Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3780

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

zoli73 írta:
2024.11.09., szomb. 09:02
kaef2 írta:
2024.11.09., szomb. 08:06
zoli73 írta:
2024.11.08., pén. 21:47

Sokáig ellenáltam én is a kábelfejlesztésnek, és csak olcsó, ill. saját készítésű kábeleket használtam, majd jött az a helyzet, hogy megtaláltam a számomra nagyon tetsző karakterű készülékeket, amiket már nem szívesen cserélnék le, így maradt a kábelekkel való "zsonglőrködés", és be kellett lássam, hogy a jó kábelezés nem megkerülhető, megúszható, és bőven hoz annyit, hogy meg se forduljon a fejemben a készülékcsere.
Kép

Kompromisszum volt, ami az adott környezetben pont szükséges és elégséges volt. Otthoni környezetben lehet, hogy ez a csere már nem jött volna be.
Sajnos a kvadrofon bemutatótok nekem kimaradt. Olyan tömeg volt, hogy még az ajtót sem tudtam megközelíteni, nemhogy beüljek megfelelő helyre.
A belső kábelezésre egy egyedi építésű, vagy kisszériás gyártás esetében rend szerint adnak. Legalábbis amivel én találkoztam, azoknál igen. Ebben semmi meglepő nincs, mert egy kisszériás gyártónak bele kell adjon apait-anyait, hogy piacképes legyen, a csak egy szűk réteg által ismert terméke. Így a belső kábelezést, és a hangváltó alkatrészeket sem hanyagolhatja el, sőt, ezek sokszor kiemelt figyelmet kapnak, ami a magamfajták szemében respektálható.
A nagy végfok két oldalán látható cipős doboz formátumú 2x 200W, 2x 800W (full szimmetrikus), DSP-s erősítővel volt a két egyutas+szub meghajtva. Így aztán a keresztváltó alkatrészek nem játszottak szerencsére. :smile53:

Kép

A forrás egy Fiio M15s DAP és annak a 64 GB SSD belső háttértára illetve az azon futó Apple Music, Tidal, Spotify alkalmazások voltak.

Igen, demóztunk Spotify-ról is. :rolleyes:

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1049

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Meg emlékeztek?, volt egy urban legend, hogy valamelyik nagy kiállításon, talán valahol Skandináviában, az egyik szobában ott volt a horror drága rendszer, és valami kavarodás / veszekedés volt a horror drága hálózati vezetékkel, vagyis, nyitás előtt 10 perccel egyszerűen ki kellett venni a csúcsdrótot, OK, telefon, egy másik dróttal kocsiba vágta magát valaki a város másik végén, és robogott vele, de dugó volt,
addig, kínjukban, hogy megszólaljon a rendszer, a szomszédos építkezésnél ott volt egy betonkeverő, azzal a világítós zöld dróttal, és azt betették, és az első órában azzal ment a rendszer,
és mindenki odavolt, milyen q..vajó hang, és a zöld drót az biztosan egy prototípusa valami új fejlesztésnek, mert nevetségesen vékony, meg nem volt rajta semmi felirat, akkor ez nyilván valami űrtechnika, vagy nano-kvantumcucc, szóval, dőlt a marhaság, és még hetekkel később is érkeztek levelek, hogy vásárolnának az új drótból, a vékony zöldből, ennyi meg ennyi métert, és ha lehet, ilyen meg ilyen csatlakozókkal...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3247

