meg magát ha szétszedésről van szó.
szerk.: találtam képeket is
Szétszedéskor pedig melegíteni kell hőlégfúvóval, vagy hajszárítóval és gyönyörűen elengedi.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
"élhetetkenül ronda"zoli73 írta: ↑2025.03.02., vas. 10:01Egy dedikált zeneszobában még megemészti az ember a látványt, de egy nappaliban nem éppen esztétikus.revox írta: ↑2025.03.02., vas. 09:14Ez annyiban más, a nyomással frissül a hang, de eltűnnek feszültségek. A légpárná asztal eldurranna ilyen nyomáson, azokban egy sima belső van. De ez élhetetlenül ronda és helyigényesde 5-6 bar nyomáson emlékeim szerint nem volt rossz. De a nagy dögökkel nekem is fix minden
Ilyen helyen azért nem tud mindent a hangminőségnek alárendelni a felhasználó.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6484
Még egy javaslat, csak hogy tágítsam a kipróbálásra váró opciók körét: MDF+üveg szendvics kombó?zoli73 írta: ↑2025.02.28., pén. 18:51Eddig a két 10mm-es üveglap, közöttük 4db szilikon tappancs vált be, mint a falikonzolban lévő lap, az MDF-el szemben. De mivel most változott a lemezjátszó alátámasztása(láb), így a legideálisabb lap megtalálása a kérdés, mert azt érzem, hogy így nem az üveg a tuti. Mivel az MDF, és a homokkő van kéznél, így első körben ezekkel teszek próbát.
Nálam anno a Söund Arts készülékállványban az 1cm üveglap+ 5mm üveg - (blutack közte) hozta a legjobbat.
(Igaz nem lemezjátszó, csak cd, tuner és erősítő ültek rajta).
Ha kipróbálod arra figyelj, hogy a blutack-os összeeresztés elég nehezen adja meg magát ha szétszedésről van szó.
szerk.: találtam képeket is
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3260
Egy dedikált zeneszobában még megemészti az ember a látványt, de egy nappaliban nem éppen esztétikus.revox írta: ↑2025.03.02., vas. 09:14Ez annyiban más, a nyomással frissül a hang, de eltűnnek feszültségek. A légpárná asztal eldurranna ilyen nyomáson, azokban egy sima belső van. De ez élhetetlenül ronda és helyigényesde 5-6 bar nyomáson emlékeim szerint nem volt rossz. De a nagy dögökkel nekem is fix minden
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ez annyiban más, a nyomással frissül a hang, de eltűnnek feszültségek. A légpárná asztal eldurranna ilyen nyomáson, azokban egy sima belső van. De ez élhetetlenül ronda és helyigényes
de 5-6 bar nyomáson emlékeim szerint nem volt rossz. De a nagy dögökkel nekem is fix minden
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Évekig használtam UsaAudio The Rack készülékállványt, ami ellentétben azzal, amit a neve sugall, Magyar gyártmány. Tudtommal a Townshend légpárnás állvány koppintása.
Természetesen a lemezjátszót is kipróbáltam rajta, de ellentétben más készülékekkel, a lemezjátszó hangjára nem volt jó hatással, a falikonzolhoz képest fakó, és unalmas volt rajta a lemezjátszó hangja.
Ettől még a mostani, átgondolt lábakkal használva, még működhet is alatta a légpárna.
Érdekes, régebben többször próbálkoztam kerékpárbelsős megoldással, több készülék alatt is, de valahogy sohasem jött be, ellenben a fent említett készülékállvány, kivéve a lemezjátszót, minden más alatt igen jó volt.
Mégis úgy alakult, hogy a közelmúltban eladtam, de nem a hangra gyakorolt hatása miatt.
- zoli73
- V.I.P.

