Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

akvapark írta:
2025.03.01., szomb. 07:56
revox írta:
2025.02.28., pén. 23:02
Szingó (butyl belsővel) Tufo ... nem jut eszembe...

Kép
Mintha amerikai levegős állványokban is ilyesmi gumik lennének.
Igen, hasonló megoldás az is.
Évekig használtam UsaAudio The Rack készülékállványt, ami ellentétben azzal, amit a neve sugall, Magyar gyártmány. Tudtommal a Townshend légpárnás állvány koppintása.
Természetesen a lemezjátszót is kipróbáltam rajta, de ellentétben más készülékekkel, a lemezjátszó hangjára nem volt jó hatással, a falikonzolhoz képest fakó, és unalmas volt rajta a lemezjátszó hangja.
Ettől még a mostani, átgondolt lábakkal használva, még működhet is alatta a légpárna.
Érdekes, régebben többször próbálkoztam kerékpárbelsős megoldással, több készülék alatt is, de valahogy sohasem jött be, ellenben a fent említett készülékállvány, kivéve a lemezjátszót, minden más alatt igen jó volt.
Mégis úgy alakult, hogy a közelmúltban eladtam, de nem a hangra gyakorolt hatása miatt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4290
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

akvapark írta:
2025.03.01., szomb. 07:56
revox írta:

Kép
Azt nem tudom, de a szingó lényege, hogy különösebb mértékű keresztmetszet növekedés nélkül, be lehet fújni akár 16bart is. Ez nem sima biciklibelsős townshend utánérzés, ami inkább nő, mint a lufi,de a nyomás nem szabályozható. Hátránya, hogy a legjisebb méret 26-os. De nekem simán megemelte a kb 100kg-os tölcséreket is...

http://www.halfnote.hu/blogs/revox/avan ... stic-emelo
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1347

Hozzászólás Szerző: akvapark »

revox írta:

Kép
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1315

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
Szerencse, hogy nem traktor versenyzés a másik hobbid... :fekverohog:

Rock60
Őslakos
Őslakos

gomolalaci írta:
2025.02.28., pén. 20:23
Rock60 írta:
2025.02.28., pén. 14:52

Csak próba képen betennék a HDF korong és az üveg közé egy - egy papírzsebkendőt.
Esetleg WC papírral??? :D
Jó poénnak szántad, de még be is válhat... :napsut:
Eszméletlen kis dolgokkal is lehet hangolni és talán így jobban megközelíthetjük a kívánt hatást, mint ha minden borítunk egyből, amikor valami nem tetszik...

Mikor előszőr próbáltam ki a Daruma - t, hogy ne izegjen-mozogjon minden, gondoltam, hogy legalább a készülék felőli részt rögzítem két oldalas ragasztóval.
Olyan szinten tolta el a bigyó hangját, hogy utána nem győztem leimádkozni a ragasztó maradványait.
/ Miközben a szelepből esztergált széles talpú tüske avval volt jobb./

Szóval igen, a WC - papírból kivágott kis korong is változtatja a HDF és az üveg közötti kapcsolatot, ami hangban is jelentkezni fog, már csak azt kell kikísérletezni, hogy a 2, 3, 4, vagy 5 réteges Aloe Vera-s válik - e be legjobban... :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Gondolkodtam,hogy ment nálam az Avalon (felépítésben az hasonlít a Funkra)

Olyan tüske, mint Sütinek, alatta edzett(!!! nem security) üveglap, alatta Daruma

Nekiadtam ismerősnek, azt mondta, nem szarakodik a himbilimbivel, csak simán a tüskékkel mennek a ZO28-ra. Nem kenj,nem csörög és kraftos, de nem tolakodó
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kép
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
2025.02.28., pén. 18:55
revox írta:
2025.02.28., pén. 17:54

Zsebkendő műkodőképes dolog. Hasonlóan jó szokott lenni a söralátét
Zsebkendő? Söralátét? Nem inkább Hifi Magazin? :D
Próbáld ki :)
Vagy szingó 5-6 baron :D nekem Avalonnal működött, de nem szép. Holnap megyek felétek (AAudio). Ha odajössz délre és visszahozod 5 körül, viszek egyet.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2025.02.28., pén. 23:06-kor.
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2471

Hozzászólás Szerző: supravox »

gomolalaci írta:
2025.02.28., pén. 20:23
Rock60 írta:
zoli73 írta:
2025.02.28., pén. 10:34

Végül a más készülékek alatt már jól bevált, saját készítésű, HDF+kerámia golyó alátétem vált be a leginkább ide is.

Az eddigi rugózott alátámasztás helyett, most merevet alkalmazva, valószínűleg a falikonzol lapját kell újragondolnom. Az eddig használt, és bevált dupla üveg már nem biztos, hogy a legjobb megoldás.
Mielőtt félretennéd az üveget...
Csak próba képen betennék a HDF korong és az üveg közé egy - egy papírzsebkendőt.
Ha beválik, akkor ki lehet váltani filccel, vékony parafa koronggal, vagy más nem túl rugalmas, de nem is kemény anyaggal, van bőven variációs lehetőség...
Ezen még dolgozz egy kicsit.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Rock60 írta:
zoli73 írta:

Végül a más készülékek alatt már jól bevált, saját készítésű, HDF+kerámia golyó alátétem vált be a leginkább ide is.

Az eddigi rugózott alátámasztás helyett, most merevet alkalmazva, valószínűleg a falikonzol lapját kell újragondolnom. Az eddig használt, és bevált dupla üveg már nem biztos, hogy a legjobb megoldás.
Ha beválik, akkor ki lehet váltani filccel, vékony parafa koronggal, vagy más nem túl rugalmas, de nem is kemény anyaggal, van bőven variációs lehetőség...
A gondolkodás nem megerőltető...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.02.28., pén. 17:54

Zsebkendő? Söralátét? Nem inkább Hifi Magazin? :D
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2025.02.28., pén. 18:09
zoli73 írta:
2025.02.28., pén. 15:45
...de pl. a filccel nekem nincsenek jó tapasztalataim, eddig akárhová próbáltam, mindig "döglesztett"...
a homokkő lapot bárhová téve ugyanez (csak hatványzottan) volt a tapasztalatom leborulok.gif (még a SF Grand Piano-nál is, ahol pedig az a gyári alátét :yingyang: ) . szvsz és ha igazán jót akarsz, egyrészt a falra kell tenni a lemezjátszót, másrészt pedig - és ha gyáriakról beszélünk - egy TargetTT1/TT2 vagy (és főleg) Mana TT (Reference) Shelf polcra :tutiok:
A homokkővel még nincs tapasztalatom, csak azért szereztem be, mert sokan, jó tapasztalatokról számoltak be róla, különböző helyeken alkalmazva. Mivel már megvan, csak méretre kell vágjam, így biztosan teszek vele próbát. Lehet, hogy nálad, más körülmények között, más készülékekkel nem működött, másnál meg igen, hogy nálam hogyan fog teljesíteni, az szerintem előre nem borítékolható.
Mivel igazán jót akarok, így kb. 10 éve már falikonzolon van a lemezjátszó. ;) Eddig a két 10mm-es üveglap, közöttük 4db szilikon tappancs vált be, mint a falikonzolban lévő lap, az MDF-el szemben. De mivel most változott a lemezjátszó alátámasztása(láb), így a legideálisabb lap megtalálása a kérdés, mert azt érzem, hogy így nem az üveg a tuti. Mivel az MDF, és a homokkő van kéznél, így első körben ezekkel teszek próbát.

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2868

Hozzászólás Szerző: trane »

zoli73 írta:
...de pl. a filccel nekem nincsenek jó tapasztalataim, eddig akárhová próbáltam, mindig "döglesztett"...
a homokkő lapot bárhová téve ugyanez (csak hatványzottan) volt a tapasztalatom leborulok.gif (még a SF Grand Piano-nál is, ahol pedig az a gyári alátét :yingyang: ) . szvsz és ha igazán jót akarsz, egyrészt a falra kell tenni a lemezjátszót, másrészt pedig - és ha gyáriakról beszélünk - egy TargetTT1/TT2 vagy (és főleg) Mana TT (Reference) Shelf polcra :tutiok:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Rock60
Őslakos
Őslakos

sutemenyx írta:
2025.02.28., pén. 14:48
zoli73 írta:

... hogy forszírozza a lemezzajt.
A lemez zaj szerintem nem para. Legalábbis az van, hogy zsiruj lemezzel nincs. Szóval a használt lemezekkel van, de azzal meg legyen is, ha egyszer rajta van a lemezen :) Jobbat kihozni úgysem lehet, mint ami a lemez barázdáin van.
Azt nem tudom megindokolni, hogy miért, de a tapasztalatom szerint ( is ) az általában jobb hangúnak tartott lemezjátszók kevésbé forszírozzák a lemezzajt, miközben avval párhuzamosan több zenét bányásznak ki a barázdákból.
Tehát a generált zaj mennyisége nem feltétlenűl arányos a jel mennyíségével, az a lemezjátszó kvalitása függvényében változó.
Az alátétek a futómű részévé válnak, azok változtatása egy kicsit más - más" konstrukciót " eredményez.
Lesz/lehet olyan szerencsés alátét-futómű kombináció, amikor kevesebb zaj produkálása mellett tudsz " több zenét " kihámozni a barázdákból. :smile53:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
Rock60 írta:
zoli73 írta:

Körüljárom még a kérdést, de pl. a filccel nekem nincsenek jó tapasztalataim, eddig akárhová próbáltam, mindig "döglesztett", viszont a papírzsebkendő akár még jó is lehet.
Az MDF lapot mindenképpen kipróbálom még, és ha lesz rá időm, akkor a homokkő lapot is beszabom, de egyelőre ennyi a terv. Most egyelőre ennyi változás elég, most ezt kell kiértékeljem, kiismerjem.
halfnote.hu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
zoli73 írta:

Körüljárom még a kérdést, de pl. a filccel nekem nincsenek jó tapasztalataim, eddig akárhová próbáltam, mindig "döglesztett", viszont a papírzsebkendő akár még jó is lehet.
Az MDF lapot mindenképpen kipróbálom még, és ha lesz rá időm, akkor a homokkő lapot is beszabom, de egyelőre ennyi a terv. Most egyelőre ennyi változás elég, most ezt kell kiértékeljem, kiismerjem.

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2870
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

zoli73 írta:
Szép napot mindenkinek!

Süti rendesen beleültette a bogarat a fülembe azzal, hogy a FunkFirm LSD lábaival kisérletezett, és a gyári tuning, Bo!ng lábaknál talált jobb megoldast.

... hogy forszírozza a lemezzajt.
Na szuper, örülök, hogy hasonlóra jutottál. A lemez zaj szerintem nem para. Legalábbis az van, hogy zsiruj lemezzel nincs. Szóval a használt lemezekkel van, de azzal meg legyen is, ha egyszer rajta van a lemezen :) Jobbat kihozni úgysem lehet, mint ami a lemez barázdáin van.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Szép napot mindenkinek!

Süti rendesen beleültette a bogarat a fülembe azzal, hogy a FunkFirm LSD lábaival kisérletezett, és a gyári tuning, Bo!ng lábaknál talált jobb megoldast.
Eltelt néhány nap, mióta a tapasztalatait megosztotta, az óta én is próbálkoztam ezzel-azzal, és arra jutottam, hogy Sütinek igaza van, ezeket a lábakat bár jók, de némi ügyeskedéssel meg lehet haladni.
Utólag az a benyomás alakult ki a Bo!ng lábról, hogy a gyári műanyag-gumi lábnál mindenben jobb, de messze nem a legjobb.
Gyári lábhoz képest vele jobb a tér, a felbontás, melegebb a hangzás.
Először én is a lábak tövig, ütközésig betekerésével próbálkoztam, amitől frissebb, lendületesebb, határozottabb, folyékonyabb lett a hangzás, kiderült, hogy rugózott állásban eléggé terjengős, és határozatlan a mélytartomány, olyan lagymatag az egész, viszont betekerve a lábakat azt vettem észre, hogy forszírozza a lemezzajt.
A Süti által használt/bevált réz tüskéim nem lévén, sima acéltüskéket tekertem a menetbe, a lábak helyére. Bevallom, nehezen tudtam különbséget tenni a tüske, és a betekert Bo!ng láb között, de talán a tüskével némilebb szikárabb, szárazabb a hang, és a lemezzaj is ugyanaz, tehát tovább próbálkoztam.
Próba képpen a cd játszó alól tettem át, és mivel beváltotta a várakozásaimat, így készítettem ide is egy szettet. Annyi eltérés azért van még, hogy a láb, tüske 4db helyett, az golyós alátétből csak három darab került a lemezjátszó alá.
A rugózott Bo!ng lábhoz képest sokkal frissebb, elevenebb, a mélytartomány határozottabb, e mellett tisztább, átláthatóbb, tagoltabb, izgalmas, eleven, és a térélmény sem csökkent. Ezzel az alátéttel a lemezzaj sem feltűnő, bár ebben az egy paraméterben a rugózott láb volt a legjobb, ebből kifolyólag még úgy látom van tenni valóm. Az eddigi rugózott alátámasztás helyett, most merevet alkalmazva, valószínűleg a falikonzol lapját kell újragondolnom. Az eddig használt, és bevált dupla üveg már nem biztos, hogy a legjobb megoldás.
Az MDF lapot még nem próbáltam, pedig kéznél van, az volt az első, ami készült a falikonzolba, de van egy homokkő lapom is, amit viszont még méretre kell vágnom.
Tehát az irány jó, köszönöm Sütinek az ötletet, de még biztosan lehet ezen csavarni, átgondolni, próbálgatni.
Köszönöm a figyelmet!
Csatolmányok
20250228_093857.jpg

