Elképzelhető, ha kisebb keresztmetszetűt adtál volna próbára, az is tetszett volna Neki, valószínűleg a 3x4 - es tömör ösvénykábelnél létezik szofisztikáltabb hangú, olcsóért...
Vékonyabbat is lehet szakszerűen szerelni, nem ?

Elképzelhető, ha kisebb keresztmetszetűt adtál volna próbára, az is tetszett volna Neki, valószínűleg a 3x4 - es tömör ösvénykábelnél létezik szofisztikáltabb hangú, olcsóért...
Érdekes volt a bécsi shown amikor megmutatták közönségnek mit tud 5000euroért egy Roksan-Spendor lánc, meg mit tud 10ezerért. Az 5000-est szinte kár volt bekapcsolni. A 10-es elmegy belépő szintnek. Kb ilyen árak lettek....Block írta: ↑2025.01.28., kedd 13:43"Azt javaslom, NE használt árakat írjatok, hanem új árakat, mert a használt ár bizonytalan, csakúgy, mint a fellelhetősége."
Akkor aki mindig csak használt eszközöket vett (futómű,erősítő,..hangfal és kábelek) az nem is nagyon tud kalkulálni,....mert az új árak számára ismeretlenek,és amúgy is elrugaszkodottak elrugaszkodottak a "mai időkben".
Add össze shimano rendszerét új áron,...mintha most venné a boltban. Már az sem lenne kis összeg. Ahhoz már a 800 egy vékony összeg. Az én gépparkom használtan kb 2M ,...a kábelek használtan vett ára kb. ugyanannyi.
Ez egy szerény rendszer ,..és én is leírhatom,hogy szerintem egész jól szól,..és egyáltalán nem hiszem,hogy ha ezt a hangot most újonnan kellene boltból összeválogatni,az megközelítené ezt...
És most egy kis poén...: ...akkor lenne igazán kamillázás,ha azok a kollégák ajánlanának valami igazán jó kábelezést,akinek a madzagjaik az apróban darabonként 1,5 és 4 M között kelnek el... :))
Azért 1,5 és 4milla között még nem nagyon láttam használt kábelt árulgatni....Block írta: ↑2025.01.28., kedd 13:46Block írta: ↑2025.01.28., kedd 13:43"Azt javaslom, NE használt árakat írjatok, hanem új árakat, mert a használt ár bizonytalan, csakúgy, mint a fellelhetősége."
Akkor aki mindig csak használt eszközöket vett (futómű,erősítő,..hangfal és kábelek) az nem is nagyon tud kalkulálni,....mert az új árak számára ismeretlenek,és amúgy is elrugaszkodottak a "mai időkben".
Add össze shimano rendszerét új áron,...mintha most venné a boltban. Már az sem lenne kis összeg. Ahhoz már a 800 egy vékony összeg. Az én gépparkom használtan kb 2M ,...a kábelek használtan vett ára kb. ugyanannyi.
Ez egy szerény rendszer ,..és én is leírhatom,hogy szerintem egész jól szól,..és egyáltalán nem hiszem,hogy ha ezt a hangot most újonnan kellene boltból összeválogatni,az megközelítené ezt...
És most egy kis poén...: ...akkor lenne igazán kamillázás,ha azok a kollégák ajánlanának valami igazán jó kábelezést,akinek a madzagjaik az apróban darabonként 1,5 és 4 M között kelnek el... :))
Block írta: ↑2025.01.28., kedd 13:43"Azt javaslom, NE használt árakat írjatok, hanem új árakat, mert a használt ár bizonytalan, csakúgy, mint a fellelhetősége."
Akkor aki mindig csak használt eszközöket vett (futómű,erősítő,..hangfal és kábelek) az nem is nagyon tud kalkulálni,....mert az új árak számára ismeretlenek,és amúgy is elrugaszkodottak a "mai időkben".
Adtam a tulajnak kipróbálásra és tetszett neki :)
Egészen életszerű lista, két lábbal a földön!
A saját ajánlat saját kábeleket is jelent? Mik a típusok?fülelek írta: ↑2025.01.28., kedd 12:30Azt javaslom, NE használt árakat írjatok, hanem új árakat, mert a használt ár bizonytalan, csakúgy, mint a fellelhetősége.
Játékot is komolyan lehet venni. Alább a (majdnem) titkos saját ajánlatom (miért is ne, elvégre játékról van szó),
Futómű. előfok hálózatik 2x45e (1,2m)
monoblokkok 2x110e 1,3m
elosztóba 1x130e 1,5m
hangszórókábel 2x2,5m 330e
IC rca 2x1m 45e
digit kábel VdH digicoupler speciális dugókkal 25e
Összesen 840e (számlával)
Ennyiért semmi sem fog szólni jobban, de még így sem.
Ha egy jobb integrált erősítő lenne külön dackal, akkor lehetne spórolni110ezret, és még jobban is szólna, a szinergiát meg hagyjuk békén, arról valahol máshol lehet vitatkozni...
Egy hasonló, csak Lagrange integrálttal összerakott, de ugyanúgy Grand Enigmás, Heed futómű, Abacus S streamer és lemezjátszó rendszerbe az alábbi kábelek mennek majd egy ismerősnél:Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 11:35Ok,akkor játszunk egy kis kábelesdit,és drótozzák be a kábelfanok a saját rendszeremet csak úgy játékból,leírom miből áll.Kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek a végén,és ezután meg leírom azt hogy nekem mi a véleményem erről,és merre is lenne az arra ezen ajánlások után ha úgy alakul.Mivel ez játék,így lehetnek elrugaszkodott ajánlások is,de leginkább az érdekelne hogy meddig mennétek el,tehát ha a tiétek lenne,hol húzúdna meg a racionalitás vonala.
SM drótozási javaslatára különösképpen kíváncsi vagyok,de persze nem csak az övére,így ne fogjátok vissza magatokat.![]()
Tehát a feladat adott,ezt a rendszert úgy mintha a sajátotok lenne,de pontról pontra,tehát konkrét kábel ajánlással mindenhol,és nem csak úgy hogy a béla bácsi drótjait mindenhová.Jelenleg olcsó pro drótok vannak a rendszerben mindenhol.
Forrás.heed dt futómű
Erősítő.heed pre előfok + pm monoblokkok
Hangsugárzó.heed grand enigma
Ehhez kell 5db tápkábel,(az elosztó elé az 5-ik,ha már...),egy pár 2×2m-es hs kábel,egy db digit,és egy pár analóg ic 1m-es hosszban.
Jöhetnek a javaslatok.![]()
Egyrészről, mivel a kérdés célja csak a kiváncsiság, igy tartok tőle, hogy ez így csak olaj a tűzre.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 11:35Ok,akkor játszunk egy kis kábelesdit,és drótozzák be a kábelfanok a saját rendszeremet csak úgy játékból,leírom miből áll.Kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek a végén,és ezután meg leírom azt hogy nekem mi a véleményem erről,és merre is lenne az arra ezen ajánlások után ha úgy alakul.Mivel ez játék,így lehetnek elrugaszkodott ajánlások is,de leginkább az érdekelne hogy meddig mennétek el,tehát ha a tiétek lenne,hol húzúdna meg a racionalitás vonala.
SM drótozási javaslatára különösképpen kíváncsi vagyok,de persze nem csak az övére,így ne fogjátok vissza magatokat.![]()
Tehát a feladat adott,ezt a rendszert úgy mintha a sajátotok lenne,de pontról pontra,tehát konkrét kábel ajánlással mindenhol,és nem csak úgy hogy a béla bácsi drótjait mindenhová.Jelenleg olcsó pro drótok vannak a rendszerben mindenhol.