Igen, hasonló megoldás az is.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Azt nem tudom, de a szingó lényege, hogy különösebb mértékű keresztmetszet növekedés nélkül, be lehet fújni akár 16bart is. Ez nem sima biciklibelsős townshend utánérzés, ami inkább nő, mint a lufi,de a nyomás nem szabályozható. Hátránya, hogy a legjisebb méret 26-os. De nekem simán megemelte a kb 100kg-os tölcséreket is...
http://www.halfnote.hu/blogs/revox/avan ... stic-emelo
halfnote.hu
halfnote.hu
Mintha amerikai levegős állványokban is ilyesmi gumik lennének.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Eszméletlen kis dolgokkal is lehet hangolni és talán így jobban megközelíthetjük a kívánt hatást, mint ha minden borítunk egyből, amikor valami nem tetszik...
Mikor előszőr próbáltam ki a Daruma - t, hogy ne izegjen-mozogjon minden, gondoltam, hogy legalább a készülék felőli részt rögzítem két oldalas ragasztóval.
Olyan szinten tolta el a bigyó hangját, hogy utána nem győztem leimádkozni a ragasztó maradványait.
/ Miközben a szelepből esztergált széles talpú tüske avval volt jobb./
Szóval igen, a WC - papírból kivágott kis korong is változtatja a HDF és az üveg közötti kapcsolatot, ami hangban is jelentkezni fog, már csak azt kell kikísérletezni, hogy a 2, 3, 4, vagy 5 réteges Aloe Vera-s válik - e be legjobban...
Jó poénnak szántad, de még be is válhat...
Eszméletlen kis dolgokkal is lehet hangolni és talán így jobban megközelíthetjük a kívánt hatást, mint ha minden borítunk egyből, amikor valami nem tetszik...
Mikor előszőr próbáltam ki a Daruma - t, hogy ne izegjen-mozogjon minden, gondoltam, hogy legalább a készülék felőli részt rögzítem két oldalas ragasztóval.
Olyan szinten tolta el a bigyó hangját, hogy utána nem győztem leimádkozni a ragasztó maradványait.
/ Miközben a szelepből esztergált széles talpú tüske avval volt jobb./
Szóval igen, a WC - papírból kivágott kis korong is változtatja a HDF és az üveg közötti kapcsolatot, ami hangban is jelentkezni fog, már csak azt kell kikísérletezni, hogy a 2, 3, 4, vagy 5 réteges Aloe Vera-s válik - e be legjobban...
Gondolkodtam,hogy ment nálam az Avalon (felépítésben az hasonlít a Funkra)
Olyan tüske, mint Sütinek, alatta edzett(!!! nem security) üveglap, alatta Daruma
Nekiadtam ismerősnek, azt mondta, nem szarakodik a himbilimbivel, csak simán a tüskékkel mennek a ZO28-ra. Nem kenj,nem csörög és kraftos, de nem tolakodó
Olyan tüske, mint Sütinek, alatta edzett(!!! nem security) üveglap, alatta Daruma
Nekiadtam ismerősnek, azt mondta, nem szarakodik a himbilimbivel, csak simán a tüskékkel mennek a ZO28-ra. Nem kenj,nem csörög és kraftos, de nem tolakodó
halfnote.hu
halfnote.hu
Szingó (butyl belsővel) Tufo ... nem jut eszembe...

halfnote.hu
halfnote.hu
Próbáld ki :)
Vagy szingó 5-6 baron
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2025.02.28., pén. 23:06-kor.
halfnote.hu
halfnote.hu
Ezen még dolgozz egy kicsit.gomolalaci írta: ↑2025.02.28., pén. 20:23Esetleg WC papírral???Rock60 írta: ↑2025.02.28., pén. 14:52Mielőtt félretennéd az üveget...zoli73 írta: ↑2025.02.28., pén. 10:34
Végül a más készülékek alatt már jól bevált, saját készítésű, HDF+kerámia golyó alátétem vált be a leginkább ide is.
Az eddigi rugózott alátámasztás helyett, most merevet alkalmazva, valószínűleg a falikonzol lapját kell újragondolnom. Az eddig használt, és bevált dupla üveg már nem biztos, hogy a legjobb megoldás.
Csak próba képen betennék a HDF korong és az üveg közé egy - egy papírzsebkendőt.
Ha beválik, akkor ki lehet váltani filccel, vékony parafa koronggal, vagy más nem túl rugalmas, de nem is kemény anyaggal, van bőven variációs lehetőség...![]()
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
-
gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 370
Esetleg WC papírral???Rock60 írta: ↑2025.02.28., pén. 14:52Mielőtt félretennéd az üveget...zoli73 írta: ↑2025.02.28., pén. 10:34
Végül a más készülékek alatt már jól bevált, saját készítésű, HDF+kerámia golyó alátétem vált be a leginkább ide is.
Az eddigi rugózott alátámasztás helyett, most merevet alkalmazva, valószínűleg a falikonzol lapját kell újragondolnom. Az eddig használt, és bevált dupla üveg már nem biztos, hogy a legjobb megoldás.
Csak próba képen betennék a HDF korong és az üveg közé egy - egy papírzsebkendőt.
Ha beválik, akkor ki lehet váltani filccel, vékony parafa koronggal, vagy más nem túl rugalmas, de nem is kemény anyaggal, van bőven variációs lehetőség...
A gondolkodás nem megerőltető...
- zoli73
- V.I.P.

