Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4327
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2025.01.16., csüt. 22:25
revox írta:
2025.01.16., csüt. 13:49

Alapvetően az ember valahol húz egy határt, hogy meddig megy el a hülyeségben és mivel nekem ezek a dugók tökéletesen megfelelnek hangra, az áruk meg vicc kategória, ezzel a kérdéssel nem voltam hajlandó foglalkozni, van e nélkül is elég sok "változó" a rendszeremben. És, ha őszinte akarok lenni, halál nyugodt vagyok a rendszer hangjával kapcsolatban, nincs kisördög, ami arra sarkallna, hogy végigpróbljak 10-20 dugót, de szerintem a boldogságot nem is az fogja elhozni, ha egy 50ezer forintnyi madzagra felteszek 100-200-400ezrenyi dugót.
Minden tiszteletem a tapasztalatoddal és szakértelmeddel kapcsolatban, :smile53: egy dolgot mondanék csak :

+ 1 ébenfa réteg... :D
:D már vártam :D
12479 rétegnél ez az egy már nem érdekel... de lehet ez is ébenfa, csak xar a stylistja :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1342

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
2025.01.16., csüt. 13:49

Alapvetően az ember valahol húz egy határt, hogy meddig megy el a hülyeségben és mivel nekem ezek a dugók tökéletesen megfelelnek hangra, az áruk meg vicc kategória, ezzel a kérdéssel nem voltam hajlandó foglalkozni, van e nélkül is elég sok "változó" a rendszeremben. És, ha őszinte akarok lenni, halál nyugodt vagyok a rendszer hangjával kapcsolatban, nincs kisördög, ami arra sarkallna, hogy végigpróbljak 10-20 dugót, de szerintem a boldogságot nem is az fogja elhozni, ha egy 50ezer forintnyi madzagra felteszek 100-200-400ezrenyi dugót.
Minden tiszteletem a tapasztalatoddal és szakértelmeddel kapcsolatban, :smile53: egy dolgot mondanék csak :

+ 1 ébenfa réteg... :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

chord_ írta:
2025.01.16., csüt. 19:48

De miért hiszel ennyire nekik, komolyan? Nem kéne megalázkodni, hogy jaj-nincs-pénzem-rá.
Az anyagi oldalát fel sem hoztam volna - nyilván mindenkinek az jut elsőre az eszébe, ha 0.5 - 1 millás tápkábelekről esik szó - ha SM nem értetlenkedik.
Ő azt gondolja, hogy csak elhatározás kérdése, hogy kiengedjük végre a kéziféket és vegyünk pár milláért tápkábelt.
Engem ez bosszant leginkább, de tudom, hogy a lényeget tekintve nem beszél hülyeséget.

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:
2025.01.16., csüt. 17:31

Hogy itt a fórumon kinek jön vagy nem jön be a Kondo "vonal" esetleg az AN "vonal" helyett az általam sokszor példának felhozott Vz hang, azt nem nagyon tudjuk, mert kevesen írják oda, hogy igen, vagy nem.
Rólam tudható, hogy bejön...
Az E dobozokon lehet elmélkedni, de az erősítő és a kábel vonalról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni.
Akkoriban - Merlin - nagyon sok mindent hallgattam, de a Kondo/AN vonal mérföldnyivel volt jobb, mint bármi más.
Manapság nem tudom, hogy áll a dolog, de ha szombaton kihúznák a számaim, és láttatlanban kellene valamit vennem, nem lenne kérdés, hol keresgéljek.
Csak Neked : Az Avocado - val kezdeném... :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.01.16., csüt. 17:57
revox írta:
2025.01.16., csüt. 16:47
... Igazából nem ezt kerestem, hanem amikor az LPz interkonnektet Mark Levinsonokkal hallgatta meg az amerikai szaksajtó, de azt már nem találom... Az ugye érdekesebb lenne, de nincs meg. Nem nagyon találtak szavakat és olyanra próbáltak célozni, hogy ez a létező, legtermészetesebben szóló kábel, mint ami ott sincs...
Jaj.
Kinek lenne ez érdekes?
Mert az ML egy jó hangot kreál szerinted?
Majd' 10 évig volt ML forrásom, nagyon szerettem, most már csak közepesnél-jobban, egy 'nagy' hang, nagyvas, meg zenei, meg csembalón igen jól szól, stb., alapvetően szép emlék. (Egyszer összehallgattuk egy AN DAC ...-val, biztosan nem a legjobbal, és kb. az hallatszott, de nagyon, amin amúgy megy itt a vita.)
A ML erősítői, viszont, amelyeket volt szerencsém hallani, számomra a zenehallgatástól való eltávolítás igen-igen hatékony eszközei. Egy teljesen másik vonal, mit amelyen én, meg még azért jó páran vagyunk / igyekszünk. Cégen belüli hang-ellentmondást, ekkorát, én nem is tudnék említeni hasonlót sem.

Tehát, akkor, vajon milyen információt tudnék én ebből a fenti lelkesedő-cikkből kigombolyítani a kábeledre vonatkozóan...?
pl. hogy milyen természetesen szól egy (nekem) szimplán kibírhatatlan hang?
vagy hogy hirtelen jó lett tőle a (számomra) katasztrofális hangú ML végfok?
ezt megint félreérted :rolleyes: az, hogy az überalles, megalomán Amerikában, egy amerikai rendszerben elismerjenek egy japán terméket, nem általános jelenség :smile53:

ha hifiről beszélek, sokszor annak a hátterében nem mindig a konkrétumot kell keresni. Élek a költói szabadsággal és néha érdemes ilyen, vagy hasonló tartalmat is keresni a sorok között ;) Nem szeretek a nagyon apró részletekig lemenni és azt elemezni, nekem az sokszor csak fecsegés és feltételezem a fogadó féltől, hogy érti amit mondok. Ha véletlenül, nem mindig érthető, akkor így jártunk, már nem változok. Épp ezért van az is, hogy soha nem próbálom elmagyarázni, mit hallok, csak röviden annyival nyugtázom, hogy jó. De ezt a melót, pl megpróbálom egy linkkel megoldani, próbálja más elmondani, amit nehéz szavakba önteni, bááár, töbnyire nekik se sikerül tökéletesen. Ami meg nem tetszik, arról nem beszélgetek, mert másnak még tetszhet és úgyis lexarja, ha nekem nem. Ezt az utolsót lehet többen is elsajátíthatnák, akkor mindenki boldog lenne :goodmorning:

egyébként egyszer egy ismerősnél valami bazi nagy Korsun erősítő elé bekötöttünk (Az ML-t gyártották, Kínában, csak harmadik műszakban lehúzták Korsun néven is). Szerintem Kondo SPc drótjai voltak és valami Dynaudio monitor. Egy AN Zero CD-t vittem oda kipróbálni, egész értelmesen szólt, de ebből meszemenő következtetést nem lehet levonni.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 997

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Rock60 írta:
2025.01.16., csüt. 10:00
SoundMania írta:
2025.01.16., csüt. 06:49

És értem én hogy a szarravaló hangú kábeleknél jobban teccik amit fonsz, de ez még majdnem ugyanolyan arravaló a jó, de persze drágákhoz képest. És én csak arra akarom felhívni minden alkalommal a figyelmet, hogy aki mégis jobbat szeretne, vannak lehetőségek, mégpedig elég komolyak.
Tudom, már annyiszor felhívtad rá a figyelmet, hogy ha álmomból felriasztanának, már kapásból mondanám, hogy a tápkábelen nem szabad spórolni, "sajnos" 1 milla alatt szóba sem jöhetnek. De megéri, mert a hang többszörösen meghálálja, stb,stb,stb...
Nem tudom, hogyan fogalmazzam meg, hogy ne sértselek meg, de megértsd végre...
Nem azért fonogatok, mert ez a perverzióm, hanem azért, mert nem tudok megvenni egy db olyan kábelt sem, ami szerinted már elég jó.
De miért hiszel ennyire nekik, komolyan? Nem kéne megalázkodni, hogy jaj-nincs-pénzem-rá.
Itt sokkal-sokkal bonyolultabb a helyzet, semmint hogy pénzre minden átfordítható legyen.

Jártál már pár són szerintem.
Nem tűnt fel még, hogy olykor embereknek különös tehetsége van irtó nagy pénzből és milliós drótokból egy hatalmas sz@r hangot elővarázsolni?

Két esetben megértelek:
1. ha elmégy hozzá, és seggreülsz a hangtól, ami nála van
2. ha elhozod azt a drótot, és egy hét után is azt érzed, nem bírsz aludni, mert annyira jó hang lett, és elhatározod, hogy inkább nem eszel, de akkor is lesz egy ilyen drótod...

Nem hallottam a rendszereiteket.
Így látatlanban 50-50%-ot adnék arra, hogy pl. nekem melyik tetszene. A szarravaló drótos, vagy a másik.
Nem többet.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:
... Igazából nem ezt kerestem, hanem amikor az LPz interkonnektet Mark Levinsonokkal hallgatta meg az amerikai szaksajtó, de azt már nem találom... Az ugye érdekesebb lenne, de nincs meg. Nem nagyon találtak szavakat és olyanra próbáltak célozni, hogy ez a létező, legtermészetesebben szóló kábel, mint ami ott sincs...
Jaj.
Kinek lenne ez érdekes?
Mert az ML egy jó hangot kreál szerinted?
Majd' 10 évig volt ML forrásom, nagyon szerettem, most már csak közepesnél-jobban, egy 'nagy' hang, nagyvas, meg zenei, meg csembalón igen jól szól, stb., alapvetően szép emlék. (Egyszer összehallgattuk egy AN DAC ...-val, biztosan nem a legjobbal, és kb. az hallatszott, de nagyon, amin amúgy megy itt a vita.)
A ML erősítői, viszont, amelyeket volt szerencsém hallani, számomra a zenehallgatástól való eltávolítás igen-igen hatékony eszközei. Egy teljesen másik vonal, mit amelyen én, meg még azért jó páran vagyunk / igyekszünk. Cégen belüli hang-ellentmondást, ekkorát, én nem is tudnék említeni hasonlót sem.

Tehát, akkor, vajon milyen információt tudnék én ebből a fenti lelkesedő-cikkből kigombolyítani a kábeledre vonatkozóan...?
pl. hogy milyen természetesen szól egy (nekem) szimplán kibírhatatlan hang?
vagy hogy hirtelen jó lett tőle a (számomra) katasztrofális hangú ML végfok?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pjm írta:
2025.01.16., csüt. 17:28
revox írta:
2025.01.16., csüt. 17:15
Ezekre ha rákeresek, sokszor technikai infót keresek. Felhív valaki, hány elemi szál van egy LP kábelben és lövésem sincs. már nem emlékszem, olyan régen volt,hogy újdonság volt és relatíve hamar hozzájutottam és afranc se számolgatja.
Én meg sosem foglalkoztam az ilyen infókkal... így el sem felejtettem őket. :D
tőlem sajnos sokszor kérdezik és e miatt általában szoktam tudni, vagyis még 20 éve tudtam. Van,akinek ez fontos infó, meg az AN esetén sokszor pl egy V-Vx és Vz között a difi az elemi szálak száma volt. Még érdeksebb, hogy a VX-nek töb generációja van és talán 20-27 és 31 vagy 32 szálas (plusz-mínusz 1-2 szál eltérés,tényleg nem emlékszem :D ) van és mindet VX-nek hvíják, de nem mindegy,melyik verztó veszi meg valaki.
De igen, teljesen igazad van, vagy szól, vagy nem és ezen nem változtat semmilyen technikai infó ;peace;
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1198

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
2025.01.16., csüt. 15:41
Na, az elmúlt napok termését értékeljük?,
fölösleges, minden szereplő maradt a kockái között...
Nincs igazán új infó.

Az azért látszik, hogy néhány ember vakhite próbálja itt kanyarítani a dolgokat. Pl. hogy az igazán drága kábelek nélkül mi kb. azt sem tudjuk, hogy mi a jó hang. Lehet, hogy így van, lehet, hogy nem. De az bizonyosabb, hogy ami legelején 'el van rontva', azt semmilyen csodadrót ki nem javítja, max ráhúzza azt a jellegzetes hangképet, amiért itt pl. a lelkesedés megy egyeseknél.

Mit lehet tenni?, kb. semmit.:) Nem is kell.
Csinálni mindent ugyanúgy.
Akinek pl. bejön az AN / Kondo féle vonal, rábízhatja magát SM-ék drót-ízlésére. Abszolute nem érzek semmi rosszindulatot bennük, ezen a vonalon szerintem teljesen korrektek lehetnek akár a konkrét ajánlataik.
Akinek viszont nem jön be, az élvezze a szabadságot, - vagy egy másik drót-vallás gyönyöreit.
Azért megpróbálhatnak inkább pl. a forrásberendezések környékén ügyködni, a digitális vonalon - nekem csak ott vannak tapasztalataim - olyan változások érhetők el, amit semmilyen drót-manőver nem tud megugrani.
Erőltettem én azt a digitális vonalat eleget már és nagyon meguntam. Sokkal nagyobb élvezet számomra az LP hallgatás. Főleg ahogy minél jobb drótokat sikerül betenni a rendszerbe, úgy tovább nő a difi is az LP javára. Nem való ez mindenkinek. De aki jobbat szeretne lássa, hogy van kiút a mocsárból, ezért szoktam felhívni a figyelmet erre, amikor már látom, hogy nagyon beragadnak a dolgok, vagy nagyon megy az egyhelyben körbetopogás. Néhányaknak toporzékolás.... :)
Hohy itt a fórumon kinek jön vagy nem jön be a Kondo "vonal" esetleg az AN "vonal" helyett az általam sokszor példának felhozott Vz hang, azt nem nagyon tudjuk, mert kevesen írják oda, hogy igen, vagy nem. De azért az évek alatt többször csíptem el pozitív értékelést és talán egyedül tőled 1 negatívat. És van jónéhány ismerősöm akinek van valamelyik, vagy szeretne.... De aki nem ismeri ezen kábelek "hangját", ne is mondjon inkább semmit. És megint csak azt tudom leírni, hogy nagyon sok helyen és rendszerben meghallgattuk az ANVz-t és sehol nem volt vele probléma. Max annyi, hogy nem lett otthagyva.... :)

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 297

Hozzászólás Szerző: pjm »

revox írta:
2025.01.16., csüt. 17:15
Ezekre ha rákeresek, sokszor technikai infót keresek. Felhív valaki, hány elemi szál van egy LP kábelben és lövésem sincs. már nem emlékszem, olyan régen volt,hogy újdonság volt és relatíve hamar hozzájutottam és afranc se számolgatja.
Én meg sosem foglalkoztam az ilyen infókkal... így el sem felejtettem őket. :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

régi fotók... kicsit OFF, de, hogy értsük, min szokunk mosolyogni... nem látszik ebből semmi... kiszedem. lehet ezt törlni is
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pjm írta:
2025.01.16., csüt. 17:05
revox írta:
....amikor az LPz interkonnektet Mark Levonsonokkal hallgatta meg az amerikai szaksajtó, de azt már nem találom... Az ugye érdekesebb lenne, de nincs meg. Nem nagyon találtak szavakat és olyanra próbáltak célozni, hogy ez a létező, legtermészetesebben szóló kábel, mint ami ott sincs...
Nem kötözködve, nem is csak a konkrét írásodhoz, de az jutott eszembe, hogy amikor mélyebben foglalkoztam a hifivel és a sajtóval én is örültem mindennek, ami a döntéseimet igazolták. És annak is, ami lehúzta azt, ami nekem nem jött be. Az ember már csak így működik, mindig keres valamit. Vagy annak az ellenkezőjét. :cheers1:
Nem veszem annak, de ezen azért rég túl vagyok, hogy igazolást keressek. De ezen mindenki túl van, akinek ilyen van. Ezeket ha meglátom,legfeljebb mosolygok, ha nem találják a jelzőket. Valamikor így járt a Hifi Piac Magazin is, amikor kézbekapták a Kondo Neiro erősítőjét. Akinek esetleg megvannak a régi számok, megkeresheti :rolleyes:

de értem, mit mondasz, de nem... Ezekre ha rákeresek, sokszor technikai infót keresek. Felhív valaki, hány elemi szál van egy LP kábelben és lövésem sincs. már nem emlékszem, olyan régen volt,hogy újdonság volt és relatíve hamar hozzájutottam és afranc se számolgatja. Aztán van,hogy találok infót, van, hogy nem. De mosolyrafaksztó írást elég sokat. Nem azért, mert teszik neki, azért, ahogy küzdenek a szavakkal, ahogy ebben a cikkben is némileg :rolleyes:

Egyébként az a furcsa, ha ilyet használ valaki, a jót könnyű megszokni. Nekem sok érdekeset már, mint produktum nem ad, hagyja, hogy a lemezekre figyeljek. Nekem az ad sokszor inkább "tyűha" érzést, ha valami hasonlót vélek felfedezni egy olcsóbb, vagy sokkal olcsóbb konfigban, vagy akár kábelben.
halfnote.hu