Forrás.heed dt futómű
Erősítő.heed pre előfok + pm monoblokkok
Hangsugárzó.heed grand enigma
Ehhez kell 5db tápkábel,(az elosztó elé az 5-ik,ha már...),egy pár 2×2m-es hs kábel,egy db digit,és egy pár analóg ic 1m-es hosszban.
Jöhetnek a javaslatok.![]()
...... és amikor az előítélet csak erősíti az előítéletet. :)lacy írta: ↑2025.01.27., hétf. 20:48Nekem kb mióta ezen a (meg az előd ) fórumon jelen vagyok az egyik állandó 1 millió forintos kérdésem, ami kb pont fedi azt amit írtál 100%Shimano írta: ↑2025.01.27., hétf. 19:31
Kicsit más.Zsolt (heed audio) azon a talin ahol bemutatta a kis herald hangsugárzót,a vége felé csinált egy olyan bemutatást,ahol csak az erősítők változtak az si3-tól a helikon szettig.Érdekes és tanulságos is volt,mert annyira érezhető volt az hogy miben is jobb az egyik a másiknál,és egyben teljesen egyértelművé tette azt is,hogy ezeket a változásokat még a leg leg kábelekkel sem lehetne még megközelíteni sem,nem hogy elérni.![]()
tehát:
mikor lesz jobb a kapott hang?
Milliós rendszer átlagos mondhatni olcsó kábelekkel, vagy olcsó(bb) rendszer milliós árban lévő kábelekkel?
választ meg leírtad![]()
Küldtem egy "kávét" hogy ébren tudj maradni:) köszönöm.Aszpirin írta: ↑2025.01.28., kedd 04:03Srácok.
Szintén a tegnapi vitasorozat margójára:
Kérlek nézzetek rá a topik címére, és gondolkozzatok el rajta, mielőtt elposztoljátok ömlengéseiteket az LP kontra CD kontra mittoménmi és egyéb hasonló gumicsont témákban, hogy az ide való-e. Nekem speciel több, mint másfél órámba került ezt helyettetek megtenni, és a nem idevaló threadeket áthelyezni az általános hifi-csevegőbe, és ezt nem szeretném legközelebb megismételni, szóval inkább ideiglenes pihenőket fogok osztogatni.
Annak pl. rögtön, aki ezen a beszólásomon kezd el csámcsogni, és mindenkinek, aki ebben résztvesz.
Kérlek, hogy menjetek át az általános (nem-kábeles) gumicsont hifitémákkal az általánosba. Aki itt nem találja a tegnapi hozzászólását, ott megtalálja.
![]()
revox írta: ↑2025.01.27., hétf. 21:32...Ma meséltem valakinek, hogy az Audio Note (japán, értsd: Kondo) 1976ban alkotta meg a QSSC ezüstkábelt (később ez lett az AN-V, de ez nem érdekes, ki volt, csak, hogy megtörtént), amivel elég erősen nekiugrottak a hifis világnak (mára köztudott, hogy volt értelme). Aki, ha csak gondolati szinten se jutott még el az ezüstig(értsd "minőségi, jó hangú drót"), gondolkodjon el rajta, mert lassan 50 év (fél évszázad) lemaradásba kerül és a világ egyszerűsödik, nem erre tart . Nem fontos, csak akkor feleslegesen rabolja azok idejét, akik egy kábeles topicban kábelekről akarnak beszélni...
Nekem kb mióta ezen a (meg az előd ) fórumon jelen vagyok az egyik állandó 1 millió forintos kérdésem, ami kb pont fedi azt amit írtál 100%Shimano írta: ↑2025.01.27., hétf. 19:31
Kicsit más.Zsolt (heed audio) azon a talin ahol bemutatta a kis herald hangsugárzót,a vége felé csinált egy olyan bemutatást,ahol csak az erősítők változtak az si3-tól a helikon szettig.Érdekes és tanulságos is volt,mert annyira érezhető volt az hogy miben is jobb az egyik a másiknál,és egyben teljesen egyértelművé tette azt is,hogy ezeket a változásokat még a leg leg kábelekkel sem lehetne még megközelíteni sem,nem hogy elérni.
