Shimano írta: ↑2025.01.16., csüt. 12:37
Látom te sem vagy csicsás csatimániás,

de a direkt ez miértjére rákérdezek,szóval miért is?Jobbnak találod a bevonat nélküli csatikat,talán ez miatt?,

na de majd elmondod.
alapvetően ezeknek a sima rézérintkezős csatlakozóknak nincs rossz hangja. hosszabbítókat is olyat használok, aminek hasomlóan egyszerű doboza/csatlakozója van és Prysmian, 3x2,5mm-es fali villanyszerelőkábel megy a faltól az elosztóig,ami a falban is van. (a duplán szigetelt,szóval köpenybe húzva).
Használok néhány Kondo Avocadot, azokról nyilván nem dobálom le a csatlakozókat, mert egyrészt jók (bár nem hasonlítgattam,de ha az adott kábel jó úgy,ahogy van, nem piszkálom, bááár, az egyik végét majdnem leszedtem, mert alig tudtam beszuszakolni az egyik erősítőmbe,de a végén bement

), másrészt elég jelentős értékvesztéssel járna, bár nem szándékszom eladni. De láttam olyan embert, aki régebben a Kondo ACz-ről, amikor még nem hívták Avocadonak, leszerelte a gyári dugót és ilyen snassz villyndugaszt tett rá... Sose kérdeztem meg tőle,hogy azért szedte le,mert ez jobban szól,vagy csak egyszerűen nem fért be mindehova, de ilyen volt rajta. Bevallom, ezt én se annyira értem, de elég nagy név volt ebben a körben és atombiztos hallása volt (már a kondobuziknál).
de alapvetően az ember valahol húz egy határt, hogy meddig megy el a hülyeségben és mivel nekem ezek a dugók tökéletesen megfelelnek hangra, az áruk meg vicc kategória, ezzel a kérdéssel nem voltam hajlandó foglalkozni, van e nélkül is elég sok "változó" a rendszeremben. És, ha őszinte akarok lenni, halál nyugodt vagyok a rendszer hangjával kapcsolatban, nincs kisördög, ami arra sarkallna, hogy végigpróbljak 10-20 dugót, de szerintem a boldogságot nem is az fogja elhozni, ha egy 50ezer forintnyi madzagra felteszek 100-200-400ezrenyi dugót.
Most árultam ki egy Tiglon TPL2000 tápdrótot amin a -gyári- dugók akkor kerültek 400ezerbe (most több lenne már), de alapvetően ha nem illett az ezüst KSL kábelek közé, azon semmi nem segített. Az itt linkelt olcsóbb Tiglon pedig valami módon igen, hiába ez a csenevész dugócska van rajta, amit egyébként a forgalmazó cserélt le erre.
dugófetisisztáknak (mindenkinek jár egy kis perverzió

) itt az ellenpólus, 400+ ezerért (már a két dugó). De ez se segített azon, hogy nem annyira illik az ezüstök közé...

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu