Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio Note

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2965

Re: Audio Note

Hozzászólás Szerző: tunerman »

wasiliy888 írta:
2024.12.04., szer. 10:11
tunerman írta:
2024.11.28., csüt. 11:22
Befejezve a nagy mű, nagyjából egyformára sikeredett a két váltó, azzal viszont meg kellett küzdeni, hogy a Jantzen WAX tekercsek kivezetési poziciója teljesen véletlenszerű helyen van :smile29: Gondolom ahol tekercselés közben megvolt a pontos induktivitás érték, ott mindjárt el is készítették a rézszalagos kivezetést. :smile53:
Most már mehet az ezüsttekercses AN hangszórók elé, bejáratás ON.
TJ.
A csavaros rögzítés miatt néhány századot, esetleg tizedet is elmászhat a tekercsek értéke. De lehet, hogy ennek nincs nagy jelentősége. A kivezetésüket miért tekerted rá a kondikra? Illetve nincsen túl közel egymáshoz a két induktivitás? Ezt így fotón nehéz felmérni.

A rétegelt falap az AN E dobozának a belső, hátsó falára lesz csavarozva, mivel a 4 db hangszórócsatlakozó ezen a lapon van. Az eredeti kit alkatrészek is a falapon voltak elhelyezve, nincsenek itt ezért nagy átrendezésre lehetőségek.
Mivel a WAX tekercsek lényegesen nagyobbak és nehezebbek, ezeket csak csavaros rögzítéssel lehet feltenni, és elfordulás ellen pedig szilikonragasztóval biztosítani. A tekercsek rézszalagjai praktikus okokból vannak oldalra kivezetve, mert így lehetett csavaros rőgzítéssel mechanikusan jól megfogni őket. Valamint így az elmenő kábeleket ezekhez a fix pontokhoz lehetett forrasztani, vagy később majd könnyen kicserélni másikra.
Eleve csak mechanikailag jó stabil szerelést szabad alkalmazni a hangdoboz belsejében, mert a lengedező, a levegőben összegányolt dolgok nem igazán adhatnak a végén jó hangzást.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

tunerman írta:
2024.11.28., csüt. 11:22
Befejezve a nagy mű, nagyjából egyformára sikeredett a két váltó, azzal viszont meg kellett küzdeni, hogy a Jantzen WAX tekercsek kivezetési poziciója teljesen véletlenszerű helyen van :smile29: Gondolom ahol tekercselés közben megvolt a pontos induktivitás érték, ott mindjárt el is készítették a rézszalagos kivezetést. :smile53:
TJ.
A csavaros rögzítés miatt néhány századot, esetleg tizedet is elmászhat a tekercsek értéke. De lehet, hogy ennek nincs nagy jelentősége. A kivezetésüket miért tekerted rá a kondikra? Illetve nincsen túl közel egymáshoz a két induktivitás? Ezt így fotón nehéz felmérni.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 164

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

Amit még a hangszórók beillesztésével kapcsolatban AN E szagértők megjegyeztek, nagyon vigyázni kell a bluetac rögzítésével és a csavarok meghúzásával...nálam a fekete UHU patafix vált be, mert nem olyan puha mint a világos társa...

Állítólag markáns hangkép változást okoz a nem megfelelő rögzítés....de nem vagyok szagértő...

Zizi8003, ne szedd ki a hangszórókat (jól teszed) mert csinálhatod a bluetac "beragasztást" újra...

pepperpower
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 325

Hozzászólás Szerző: pepperpower »

1. Szerintem kell oda az az ellenallas meg az alap magashoz is, az ezusthoz pedig 3R legalabb. Persze hoz a konyhara az ellenallas elhagyasa, tobb lesz a reszlet, tobb a magas, de kicsit felboritja a magas-kozep aranyait. Fulre es merve is.

2. Auricap kondik szerintem nagyon jok. Ide is. 3-4 utas doboznal csak a magasra lehet nem idealis, de itt 2 utas doboznal mindkettore fasza nagyon. A harombol ketto eddig is az volt benne.

