Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1325

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

kaef2 írta:
2025.01.28., kedd 13:44
mishow írta:
2025.01.28., kedd 13:38

Egyedül a tápkábel vastagságát érzem soknak, valahányszor eddig tömör kábellel kísérleteztem, a vékony számomra tetszetősebb volt...
Adtam a tulajnak kipróbálásra és tetszett neki :)
Ezért maradt, pedig merevnek mondanám.

Tápkábelből csak olyat ajánlok, ami megfelel az előírásoknak és olyasvalaki szerelte, aki szintén ismeri az előírásokat.
Elképzelhető, ha kisebb keresztmetszetűt adtál volna próbára, az is tetszett volna Neki, valószínűleg a 3x4 - es tömör ösvénykábelnél létezik szofisztikáltabb hangú, olcsóért...
Vékonyabbat is lehet szakszerűen szerelni, nem ? gondolkodik.gif

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Block írta:
2025.01.28., kedd 13:43
"Azt javaslom, NE használt árakat írjatok, hanem új árakat, mert a használt ár bizonytalan, csakúgy, mint a fellelhetősége."

Akkor aki mindig csak használt eszközöket vett (futómű,erősítő,..hangfal és kábelek) az nem is nagyon tud kalkulálni,....mert az új árak számára ismeretlenek,és amúgy is elrugaszkodottak elrugaszkodottak a "mai időkben".
Add össze shimano rendszerét új áron,...mintha most venné a boltban. Már az sem lenne kis összeg. Ahhoz már a 800 egy vékony összeg. Az én gépparkom használtan kb 2M ,...a kábelek használtan vett ára kb. ugyanannyi.
Ez egy szerény rendszer ,..és én is leírhatom,hogy szerintem egész jól szól,..és egyáltalán nem hiszem,hogy ha ezt a hangot most újonnan kellene boltból összeválogatni,az megközelítené ezt...
És most egy kis poén...: ...akkor lenne igazán kamillázás,ha azok a kollégák ajánlanának valami igazán jó kábelezést,akinek a madzagjaik az apróban darabonként 1,5 és 4 M között kelnek el... :))
Érdekes volt a bécsi shown amikor megmutatták közönségnek mit tud 5000euroért egy Roksan-Spendor lánc, meg mit tud 10ezerért. Az 5000-est szinte kár volt bekapcsolni. A 10-es elmegy belépő szintnek. Kb ilyen árak lettek....

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Block írta:
2025.01.28., kedd 13:46
Block írta:
"Azt javaslom, NE használt árakat írjatok, hanem új árakat, mert a használt ár bizonytalan, csakúgy, mint a fellelhetősége."

Akkor aki mindig csak használt eszközöket vett (futómű,erősítő,..hangfal és kábelek) az nem is nagyon tud kalkulálni,....mert az új árak számára ismeretlenek,és amúgy is elrugaszkodottak a "mai időkben".
Add össze shimano rendszerét új áron,...mintha most venné a boltban. Már az sem lenne kis összeg. Ahhoz már a 800 egy vékony összeg. Az én gépparkom használtan kb 2M ,...a kábelek használtan vett ára kb. ugyanannyi.
Ez egy szerény rendszer ,..és én is leírhatom,hogy szerintem egész jól szól,..és egyáltalán nem hiszem,hogy ha ezt a hangot most újonnan kellene boltból összeválogatni,az megközelítené ezt...
És most egy kis poén...: ...akkor lenne igazán kamillázás,ha azok a kollégák ajánlanának valami igazán jó kábelezést,akinek a madzagjaik az apróban darabonként 1,5 és 4 M között kelnek el... :))
Azért 1,5 és 4milla között még nem nagyon láttam használt kábelt árulgatni.... sad.gif
"Az igazi barát szemből támad."

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

Block írta:

Akkor aki mindig csak használt eszközöket vett (futómű,erősítő,..hangfal és kábelek) az nem is nagyon tud kalkulálni,....mert az új árak számára ismeretlenek,és amúgy is elrugaszkodottak a "mai időkben".

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 271

Hozzászólás Szerző: pjm »

Nem is.erem a teljes piacot, csak a töredék töredékét, az általam hallott halmazból én az alábbiakat tennék leginkább:

Olcsóbbért én Mogamit tennék, ic 2534, hangfal 3104. Tápkábelben nálam a Van Damme H07 RNF lenne, ami cca 1000 Ft volt méterenként, most szerelve 8-10000 ft. Digitnek én megnézném hogy Kimber, van damme, VDH kínálatot, rendszerenként változik, melyik működik jól.
Kiicsivel fentebb én az összekötőt VDH Firstre vagy Secondra cserélném, tavaly két új is jött az angoloktól 70 ezerből szállítással vámmal meg volt, magyar árát nem ismerem. Ennél komolyabbat nem is tennék ide valószínűleg. Hangfal kábelben gondban lennék, nekem VDH D300s és SAEC 1000 van jelenleg, új árukat nem tudom, mindkettövel élvezhető a zenehallgatás. Persze a d30ps precízebb. Tápkábelböl maradnék a VDC-nél, de tennék rá pl Oyaide dugókat, az megnyomná rendesen darabonként 40 ezerrel minimum. Ilyen ligájú rendszerbe ezt próbálnám, hogy müködik-e. Ha nem, akkor néznék pl egy Kimber Herot minimum, meg 8 tc-t. Ha ezek egyike sem működne kidobnám a rendszert.