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

kaef2 írta:
2024.11.09., szomb. 08:06
zoli73 írta:
juliush írta:
2024.11.08., pén. 10:44
Lehet, hogy butaságot kérdezek, de az eszközök közötti összeköttetésekkel kapcsolatban rendszeresen vitatéma az, hogy inkább a berendezésekbe érdemes-e fektetni, vagy a kábelekbe. A hangfalak belső kábelezésénél nem merül fel ugyanez a kérdés az adott költség/tervezett bevétel büdzséből dolgozó tervezők/gyártók részéről? Mármint hogy nem érdemesebb-e mondjuk magasabb specifikációjú hangszórókba fektetni a kábelezés helyett?
Ezt szinte mindenki máshogyan közelíti meg. Van aki a preferenciái alapján dönt, hogy mitől várja a hangminőség javulását, más a tapasztalatai alapján dönt, megint más, csak teljesen találomra fejleszti a rendszerét, mit dob a piac, stb.
Nyílván a kábelekbe ölt pénzt, a készülékekre is lehet költeni, de szerintem egy idő után teljesen aránytalanná válhat a rendszer. Csúcs közeli készülékekből, és alapszintű kábelekből álló rendszer szerintem nem túl életszerű.
Ha mégis ezt az utat választjuk, akkor egy idő után oda jutunk, hogy a feljebblépéshez pl. márkán belül is, súlyos százezreket, netán milliót kell leszurkolni a következő lépcsőfokért.
Mégha a kábeleket bolygatjuk, akkor ennél jóval olcsóbban is, jól hallható eredményt érhetünk el.
Aztán még nem beszéltünk arról, amit már nemegyszer hallottam, hogy a kábelcsere sokszor olyan jellegű hatással van, amit készülékcserével nem is érhetünk el.
Felhoznék egy saját példát. Volt egy kábelem, amiben nagyon bíztam, sokan dícsérik, sok jót olvastam róla, ezért is vettem meg én is. Cserélődtek körülötte a készülékek, de valahogy mégis mindig volt egyfajta hiányérzetem, de a kábelre nem gyanakodtam. Aztán egyre inkább kezdett gyanúba keveredni az ominózus kábel, mert már a készülékek kicserélődtek mellette, de a bántó karakter, a hiányérzet megmaradt. Végül ki is derült, hogy ez a kábel volt a ludas! Konstatáltam is, hogy e körűl bizony cserélgethettem volna a készülékeket, mert ez a zavaró karakter mindig megmardt volna.
Tehát részemről nem tartom jó koncepciónak, hogy csak a készülékekre öszpontosítunk, a kábeleket sem szabad elhanyagolni, meg kell találni az arányokat.
Sokáig ellenáltam én is a kábelfejlesztésnek, és csak olcsó, ill. saját készítésű kábeleket használtam, majd jött az a helyzet, hogy megtaláltam a számomra nagyon tetsző karakterű készülékeket, amiket már nem szívesen cserélnék le, így maradt a kábelekkel való "zsonglőrködés", és be kellett lássam, hogy a jó kábelezés nem megkerülhető, megúszható, és bőven hoz annyit, hogy meg se forduljon a fejemben a készülékcsere.
Kép

A hifishows képen látható egy utas + szub hangsugárzó belső kábelezése a Neotech KS-11275 lett, mind a szélessávú, mind a szub részhez. Drágább (és persze olcsóbb) kábelekkel is folytatott kisérletek után ez adta a legegységesebb hangot. Biztosan lett volna, akinek a drágábbakkal jobban tetszene, de itt mégis valahogy ez vált be legjobban. Sok idő sajnos nem volt a kísérletezésre, a hangszórók sem igazán vannak bejáródva még, majd ha túl lesz pár száz órán futnak a fiúk vele még egy kört.

