a van damme az feláldozható, legalábbis ott őt verték le

Lehet nem is fog. Viszont én Bp-en felajánlok a teszthez kábeleket. Akár "olcsóbbat" is meg drágábbat is.
Tudok neked adni kölcsön mogamit, ha gondolod. Színesebb, részletesebb, dinamikusabb a canarenál. Hangfalkábelben is... Szerintem.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 20:53
Jó analóg ic-t viszont nehezebb találni mint gondoltam,eddig két pár canare ment a levesbe,de még nem volt akcióban a titkos faforit,majd azt is kipróbálom.Most Zsolt kábele van bent ic párnak,és nem tudom hogy ezek milyen típusok,mert nincs rajtuk semmi felirat,de hogy nagyon jók azt érzem,szinte egy hájend hang az eddig próbált két pár canarehez képest.
![]()
Én is elmennék, már úgyis régen láttalak (nem most volt a Holdfény kupa).lacy írta: ↑2025.01.28., kedd 20:57Ok !! én megyek hallgatóságnak ha lehet :)Alex_Aston írta: ↑2025.01.28., kedd 20:43Szívesen felajanlom ehhez a teszthez a Thesis végfokomat, és a Contour 20-asaimat, amely utóbbi dobozok már elég sok mindent meg tudnak mutatni.
Sí elég sok mindenkinek van itt, szerintem lenne jelentkező.
Te meg hozod akkor a csúcs kábelt hozzá, én meg egy PC és egy egyszerűbb táp kábelt is.
Mikor jó neked?
sőt occo kábelt is vihetek akár sajátot
Ok !! én megyek hallgatóságnak ha lehet :)Alex_Aston írta: ↑2025.01.28., kedd 20:43Szívesen felajanlom ehhez a teszthez a Thesis végfokomat, és a Contour 20-asaimat, amely utóbbi dobozok már elég sok mindent meg tudnak mutatni.
Sí elég sok mindenkinek van itt, szerintem lenne jelentkező.
Te meg hozod akkor a csúcs kábelt hozzá, én meg egy PC és egy egyszerűbb táp kábelt is.
Mikor jó neked?
Jó gondolatok,és nem is fájna betolni egy deltát az elejére,de ez most nekem így-is tetszik.chord_ írta: ↑2025.01.28., kedd 18:14Én, személy szerint, hagynám, ami van, drót, mert most is szól valahogy. Akár az öntött szg vezetéket is, ha ilyesmi van.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 11:35Ok,akkor játszunk egy kis kábelesdit,és drótozzák be a kábelfanok a saját rendszeremet csak úgy játékból,leírom miből áll.Kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek a végén,és ezután meg leírom azt hogy nekem mi a véleményem erről,és merre is lenne az arra ezen ajánlások után ha úgy alakul.Mivel ez játék,így lehetnek elrugaszkodott ajánlások is,de leginkább az érdekelne hogy meddig mennétek el,tehát ha a tiétek lenne,hol húzúdna meg a racionalitás vonala.
SM drótozási javaslatára különösképpen kíváncsi vagyok,de persze nem csak az övére,így ne fogjátok vissza magatokat.![]()
Tehát a feladat adott,ezt a rendszert úgy mintha a sajátotok lenne,de pontról pontra,tehát konkrét kábel ajánlással mindenhol,és nem csak úgy hogy a béla bácsi drótjait mindenhová.Jelenleg olcsó pro drótok vannak a rendszerben mindenhol.
Forrás.heed dt futómű
Erősítő.heed pre előfok + pm monoblokkok
Hangsugárzó.heed grand enigma
Ehhez kell 5db tápkábel,(az elosztó elé az 5-ik,ha már...),egy pár 2×2m-es hs kábel,egy db digit,és egy pár analóg ic 1m-es hosszban.
Jöhetnek a javaslatok.![]()
Számolnék kicsit.
A legóvatosabb ajánlatok itt, a 'félkrumpli' drótokkal, 350e-400e össz költséget jelentenének. A magasabbakat most ugorjuk át.
Ezt betolnám a DT ára mellé, és vennék másik futóművet, használtan. Feltétlen a lánc legelejét piszkálnám.
Nem tudom, mi történne, nyilván.
Szerencsés esetben módfelett tetszene neked az új hang.
Ha csak tizedrészt annyira, mint ahogyan tetszik nekem a saját 'változtatás', a futóműnél, ahol amúgy egy Delta volt majdnem fél évig, akkor nagy vigalom lenne.