Még fentebb nem megyek, az már annyira egyéni, higy azt mindenki csináljon oda listát magának.

Az itt sokak által szeretett AN kábeleket nem ismerem, nekem csak kék B volt, azoknál ezeket jobban szerettem.
Persze lehet itt müködne pl egy vz, ahogy sok más is, amiket jelenleg nem ismerek.

Véleményem felvállalom, a lesajnálásokat túlélem. ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pjm 2025.01.28., kedd 13:49-kor.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3573

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

mishow írta:
2025.01.28., kedd 13:38
kaef2 írta:
2025.01.28., kedd 12:39
Egy hasonló, csak Lagrange integrálttal összerakott, de ugyanúgy Grand Enigmás, Heed futómű, Abacus S streamer és lemezjátszó rendszerbe az alábbi kábelek mennek majd egy ismerősnél ...
Egészen életszerű lista, két lábbal a földön! :smile32:
Egyedül a tápkábel vastagságát érzem soknak, valahányszor eddig tömör kábellel kísérleteztem, a vékony számomra tetszetősebb volt - de tudjuk, a hifiben a legerősebb szabály, hogy nincs szabály ;)
Adtam a tulajnak kipróbálásra és tetszett neki :)
Ezért maradt, pedig merevnek mondanám.

Tápkábelből csak olyat ajánlok, ami megfelel az előírásoknak és olyasvalaki szerelte, aki szintén ismeri az előírásokat.
Ha a gyári szerelésű végképpen nem jön számításba.

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

Akkor aki mindig csak használt eszközöket vett (futómű,erősítő,..hangfal és kábelek) az nem is nagyon tud kalkulálni,....mert az új árak számára ismeretlenek,és amúgy is elrugaszkodottak elrugaszkodottak a "mai időkben".

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2535

Hozzászólás Szerző: mishow »

kaef2 írta:
2025.01.28., kedd 12:39
Egy hasonló, csak Lagrange integrálttal összerakott, de ugyanúgy Grand Enigmás, Heed futómű, Abacus S streamer és lemezjátszó rendszerbe az alábbi kábelek mennek majd egy ismerősnél ...
Egészen életszerű lista, két lábbal a földön! :smile32:
Egyedül a tápkábel vastagságát érzem soknak, valahányszor eddig tömör kábellel kísérleteztem, a vékony számomra tetszetősebb volt - de tudjuk, a hifiben a legerősebb szabály, hogy nincs szabály ;)

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 271

Hozzászólás Szerző: pjm »

fülelek írta:
2025.01.28., kedd 12:30
Azt javaslom, NE használt árakat írjatok, hanem új árakat, mert a használt ár bizonytalan, csakúgy, mint a fellelhetősége.
Játékot is komolyan lehet venni. Alább a (majdnem) titkos saját ajánlatom (miért is ne, elvégre játékról van szó),
Futómű. előfok hálózatik 2x45e (1,2m)
monoblokkok 2x110e 1,3m
elosztóba 1x130e 1,5m
hangszórókábel 2x2,5m 330e
IC rca 2x1m 45e
digit kábel VdH digicoupler speciális dugókkal 25e
Összesen 840e (számlával)
Ennyiért semmi sem fog szólni jobban, de még így sem.
Ha egy jobb integrált erősítő lenne külön dackal, akkor lehetne spórolni110ezret, és még jobban is szólna, a szinergiát meg hagyjuk békén, arról valahol máshol lehet vitatkozni...
A saját ajánlat saját kábeleket is jelent? Mik a típusok?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2025.01.28., kedd 11:35
Ok,akkor játszunk egy kis kábelesdit,és drótozzák be a kábelfanok a saját rendszeremet csak úgy játékból,leírom miből áll.Kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek a végén,és ezután meg leírom azt hogy nekem mi a véleményem erről,és merre is lenne az arra ezen ajánlások után ha úgy alakul.Mivel ez játék,így lehetnek elrugaszkodott ajánlások is,de leginkább az érdekelne hogy meddig mennétek el,tehát ha a tiétek lenne,hol húzúdna meg a racionalitás vonala.
SM drótozási javaslatára különösképpen kíváncsi vagyok,de persze nem csak az övére,így ne fogjátok vissza magatokat. :D
Tehát a feladat adott,ezt a rendszert úgy mintha a sajátotok lenne,de pontról pontra,tehát konkrét kábel ajánlással mindenhol,és nem csak úgy hogy a béla bácsi drótjait mindenhová. ;) Jelenleg olcsó pro drótok vannak a rendszerben mindenhol.
Forrás.heed dt futómű
Erősítő.heed pre előfok + pm monoblokkok
Hangsugárzó.heed grand enigma
Ehhez kell 5db tápkábel,(az elosztó elé az 5-ik,ha már...),egy pár 2×2m-es hs kábel,egy db digit,és egy pár analóg ic 1m-es hosszban.
Jöhetnek a javaslatok. :rolleyes:
Egy hasonló, csak Lagrange integrálttal összerakott, de ugyanúgy Grand Enigmás, Heed futómű, Abacus S streamer és lemezjátszó rendszerbe az alábbi kábelek mennek majd egy ismerősnél:

- WW Micro-Silver Eclispe bulk mikrofonkábelből készült interkonnektek, Amphenol RCA csatlakozókkal,
- Oyaide SPDIF kábel
- Canare 4S6G hangfalkábel
- és a Gigawatt LC-Y-EVO 3x4 installációs árnyékolt tápkábelből készült, VIBORG VE503 és IEC csatlakozókkal szerelt tápkábel.

Egyik sem került többe, mint 50e Ft.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2121

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Annyit segítek hogy ez így egy kiegyenlített,,kerek és semleges hang,tehát nem kell toldozni foltozni,csupán kiszedni belőle a racionalitás határán belül azt amit lehet és tud.A racionalitás határa persze egyénenként változó,így ennek nem szabok gátat,határt,na meg ez úgy is csak egy játék,viszont annak érdekes lehet.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Shimano írta:
2025.01.28., kedd 11:35
Ok,akkor játszunk egy kis kábelesdit,és drótozzák be a kábelfanok a saját rendszeremet csak úgy játékból,leírom miből áll.Kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek a végén,és ezután meg leírom azt hogy nekem mi a véleményem erről,és merre is lenne az arra ezen ajánlások után ha úgy alakul.Mivel ez játék,így lehetnek elrugaszkodott ajánlások is,de leginkább az érdekelne hogy meddig mennétek el,tehát ha a tiétek lenne,hol húzúdna meg a racionalitás vonala.
SM drótozási javaslatára különösképpen kíváncsi vagyok,de persze nem csak az övére,így ne fogjátok vissza magatokat. :D
Tehát a feladat adott,ezt a rendszert úgy mintha a sajátotok lenne,de pontról pontra,tehát konkrét kábel ajánlással mindenhol,és nem csak úgy hogy a béla bácsi drótjait mindenhová. ;) Jelenleg olcsó pro drótok vannak a rendszerben mindenhol.
Forrás.heed dt futómű
Ehhez kell 5db tápkábel,(az elosztó elé az 5-ik,ha már...),egy pár 2×2m-es hs kábel,egy db digit,és egy pár analóg ic 1m-es hosszban.
Egyrészről, mivel a kérdés célja csak a kiváncsiság, igy tartok tőle, hogy ez így csak olaj a tűzre.
Másrészt szerintem ajálhat bárki, bármit is, a véleményed, reakciód előre borítékolható.
Néhány pro kábellel volt dolgom, pl. Mogami, belden, ezek alapján nekem az alakult ki róluk, hogy nagyon kiegyenlítettek, színezetlenek, ami a pro felhasználásban fontos is, de cserébe jellegtelenek, unalmasak, élettelenek.
Valaki(talán Zsolt, marketing fogásból) elterjesztette, hogy a Heed készülékekhez olcsó kábelek is megfelelnek, mert azokkal is nagyon jók, és hozzák a tőlük elvárt minőséget.
Objektíven nézve szerintem ez marhaság! Ebben a tekintetben miért különböznének, más gyártók készülékeitől?
Találkoztam már Heed rendszerekkel, készülékekkel, sőt nekem is volt kettő, de azt tapasztaltam, hogy ezek is ugyanannyit profitálnak a minőségi kábelezésből, mint bármely más gyártó készülékei.
Ha mindenképpen ajálani kell valamit, akkor nem titok, én a ValhallA kábelekkel találtam meg a számításaimat, két kábel kivétel csak ezek képezik a kábelezésemet.
Konkrétumokat nem írok, Ákos kábeleiből a bárki által megfizethetőtől, a "csillagos ég" kategóriáig bármi elérhető.
Mindenki döntsön a pénztárcája, vagy a lelkiismerete alapján.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5127

