Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Jah, az elejétől olvastam, sikerült összeraknom. :napsut:
Nem volt a mindenük. Nem kellene félrevezetni az akkor még pólyásokat...
Mikor az országunkat elárasztották a Japán műanyag bóvlik és a magyar termékek, szemnyitogató cikkekettt olvashattunk a HM - ban.
Most is emlékszem, az volt az egyik írás címe : " Például Heybrook."
Akkor ott előhoztak 3 - 4 Angol - igen Angol - hangfalpárocskát, hogy lássuk már, hogy ennyiből, ekkora dobozból mit is lehet kihozni.
Na, sokkal többet, mint ezt anno gondoltuk volna...
Aztán a Keravill érezve az idő szelét, gyorsan meg is rendelt a HB1 - ből pár ezer ( 10 gondolkodik.gif ) párat.
Onnantól kezdve, abban a kategóriában viszonyítási alap volt természetesen, de sosem volt a HM referencia-hangfala, az a Spendor BC1 volt.

/ Az idézési technikádat még csiszolgasd egy kicsit./
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.01.17., pén. 10:47-kor.

murasake
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 254

Hozzászólás Szerző: murasake »

Rock60 írta:
2025.01.17., pén. 09:47
murasake írta:
2025.01.17., pén. 06:55

"Kimaradt a mondatodból az alany...
Kik használtál referenciaként a Heybrook HB1 - et szerinted ?"

Ha elejétől olvastad amit írtam, talán sikerül összeraknod.
A Heybrook HB1 volt a mindenük... Ha tényleg olvastad a HFM-t erre emlékezned kell.

A Sony-ról amit írtál én is egyetértek, a többi állításom fenntartom.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 742

Hozzászólás Szerző: ELEX »

revox írta:
2025.01.16., csüt. 20:00
....egyébként egyszer egy ismerősnél valami bazi nagy Korsun erősítő elé bekötöttünk (Az ML-t gyártották, Kínában, csak harmadik műszakban lehúzták Korsun néven is). ......
Bocs, de ez most nem kábelezés, amit pontosítani szeretnék:

A Korsun V8i és a vele azonos Dussun V8i a Red Rose Affirmation integrált kínai erősítő változatai.
A Red Rose Mark Levinson (természetes személy) által létrehozott márkanév. Semmi köze a nevével fémjelzett Mark Levinson USA márkához. Mark Levinson John Curl-lel alapította a Mark Levinson USA gyártót. Mark levinsonnak semmi köze nem volt a szakmához, az ész a csapatban John Curl volt.
Egy idő után Mark Levinsont kivásárolták a cégből, de a márkanév megmaradt Mark Levinsonnak.
Mark Levinson egy ideig Cello néven hozott forgalomba kiváló minőségű termékeket, majd később Red Rose néven kínai fejlesztésű és gyártású elektronikákat, amiket Dussun és Korsun néven negyed áron is meg lehetett vásárolni. Tisztességes ipari termékek, átlagosnál messze jobb hanggal, de köze sem volt a klasszikus Mark Levinson termékek minőségéhez.
Majd a Marek Levinson is hanyatlásnak indult mind hangminőség, mind gyártástechnológia terén, amikor már nem a Madrigal csoporthoz tartozott.
Közel 20 évig halvány árnyéka sem volt valamikori szintjének.
Pár éve kezd újra próbálkozni több-kevesebb sikerrel, de a többi gyártó annyira felszívta már magát, hogy az ML már csak egy a sok közül és nem az egyetlen, mint a 90-es években volt. Ma már ázsiai tulajdonban van ennek megfelelő célkitűzésekkel és minőséggel.

Mindezt csak azért írtam le, hogy picit helyére tegyük a "Mark Levinsonnal" kapcsolatos ismereteinket.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 434