Bátorság nem kevés kellene. Megtörni az összetervezett Heed szinergiát, hagyni a szuper drótok hangi ígéret-halmait, ilyesmi...
ez így nagyon kevés amit írsz az elméleti.. állítod.. én meg az ellenkezőjét, és gyanítom, ha indítanánk egy szavazást, mögöttem lenne a több ember.SoundMania írta: ↑2025.01.28., kedd 19:27
A jó kábelek olyan dologra képesek, amiket sokszor készülékcserével sem lehet überelni.
Fenntartom, hogy Heed si+vz hallgathatóbb mint Thesis+Radnai. Talán már egy olcsó Denon rendszerrel is elérni hogy lenne olyan jó, hogy felmerüljön, inkább az olcsó erősítő+drága kábel.... Persze ha az elektronika hemzseg a hibáktól, akkor egy jó kábel ezt az arcodba tolja. Mint bármi más hibát. És igaz ez a power kábelekre is. De nyugodtan spóroljatok tovább a kábeleken. Nehogy felboruljon a szinergiátok! Csakhogy azt sem fogjátok meghallani ami a lemezen rajta van. Csak egy részét.... Az alapok nagyját. Esetleg azt is csak kétes minőséggel. Ez a használt olcsó kábelek hibáitól függ. Mert mindnek van.
Szívesen felajanlom ehhez a teszthez a Thesis végfokomat, és a Contour 20-asaimat, amely utóbbi dobozok már elég sok mindent meg tudnak mutatni.SoundMania írta: ↑2025.01.28., kedd 19:27
...Fenntartom, hogy Heed si+vz hallgathatóbb mint Thesis+Radnai. Talán már egy olcsó Denon rendszerrel is elérni hogy lenne olyan jó, hogy felmerüljön, inkább az olcsó erősítő+drága kábel....
Hol a vége? Ez sok mindenen múlik, de mindenkinek máshol.Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 19:26Azért milyen érdekes ez.
Mikor más mondja, hogy minek nincsen értelme, lájkhegyek helyett kap hideget - meleget . Már versenysport szinten.
A tematikában - mármint, hogy jobb a drágább - nincsen, csak a mértékében van eltérés.
Van aki 150 ezresnél találja meg a Nirvana-t, van aki 600 ezernél...
Nekem is van egy RXF V2 - m, és tetszik is, de már most megmondom, nem csak utólag visszagondolva, hogy lehet olyan kábel, amihez képest ez is élettelen és zavaros.
Akkor most hol a vége ?![]()
Igaz, hogy feltett kérdés kizárólag kábelekre szólt, de ez is egy lehetséges alternatíva.chord_ írta: ↑2025.01.28., kedd 18:14Én, személy szerint, hagynám, ami van, drót, mert most is szól valahogy. Akár az öntött szg vezetéket is, ha ilyesmi van.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 11:35Ok,akkor játszunk egy kis kábelesdit,és drótozzák be a kábelfanok a saját rendszeremet csak úgy játékból,leírom miből áll.Kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek a végén,és ezután meg leírom azt hogy nekem mi a véleményem erről,és merre is lenne az arra ezen ajánlások után ha úgy alakul.Mivel ez játék,így lehetnek elrugaszkodott ajánlások is,de leginkább az érdekelne hogy meddig mennétek el,tehát ha a tiétek lenne,hol húzúdna meg a racionalitás vonala.
SM drótozási javaslatára különösképpen kíváncsi vagyok,de persze nem csak az övére,így ne fogjátok vissza magatokat.![]()
Tehát a feladat adott,ezt a rendszert úgy mintha a sajátotok lenne,de pontról pontra,tehát konkrét kábel ajánlással mindenhol,és nem csak úgy hogy a béla bácsi drótjait mindenhová.Jelenleg olcsó pro drótok vannak a rendszerben mindenhol.
Forrás.heed dt futómű
Ehhez kell 5db tápkábel,(az elosztó elé az 5-ik,ha már...),egy pár 2×2m-es hs kábel,egy db digit,és egy pár analóg ic 1m-es hosszban.
Számolnék kicsit.
A legóvatosabb ajánlatok itt, a 'félkrumpli' drótokkal, 350e-400e össz költséget jelentenének. A magasabbakat most ugorjuk át.
Ezt betolnám a DT ára mellé, és vennék másik futóművet, használtan. Feltétlen a lánc legelejét piszkálnám.
Nem tudom, mi történne, nyilván.
Szerencsés esetben módfelett tetszene neked az új hang.
Ha csak tizedrészt annyira, mint ahogyan tetszik nekem a saját 'változtatás', a futóműnél, ahol amúgy egy Delta volt majdnem fél évig, akkor nagy vigalom lenne.