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Azt javaslom, NE használt árakat írjatok, hanem új árakat, mert a használt ár bizonytalan, csakúgy, mint a fellelhetősége.
Játékot is komolyan lehet venni. Alább a (majdnem) titkos saját ajánlatom (miért is ne, elvégre játékról van szó),
Futómű. előfok hálózatik 2x45e (1,2m)
monoblokkok 2x110e 1,3m
elosztóba 1x130e 1,5m
hangszórókábel 2x2,5m 330e
IC rca 2x1m 45e
digit kábel VdH digicoupler speciális dugókkal 25e
Összesen 840e (számlával)
Ennyiért semmi sem fog szólni jobban, de még így sem.
Ha egy jobb integrált erősítő lenne külön dackal, akkor lehetne spórolni110ezret, és még jobban is szólna, a szinergiát meg hagyjuk békén, arról valahol máshol lehet vitatkozni...

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Forrás.heed dt futómű

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

lacy írta:
2025.01.27., hétf. 20:48
Shimano írta:
2025.01.27., hétf. 19:31

Kicsit más.Zsolt (heed audio) azon a talin ahol bemutatta a kis herald hangsugárzót,a vége felé csinált egy olyan bemutatást,ahol csak az erősítők változtak az si3-tól a helikon szettig.Érdekes és tanulságos is volt,mert annyira érezhető volt az hogy miben is jobb az egyik a másiknál,és egyben teljesen egyértelművé tette azt is,hogy ezeket a változásokat még a leg leg kábelekkel sem lehetne még megközelíteni sem,nem hogy elérni.
Nekem kb mióta ezen a (meg az előd ) fórumon jelen vagyok az egyik állandó 1 millió forintos kérdésem, ami kb pont fedi azt amit írtál 100% :smile29:

tehát:
mikor lesz jobb a kapott hang?
Milliós rendszer átlagos mondhatni olcsó kábelekkel, vagy olcsó(bb) rendszer milliós árban lévő kábelekkel?
választ meg leírtad szia.gif
...... és amikor az előítélet csak erősíti az előítéletet. :)

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

Aszpirin írta:
2025.01.28., kedd 04:03
Srácok.
Szintén a tegnapi vitasorozat margójára:
Kérlek nézzetek rá a topik címére, és gondolkozzatok el rajta, mielőtt elposztoljátok ömlengéseiteket az LP kontra CD kontra mittoménmi és egyéb hasonló gumicsont témákban, hogy az ide való-e. Nekem speciel több, mint másfél órámba került ezt helyettetek megtenni, és a nem idevaló threadeket áthelyezni az általános hifi-csevegőbe, és ezt nem szeretném legközelebb megismételni, szóval inkább ideiglenes pihenőket fogok osztogatni.
Annak pl. rögtön, aki ezen a beszólásomon kezd el csámcsogni, és mindenkinek, aki ebben résztvesz.
Kérlek, hogy menjetek át az általános (nem-kábeles) gumicsont hifitémákkal az általánosba. Aki itt nem találja a tegnapi hozzászólását, ott megtalálja.
leborulok.gif
Küldtem egy "kávét" hogy ébren tudj maradni:) köszönöm.
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2731

Hozzászólás Szerző: tunerman »

revox írta:
2025.01.27., hétf. 21:32
...Ma meséltem valakinek, hogy az Audio Note (japán, értsd: Kondo) 1976ban alkotta meg a QSSC ezüstkábelt (később ez lett az AN-V, de ez nem érdekes, ki volt, csak, hogy megtörtént), amivel elég erősen nekiugrottak a hifis világnak (mára köztudott, hogy volt értelme). Aki, ha csak gondolati szinten se jutott még el az ezüstig(értsd "minőségi, jó hangú drót"), gondolkodjon el rajta, mert lassan 50 év (fél évszázad) lemaradásba kerül és a világ egyszerűsödik, nem erre tart . Nem fontos, csak akkor feleslegesen rabolja azok idejét, akik egy kábeles topicban kábelekről akarnak beszélni...

Mindenképpen ki kell egészítenem a törtélmi visszatekintést azzal, amit korábban is leírtam - mit lehetett tanulni Hiroyasu Kondotól?
Többek között azt, hogy egy készülék tervezésekor, megépítésekor minden számít, nincsenek elhanyagolt területek - a topik témájához hűen a belső jelvezetés, és az összeköttetéseik is fontosak.