Szintén hifishows történet, hogy a pénteki beállás után úgy mentünk haza, hogy alapvetően elégedettek voltunk, én éreztem a kvadrofon bemutatókhoz használt Harbeth M40.3 hangjában egy pici csak egy-két felvételen hallható felső közép kiemelést. Kb egy fél decibelnyi lehetett, ha 1-2 dB-lel lejjebb vettük a hangerőt el is tűnt. Mivel az üres szobához képest az emberekkel teli szobában és a már zajos környezetben hangosabban kellett hallgatni, ezért szombat reggel elővigyázatosságból kicseréltük a hazai készítőtől származó ezüst hangfalkábeleket egy nemzetközileg is jól ismert gyártó közepesen drága, kb fele annyiba kerülő réz kábeleire. Miközben elveszítettünk egy hangyafaroknyit a mélyek kottázhatóságából, eközben eltűnt a kiemelés is és még sokkal nagyobb hangerőn sem jelentkezett. Így aztán így is maradt, és végig így demóztunk. Kompromisszum volt, ami az adott környezetben pont szükséges és elégséges volt. Otthoni környezetben lehet, hogy ez a csere már nem jött volna be.
Sajnos a kvadrofon bemutatótok nekem kimaradt. Olyan tömeg volt, hogy még az ajtót sem tudtam megközelíteni, nemhogy beüljek megfelelő helyre.
A belső kábelezésre egy egyedi építésű, vagy kisszériás gyártás esetében rend szerint adnak. Legalábbis amivel én találkoztam, azoknál igen. Ebben semmi meglepő nincs, mert egy kisszériás gyártónak bele kell adjon apait-anyait, hogy piacképes legyen, a csak egy szűk réteg által ismert terméke. Így a belső kábelezést, és a hangváltó alkatrészeket sem hanyagolhatja el, sőt, ezek sokszor kiemelt figyelmet kapnak, ami a magamfajták szemében respektálható.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3780

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

zoli73 írta:
juliush írta:
Lehet, hogy butaságot kérdezek, de az eszközök közötti összeköttetésekkel kapcsolatban rendszeresen vitatéma az, hogy inkább a berendezésekbe érdemes-e fektetni, vagy a kábelekbe. A hangfalak belső kábelezésénél nem merül fel ugyanez a kérdés az adott költség/tervezett bevétel büdzséből dolgozó tervezők/gyártók részéről? Mármint hogy nem érdemesebb-e mondjuk magasabb specifikációjú hangszórókba fektetni a kábelezés helyett?
Ezt szinte mindenki máshogyan közelíti meg. Van aki a preferenciái alapján dönt, hogy mitől várja a hangminőség javulását, más a tapasztalatai alapján dönt, megint más, csak teljesen találomra fejleszti a rendszerét, mit dob a piac, stb.
Nyílván a kábelekbe ölt pénzt, a készülékekre is lehet költeni, de szerintem egy idő után teljesen aránytalanná válhat a rendszer. Csúcs közeli készülékekből, és alapszintű kábelekből álló rendszer szerintem nem túl életszerű.
Ha mégis ezt az utat választjuk, akkor egy idő után oda jutunk, hogy a feljebblépéshez pl. márkán belül is, súlyos százezreket, netán milliót kell leszurkolni a következő lépcsőfokért.
Mégha a kábeleket bolygatjuk, akkor ennél jóval olcsóbban is, jól hallható eredményt érhetünk el.
Aztán még nem beszéltünk arról, amit már nemegyszer hallottam, hogy a kábelcsere sokszor olyan jellegű hatással van, amit készülékcserével nem is érhetünk el.
Felhoznék egy saját példát. Volt egy kábelem, amiben nagyon bíztam, sokan dícsérik, sok jót olvastam róla, ezért is vettem meg én is. Cserélődtek körülötte a készülékek, de valahogy mégis mindig volt egyfajta hiányérzetem, de a kábelre nem gyanakodtam. Aztán egyre inkább kezdett gyanúba keveredni az ominózus kábel, mert már a készülékek kicserélődtek mellette, de a bántó karakter, a hiányérzet megmaradt. Végül ki is derült, hogy ez a kábel volt a ludas! Konstatáltam is, hogy e körűl bizony cserélgethettem volna a készülékeket, mert ez a zavaró karakter mindig megmardt volna.
Tehát részemről nem tartom jó koncepciónak, hogy csak a készülékekre öszpontosítunk, a kábeleket sem szabad elhanyagolni, meg kell találni az arányokat.
Kép

A hifishows képen látható egy utas + szub hangsugárzó belső kábelezése a Neotech KS-11275 lett, mind a szélessávú, mind a szub részhez. Drágább (és persze olcsóbb) kábelekkel is folytatott kisérletek után ez adta a legegységesebb hangot. Biztosan lett volna, akinek a drágábbakkal jobban tetszene, de itt mégis valahogy ez vált be legjobban. Sok idő sajnos nem volt a kísérletezésre, a hangszórók sem igazán vannak bejáródva még, majd ha túl lesz pár száz órán futnak a fiúk vele még egy kört.