Zsebkendő? Söralátét? Nem inkább Hifi Magazin?
Mivel igazán jót akarok, így kb. 10 éve már falikonzolon van a lemezjátszó.
Eddig a két 10mm-es üveglap, közöttük 4db szilikon tappancs vált be, mint a falikonzolban lévő lap, az MDF-el szemben. De mivel most változott a lemezjátszó alátámasztása(láb), így a legideálisabb lap megtalálása a kérdés, mert azt érzem, hogy így nem az üveg a tuti. Mivel az MDF, és a homokkő van kéznél, így első körben ezekkel teszek próbát.
- zoli73
- V.I.P.

A homokkővel még nincs tapasztalatom, csak azért szereztem be, mert sokan, jó tapasztalatokról számoltak be róla, különböző helyeken alkalmazva. Mivel már megvan, csak méretre kell vágjam, így biztosan teszek vele próbát. Lehet, hogy nálad, más körülmények között, más készülékekkel nem működött, másnál meg igen, hogy nálam hogyan fog teljesíteni, az szerintem előre nem borítékolható.trane írta: ↑2025.02.28., pén. 18:09a homokkő lapot bárhová téve ugyanez (csak hatványzottan) volt a tapasztalatom(még a SF Grand Piano-nál is, ahol pedig az a gyári alátét
) . szvsz és ha igazán jót akarsz, egyrészt a falra kell tenni a lemezjátszót, másrészt pedig - és ha gyáriakról beszélünk - egy TargetTT1/TT2 vagy (és főleg) Mana TT (Reference) Shelf polcra
![]()
Mivel igazán jót akarok, így kb. 10 éve már falikonzolon van a lemezjátszó.
a homokkő lapot bárhová téve ugyanez (csak hatványzottan) volt a tapasztalatom
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Tehát a generált zaj mennyisége nem feltétlenűl arányos a jel mennyíségével, az a lemezjátszó kvalitása függvényében változó.
Az alátétek a futómű részévé válnak, azok változtatása egy kicsit más - más" konstrukciót " eredményez.
Lesz/lehet olyan szerencsés alátét-futómű kombináció, amikor kevesebb zaj produkálása mellett tudsz " több zenét " kihámozni a barázdákból.
Azt nem tudom megindokolni, hogy miért, de a tapasztalatom szerint ( is ) az általában jobb hangúnak tartott lemezjátszók kevésbé forszírozzák a lemezzajt, miközben avval párhuzamosan több zenét bányásznak ki a barázdákból.
Tehát a generált zaj mennyisége nem feltétlenűl arányos a jel mennyíségével, az a lemezjátszó kvalitása függvényében változó.
Az alátétek a futómű részévé válnak, azok változtatása egy kicsit más - más" konstrukciót " eredményez.
Lesz/lehet olyan szerencsés alátét-futómű kombináció, amikor kevesebb zaj produkálása mellett tudsz " több zenét " kihámozni a barázdákból.
Zsebkendő műkodőképes dolog. Hasonlóan jó szokott lenni a söralátétzoli73 írta: ↑2025.02.28., pén. 15:45Körüljárom még a kérdést, de pl. a filccel nekem nincsenek jó tapasztalataim, eddig akárhová próbáltam, mindig "döglesztett", viszont a papírzsebkendő akár még jó is lehet.Rock60 írta: ↑2025.02.28., pén. 14:52Mielőtt félretennéd az üveget...zoli73 írta: ↑2025.02.28., pén. 10:34
Ha beválik, akkor ki lehet váltani filccel, vékony parafa koronggal, vagy más nem túl rugalmas, de nem is kemény anyaggal, van bőven variációs lehetőség...
Az MDF lapot mindenképpen kipróbálom még, és ha lesz rá időm, akkor a homokkő lapot is beszabom, de egyelőre ennyi a terv. Most egyelőre ennyi változás elég, most ezt kell kiértékeljem, kiismerjem.
halfnote.hu
halfnote.hu
Az MDF lapot mindenképpen kipróbálom még, és ha lesz rá időm, akkor a homokkő lapot is beszabom, de egyelőre ennyi a terv. Most egyelőre ennyi változás elég, most ezt kell kiértékeljem, kiismerjem.
- zoli73
- V.I.P.

Körüljárom még a kérdést, de pl. a filccel nekem nincsenek jó tapasztalataim, eddig akárhová próbáltam, mindig "döglesztett", viszont a papírzsebkendő akár még jó is lehet.Rock60 írta: ↑2025.02.28., pén. 14:52Mielőtt félretennéd az üveget...zoli73 írta: ↑2025.02.28., pén. 10:34
Mielőtt félretennéd az üveget...zoli73 írta: ↑2025.02.28., pén. 10:34