Lényegében amikor más felfogású tervezők nem tartják fontosnak a belső jelvezetés minőségét (vezetékek, csatlakozók, kapcsolók), azok feltételezhetően a külső összeköttetésekre sem fektetnek hangsúlyt. Innen ered a "nem számìt mivel kötjük össze a komponenseket" kijelentés, amely leleplezi a - nem reklámozott - eredeti tervezés szempontjait...
(Különben ezzel a "beépített" korlátozással valóban csökkentik annak az esélyét, hogy bármi is kiderülhessen az esetleges összehasonlító meghallgatásokkor, tehát szerintük az igazat állították.)
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5975

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Srácok.
Szintén a tegnapi vitasorozat margójára:
Kérlek nézzetek rá a topik címére, és gondolkozzatok el rajta, mielőtt elposztoljátok ömlengéseiteket az LP kontra CD kontra mittoménmi és egyéb hasonló gumicsont témákban, hogy az ide való-e. Nekem speciel több, mint másfél órámba került ezt helyettetek megtenni, és a nem idevaló threadeket áthelyezni az általános hifi-csevegőbe, és ezt nem szeretném legközelebb megismételni, szóval inkább ideiglenes pihenőket fogok osztogatni.
Annak pl. rögtön, aki ezen a beszólásomon kezd el csámcsogni, és mindenkinek, aki ebben résztvesz.
Kérlek, hogy menjetek át az általános (nem-kábeles) gumicsont hifitémákkal az általánosba. Aki itt nem találja a tegnapi hozzászólását, ott megtalálja.
leborulok.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4319
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Akkor a mai bölcsességcunami mragójára néhány felvetés, amiről nem kell beszélgetni (hátha ezt Chord is megérti és megállja), csak leírom és mindenki magàban merengjen :smile53:

Ki mondta azt, hogy akinek lemezjátszója van, nincs CD-je?

Előzőnek mi köze a drótokhoz? A drót , de a hifi se válogat honnan és milyen zenét kap.

....

Ma meséltem valakinek, hogy az Audio Note (japán, értsd: Kondo) 1976ban alkotta meg a QSSC ezüstkábelt (később ez lett az AN-V, de ez nem érdekes, ki volt, csak, hogy megtörtént), amivel elég erősen nekiugrottak a hifis világnak (mára köztudott, hogy volt értelme). Aki, ha csak gondolati szinten se jutott még el az ezüstig(értsd "minőségi, jó hangú drót"), gondolkodjon el rajta, mert lassan 50 év (fél évszázad) lemaradásba kerül és a világ egyszerűsödik, nem erre tart . Nem fontos, csak akkor feleslegesen rabolja azok idejét, akik egy kábeles topicban kábelekről akarnak beszélni.

Persze, én csak kibicelek. Nagyon nem akarok beszélgetni, sokszor inkább csak nézem, hova tart ez a hobby...

köszi, ha elolvastad és köszi, hogy nem kommentáltad :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

Shimano írta:

Kicsit más.Zsolt (heed audio) azon a talin ahol bemutatta a kis herald hangsugárzót,a vége felé csinált egy olyan bemutatást,ahol csak az erősítők változtak az si3-tól a helikon szettig.Érdekes és tanulságos is volt,mert annyira érezhető volt az hogy miben is jobb az egyik a másiknál,és egyben teljesen egyértelművé tette azt is,hogy ezeket a változásokat még a leg leg kábelekkel sem lehetne még megközelíteni sem,nem hogy elérni.
Nekem kb mióta ezen a (meg az előd ) fórumon jelen vagyok az egyik állandó 1 millió forintos kérdésem, ami kb pont fedi azt amit írtál 100% :smile29:

tehát:
mikor lesz jobb a kapott hang?
Milliós rendszer átlagos mondhatni olcsó kábelekkel, vagy olcsó(bb) rendszer milliós árban lévő kábelekkel?
választ meg leírtad szia.gif

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
chord_ írta:
2025.01.27., hétf. 16:59
pjm írta:
2025.01.27., hétf. 13:04