Udv
Eleje: Roksan Xerxes/Artemiz, Yamamoto YC03S, Ortofon SPU Gold, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

TJ.
Csatolmányok
Audio Note E kit crossover mod foto3.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó

zizi8003 írta:
2024.11.27., szer. 21:16
Kíváncsi vagyok milyen lesz a végeredmény. Én anno egy régesrégi Metz dobozkámba raktam ilyen Auricap kondikat a gyári németek helyére. Vicces volt, az eredeti német kondi kb. tizedakkora volt és a nagy ovál szélessávú mellé bekötött kis papírmagas előtt volt benne mint hangváltó... Sajnos ezzel a húzással el is tűnt belőle a "magic". Aztán járattam-járattam lelkesen heteken keresztül, de nem éledt fel. Vissza kellett bele raknom a régieket, majd egy pár piros Jantzennel később egész jó lett.
Viszont ha ide beválna, néztem az alkatrészárakat, el is kezdenék gyűjtögetni... :-) Mondjuk az enyémben semmi ezüst tekercs nincs, de ahogy nézem ez a hangváltó is a gyári kapcsolás alapján épül, szóval ha jó nekem is jó lenne a magam szintjén.
@Tulku: esetleg nincs képed a mostani hangváltómról? Tőled van a doboz és tök macera kifeszegetni belőle a hangszórókat.
Amúgy eddig ez talán legéletvidámabb Note doboz amit hallottam. :-)
Hááát....megnézem valami régebbi adathalamzban....rég volt :D
Amit el tudok mondani, hogy belső kábelek Kondo SPC réz, kondik k40y-9 a tekercsek Gyuri bá tanácsára maradtak az eredetiek és a kezdeti nagy állítható ellenállat ki lett szedve....na ettől jött meg nálam a hangja (persze lehet placebo....ugye).
SE erősítővel nem tetszett, de PP-vel nagyon helyén volt a megszólalás (AI 800)

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 222

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

Kíváncsi vagyok milyen lesz a végeredmény. Én anno egy régesrégi Metz dobozkámba raktam ilyen Auricap kondikat a gyári németek helyére. Vicces volt, az eredeti német kondi kb. tizedakkora volt és a nagy ovál szélessávú mellé bekötött kis papírmagas előtt volt benne mint hangváltó... Sajnos ezzel a húzással el is tűnt belőle a "magic". Aztán járattam-járattam lelkesen heteken keresztül, de nem éledt fel. Vissza kellett bele raknom a régieket, majd egy pár piros Jantzennel később egész jó lett.
Viszont ha ide beválna, néztem az alkatrészárakat, el is kezdenék gyűjtögetni... :-) Mondjuk az enyémben semmi ezüst tekercs nincs, de ahogy nézem ez a hangváltó is a gyári kapcsolás alapján épül, szóval ha jó nekem is jó lenne a magam szintjén.
@Tulku: esetleg nincs képed a mostani hangváltómról? Tőled van a doboz és tök macera kifeszegetni belőle a hangszórókat.
Amúgy eddig ez talán legéletvidámabb Note doboz amit hallottam. :-)
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Elkészült a bal oldali Audio Note E kit crossover általam modifikált verziója, mellé tettem egy fotózásra a korábban barkácsolt jobb oldali kit panelt :smile29:
TJ.
Csatolmányok
Audio Note E kit crossover mod foto.jpg
Audio Note E kit crossover mod foto1.jpg
Audio Note E kit crossover mod foto2.jpg