Ezekre a kérdéseidre már sokszor válaszoltam, de látom füleden be a másikon ki.... Sokszor írtam, hogy a hidaknak is nagyon kell a jó kábelezés és konkrétan a vz marhára fekszik is neki. De csomó jó powerkábel is meglepően sokat dob rajta. A kb 1M-es kategóriából... Annyit hogy én elgondolkodnék hogy cseréljek si-t Pm-re meg Thesis előfokra, vahy "csak" vegyek-e ilyen kábelt. Ami persze mindegy, mert legjobb ha lészüléket is cserél az ember meg vesz kábeleket is. Múltkor is írtam, de megint felkaptad a vizet, hogy a készülékeid csak töredékét mutatják ezek nélkül a drága kábelek nélkül. Persze megértelek, hogy shihetetlen mert itt sem olvasol mást a többiektől, hohy hülyeség, de ha vennéd a fáradságot hogy utána jársz, szerintem medöbbennél és lenyugodnál..... És szerintem fontosabb és hitelesebb ilyen hitetlenek számára ha saját maguk által használt készülékekbe próbált hatásokról tudok mit írni mintha csak azt hinnétek, hogy nem hallgatok semmi mást csak a sajátomat, amit hiába is mondanék, semmi infót nem jelentene számotokra. Szóval ami most még hihetetlen a számodra, azt én meg néhányan már tudjuk, hogy bizony nem az. És ha kiszámolod mennyit költöttél el mindenféle kábelekre, lehet kijönne egy, de legalább egy "fél* garnitúra jóféle, amivel összehu... znád magad örömödbe. És még engem szólnak meg, hogy előítéletes vagyok! Te meg írhatod itt nyugodtan magadról, senki nem szórja a fejedre.... Na, ennyi.... Próbáld ki, aztán szólj a többinek is!Shimano írta: ↑2025.01.27., hétf. 19:31Érdekes még az is,hogy valamiért a készülèkek,azok összessége,tehát maga a rendszer,olyan másodlagos ha a drótokról van szó,pedig a miérteket,és az estleges konszenzust az vinné előrébb,ha tudnánk azt is hogy hol és milyen körülmények közt mondjuk azt amit a próbált kábelekről,de ez valamiért a háttérbe szorul,és mindenki(kivétel persze akad) mondja a magáét ezen ismeretek hiányában is,és így nincs se gondolkodás azon amiről mások írnak,hogy pl miért is lehet ez vagy az,ha nem csak az van hogy az egyik valahol jó,a másik meg a sz@rt sem ér,ez meg így minden,csak nem megértésre,vagy gondolkodásra is késztető infó.chord_ írta: ↑2025.01.27., hétf. 16:59Ez így igaz.
Pl. az, hogy LP-t hallgat, a zenei ízlésünket, mármint velem, diszjunkt halmazokká teszi.
Innentől pedig bármilyen eszmecsere, gyakorlatilag bármilyen drótról, készülékről, egyebekről, teljesen és nyilvánvalóan fölösleges. Számomra.
Hiszen az a dolog, az az egy, ami miatt itt a lihegés megy, a zene, ami közös lehetne, az sem stimmel.
Nagyon elcseszett az a hifis világ,ahol ez így működhet,és tök olyan érzése van az embernek ha ezt a topikot is olvassa,hogy baromira ferdén ülünk a lovon ha ezek az igazán fontos dolgok említve sincsenek.