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Az emberek általában, és kérem ezen ne sértődjön meg senki, legtöbb esetben a reklámok, a márkanév illetve a szemmel látható és kézzel tapintható tulajdonságok alapján ítélnek, vásárolnak. A beltartalom kissé háttérbe szorul.
Én például utálok pénzt adni olyan termékért aminél a csomagolás többe kerül, mint ami benne van. A saját termékeimnél is igyekszem kerülni ezt a dolgot. Egy exkluzív csomagolás sokaknak a minőséget sugallja, úgy gondolják a beltartalom is csak kiváló lehet. Nyilván van olyan eset amikor ez így van, de sok esetben nem.
Egy drága terméknek azonban illik kiválónak lenni, azon tulajdonságaiban amire kitalálták, de küllemében is. Szerintem ennek a két dolognak együtt kell jelen lennie, ekkor érezhetjük úgy vásárlóként, hogy a termék megéri az árát.
Nincs ez másként a kábeleknél sem. Azonban az emberek nagy részének nincs sem ideje, sem energiája (illetve pénze) "mindent" kipróbálni, ezért a marketing, a tesztek illetve akár egy ilyen fórumon elhangzó vélemények alapján vásárolnak.
Nyilván aki nem próbál ki több mindent és valamennyire tetszik neki a kapott eredmény az sosem tudja meg miről maradt le.
Azonban nem szabad elfelejteni, hogy mikor valaki véleményez valamit azt általában a saját egyedi rendszere és otthoni körülményei alapján teszi. A saját zenéi illetve ízlése (ficama) alapján. Persze ezek szinte sosem kerülnek megemlítésre, mert az egyén lehet maga is tudja, hogy egyes zenei stílusok nem alkalmasak arra, hogy mélyrehatóan "teszteljünk" velük. Személyesen találkoztam olyan esettel is (valakinél aki itt is jelen van, és elég népszerűek a hozzászólásai), hogy bizonyos zenék nagyon jól szóltak a rendszerén. Ezek pár hangszeres minőségi jazz felvételek voltak. Kérésemre elindítottuk Hans Zimmer Live in Prague albumát, ami nálam egy állandó teszt résztvevő. Az eredmény szörnyű volt. A rendszer nem boldogult ekkora tömegű és dinamikájú hanggal. A tulaj megjegyezte, nincs gond, hiszen ő nem hallgat ilyen zenéket. Igen ez nem baj, viszont véleményez és nem is keveset. És így már minden esély meg van arra, hogy ha nem is szándékosan, de félrevezethessen másokat. Nyilván annak sincs értelme, ha valaki kizárólag disco vagy rock zenék alapján ítél meg egy rendszert, melyeknél sajnos a felvételek minősége általában elég sok kívánnivalót hagy maga után. Általában az ilyen esetekben fordul elő, hogy a gyengébb/olcsóbb dolgokkal "jobb" eredmény születik. Miért? Mert elfedik a felvételek hibáit, így azok hallgathatóbbá válnak. Ha elolvastok egy tesztet véleményt ezekre a dolgokra mindenképp érdemes odafigyelni.
Populáris márkák mindig vannak. Ez nyilván attól függ milyen reklámtevékenységet fejt ki egy-egy gyártó/forgalmazó. A szavahihető vagy annak tűnő, vélemények alapján vásárol az emberek nagy része. És ennek sok esetben meg is van a negatív eredménye. Vannak olyan márkák is amik méltánytalanul el vannak hanyagolva, pedig képességeik messze túlmutatnak a piacon betöltött helyükön. Nincs ez másként a kábeleknél sem.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Én is olvastam a Hifi Magazin-t, meg volt minden száma, fontosnak tartottam amit írtak és jónak is.
Mégis, elsők között voltam az országban, akik a Zebra Audio-n keresztül Vdh kábeleket vásárolt.
Hmmm... Hogy is van ez ?
Vagy úgy, hogy nyitott füllel kell járni, vagy úgy, hogy a HM sosem beszélt a VdH kábelek ellen.

Rock60
Őslakos
Őslakos

murasake írta:

Ezzel együtt viszont immunitást szereztem az angol hifi termékek ellen is és ez az ellenérzés összefügg az angol cuccok iránti feltétlen és szirupos rajongásukkal. Emlékszem elaléltak egy Heybrook polcsugárzótól sőt referenciának használták...
Mint fiatal, tapasztalatlan hifi rajongó - akinek ez volt az egyetlen hírforrása - csak néztem (mert hallani nem volt lehetőség) a képeken, hogy az angol készülékek milyen csúnyák, igénytelenek, low-end, vacak, műanyag kinézetűek ennek ellenére drágák és mégis mennybe menesztik. Pl. a Naim menő manót, az okádék kinézetű Cyrus-okat, Roksan-okat stb. Miközben lehúzták a szemnek is kellemes Technics-eket (nekem az volt:))) Sony-kat, és általában a japánokat...
Kimaradt a mondatodból az alany...
Kik használtál referenciaként a Heybrook HB1 - et szerinted ?

Nyugodt lehetsz, a vacak Naim, Linn, Cyrus sokkal jobb hangú erősítők, mint a szemnek kellemes Technics-ek, Sony-k, Pioneer-ok és társaik, ha a köznép kategóriáját vesszük.
/ Volt hozzájuk szerencsém./
A Sony-k kifejezetten botrányosak, fogalmuk nincsen a hangról...

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 292

Hozzászólás Szerző: pjm »

murasake írta:
Szerintem a Van den Hul itthoni eladhatatlanságának oka még a 80-as évek Darvas László féle HIFI magazinig nyúlik vissza. Ott - emlékeim szerint - minden VdH kábelt ütötték-vágták, lehúzták. Akkoriban a magyar szerkesztők kizárólag angol szaklapok a nem kicsit soviniszta írók-teszterek  cikkeiből merítettek és olyan sikeresen sulykolták belénk, a hifi hírekre éhes magyar olvasókba, hogy én magam is be vagyok oltva VdH ellen.
Így van, engem is beoltottak sok dolog ellen, de amikor beigazolódott, hogy ők sem tévedhetetlenek, próbálgattam a másik oldalt is. Emlékszem, a D102 amikor megjött, nem akartam elhinni, hogy az jó. Elvittem több helyre, aztán ott is jó volt (persze a maga szintjén). Felhívtam egy régebbi hifis cimbit, hogy van ez, amire kiderült, hogy neki is az van elő végfok között. Persze azóta már van First is (kíváncsi voltam rá), megeszi reggelnire, és 50 ezer körül egy nagyon jó hangnak gondolom a használtpiacon. De ha rájuk hallgatok sosem lesz SAEC kábelem, vagy nagy Denon elő végfokom sem. Épp a múlt héten mondtam egy betegtársnak, hogy olyan rendszert hallgatok vagy 8 éve, amit ha 20 éve mondok az akkori magamnak biztos felröhögök. Arra akarok kilyukadni, valóban van ezeknek a sajtóknak egy ízlésformáló, vagy gondolkodásformáló hatása, de ha hallgatunk rájuk - avagy csak rájuk hallgatunk akkor kizárhatjuk azt is ami tetszene, ami nekünk jó. Sajnos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pjm 2025.01.17., pén. 09:55-kor.