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2769

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

R1=5,0 Ohm mit Variablem Abgriff

an53dj (1).jpg
an53dj (1).jpg (182.61 KiB) Megtekintve 2368 alkalommal
http://www.troelsgravesen.dk/HES.htm
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó

tunerman írta:
2024.11.25., hétf. 10:49
Nem akarnám itt a beírogató "szagértőket" sokkolni, de ha jók az információim, akkor ez a modifikált Audio Note E kit crossover egy ezüsttekercses mély és magassugárzó elé lenne majd bekötve :smile53: Tehát, hogy esetlegesen ki mit mondott az eddigi általános! tapasztalatok alapján - az itt nem játszik.
Persze én sem vagyok ezekben az AN E higend szférákban nagyon jártas, csak a magam szerény tudásával igyekszem felnőni az elvállalt feladathoz :smile29:
TJ.
Szorri...az ezüst tekercses, alnico mágneses E sugárzóknak bugyuta tapasztalatom szerint külső hangváltója van, onnan mennek az AN VZ kábelek...persze írtad, hogy modifikáció... leborulok.gif

Gondolom ott más soros ellenállatot rakott az AN...mert a "sima" E-nél állítható huzal volt...azzal lőtték be a két Tonegen közötti különbséget...

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Nem akarnám itt a beírogató "szagértőket" sokkolni, de ha jók az információim, akkor ez a modifikált Audio Note E kit crossover egy ezüsttekercses mély és magassugárzó elé lenne majd bekötve :smile53: Tehát, hogy esetlegesen ki mit mondott az eddigi általános! tapasztalatok alapján - az itt nem játszik.
Persze én sem vagyok ezekben az AN E higend szférákban nagyon jártas, csak a magam szerény tudásával igyekszem felnőni az elvállalt feladathoz :smile29:
TJ.

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó

tunerman írta:
2024.11.25., hétf. 08:47
Feltenném az Audio Note E kit hangfalhoz tervezett modifikált DIY crossover elrendezési fotóját, célom a cég által kihozott váltó hangzásminőségét meghaladni :smile29:
TJ.

Annak idején V. A. GYuri bá kissé kuncogva megjegyezte telefonon, hogy az se baj ha a soros ellenállást eltávolítom, legalább lesz benne egy kis magas hang is :D

Úgy tettem....nálam jobb lett...persze egyénfüggő...

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Feltenném az Audio Note E kit hangfalhoz tervezett modifikált DIY crossover elrendezési fotóját, célom a cég által kihozott váltó hangzásminőségét meghaladni :smile29:
TJ.
Csatolmányok
Audio Note E kit DIY crossover foto.jpg

pepperpower
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 325

Hozzászólás Szerző: pepperpower »

Ezen nem lesz nehez javitani... :D
Eleje: Roksan Xerxes/Artemiz, Yamamoto YC03S, Ortofon SPU Gold, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Feltennék egy AN E kit megbuherált vátójáról fotót, a kitűzőtt feladat csak a szokásos - legyen jobb mint eddig volt. :smile53:
TJ.
Csatolmányok
Audio Note E kit modified crossover.jpg

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó

Üdvözletem!

AN E/D váltóban kicseréltem a bipoláris elko kondikat polipropilén (Jantzen superior Z cap és Miflex) kondikra.
Gyuri bá is ezt tanácsolta, a magasak 0,2 uF-al a mélyek több mint 1 UF-al másztak el.

Ugyanakkor olvatam azt is, hogy bipolár elkot nem biztos, hogy jó döntés polipropilánre cserélni (különösen AN hangfalak esetén) mert beleszólhat a hangképbe.

Ezen kívül AN D alap belső vezetékelés volt benne, aminek melegerét Kondo KSP rézre cseréltem....esetleg ez is vétek?
Bár külföldi nagy fanatikusok sem ódzkodnak a belső kábelezés cseréjétől.

Ha a visszajelzések alapján bipoláris elkok kellenek, akkor Sonopartnál Jantzen és Mundorf elkokra visszacserélem a kondikat (eredetieket nem tenném vissza az értékek elmászása miatt)

Köszönöm a válaszokat!

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Kösz, megoldódott. Kit volt, ami kínai utánzatot jelent. Semmi köze az AN céghez.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

std74769
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: std74769 »

Ottokár írta:
2021.04.06., kedd 17:44
Sziasztok! Ha AN-E hangfalon nincs rajta a pontos típus és a gyártási szám, akkor az kit?
Szia!