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 297

Hozzászólás Szerző: pjm »

revox írta:
....amikor az LPz interkonnektet Mark Levonsonokkal hallgatta meg az amerikai szaksajtó, de azt már nem találom... Az ugye érdekesebb lenne, de nincs meg. Nem nagyon találtak szavakat és olyanra próbáltak célozni, hogy ez a létező, legtermészetesebben szóló kábel, mint ami ott sincs...
Nem kötözködve, nem is csak a konkrét írásodhoz, de az jutott eszembe, hogy amikor mélyebben foglalkoztam a hifivel és a sajtóval én is örültem mindennek, ami a döntéseimet igazolták. És annak is, ami lehúzta azt, ami nekem nem jött be. Az ember már csak így működik, mindig keres valamit. Vagy annak az ellenkezőjét. :cheers1:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.01.16., csüt. 15:41

Akinek pl. bejön az AN / Kondo féle vonal, rábízhatja magát SM-ék drót-ízlésére.
Nem SM vagyok és valójában nem is erőltetem senkinek, hogy szakadjon rá erre a vonalra, de nekem is vannak ilyen drótok. A nagy rendszert a Kondo KSL SPz (hangfal), KSL ACz Avocado (tápok, a tölcsér szubjához is) és KSL LPz (interkonnektek) szolgálják ki, nincs keveredés (ezt csak azért, hogy értsük, nekem veleélve van tapasztalatom, de kb 25 éves fejlődési folyamat vége, ami még az első, QSSC AN-V madzaggal kezdődött.. nem igaz, egy AN-D hangfaldróttal...). Mindamellett, hogy a lelkesedésed és kísérletező kedved respektálom, tisztelem és akár követendőnek is érzem (és vannak tök jó észrevételeid is néha), egy kérdés megérett bennem, ha nem probléma...

el tudod mondani, ez a "vonal" hogy szól? mikor, és hol, milyen rendszerben és mely ilyen drótokkal, milyen mélységben szereztél tapasztalatot?
amikor a csajom azt mondja, hogy utálja az Einstürezende lemezeket, azt okkal mondja, mert van néhány és szoktam hallgatni, neki nem tetszik. Nem vitatja, hogy ügyes fiúk, de neki túl depresszív egy-egy lemezük (pl silcence is Sexi, az néha nekem is) a korai lemezek meg túl "csörömpölősek" (industrial, milyen lenne?). De ugyanígy nem szereti a Merzbowt se.

... break ...

Itt próbálnak segíteni,de ez egy nagyon megfoghatatlan dolog. Igazából nem ezt kerestem, hanem amikor az LPz interkonnektet Mark Levonsonokkal hallgatta meg az amerikai szaksajtó, de azt már nem találom... Az ugye érdekesebb lenne, de nincs meg. Nem nagyon találtak szavakat és olyanra próbáltak célozni, hogy ez a létező, legtermészetesebben szóló kábel, mint ami ott sincs... De ez is érdekes cikk, érdemes elolvasni (akinek könnyebb, gugli fordító is egész jól hozza,megnéztem,xal bátran)

https://6moons.com/audioreviews/kondo2/cables.html

Ettől, persze, mindenkinek van zsánere és ha Huszti Zsolttal nem is értek mindenben egyet (talán több dolog van,amiben nem,mint amiben igen, bár nemrég a ZYX hangszedőkről egész egyetértésben beszélgettünk), az általa elhíresült mondás elég jó: mindenki úgy élvez, ahogy tud és hála Isten, erre demokratikus joga és lehetősége is van :cheers1:

*na,most elbaltáztál egy másik posztot, amit meg akartam osztani a közzel, egy kis madzagtörténelem ugrott be, turkálva a régi fotók között. De még hátha belefér az időmbe, aztán nagy szerencsétekre nem leszek gép előtt :D
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Na, az elmúlt napok termését értékeljük?,
fölösleges, minden szereplő maradt a kockái között...
Nincs igazán új infó.

Az azért látszik, hogy néhány ember vakhite próbálja itt kanyarítani a dolgokat. Pl. hogy az igazán drága kábelek nélkül mi kb. azt sem tudjuk, hogy mi a jó hang. Lehet, hogy így van, lehet, hogy nem. De az bizonyosabb, hogy ami legelején 'el van rontva', azt semmilyen csodadrót ki nem javítja, max ráhúzza azt a jellegzetes hangképet, amiért itt pl. a lelkesedés megy egyeseknél.