murasake
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 254

Hozzászólás Szerző: murasake »

Én sokat vásároltam egy japán boltból. Ott nagyon nehéz elkapni a Van Den Hul-t. Értsd, általában 1 napon belül elkelnek a megfelelő hosszúságú darabok. Belföldön ezek hónapokig sem kelnek el. Akkor most átlagoljak?
Az árak tekintetében sem egy a külföldi meg a belföldi piac, nehéz átlagolni. Ott Pl egy Belden 9497 töredéke árban az itteninek, pedig az is nagyon népszerű.

Szóval vannak itt különbségek szépen. Azt gondolom, a belföld kicsit más mint a külföld, mi kicsit kilógunk. De ez csak az én elméletem.
Csak érdekességképp írtam.
[/quote]

Szerintem a Van den Hul itthoni eladhatatlanságának oka még a 80-as évek Darvas László féle HIFI magazinig nyúlik vissza. Ott - emlékeim szerint - minden VdH kábelt ütötték-vágták, lehúzták. Akkoriban a magyar szerkesztők kizárólag angol szaklapok a nem kicsit soviniszta írók-teszterek  cikkeiből merítettek és olyan sikeresen sulykolták belénk, a hifi hírekre éhes magyar olvasókba, hogy én magam is be vagyok oltva VdH ellen.
Ezzel együtt viszont immunitást szereztem az angol hifi termékek ellen is és ez az ellenérzés összefügg az angol cuccok iránti feltétlen és szirupos rajongásukkal. Emlékszem elaléltak egy Heybrook polcsugárzótól sőt referenciának használták...
Mint fiatal, tapasztalatlan hifi rajongó - akinek ez volt az egyetlen hírforrása - csak néztem (mert hallani nem volt lehetőség) a képeken, hogy az angol készülékek milyen csúnyák, igénytelenek, low-end, vacak, műanyag kinézetűek ennek ellenére drágák és mégis mennybe menesztik. Pl. a Naim menő manót, az okádék kinézetű Cyrus-okat, Roksan-okat stb. Miközben lehúzták a szemnek is kellemes Technics-eket (nekem az volt:))) Sony-kat, és általában a japánokat, vagy egyszerűen csak "jó iparos munkának" nevezik a Burmester-eket, Restek-eket... Meg volt ideológizálva mitől művészi az angol és mitől tompa, lapos a japán, szögletes, gyalulatlan a német. Pfuj... :)Egyedül az amerikai cuccokba nem mertek belekötni, mert azok olyan szinten felette álltak a saját nációjuk termékeinek, hogy azt már blaszfémia lett volna kritizálni.
Nálam a magazin hatására ez hájpolás olybá kontraproduktívvá vált, hogy ma is ha meglátok egy angol vasat, vagy hangsugárzót már kattan is be, "eh, angol szemét". A 90-es évek tapasztalata a Platanus hifi show-kon csak megerősített. Ott élőben láttam amit láttam és hallottam. És arra jöttem rá, hogy egy dekával nem jobbak, sőt...
Azért valljuk be a nagy angol arc mögött mind a mai napig általában(!) igen gyenge és spórolós design jellemzi őket (és ez nem csak feltétlen a hifi-re igaz). Akkor mennyire lehet spórolós belül?Olyant, mint egy nem olcsó Rogers ami kívülről tele van csavarokkal, vagy egy erősítőn amin még folyadék kristályos kijelző van, csak angol cuccon lehet manapság is látni.....Kicsit eltértem a kábelektől és elnézést az angol fan-októl. ;) a VdH hozta ki belőlem ezt a régi emléket...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1187

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
2025.01.16., csüt. 19:48
Rock60 írta:
2025.01.16., csüt. 10:00
SoundMania írta:
2025.01.16., csüt. 06:49

És értem én hogy a szarravaló hangú kábeleknél jobban teccik amit fonsz, de ez még majdnem ugyanolyan arravaló a jó, de persze drágákhoz képest. És én csak arra akarom felhívni minden alkalommal a figyelmet, hogy aki mégis jobbat szeretne, vannak lehetőségek, mégpedig elég komolyak.
Tudom, már annyiszor felhívtad rá a figyelmet, hogy ha álmomból felriasztanának, már kapásból mondanám, hogy a tápkábelen nem szabad spórolni, "sajnos" 1 milla alatt szóba sem jöhetnek. De megéri, mert a hang többszörösen meghálálja, stb,stb,stb...
Nem tudom, hogyan fogalmazzam meg, hogy ne sértselek meg, de megértsd végre...
Nem azért fonogatok, mert ez a perverzióm, hanem azért, mert nem tudok megvenni egy db olyan kábelt sem, ami szerinted már elég jó.
De miért hiszel ennyire nekik, komolyan? Nem kéne megalázkodni, hogy jaj-nincs-pénzem-rá.
Itt sokkal-sokkal bonyolultabb a helyzet, semmint hogy pénzre minden átfordítható legyen.