Rock60
Őslakos
Őslakos

teddysnow írta:
2025.02.27., csüt. 11:46

Nah, ez lehet a kulcs. Egy gyártó sem gyárt rossz lemezjátszót, így senkinek nincs, ezért oka fogyottá válik az ilyesmivel való kísérletezés. :D
He-he... :napsut:

Akinek volt Roxan I, annak evidencia, nem tudom, mások tudják - e, hogy a lemezvezető csap kihúzható a tányérból (?)
Fel kell tenni a lemezt, mint bármelyik más készülékre és utána óvatosan ki lehet húzni a csapot.
A Roxan jó lemezjátszó, mégis ilyen csapágyháztól való elcsatolás/elválasztás trükköt talált ki a tervező.
Nem nagy a különbség, de hallható és tényleg jobb tüske nélkül, pedig a Roxan csapágyánál nem sok halkabb lehet. :smile53:

Nem tudom, MasterSound-nak mi a tapasztalata e téren... gondolkodik.gif

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

Rock60 írta:
2025.02.26., szer. 16:57
Úgy is mondhatjuk, hogy a jó lemezt elcsatoltuk a rossz lemezjátszótól. :D
Nah, ez lehet a kulcs. Egy gyártó sem gyárt rossz lemezjátszót, így senkinek nincs, ezért oka fogyottá válik az ilyesmivel való kísérletezés. :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.26., szer. 17:35
Ezt már megbeszéltük, és tudom, hogy a kérdés okafogyott már Nálad...

Csak azért, hogy ne gondolja senki, hogy Max ilyen zöldséget talált volna ki, egyik Townshend masina sem úgy lett megtervezve, hogy a lemez a semmibe rezegjen.
/ Totálisan ellenkezője lett volna minden fejlesztési törekvésének./
A kis korong azért emeli meg eléggé a lemez közepét, hogy legyen HONNAN lefelé szorítani a lemezt.
A lemez közepét megemelve, a leszorító palástja mentén lefelé ható erő először a lemez szélét kényszeríti a tányérra, majd a leszorítást folytatva rásimul az egész lemez.

Ha ez Nálad valamiért nem így működött, akkor ott valami bibi volt, pl a kelleténél vékonyabb volt a fehér korong, amit kaptál, vagy a fene tudja... gondolkodik.gif
Innentől kezdve nem tudott Nálad úgy megszólalni a masina, ahogyan az eredetileg ki volt találva, ha tudott volna, talán sosem adod el... :D
Valsz rockhoz való volt és túl magas. Avalont vettem vagy 3szor, sose volt ilyen hozzá. De, amikor megint csatasorba állt, nem használtam és a "gyártója nem ismert" stabilizeremmel ment, ami meglépte magasan a leszorítást. De már múltidő :)
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2471

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
2025.02.26., szer. 16:57
teddysnow írta:
2025.02.26., szer. 14:34

De olyat nem találtam vagy nem voltam elég kitartó, hogy valaki kísérletezett volna olyannal, hogy pl, 3 körömnyi gél padot, 120 fokban ragasztott volna a lemeztányérra, mint lemezalátét. Vagy a lemezalátét csak a címke alatt van, hogy a lemez levegőben lenne, nem ér a tányérhoz. Biztos vagyok benne, hogy ez nem csak nekem jutott eszembe, gondolom ezekről is lenne videó, ha rossz lenne, hogy na ilyet ne. Arról nem is beszélve, ha mondjuk működik.
Látott vagy hallott valaki ilyet?
Volt erről már párszor szó, na, noh ein mal... :D