Mit lehet tenni?, kb. semmit.:) Nem is kell.
Csinálni mindent ugyanúgy.
Akinek pl. bejön az AN / Kondo féle vonal, rábízhatja magát SM-ék drót-ízlésére. Abszolute nem érzek semmi rosszindulatot bennük, ezen a vonalon szerintem teljesen korrektek lehetnek akár a konkrét ajánlataik.
Akinek viszont nem jön be, az élvezze a szabadságot, - vagy egy másik drót-vallás gyönyöreit.
Azért megpróbálhatnak inkább pl. a forrásberendezések környékén ügyködni, a digitális vonalon - nekem csak ott vannak tapasztalataim - olyan változások érhetők el, amit semmilyen drót-manőver nem tud megugrani.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.01.16., csüt. 11:59
SoundMania írta:
2025.01.16., csüt. 06:21

Ok. De ezt írtam!
Igazad van, előkotortam... Ksl-SPz, rosszul emlékeztem... :smile53:
én meg turkáltam a régi fotók között, ha már emlegetve voltak a fotók és hoppáá,nekem is volt SPz (ez még a régi és ha jól látom,az első széria,aminek nem volt árnyékolása. azok voltak a szép idők,még lehetett venni bundról, méterre...) feldugózva :D igaz,kb 5 percig, míg kipróbáltam, két, gyorsan felcsavarozott dugóval a hangfaldrótot... Erre nem emlékeztem, de úgy tűnik, nem is hagyott mély nyomot, de látva a képeket, valami dereng...
DSC00651.JPG
halfnote.hu

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 437

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

NMG írta:
2025.01.16., csüt. 11:37
Sziasztok! Ezt a kábelt hogy lehetne javítani szakszerűen? Esetleg tudja valaki, hogy Nordos melyik kábele ez? 20éve vehettem és már nem emlékszem.PXL_20250116_103318250.jpg
Az Audiocentrum a forgalmazó.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

teddysnow írta:
2025.01.16., csüt. 12:53
Shimano írta:
2025.01.16., csüt. 12:37

Látom te sem vagy csicsás csatimániás, :D de a direkt ez miértjére rákérdezek,szóval miért is?Jobbnak találod a bevonat nélküli csatikat,talán ez miatt?, gondolkodik.gif na de majd elmondod.
Én is csinálgatok tápkábeleket, de olyan vastagok a kábelek, hogy, ha nem is csicsás dugó, de gumis dugvilla a minimum, amibe belefér és biztonságosan szerelhető.
azon a képen,ahol van az a sok drót,látszik,ezek milyen csenevészek. gond nélkül szerelhetők ezzel. de amikor én is szétkaptam az Avocadot, azért, ja, persze,... a szerelési komfort más egy értelmes dugónál :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Shimano írta:
Látom te sem vagy csicsás csatimániás, :D de a direkt ez miértjére rákérdezek,szóval miért is?Jobbnak találod a bevonat nélküli csatikat,talán ez miatt?, gondolkodik.gif na de majd elmondod.
alapvetően ezeknek a sima rézérintkezős csatlakozóknak nincs rossz hangja. hosszabbítókat is olyat használok, aminek hasomlóan egyszerű doboza/csatlakozója van és Prysmian, 3x2,5mm-es fali villanyszerelőkábel megy a faltól az elosztóig,ami a falban is van. (a duplán szigetelt,szóval köpenybe húzva).

Használok néhány Kondo Avocadot, azokról nyilván nem dobálom le a csatlakozókat, mert egyrészt jók (bár nem hasonlítgattam,de ha az adott kábel jó úgy,ahogy van, nem piszkálom, bááár, az egyik végét majdnem leszedtem, mert alig tudtam beszuszakolni az egyik erősítőmbe,de a végén bement :D ), másrészt elég jelentős értékvesztéssel járna, bár nem szándékszom eladni. De láttam olyan embert, aki régebben a Kondo ACz-ről, amikor még nem hívták Avocadonak, leszerelte a gyári dugót és ilyen snassz villyndugaszt tett rá... Sose kérdeztem meg tőle,hogy azért szedte le,mert ez jobban szól,vagy csak egyszerűen nem fért be mindehova, de ilyen volt rajta. Bevallom, ezt én se annyira értem, de elég nagy név volt ebben a körben és atombiztos hallása volt (már a kondobuziknál).