Jártál már pár són szerintem.
Nem tűnt fel még, hogy olykor embereknek különös tehetsége van irtó nagy pénzből és milliós drótokból egy hatalmas sz@r hangot elővarázsolni?

Két esetben megértelek:
1. ha elmégy hozzá, és seggreülsz a hangtól, ami nála van
2. ha elhozod azt a drótot, és egy hét után is azt érzed, nem bírsz aludni, mert annyira jó hang lett, és elhatározod, hogy inkább nem eszel, de akkor is lesz egy ilyen drótod...

Nem hallottam a rendszereiteket.
Így látatlanban 50-50%-ot adnék arra, hogy pl. nekem melyik tetszene. A szarravaló drótos, vagy a másik.
Nem többet.
Te nem vagy normális az már biztos! :)
A leg elhanyagoltabb dolog az emberek rendszereiben a kábelezés. Teljesen érthető okok miatt és még itt is ezt tolják legtöbben, hogy kábelre nem kell költeni, meg vannak olyan termékek amikhez nem is kell a jó kábel, hogy jól szóljon, meg azért a kábelgyárak is sokat tesznek érte az árazásaikkal, stb. Te is biztos voltál akkor shown... És csak ennyit hallottál? :)
Majd eljön az idő amikor szerinted a világ valószínűleg legjobb ML cdje ahogy visszaszorult nálad a középszintre, a Spendor-Radnai párosod is kikerül a pikszisből és talán még arra is lesz időd, hogy már nem a digitális hangzást hallod olyan minden-über forráskészüléknek. Neked még nagyon sok mindent meg kell tapasztalnod, hogy ne fogd vissza a közösséget a fejlődésben.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4321
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2025.01.16., csüt. 22:25
revox írta:
2025.01.16., csüt. 13:49

Alapvetően az ember valahol húz egy határt, hogy meddig megy el a hülyeségben és mivel nekem ezek a dugók tökéletesen megfelelnek hangra, az áruk meg vicc kategória, ezzel a kérdéssel nem voltam hajlandó foglalkozni, van e nélkül is elég sok "változó" a rendszeremben. És, ha őszinte akarok lenni, halál nyugodt vagyok a rendszer hangjával kapcsolatban, nincs kisördög, ami arra sarkallna, hogy végigpróbljak 10-20 dugót, de szerintem a boldogságot nem is az fogja elhozni, ha egy 50ezer forintnyi madzagra felteszek 100-200-400ezrenyi dugót.
Minden tiszteletem a tapasztalatoddal és szakértelmeddel kapcsolatban, :smile53: egy dolgot mondanék csak :

+ 1 ébenfa réteg... :D
:D már vártam :D
12479 rétegnél ez az egy már nem érdekel... de lehet ez is ébenfa, csak xar a stylistja :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.01.16., csüt. 13:49

Alapvetően az ember valahol húz egy határt, hogy meddig megy el a hülyeségben és mivel nekem ezek a dugók tökéletesen megfelelnek hangra, az áruk meg vicc kategória, ezzel a kérdéssel nem voltam hajlandó foglalkozni, van e nélkül is elég sok "változó" a rendszeremben. És, ha őszinte akarok lenni, halál nyugodt vagyok a rendszer hangjával kapcsolatban, nincs kisördög, ami arra sarkallna, hogy végigpróbljak 10-20 dugót, de szerintem a boldogságot nem is az fogja elhozni, ha egy 50ezer forintnyi madzagra felteszek 100-200-400ezrenyi dugót.
Minden tiszteletem a tapasztalatoddal és szakértelmeddel kapcsolatban, :smile53: egy dolgot mondanék csak :

+ 1 ébenfa réteg... :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

chord_ írta:
2025.01.16., csüt. 19:48

De miért hiszel ennyire nekik, komolyan? Nem kéne megalázkodni, hogy jaj-nincs-pénzem-rá.
Az anyagi oldalát fel sem hoztam volna - nyilván mindenkinek az jut elsőre az eszébe, ha 0.5 - 1 millás tápkábelekről esik szó - ha SM nem értetlenkedik.
Ő azt gondolja, hogy csak elhatározás kérdése, hogy kiengedjük végre a kéziféket és vegyünk pár milláért tápkábelt.
Engem ez bosszant leginkább, de tudom, hogy a lényeget tekintve nem beszél hülyeséget.

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:
2025.01.16., csüt. 17:31

Hogy itt a fórumon kinek jön vagy nem jön be a Kondo "vonal" esetleg az AN "vonal" helyett az általam sokszor példának felhozott Vz hang, azt nem nagyon tudjuk, mert kevesen írják oda, hogy igen, vagy nem.
Rólam tudható, hogy bejön...
Az E dobozokon lehet elmélkedni, de az erősítő és a kábel vonalról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni.
Akkoriban - Merlin - nagyon sok mindent hallgattam, de a Kondo/AN vonal mérföldnyivel volt jobb, mint bármi más.
Manapság nem tudom, hogy áll a dolog, de ha szombaton kihúznák a számaim, és láttatlanban kellene valamit vennem, nem lenne kérdés, hol keresgéljek.
Csak Neked : Az Avocado - val kezdeném... :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.01.16., csüt. 17:57
revox írta:
2025.01.16., csüt. 16:47
... Igazából nem ezt kerestem, hanem amikor az LPz interkonnektet Mark Levinsonokkal hallgatta meg az amerikai szaksajtó, de azt már nem találom... Az ugye érdekesebb lenne, de nincs meg. Nem nagyon találtak szavakat és olyanra próbáltak célozni, hogy ez a létező, legtermészetesebben szóló kábel, mint ami ott sincs...
Jaj.
Kinek lenne ez érdekes?
Mert az ML egy jó hangot kreál szerinted?
Majd' 10 évig volt ML forrásom, nagyon szerettem, most már csak közepesnél-jobban, egy 'nagy' hang, nagyvas, meg zenei, meg csembalón igen jól szól, stb., alapvetően szép emlék. (Egyszer összehallgattuk egy AN DAC ...-val, biztosan nem a legjobbal, és kb. az hallatszott, de nagyon, amin amúgy megy itt a vita.)
A ML erősítői, viszont, amelyeket volt szerencsém hallani, számomra a zenehallgatástól való eltávolítás igen-igen hatékony eszközei. Egy teljesen másik vonal, mit amelyen én, meg még azért jó páran vagyunk / igyekszünk. Cégen belüli hang-ellentmondást, ekkorát, én nem is tudnék említeni hasonlót sem.

Tehát, akkor, vajon milyen információt tudnék én ebből a fenti lelkesedő-cikkből kigombolyítani a kábeledre vonatkozóan...?
pl. hogy milyen természetesen szól egy (nekem) szimplán kibírhatatlan hang?
vagy hogy hirtelen jó lett tőle a (számomra) katasztrofális hangú ML végfok?
ezt megint félreérted :rolleyes: az, hogy az überalles, megalomán Amerikában, egy amerikai rendszerben elismerjenek egy japán terméket, nem általános jelenség :smile53:

ha hifiről beszélek, sokszor annak a hátterében nem mindig a konkrétumot kell keresni. Élek a költói szabadsággal és néha érdemes ilyen, vagy hasonló tartalmat is keresni a sorok között ;) Nem szeretek a nagyon apró részletekig lemenni és azt elemezni, nekem az sokszor csak fecsegés és feltételezem a fogadó féltől, hogy érti amit mondok. Ha véletlenül, nem mindig érthető, akkor így jártunk, már nem változok. Épp ezért van az is, hogy soha nem próbálom elmagyarázni, mit hallok, csak röviden annyival nyugtázom, hogy jó. De ezt a melót, pl megpróbálom egy linkkel megoldani, próbálja más elmondani, amit nehéz szavakba önteni, bááár, töbnyire nekik se sikerül tökéletesen. Ami meg nem tetszik, arról nem beszélgetek, mert másnak még tetszhet és úgyis lexarja, ha nekem nem. Ezt az utolsót lehet többen is elsajátíthatnák, akkor mindenki boldog lenne :goodmorning:

egyébként egyszer egy ismerősnél valami bazi nagy Korsun erősítő elé bekötöttünk (Az ML-t gyártották, Kínában, csak harmadik műszakban lehúzták Korsun néven is). Szerintem Kondo SPc drótjai voltak és valami Dynaudio monitor. Egy AN Zero CD-t vittem oda kipróbálni, egész értelmesen szólt, de ebből meszemenő következtetést nem lehet levonni.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 977

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Rock60 írta:
2025.01.16., csüt. 10:00
SoundMania írta:
2025.01.16., csüt. 06:49

És értem én hogy a szarravaló hangú kábeleknél jobban teccik amit fonsz, de ez még majdnem ugyanolyan arravaló a jó, de persze drágákhoz képest. És én csak arra akarom felhívni minden alkalommal a figyelmet, hogy aki mégis jobbat szeretne, vannak lehetőségek, mégpedig elég komolyak.
Tudom, már annyiszor felhívtad rá a figyelmet, hogy ha álmomból felriasztanának, már kapásból mondanám, hogy a tápkábelen nem szabad spórolni, "sajnos" 1 milla alatt szóba sem jöhetnek. De megéri, mert a hang többszörösen meghálálja, stb,stb,stb...
Nem tudom, hogyan fogalmazzam meg, hogy ne sértselek meg, de megértsd végre...
Nem azért fonogatok, mert ez a perverzióm, hanem azért, mert nem tudok megvenni egy db olyan kábelt sem, ami szerinted már elég jó.
Itt sokkal-sokkal bonyolultabb a helyzet, semmint hogy pénzre minden átfordítható legyen.