Csodálkoztak a dolgaidon hi.gif
Ez így igaz.
Pl. az, hogy LP-t hallgat, a zenei ízlésünket, mármint velem, diszjunkt halmazokká teszi.
Innentől pedig bármilyen eszmecsere, gyakorlatilag bármilyen drótról, készülékről, egyebekről, teljesen és nyilvánvalóan fölösleges. Számomra.
Hiszen az a dolog, az az egy, ami miatt itt a lihegés megy, a zene, ami közös lehetne, az sem stimmel.
Érdekes még az is,hogy valamiért a készülèkek,azok összessége,tehát maga a rendszer,olyan másodlagos ha a drótokról van szó,pedig a miérteket,és az estleges konszenzust az vinné előrébb,ha tudnánk azt is hogy hol és milyen körülmények közt mondjuk azt amit a próbált kábelekről,de ez valamiért a háttérbe szorul,és mindenki(kivétel persze akad) mondja a magáét ezen ismeretek hiányában is,és így nincs se gondolkodás azon amiről mások írnak,hogy pl miért is lehet ez vagy az,ha nem csak az van hogy az egyik valahol jó,a másik meg a sz@rt sem ér,ez meg így minden,csak nem megértésre,vagy gondolkodásra is késztető infó.
Nagyon elcseszett az a hifis világ,ahol ez így működhet,és tök olyan érzése van az embernek ha ezt a topikot is olvassa,hogy baromira ferdén ülünk a lovon ha ezek az igazán fontos dolgok említve sincsenek.
Én pl kíváncsi lennék SM rendszerére-is,de hiába is kérdeztem-tük már többször eddig,erre nem jött válasz,pedig szerintem az lenne az elsődleges,hogy ha véleményezünk egy kábelt,akkor tudassuk már azt is hogy milyen rendszerben is itéltetik az úgy meg,ahogyan,szerintem. ;)
Kicsit más.Zsolt (heed audio) azon a talin ahol bemutatta a kis herald hangsugárzót,a vége felé csinált egy olyan bemutatást,ahol csak az erősítők változtak az si3-tól a helikon szettig.Érdekes és tanulságos is volt,mert annyira érezhető volt az hogy miben is jobb az egyik a másiknál,és egyben teljesen egyértelművé tette azt is,hogy ezeket a változásokat még a leg leg kábelekkel sem lehetne még megközelíteni sem,nem hogy elérni.Tehát az hogy én egy olcsó erősítőt bedrótozok egy hiper szuper dróttal,attól az még ugyanaz a hang lesz,max kicsit szebb,kicsit nekünk jobban tetsző,de a jobb erősítő hangját így sem tudja majd elérni,mert az olyan dolgokban jobb,ami egyszerűen nem érhető el semmilyen drótozással sem.
Ez utóbbit csak azért,mert a ferdén ült lovon közlekedve egyesek már már azt is hangoztatják,hogy előrébb visznek a "jobb" drótozások mint egy egy készülékcsere jobb minőségűre,de ez egy baromira téves vélemény,hit,vagy nevezzük akárminek is,szerintem.
Ezzel persze nem azt mondom hogy nem érdemes jobb kábelekre vadászni,mert miért is ne,de a jobb hang a készülékekben,és a kerek egész rendszerben van,a kábelek csak ezt a jobbságot hivatottak nekünk tetszőbben tolmácsolni,előadni,tehát még véletlenül sem működik a sz@rból vár építés csak a drótokkal.
Ezekre a kérdéseidre már sokszor válaszoltam, de látom füleden be a másikon ki.... Sokszor írtam, hogy a hidaknak is nagyon kell a jó kábelezés és konkrétan a vz marhára fekszik is neki. De csomó jó powerkábel is meglepően sokat dob rajta. A kb 1M-es kategóriából... Annyit hogy én elgondolkodnék hogy cseréljek si-t Pm-re meg Thesis előfokra, vahy "csak" vegyek-e ilyen kábelt. Ami persze mindegy, mert legjobb ha lészüléket is cserél az ember meg vesz kábeleket is. Múltkor is írtam, de megint felkaptad a vizet, hogy a készülékeid csak töredékét mutatják ezek nélkül a drága kábelek nélkül. Persze megértelek, hogy shihetetlen mert itt sem olvasol mást a többiektől, hohy hülyeség, de ha vennéd a fáradságot hogy utána jársz, szerintem medöbbennél és lenyugodnál..... És szerintem fontosabb és hitelesebb ilyen hitetlenek számára ha saját maguk által használt készülékekbe próbált hatásokról tudok mit írni mintha csak azt hinnétek, hogy nem hallgatok semmi mást csak a sajátomat, amit hiába is mondanék, semmi infót nem jelentene számotokra. Szóval ami most még hihetetlen a számodra, azt én meg néhányan már tudjuk, hogy bizony nem az. És ha kiszámolod mennyit költöttél el mindenféle kábelekre, lehet kijönne egy, de legalább egy "fél* garnitúra jóféle, amivel összehu... znád magad örömödbe. És még engem szólnak meg, hogy előítéletes vagyok! Te meg írhatod itt nyugodtan magadról, senki nem szórja a fejedre.... Na, ennyi.... Próbáld ki, aztán szólj a többinek is!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.01.27., hétf. 16:59