de alapvetően az ember valahol húz egy határt, hogy meddig megy el a hülyeségben és mivel nekem ezek a dugók tökéletesen megfelelnek hangra, az áruk meg vicc kategória, ezzel a kérdéssel nem voltam hajlandó foglalkozni, van e nélkül is elég sok "változó" a rendszeremben. És, ha őszinte akarok lenni, halál nyugodt vagyok a rendszer hangjával kapcsolatban, nincs kisördög, ami arra sarkallna, hogy végigpróbljak 10-20 dugót, de szerintem a boldogságot nem is az fogja elhozni, ha egy 50ezer forintnyi madzagra felteszek 100-200-400ezrenyi dugót.
Most árultam ki egy Tiglon TPL2000 tápdrótot amin a -gyári- dugók akkor kerültek 400ezerbe (most több lenne már), de alapvetően ha nem illett az ezüst KSL kábelek közé, azon semmi nem segített. Az itt linkelt olcsóbb Tiglon pedig valami módon igen, hiába ez a csenevész dugócska van rajta, amit egyébként a forgalmazó cserélt le erre.

dugófetisisztáknak (mindenkinek jár egy kis perverzió :rolleyes: ) itt az ellenpólus, 400+ ezerért (már a két dugó). De ez se segített azon, hogy nem annyira illik az ezüstök közé...
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2025.01.16., csüt. 14:01-kor.
halfnote.hu

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

Shimano írta:

Én is csinálgatok tápkábeleket, de olyan vastagok a kábelek, hogy, ha nem is csicsás dugó, de gumis dugvilla a minimum, amibe belefér és biztonságosan szerelhető.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2129

Hozzászólás Szerző: Shimano »

revox írta:
2025.01.16., csüt. 09:32
Block írta:
2025.01.16., csüt. 08:30
Igen,....nem lehet megtudni,hogy melyik Acrolink aláz,...meg melyik az a Tiglon,ami pariban van a nagy power kábelekkel.
idézet következik: "nekem Tiglon van,ami jobbnak bizonyult az SPc-től, de mára az is drága lett (talán MS12A, vagy hasonló a neve). amikor bevezető áron ment, kb 100-120 volt 1,8m. most vagy 300, de lehet több... 8-900 EUR lett,de lehet csak már az utódja létezik, ez csak beragadtan. De az jó rézdrót."

de az való igaz,hogy eddig az általam hallott rézmadzagok közül, ennek a hangja áll legközelebb az ezüsthöz, de inkább egy olcsóbb, de jó ezüsthöz. Sajnos, nem ver óriásokat, de jó :rolleyes:

rakok fotót. aki ezeket a drótokat szépnek találja, azzal kezet rázok :D de ezek általában, a maguk kategóriájában jónak mondhatók.

tiglon vs Kondo KSL SPc (a villásdugó direkt ez. egyszerű rézérintkezős, semmi humbug. A Tiglon dobozos, gyári szerelés, de lekerült róla a gyári dugó, elkerülni a félreértéseket :smile53: )
Kép

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 65

Hozzászólás Szerző: KLajos »

NMG írta:
Sziasztok! Ezt a kábelt hogy lehetne javítani szakszerűen? Esetleg tudja valaki, hogy Nordos melyik kábele ez? 20éve vehettem és már nem emlékszem.PXL_20250116_103318250.jpg
Nordost Solar Wind.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2671

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

NMG írta:
régen ezeket az Akusztika hifibolt szerelte is ezeket,és forgalmazták is...de ma már nem szerepel a márka a kinálatukban..
Audiocentrum,vagy Bartimex-nél meg van...esetleg @elex/HG-nak irj egy PÜ-t...talán a Solar Wind a "neve" ennek (esetleg Blue Heaven)... gondolkodik.gif

:napsut:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:
2025.01.16., csüt. 06:21

Ok. De ezt írtam!
Igazad van, előkotortam... Ksl-SPz, rosszul emlékeztem... :smile53:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3290

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

SoundMania írta:
2025.01.16., csüt. 11:10
...
Nem látom értelmét annak sem hogy a 20ezer ft-s helyett 30-ért vesz valaki valamit (vagy fon) mert ha lesz is különbség, csak nem túl jelentős.... Inkább csak "hangolás" mint valódi minőségi lépés. Engem meg ezek a tételek már nem is érdekelnek. .....
Akkor nem lenne egyszerűbb, ha ezen témák esetén nem kezdenéd azt szajkózni, hogy de a 10-20x ennyibe kerülő kábel mennyivel jobb?
Csak csendben átsiklasz felette, és kész.
Csak a Marantz! :-D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”