Bátorság nem kevés kellene. Megtörni az összetervezett Heed szinergiát, hagyni a szuper drótok hangi ígéret-halmait, ilyesmi...
A jó kábelek olyan dologra képesek, amiket sokszor készülékcserével sem lehet überelni.lacy írta: ↑2025.01.28., kedd 18:23Várnék egy példát, hogy milyen olcsó(bb) rendszert hallottál, ami egy a saját áránál 3 nagyságrenddel nagyobb árban lévő kábelekkel olyannyira megtáltosodott, hogy szerethetőbb, hallgathatóbb jobb hangot adott ki magából a teljes rendszer, mint egy ugyanannyiba kerülő high-end rendszer párezer forintos drótokkal?SoundMania írta: ↑2025.01.28., kedd 10:29...... és amikor az előítélet csak erősíti az előítéletet. :)
ez nem előítélet - az nálad lelhető fel pont ebben a mondatodban - hanem tény.
de mondom várom a típusokat gyártókat készülék számokat és a kábelek leírását nevesítését :)
Azért milyen érdekes ez.
Várnék egy példát, hogy milyen olcsó(bb) rendszert hallottál, ami egy a saját áránál 3 nagyságrenddel nagyobb árban lévő kábelekkel olyannyira megtáltosodott, hogy szerethetőbb, hallgathatóbb jobb hangot adott ki magából a teljes rendszer, mint egy ugyanannyiba kerülő high-end rendszer párezer forintos drótokkal?SoundMania írta: ↑2025.01.28., kedd 10:29...... és amikor az előítélet csak erősíti az előítéletet. :)
Én, személy szerint, hagynám, ami van, drót, mert most is szól valahogy. Akár az öntött szg vezetéket is, ha ilyesmi van.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 11:35Ok,akkor játszunk egy kis kábelesdit,és drótozzák be a kábelfanok a saját rendszeremet csak úgy játékból,leírom miből áll.Kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek a végén,és ezután meg leírom azt hogy nekem mi a véleményem erről,és merre is lenne az arra ezen ajánlások után ha úgy alakul.Mivel ez játék,így lehetnek elrugaszkodott ajánlások is,de leginkább az érdekelne hogy meddig mennétek el,tehát ha a tiétek lenne,hol húzúdna meg a racionalitás vonala.
Forrás.heed dt futómű
Csak a fentiekhez szeretnék hozzászólni.zoli73 írta: ↑2025.01.28., kedd 15:47Végül néhány gondolat a kábelekről.
Korábban rengeteg olcsó(30-60e) összekötő, és hálózati kábelt kipróbáltam, jelenleg visszagondolva azt mondom, hogy felesleges időtöltés volt. Sajnos mind csak ilyen-olyan, de leginkább semmilyen. Élettelenek, színezettek, zavarosak.
Persze, tudom, sokaknak csak ilyenekre futja, de akkor azzal kell szembe nézniük, hogy folyton csak keresni fogják a rendszerükbe leginkább illő kábelt, jobbra-balra ugrálva, és ha netán megtalálják is, azt egy esetleges készülékcsere felborít.
A kiegyenlített, és kerek egésszel, egyetértek, a semlegessel nem igazán! Sok éve hallgatok Heed rendszereket. Pont attól szerethető igazán, hogy "csöves szerűen" szól, azok hibái nélkül.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 12:36Annyit segítek hogy ez így egy kiegyenlített,,kerek és semleges hang,tehát nem kell toldozni foltozni,csupán kiszedni belőle a racionalitás határán belül azt amit lehet és tud.A racionalitás határa persze egyénenként változó,így ennek nem szabok gátat,határt,na meg ez úgy is csak egy játék,viszont annak érdekes lehet.
Hát akkor legyen konkrétabban.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 14:33Köszönöm a játékban tevékenyen résztvevőktől az eddigi ajánlatokat,és,kérem hogy senki sem fogja vissza magát,és ha van további javaslat,ajánlat azt kéretik leírni.
Azért is kérnék konkrét típust és gyártót,mert ez így igazán érdekes.
Van egyébként kábelezés ügyben valami ami még +-ban érdekel,és ez talán többeknek is hasznos infó lesz,de hogy ez mi is,azt csak az összegzés,tehát a játék után írom le.
Nem is írtam , hogy te tehetsz róla....mivel nem keresek kábelt nem is nézem a használt árukat
Csak gyári lehet, vagy szakszerűen szerelt DIY is ?