Jártál már pár són szerintem.
Nem tűnt fel még, hogy olykor embereknek különös tehetsége van irtó nagy pénzből és milliós drótokból egy hatalmas sz@r hangot elővarázsolni?

Két esetben megértelek:
1. ha elmégy hozzá, és seggreülsz a hangtól, ami nála van
2. ha elhozod azt a drótot, és egy hét után is azt érzed, nem bírsz aludni, mert annyira jó hang lett, és elhatározod, hogy inkább nem eszel, de akkor is lesz egy ilyen drótod...

Nem hallottam a rendszereiteket.
Így látatlanban 50-50%-ot adnék arra, hogy pl. nekem melyik tetszene. A szarravaló drótos, vagy a másik.
Nem többet.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:
... Igazából nem ezt kerestem, hanem amikor az LPz interkonnektet Mark Levinsonokkal hallgatta meg az amerikai szaksajtó, de azt már nem találom... Az ugye érdekesebb lenne, de nincs meg. Nem nagyon találtak szavakat és olyanra próbáltak célozni, hogy ez a létező, legtermészetesebben szóló kábel, mint ami ott sincs...
Jaj.
Kinek lenne ez érdekes?
Mert az ML egy jó hangot kreál szerinted?
Majd' 10 évig volt ML forrásom, nagyon szerettem, most már csak közepesnél-jobban, egy 'nagy' hang, nagyvas, meg zenei, meg csembalón igen jól szól, stb., alapvetően szép emlék. (Egyszer összehallgattuk egy AN DAC ...-val, biztosan nem a legjobbal, és kb. az hallatszott, de nagyon, amin amúgy megy itt a vita.)
A ML erősítői, viszont, amelyeket volt szerencsém hallani, számomra a zenehallgatástól való eltávolítás igen-igen hatékony eszközei. Egy teljesen másik vonal, mit amelyen én, meg még azért jó páran vagyunk / igyekszünk. Cégen belüli hang-ellentmondást, ekkorát, én nem is tudnék említeni hasonlót sem.

Tehát, akkor, vajon milyen információt tudnék én ebből a fenti lelkesedő-cikkből kigombolyítani a kábeledre vonatkozóan...?
pl. hogy milyen természetesen szól egy (nekem) szimplán kibírhatatlan hang?
vagy hogy hirtelen jó lett tőle a (számomra) katasztrofális hangú ML végfok?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pjm írta:
2025.01.16., csüt. 17:28
revox írta:
2025.01.16., csüt. 17:15
Ezekre ha rákeresek, sokszor technikai infót keresek. Felhív valaki, hány elemi szál van egy LP kábelben és lövésem sincs. már nem emlékszem, olyan régen volt,hogy újdonság volt és relatíve hamar hozzájutottam és afranc se számolgatja.
Én meg sosem foglalkoztam az ilyen infókkal... így el sem felejtettem őket. :D
tőlem sajnos sokszor kérdezik és e miatt általában szoktam tudni, vagyis még 20 éve tudtam. Van,akinek ez fontos infó, meg az AN esetén sokszor pl egy V-Vx és Vz között a difi az elemi szálak száma volt. Még érdeksebb, hogy a VX-nek töb generációja van és talán 20-27 és 31 vagy 32 szálas (plusz-mínusz 1-2 szál eltérés,tényleg nem emlékszem :D ) van és mindet VX-nek hvíják, de nem mindegy,melyik verztó veszi meg valaki.
De igen, teljesen igazad van, vagy szól, vagy nem és ezen nem változtat semmilyen technikai infó ;peace;
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1187

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
2025.01.16., csüt. 15:41
Na, az elmúlt napok termését értékeljük?,
fölösleges, minden szereplő maradt a kockái között...
Nincs igazán új infó.

Az azért látszik, hogy néhány ember vakhite próbálja itt kanyarítani a dolgokat. Pl. hogy az igazán drága kábelek nélkül mi kb. azt sem tudjuk, hogy mi a jó hang. Lehet, hogy így van, lehet, hogy nem. De az bizonyosabb, hogy ami legelején 'el van rontva', azt semmilyen csodadrót ki nem javítja, max ráhúzza azt a jellegzetes hangképet, amiért itt pl. a lelkesedés megy egyeseknél.