Én pl kíváncsi lennék SM rendszerére-is,de hiába is kérdeztem-tük már többször eddig,erre nem jött válasz,pedig szerintem az lenne az elsődleges,hogy ha véleményezünk egy kábelt,akkor tudassuk már azt is hogy milyen rendszerben is itéltetik az úgy meg,ahogyan,szerintem.![]()
Kicsit más.Zsolt (heed audio) azon a talin ahol bemutatta a kis herald hangsugárzót,a vége felé csinált egy olyan bemutatást,ahol csak az erősítők változtak az si3-tól a helikon szettig.Érdekes és tanulságos is volt,mert annyira érezhető volt az hogy miben is jobb az egyik a másiknál,és egyben teljesen egyértelművé tette azt is,hogy ezeket a változásokat még a leg leg kábelekkel sem lehetne még megközelíteni sem,nem hogy elérni.Tehát az hogy én egy olcsó erősítőt bedrótozok egy hiper szuper dróttal,attól az még ugyanaz a hang lesz,max kicsit szebb,kicsit nekünk jobban tetsző,de a jobb erősítő hangját így sem tudja majd elérni,mert az olyan dolgokban jobb,ami egyszerűen nem érhető el semmilyen drótozással sem.
Ez utóbbit csak azért,mert a ferdén ült lovon közlekedve egyesek már már azt is hangoztatják,hogy előrébb visznek a "jobb" drótozások mint egy egy készülékcsere jobb minőségűre,de ez egy baromira téves vélemény,hit,vagy nevezzük akárminek is,szerintem.
Ezzel persze nem azt mondom hogy nem érdemes jobb kábelekre vadászni,mert miért is ne,de a jobb hang a készülékekben,és a kerek egész rendszerben van,a kábelek csak ezt a jobbságot hivatottak nekünk tetszőbben tolmácsolni,előadni,tehát még véletlenül sem működik a sz@rból vár építés csak a drótokkal.
Érdekes még az is,hogy valamiért a készülèkek,azok összessége,tehát maga a rendszer,olyan másodlagos ha a drótokról van szó,pedig a miérteket,és az estleges konszenzust az vinné előrébb,ha tudnánk azt is hogy hol és milyen körülmények közt mondjuk azt amit a próbált kábelekről,de ez valamiért a háttérbe szorul,és mindenki(kivétel persze akad) mondja a magáét ezen ismeretek hiányában is,és így nincs se gondolkodás azon amiről mások írnak,hogy pl miért is lehet ez vagy az,ha nem csak az van hogy az egyik valahol jó,a másik meg a sz@rt sem ér,ez meg így minden,csak nem megértésre,vagy gondolkodásra is késztető infó.chord_ írta: ↑2025.01.27., hétf. 16:59Ez így igaz.pjm írta: ↑2025.01.27., hétf. 13:04Csodálkoztak a dolgaidonSoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 13:02Jelenleg úgy látom egy volt csak, aki ezt értette! A többiek nem tudom mit csinálnak a mai napig.....![]()
Pl. az, hogy LP-t hallgat, a zenei ízlésünket, mármint velem, diszjunkt halmazokká teszi.
Innentől pedig bármilyen eszmecsere, gyakorlatilag bármilyen drótról, készülékről, egyebekről, teljesen és nyilvánvalóan fölösleges. Számomra.
Hiszen az a dolog, az az egy, ami miatt itt a lihegés megy, a zene, ami közös lehetne, az sem stimmel.
Majd, ha egyszer, mégis, lesznek jó kábeleid is, akkor talán megérted miről van szó! Talán.... De látva, hogy olyanok sem értik akiknek azt hinné az ember, hogy a Hifi/highend a kusújjukban van és még felvételekkel is foglalkoznak, hogy ők nagyon kell hohy értsék/tudják, de már látom, hogy tévedtem.....Shimano írta: ↑2025.01.27., hétf. 12:49Értem én,de akkor ezt is kell mondani,és nem azt hogy nála minden felvétel jól vs élvezhetően szól mióta jó a drótozása,és nem belemenni ebbe a sz@rok a felvételek nem is tudom mibe,meg miértbe.Rock60 írta: ↑2025.01.27., hétf. 12:36Mit nem lehet ezen követni ?Shimano írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:32Hú basszus,ezt már nem tudom követni.