Régen kortársaimmal sokat kísérleteztünk a lemez három - hat pontos feltámasztásával. Gél talán még nem is volt, pukkancs fóliából három, vagy több buborékot tettünk 120 fokos eltolással egy, vagy két körben. Nem a cimke alá, hanem a fekete részen, három darabnál kb a felület külső fele alá...
Főleg a gyári filc helyett próbálkoztam vele, vagy a Nad kacsán a gumiszerű tányérra rátéve.
Végül arra jutottam/tunk, hogy az eleve gyengébb képességű lemezjátszók kamatoztattak többet a lemez elcsatolásával. Úgy is mondhatjuk, hogy a jó lemezt elcsatoltuk a rossz lemezjátszótól. :D
Az elcsatolás ad a hangnak egy kis plussz levegőt, transzparenciát, lazább hangzást a gyári alátéthez képest, a mély analitikusabb, viszont kevesebb lett.
Egy futómű-szint felett inkább ront rajta, a hátrányok - labilisabb tér, testetlenebb hang - felülírják az előnyöket, de szerintem érdemes kísérletezni vele, nem kerül semmibe...
Hasonlót tapasztaltam én is.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Őslakos
Őslakos

Ezt már megbeszéltük, és tudom, hogy a kérdés okafogyott már Nálad...

Csak azért, hogy ne gondolja senki, hogy Max ilyen zöldséget talált volna ki, egyik Townshend masina sem úgy lett megtervezve, hogy a lemez a semmibe rezegjen.
/ Totálisan ellenkezője lett volna minden fejlesztési törekvésének./
A kis korong azért emeli meg eléggé a lemez közepét, hogy legyen HONNAN lefelé szorítani a lemezt.
A lemez közepét megemelve, a leszorító palástja mentén lefelé ható erő először a lemez szélét kényszeríti a tányérra, majd a leszorítást folytatva rásimul az egész lemez.

Ha ez Nálad valamiért nem így működött, akkor ott valami bibi volt, pl a kelleténél vékonyabb volt a fehér korong, amit kaptál, vagy a fene tudja... gondolkodik.gif
Innentől kezdve nem tudott Nálad úgy megszólalni a masina, ahogyan az eredetileg ki volt találva, ha tudott volna, talán sosem adod el... :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

teddysnow írta:
2025.02.26., szer. 14:34

De olyat nem találtam vagy nem voltam elég kitartó, hogy valaki kísérletezett volna olyannal, hogy pl, 3 körömnyi gél padot, 120 fokban ragasztott volna a lemeztányérra, mint lemezalátét. Vagy a lemezalátét csak a címke alatt van, hogy a lemez levegőben lenne, nem ér a tányérhoz. Biztos vagyok benne, hogy ez nem csak nekem jutott eszembe, gondolom ezekről is lenne videó, ha rossz lenne, hogy na ilyet ne. Arról nem is beszélve, ha mondjuk működik.
Látott vagy hallott valaki ilyet?
Volt erről már párszor szó, na, noh ein mal... :D

Régen kortársaimmal sokat kísérleteztünk a lemez három - hat pontos feltámasztásával. Gél talán még nem is volt, pukkancs fóliából három, vagy több buborékot tettünk 120 fokos eltolással egy, vagy két körben. Nem a cimke alá, hanem a fekete részen, három darabnál kb a felület külső fele alá...
Főleg a gyári filc helyett próbálkoztam vele, vagy a Nad kacsán a gumiszerű tányérra rátéve.
Végül arra jutottam/tunk, hogy az eleve gyengébb képességű lemezjátszók kamatoztattak többet a lemez elcsatolásával. Úgy is mondhatjuk, hogy a jó lemezt elcsatoltuk a rossz lemezjátszótól. :D
Az elcsatolás ad a hangnak egy kis plussz levegőt, transzparenciát, lazább hangzást a gyári alátéthez képest, a mély analitikusabb, viszont kevesebb lett.
Egy futómű-szint felett inkább ront rajta, a hátrányok - labilisabb tér, testetlenebb hang - felülírják az előnyöket, de szerintem érdemes kísérletezni vele, nem kerül semmibe...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”