Mit lehet tenni?, kb. semmit.:) Nem is kell.
Csinálni mindent ugyanúgy.
Akinek pl. bejön az AN / Kondo féle vonal, rábízhatja magát SM-ék drót-ízlésére. Abszolute nem érzek semmi rosszindulatot bennük, ezen a vonalon szerintem teljesen korrektek lehetnek akár a konkrét ajánlataik.
Akinek viszont nem jön be, az élvezze a szabadságot, - vagy egy másik drót-vallás gyönyöreit.
Azért megpróbálhatnak inkább pl. a forrásberendezések környékén ügyködni, a digitális vonalon - nekem csak ott vannak tapasztalataim - olyan változások érhetők el, amit semmilyen drót-manőver nem tud megugrani.
Erőltettem én azt a digitális vonalat eleget már és nagyon meguntam. Sokkal nagyobb élvezet számomra az LP hallgatás. Főleg ahogy minél jobb drótokat sikerül betenni a rendszerbe, úgy tovább nő a difi is az LP javára. Nem való ez mindenkinek. De aki jobbat szeretne lássa, hogy van kiút a mocsárból, ezért szoktam felhívni a figyelmet erre, amikor már látom, hogy nagyon beragadnak a dolgok, vagy nagyon megy az egyhelyben körbetopogás. Néhányaknak toporzékolás.... :)
Hohy itt a fórumon kinek jön vagy nem jön be a Kondo "vonal" esetleg az AN "vonal" helyett az általam sokszor példának felhozott Vz hang, azt nem nagyon tudjuk, mert kevesen írják oda, hogy igen, vagy nem. De azért az évek alatt többször csíptem el pozitív értékelést és talán egyedül tőled 1 negatívat. És van jónéhány ismerősöm akinek van valamelyik, vagy szeretne.... De aki nem ismeri ezen kábelek "hangját", ne is mondjon inkább semmit. És megint csak azt tudom leírni, hogy nagyon sok helyen és rendszerben meghallgattuk az ANVz-t és sehol nem volt vele probléma. Max annyi, hogy nem lett otthagyva.... :)

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:
2025.01.16., csüt. 17:15
Ezekre ha rákeresek, sokszor technikai infót keresek. Felhív valaki, hány elemi szál van egy LP kábelben és lövésem sincs. már nem emlékszem, olyan régen volt,hogy újdonság volt és relatíve hamar hozzájutottam és afranc se számolgatja.
Én meg sosem foglalkoztam az ilyen infókkal... így el sem felejtettem őket. :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

régi fotók... kicsit OFF, de, hogy értsük, min szokunk mosolyogni... nem látszik ebből semmi... kiszedem. lehet ezt törlni is
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pjm írta:
2025.01.16., csüt. 17:05
revox írta:
....amikor az LPz interkonnektet Mark Levonsonokkal hallgatta meg az amerikai szaksajtó, de azt már nem találom... Az ugye érdekesebb lenne, de nincs meg. Nem nagyon találtak szavakat és olyanra próbáltak célozni, hogy ez a létező, legtermészetesebben szóló kábel, mint ami ott sincs...
Nem kötözködve, nem is csak a konkrét írásodhoz, de az jutott eszembe, hogy amikor mélyebben foglalkoztam a hifivel és a sajtóval én is örültem mindennek, ami a döntéseimet igazolták. És annak is, ami lehúzta azt, ami nekem nem jött be. Az ember már csak így működik, mindig keres valamit. Vagy annak az ellenkezőjét. :cheers1:
Nem veszem annak, de ezen azért rég túl vagyok, hogy igazolást keressek. De ezen mindenki túl van, akinek ilyen van. Ezeket ha meglátom,legfeljebb mosolygok, ha nem találják a jelzőket. Valamikor így járt a Hifi Piac Magazin is, amikor kézbekapták a Kondo Neiro erősítőjét. Akinek esetleg megvannak a régi számok, megkeresheti :rolleyes:

de értem, mit mondasz, de nem... Ezekre ha rákeresek, sokszor technikai infót keresek. Felhív valaki, hány elemi szál van egy LP kábelben és lövésem sincs. már nem emlékszem, olyan régen volt,hogy újdonság volt és relatíve hamar hozzájutottam és afranc se számolgatja. Aztán van,hogy találok infót, van, hogy nem. De mosolyrafaksztó írást elég sokat. Nem azért, mert teszik neki, azért, ahogy küzdenek a szavakkal, ahogy ebben a cikkben is némileg :rolleyes:

Egyébként az a furcsa, ha ilyet használ valaki, a jót könnyű megszokni. Nekem sok érdekeset már, mint produktum nem ad, hagyja, hogy a lemezekre figyeljek. Nekem az ad sokszor inkább "tyűha" érzést, ha valami hasonlót vélek felfedezni egy olcsóbb, vagy sokkal olcsóbb konfigban, vagy akár kábelben.
halfnote.hu

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:
....amikor az LPz interkonnektet Mark Levonsonokkal hallgatta meg az amerikai szaksajtó, de azt már nem találom... Az ugye érdekesebb lenne, de nincs meg. Nem nagyon találtak szavakat és olyanra próbáltak célozni, hogy ez a létező, legtermészetesebben szóló kábel, mint ami ott sincs...
Nem kötözködve, nem is csak a konkrét írásodhoz, de az jutott eszembe, hogy amikor mélyebben foglalkoztam a hifivel és a sajtóval én is örültem mindennek, ami a döntéseimet igazolták. És annak is, ami lehúzta azt, ami nekem nem jött be. Az ember már csak így működik, mindig keres valamit. Vagy annak az ellenkezőjét. :cheers1:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.01.16., csüt. 15:41