Eddig az volt hogy a jó kábel kiszed mindent a barázdákból,és amelyik felvétel sz@r,azt meg is mutatja,erre ma reggel meg arra ébredek hogy már azért kell a jó kábel hogy jó legyen a sz@r felvétel is,most meg már a felvételek lettek megint sz@rok.![]()
Így,valóban nehéz lehet élvezni a zenét.
Az nem ma reggel derült ki, hogy egy jó rendszeren - ami magában foglalja a jó kábelezést is természetesen - jobban szólal még egy gyatra felvétel is.
Mióta SM - t ismerem, mást sem mond, hogy azért kell a - nagyon - jó rendszer, hogy a kifejezetten, korábban gyengébbnek tűnő felvételek is élvezhetőek legyenek.
Ez, persze nem zárja ki azt, hogy a gyenge felvétel hibáit a jó rendszer jobban kimutatja, a magic pont abban van, hogy az eredője mégis csak pozitív.
Az, hogy a felvételek egy része nem túl jó, és hogy az újabbak még siralmasabb átlagot mutatnak, azt már többször kitárgyaltuk és ha nem is volt e téren mindenben egyetértés, a probléma senki számára nem kérdés.
Aki nem ma kezdett el hifizni, annak nem okozhat problémát mind ezt megérteni és követni.
Hogy mind ez enyikőtöket meglep - nézve a kis zöld kockát - az valóban meglepő.
Egyébként nálam is élvezhető minden lemezem,pedig állótólag "sz@r" a drótozásom,ezt csak úgy mellékesen.![]()
Nem tudom melyik felvételekre gondolsz, a 2023-as Hifi Shown készült felvételek, mint ez is amit meghallgattál, például biztosan nem halkak és nem is dinamikátlanok, a DSD256 file-ok +3 dB-ig vannak kivezérelve (a DSD nem klippel 0 dB-nél) és kb 65 dB a dinamikájuk, hiszen semmilyen limitert vagy bármilyen dinamikai beavatkozást nem használtunk. Érdemes innen a DSD256 változatokat letölteni és aki tudja natívan, azokat lejátszani:
Értem én,de akkor ezt is kell mondani,és nem azt hogy nála minden felvétel jól vs élvezhetően szól mióta jó a drótozása,közben meg belemegy ebbe a sz@rok a felvételek nem is tudom mibe,meg miértbe.Rock60 írta: ↑2025.01.27., hétf. 12:36Mit nem lehet ezen követni ?Shimano írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:32Hú basszus,ezt már nem tudom követni.
Eddig az volt hogy a jó kábel kiszed mindent a barázdákból,és amelyik felvétel sz@r,azt meg is mutatja,erre ma reggel meg arra ébredek hogy már azért kell a jó kábel hogy jó legyen a sz@r felvétel is,most meg már a felvételek lettek megint sz@rok.![]()
Így,valóban nehéz lehet élvezni a zenét.
Az nem ma reggel derült ki, hogy egy jó rendszeren - ami magában foglalja a jó kábelezést is természetesen - jobban szólal még egy gyatra felvétel is.
Mióta SM - t ismerem, mást sem mond, hogy azért kell a - nagyon - jó rendszer, hogy a kifejezetten, korábban gyengébbnek tűnő felvételek is élvezhetőek legyenek.
Ez, persze nem zárja ki azt, hogy a gyenge felvétel hibáit a jó rendszer jobban kimutatja, a magic pont abban van, hogy az eredője mégis csak pozitív.
Az, hogy a felvételek egy része nem túl jó, és hogy az újabbak még siralmasabb átlagot mutatnak, azt már többször kitárgyaltuk és ha nem is volt e téren mindenben egyetértés, a probléma senki számára nem kérdés.
Aki nem ma kezdett el hifizni, annak nem okozhat problémát mind ezt megérteni és követni.
Hogy mind ez enyikőtöket meglep - nézve a kis zöld kockát - az valóban meglepő.