Üdv!
Segítséget szeretnék kérni egy AN hangfalas dilemmámban.
Van egy AN-E DIY, kitből épített hangfalam (előzőleg pepperpower tulajdona volt itt), méretpontos doboz (nem tudom, hogy a kellő, rétegelt balti nyírből-e, bár a vastagsága megfelel annak), a régebbi hangszórókészlet, minőségi alkatrészekből a váltó (bár nem tudom pontosan, hogy milyen), a kábelezést, csillapítást sem ismerem. Karakteres, massszív hangja van, fantasztikus dinamikával, erőteljes és pontos mélyekkel, de kissé "orrnehéz", azaz számomra kicsit sok is az a mély és nem elég nyílt hangzású fent, nem elég levegős.
Van egy gyári AN AZ-2-esem is HEMP-es hangszórókészlettel, de a váltóját anno "széttuningolták", én, sajnos, már így vettem, köze nem volt sem felépítésben, sem hangban az AN-ekhez. "AN" Zalánéknál kapott egy egyszerű, szakszerű megoldást (nem gyári váltó, próbálta elmesélni nekem a lényegét, de nem értek a technikához

, szerinte ezzel ki lehetett hozni a konstrukcióból, ami benne van). Szépen is szól, de az AN-E jelenléte, dinamikája és ereje nincs benne sehogysem (volt AZ-m már, helyezgettem eleget ezt is mindenhogyan :) ).
A kérdésem, hogy van-e, lehet-e értelme (anyagilag elsősorban) építtetni egy E dobozt és egy tisztességes, de nem luxus hangváltót a HEMP sugárzók, a gyári csatlakozók és AN-L kábelek köré, közé? Van-e itt erre értő, megfelelő ember vagy tudtok-e ajánlani ezekhez szaki(ka)t, aki(k) szívesen vállaln(nán)a(k) ilyesmit?
Nagyon köszönöm a véleményeket, ajánlásokat előre is.
Péter