Akinek pl. bejön az AN / Kondo féle vonal, rábízhatja magát SM-ék drót-ízlésére.
Nem SM vagyok és valójában nem is erőltetem senkinek, hogy szakadjon rá erre a vonalra, de nekem is vannak ilyen drótok. A nagy rendszert a Kondo KSL SPz (hangfal), KSL ACz Avocado (tápok, a tölcsér szubjához is) és KSL LPz (interkonnektek) szolgálják ki, nincs keveredés (ezt csak azért, hogy értsük, nekem veleélve van tapasztalatom, de kb 25 éves fejlődési folyamat vége, ami még az első, QSSC AN-V madzaggal kezdődött.. nem igaz, egy AN-D hangfaldróttal...). Mindamellett, hogy a lelkesedésed és kísérletező kedved respektálom, tisztelem és akár követendőnek is érzem (és vannak tök jó észrevételeid is néha), egy kérdés megérett bennem, ha nem probléma...

el tudod mondani, ez a "vonal" hogy szól? mikor, és hol, milyen rendszerben és mely ilyen drótokkal, milyen mélységben szereztél tapasztalatot?
amikor a csajom azt mondja, hogy utálja az Einstürezende lemezeket, azt okkal mondja, mert van néhány és szoktam hallgatni, neki nem tetszik. Nem vitatja, hogy ügyes fiúk, de neki túl depresszív egy-egy lemezük (pl silcence is Sexi, az néha nekem is) a korai lemezek meg túl "csörömpölősek" (industrial, milyen lenne?). De ugyanígy nem szereti a Merzbowt se.

... break ...

Itt próbálnak segíteni,de ez egy nagyon megfoghatatlan dolog. Igazából nem ezt kerestem, hanem amikor az LPz interkonnektet Mark Levonsonokkal hallgatta meg az amerikai szaksajtó, de azt már nem találom... Az ugye érdekesebb lenne, de nincs meg. Nem nagyon találtak szavakat és olyanra próbáltak célozni, hogy ez a létező, legtermészetesebben szóló kábel, mint ami ott sincs... De ez is érdekes cikk, érdemes elolvasni (akinek könnyebb, gugli fordító is egész jól hozza,megnéztem,xal bátran)

https://6moons.com/audioreviews/kondo2/cables.html

Ettől, persze, mindenkinek van zsánere és ha Huszti Zsolttal nem is értek mindenben egyet (talán több dolog van,amiben nem,mint amiben igen, bár nemrég a ZYX hangszedőkről egész egyetértésben beszélgettünk), az általa elhíresült mondás elég jó: mindenki úgy élvez, ahogy tud és hála Isten, erre demokratikus joga és lehetősége is van :cheers1:

*na,most elbaltáztál egy másik posztot, amit meg akartam osztani a közzel, egy kis madzagtörténelem ugrott be, turkálva a régi fotók között. De még hátha belefér az időmbe, aztán nagy szerencsétekre nem leszek gép előtt :D
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Na, az elmúlt napok termését értékeljük?,
fölösleges, minden szereplő maradt a kockái között...
Nincs igazán új infó.

Az azért látszik, hogy néhány ember vakhite próbálja itt kanyarítani a dolgokat. Pl. hogy az igazán drága kábelek nélkül mi kb. azt sem tudjuk, hogy mi a jó hang. Lehet, hogy így van, lehet, hogy nem. De az bizonyosabb, hogy ami legelején 'el van rontva', azt semmilyen csodadrót ki nem javítja, max ráhúzza azt a jellegzetes hangképet, amiért itt pl. a lelkesedés megy egyeseknél.

Mit lehet tenni?, kb. semmit.:) Nem is kell.
Csinálni mindent ugyanúgy.
Akinek pl. bejön az AN / Kondo féle vonal, rábízhatja magát SM-ék drót-ízlésére. Abszolute nem érzek semmi rosszindulatot bennük, ezen a vonalon szerintem teljesen korrektek lehetnek akár a konkrét ajánlataik.
Akinek viszont nem jön be, az élvezze a szabadságot, - vagy egy másik drót-vallás gyönyöreit.
Azért megpróbálhatnak inkább pl. a forrásberendezések környékén ügyködni, a digitális vonalon - nekem csak ott vannak tapasztalataim - olyan változások érhetők el, amit semmilyen drót-manőver nem tud megugrani.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.01.16., csüt. 11:59
SoundMania írta:
2025.01.16., csüt. 06:21

Ok. De ezt írtam!
Igazad van, előkotortam... Ksl-SPz, rosszul emlékeztem... :smile53:
én meg turkáltam a régi fotók között, ha már emlegetve voltak a fotók és hoppáá,nekem is volt SPz (ez még a régi és ha jól látom,az első széria,aminek nem volt árnyékolása. azok voltak a szép idők,még lehetett venni bundról, méterre...) feldugózva :D igaz,kb 5 percig, míg kipróbáltam, két, gyorsan felcsavarozott dugóval a hangfaldrótot... Erre nem emlékeztem, de úgy tűnik, nem is hagyott mély nyomot, de látva a képeket, valami dereng...
DSC00651.JPG
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”