pjm írta:
2025.01.27., hétf. 13:04
SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 13:02
Jelenleg úgy látom egy volt csak, aki ezt értette! A többiek nem tudom mit csinálnak a mai napig.....
Csodálkoztak a dolgaidon hi.gif
Ez így igaz.
Pl. az, hogy LP-t hallgat, a zenei ízlésünket, mármint velem, diszjunkt halmazokká teszi.
Innentől pedig bármilyen eszmecsere, gyakorlatilag bármilyen drótról, készülékről, egyebekről, teljesen és nyilvánvalóan fölösleges. Számomra.
Hiszen az a dolog, az az egy, ami miatt itt a lihegés megy, a zene, ami közös lehetne, az sem stimmel.
Érdekes még az is,hogy valamiért a készülèkek,azok összessége,tehát maga a rendszer,olyan másodlagos ha a drótokról van szó,pedig a miérteket,és az estleges konszenzust az vinné előrébb,ha tudnánk azt is hogy hol és milyen körülmények közt mondjuk azt amit a próbált kábelekről,de ez valamiért a háttérbe szorul,és mindenki(kivétel persze akad) mondja a magáét ezen ismeretek hiányában is,és így nincs se gondolkodás azon amiről mások írnak,hogy pl miért is lehet ez vagy az,ha nem csak az van hogy az egyik valahol jó,a másik meg a sz@rt sem ér,ez meg így minden,csak nem megértésre,vagy gondolkodásra is késztető infó.
Nagyon elcseszett az a hifis világ,ahol ez így működhet,és tök olyan érzése van az embernek ha ezt a topikot is olvassa,hogy baromira ferdén ülünk a lovon ha ezek az igazán fontos dolgok említve sincsenek.
Én pl kíváncsi lennék SM rendszerére-is,de hiába is kérdeztem-tük már többször eddig,erre nem jött válasz,pedig szerintem az lenne az elsődleges,hogy ha véleményezünk egy kábelt,akkor tudassuk már azt is hogy milyen rendszerben is itéltetik az úgy meg,ahogyan,szerintem. ;)
Kicsit más.Zsolt (heed audio) azon a talin ahol bemutatta a kis herald hangsugárzót,a vége felé csinált egy olyan bemutatást,ahol csak az erősítők változtak az si3-tól a helikon szettig.Érdekes és tanulságos is volt,mert annyira érezhető volt az hogy miben is jobb az egyik a másiknál,és egyben teljesen egyértelművé tette azt is,hogy ezeket a változásokat még a leg leg kábelekkel sem lehetne még megközelíteni sem,nem hogy elérni.Tehát az hogy én egy olcsó erősítőt bedrótozok egy hiper szuper dróttal,attól az még ugyanaz a hang lesz,max kicsit szebb,kicsit nekünk jobban tetsző,de a jobb erősítő hangját így sem tudja majd elérni,mert az olyan dolgokban jobb,ami egyszerűen nem érhető el semmilyen drótozással sem.
Ez utóbbit csak azért,mert a ferdén ült lovon közlekedve egyesek már már azt is hangoztatják,hogy előrébb visznek a "jobb" drótozások mint egy egy készülékcsere jobb minőségűre,de ez egy baromira téves vélemény,hit,vagy nevezzük akárminek is,szerintem.
Ezzel persze nem azt mondom hogy nem érdemes jobb kábelekre vadászni,mert miért is ne,de a jobb hang a készülékekben,és a kerek egész rendszerben van,a kábelek csak ezt a jobbságot hivatottak nekünk tetszőbben tolmácsolni,előadni,tehát még véletlenül sem működik a sz@rból vár építés csak a drótokkal.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2025.01.27., hétf. 12:49
Rock60 írta:
2025.01.27., hétf. 12:36
Shimano írta:
2025.01.27., hétf. 10:32
Hú basszus,ezt már nem tudom követni.
Eddig az volt hogy a jó kábel kiszed mindent a barázdákból,és amelyik felvétel sz@r,azt meg is mutatja,erre ma reggel meg arra ébredek hogy már azért kell a jó kábel hogy jó legyen a sz@r felvétel is,most meg már a felvételek lettek megint sz@rok. gondolkodik.gif
Így,valóban nehéz lehet élvezni a zenét.
Mit nem lehet ezen követni ?