Írj Peternek, ő megmondja. Vagy vidd el az osztrák gyárba magad, miután egyeztettél Peterrel.
Audio Note OTO SE erő, DAC 1.1x, M1RIAA phono, AN-E/SP hangfal, és NAD 5440 cd, Pro-Ject Debut Carbon Esprit lemezjátszó, NAD 602 kazi

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 222

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

cécó írta:
2021.04.16., pén. 10:24
Sziasztok!

Érdeklődnék valamelyikőtök hajtott e már AZ 3-at félvezetős erősítővel,és ha igen,érdemes e egyáltalán próbát tenni vele?!

Köszönöm szépen!
Nekem egészen korai 4 csavaros AZ-3asom volt. Az nagyságrendekkel tolerásabb volt a körítésre mint a későbbi J-dobozom. Használtam ECL86, EL84, 300B csövekkel és mindegyiket szerette. Többféle tranyóssal a Vintage vonalról szintén nagyon is jól elvolt. Ami meglepett az egy 2X100Wos Kenwood KA801es volt. Na gondoltam ez tuti megy hozzá aztán pár hónapra elé ragadt... :-) Az egy jó kis hangfal mondjuk hogy rendesen villantson a Townshend lufialátéteket sajnos meg kell venni alá...
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 634

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Ottokár írta:
Sziasztok! Ha AN-E hangfalon nincs rajta a pontos típus és a gyártási szám, akkor az kit?
A gyári kit hangfalon is fel van tüntetve a típus és a sorszám.
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

cécó
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 116

Hozzászólás Szerző: cécó »

Sziasztok!

Érdeklődnék valamelyikőtök hajtott e már AZ 3-at félvezetős erősítővel,és ha igen,érdemes e egyáltalán próbát tenni vele?!

Köszönöm szépen!
HydraSound tápellátás - Furutech e TP60E NCF - Naim Power Line - Naim CD5i-2/SR Pink/ - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2/SR Pink/ - Naim Naca5/Furutech FT212r/ - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 213

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Ottokár írta:
Szerintem igen.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Csatolmányok
F39D5E63-40F0-4AA0-9060-D139EFB41F27.jpeg
F39D5E63-40F0-4AA0-9060-D139EFB41F27.jpeg (199.2 KiB) Megtekintve 3644 alkalommal
1A871D13-5749-4674-BF0E-D0B8419D79D1.jpeg
1A871D13-5749-4674-BF0E-D0B8419D79D1.jpeg (264.57 KiB) Megtekintve 3646 alkalommal
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 213

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Ottokár írta:
2021.02.08., hétf. 11:04
Igen, belebotlottam, levelet váltottunk. 850-re tartja, 15 évesnek gondolja.
vazze írta:
2021.01.02., szomb. 09:28
Komolyan és őszintén bízom benne , hogy senki sem dől be ennek a baromságnak!

https://apro.hifipiac.hu/category-table ... -e-d,89715

Az én dobozaim voltak. Ha jól emlékszem 450.000.-ért adtam oda neki.
A “nagy gonddal kivitelezett” állványokat pedig a régi ls5/8-as monitoraimhoz dobtam össze egyik este bauhaus/ikea anyagokból.
Még az is nagyon sok érte.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Igen, belebotlottam, levelet váltottunk. 850-re tartja, 15 évesnek gondolja.
vazze írta:
2021.01.02., szomb. 09:28
Komolyan és őszintén bízom benne , hogy senki sem dől be ennek a baromságnak!

https://apro.hifipiac.hu/category-table ... -e-d,89715

Az én dobozaim voltak. Ha jól emlékszem 450.000.-ért adtam oda neki.
A “nagy gonddal kivitelezett” állványokat pedig a régi ls5/8-as monitoraimhoz dobtam össze egyik este bauhaus/ikea anyagokból.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”