Az nem ma reggel derült ki, hogy egy jó rendszeren - ami magában foglalja a jó kábelezést is természetesen - jobban szólal még egy gyatra felvétel is.
Mióta SM - t ismerem, mást sem mond, hogy azért kell a - nagyon - jó rendszer, hogy a kifejezetten, korábban gyengébbnek tűnő felvételek is élvezhetőek legyenek.
Ez, persze nem zárja ki azt, hogy a gyenge felvétel hibáit a jó rendszer jobban kimutatja, a magic pont abban van, hogy az eredője mégis csak pozitív.
Az, hogy a felvételek egy része nem túl jó, és hogy az újabbak még siralmasabb átlagot mutatnak, azt már többször kitárgyaltuk és ha nem is volt e téren mindenben egyetértés, a probléma senki számára nem kérdés.

Aki nem ma kezdett el hifizni, annak nem okozhat problémát mind ezt megérteni és követni.

Hogy mind ez enyikőtöket meglep - nézve a kis zöld kockát - az valóban meglepő.
Értem én,de akkor ezt is kell mondani,és nem azt hogy nála minden felvétel jól vs élvezhetően szól mióta jó a drótozása,és nem belemenni ebbe a sz@rok a felvételek nem is tudom mibe,meg miértbe.
Egyébként nálam is élvezhető minden lemezem,pedig állótólag "sz@r" a drótozásom,ezt csak úgy mellékesen. ;)
Majd, ha egyszer, mégis, lesznek jó kábeleid is, akkor talán megérted miről van szó! Talán.... De látva, hogy olyanok sem értik akiknek azt hinné az ember, hogy a Hifi/highend a kusújjukban van és még felvételekkel is foglalkoznak, hogy ők nagyon kell hohy értsék/tudják, de már látom, hogy tévedtem.....
Jelenleg úgy látom egy volt csak, aki ezt értette! A többiek nem tudom mit csinálnak a mai napig.....

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

hodyka írta:
2025.01.27., hétf. 11:46
kaef2 írta:
2025.01.27., hétf. 10:14

Ezt például milyennek találod?

https://we.tl/t-YWDpOrc5R9
Ez kivételesen jó, de sajnos több felvételed amiket elküldtél elég halk és "dinamikátlan", beszéltünk is róla telefonon annak idején

Azt mondtad nem lehet kivezérelni mert akkor torz lesz, ez miért nem torz ?
Nem tudom melyik felvételekre gondolsz, a 2023-as Hifi Shown készült felvételek, mint ez is amit meghallgattál, például biztosan nem halkak és nem is dinamikátlanok, a DSD256 file-ok +3 dB-ig vannak kivezérelve (a DSD nem klippel 0 dB-nél) és kb 65 dB a dinamikájuk, hiszen semmilyen limitert vagy bármilyen dinamikai beavatkozást nem használtunk. Érdemes innen a DSD256 változatokat letölteni és aki tudja natívan, azokat lejátszani:

https://medium.com/@mediaengineering/22 ... cc30e1e19e

A korábban a Super Size stúdióban készült felvételek halkak, esetleg ezekre gondolhattál, mivel ott a csúcsok - 6 dB-nél vannak, az esetleges DSD-PCM konverziónál számos régebbi DAC által hozzáadott + 6 dB extra gain miatt. Csak így lehetett elkerülni, hogy ezek a DAC-ok ne kezdjenek el klippelni a konverziót követően lejátszáskor.

Dinamikai beavatkozás itt sem nagyon volt, ezért általában 60 dB körüli dinamikájuk van a felvételeknek. A mai modern, sokkal hangosabb kommersz felvételek dinamikája még a 10 dB-et sem éri el általában, csak sokkal hangosabbak.

Vagyis a halkban igazad lehet, a dinamikátlanban már nem. :smile53:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.01.27., hétf. 12:36
Shimano írta:
2025.01.27., hétf. 10:32
Hú basszus,ezt már nem tudom követni.
Eddig az volt hogy a jó kábel kiszed mindent a barázdákból,és amelyik felvétel sz@r,azt meg is mutatja,erre ma reggel meg arra ébredek hogy már azért kell a jó kábel hogy jó legyen a sz@r felvétel is,most meg már a felvételek lettek megint sz@rok. gondolkodik.gif
Így,valóban nehéz lehet élvezni a zenét.
Mit nem lehet ezen követni ?

Az nem ma reggel derült ki, hogy egy jó rendszeren - ami magában foglalja a jó kábelezést is természetesen - jobban szólal még egy gyatra felvétel is.
Mióta SM - t ismerem, mást sem mond, hogy azért kell a - nagyon - jó rendszer, hogy a kifejezetten, korábban gyengébbnek tűnő felvételek is élvezhetőek legyenek.
Ez, persze nem zárja ki azt, hogy a gyenge felvétel hibáit a jó rendszer jobban kimutatja, a magic pont abban van, hogy az eredője mégis csak pozitív.
Az, hogy a felvételek egy része nem túl jó, és hogy az újabbak még siralmasabb átlagot mutatnak, azt már többször kitárgyaltuk és ha nem is volt e téren mindenben egyetértés, a probléma senki számára nem kérdés.

Aki nem ma kezdett el hifizni, annak nem okozhat problémát mind ezt megérteni és követni.

Hogy mind ez enyikőtöket meglep - nézve a kis zöld kockát - az valóban meglepő.
Értem én,de akkor ezt is kell mondani,és nem azt hogy nála minden felvétel jól vs élvezhetően szól mióta jó a drótozása,közben meg belemegy ebbe a sz@rok a felvételek nem is tudom mibe,meg miértbe.
Egyébként nálam is élvezhető minden lemezem,pedig állótólag "sz@r" a drótozásom,ezt csak úgy mellékesen. ;)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Shimano 2025.01.27., hétf. 12:56-kor.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”