Szintén hifishows történet, hogy a pénteki beállás után úgy mentünk haza, hogy alapvetően elégedettek voltunk, én éreztem a kvadrofon bemutatókhoz használt Harbeth M40.3 hangjában egy pici csak egy-két felvételen hallható felső közép kiemelést. Kb egy fél decibelnyi lehetett, ha 1-2 dB-lel lejjebb vettük a hangerőt el is tűnt. Mivel az üres szobához képest az emberekkel teli szobában és a már zajos környezetben hangosabban kellett hallgatni, ezért szombat reggel elővigyázatosságból kicseréltük a hazai készítőtől származó ezüst hangfalkábeleket egy nemzetközileg is jól ismert gyártó közepesen drága, kb fele annyiba kerülő réz kábeleire. Miközben elveszítettünk egy hangyafaroknyit a mélyek kottázhatóságából, eközben eltűnt a kiemelés is és még sokkal nagyobb hangerőn sem jelentkezett. Így aztán így is maradt, és végig így demóztunk. Kompromisszum volt, ami az adott környezetben pont szükséges és elégséges volt. Otthoni környezetben lehet, hogy ez a csere már nem jött volna be.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Re: QED Performance J2P kábel szag

Hozzászólás Szerző: grindlock »

gomolalaci írta:
2024.11.08., pén. 20:27
grindlock írta:
2024.11.08., pén. 14:22
Üdv Mindenkinek
Vettem egy ilyen kábelt, és kibontás után maró szagot áraszt.
Olyan, mintha dohányfüstben aszalták volna évekig, vagy mint a nagypapa szekrényéből 40 év után kivett Zárai-Vámosi bakelit: maró, szúrós, nehéz szag.
Mivel lehet ezt eltüntetni? Szellőztetés, szappanos vizes lemosás nem segített.
Köszi a tippeket.
Be kell zsírozni, és bal váll fölött bedobni a kukába leborulok.gif
Így lesz :-D :-D :-D

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 369

Re: QED Performance J2P kábel szag

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

grindlock írta:
2024.11.08., pén. 14:22
Üdv Mindenkinek
Olyan, mintha dohányfüstben aszalták volna évekig, vagy mint a nagypapa szekrényéből 40 év után kivett Zárai-Vámosi bakelit: maró, szúrós, nehéz szag.
Köszi a tippeket.
Be kell zsírozni, és bal váll fölött bedobni a kukába leborulok.gif
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1435

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

chord_ írta:
2024.11.08., pén. 14:19
Arra az eretnekségre senki sem mer gondolni, hogy azért nem tesznek jó belső kábelezést, mert fölösleges, totálisan fölösleges, mert egyszerűen nem szól jobban tőle a hangdoboz?
És az ötmillió rissz-rossz kábelfajta izzadságos válogatása helyett tényleg inkább pl. egy picit jobb tweeterre érdemesebb gyúrni? Vagy egy hangyányit jobb induktivitásra a hangváltóban?
Semmiképp nem felesleges.
Azt persze érdemes lehet versenyeztetni, hogy a belső kábel rosszabb minőségű, vagy a keresztváltó alkatrészei... gondolkodik.gif
Lehet, hogy azért a drót van a porondon, mert ez a " Kábelezzünk" tipitopi. :D

Egyébb iránt nem lehet nem észrevenni XY mentorálásának a hatását azoknál, akik nem tartják különösebben fontosnak a kábeleket.
XY megmondta : Nincsen jobb, vagy rosszabb kábel, csak más ! :fekverohog:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: pjm »

Snipi írta:
2024.11.08., pén. 12:09
pjm írta:
2024.11.08., pén. 10:07
Olcsó dobozokból ott az Epos, ami DNM kábeleket használ belül.
Nekem régen volt DNM hangfal kábelem. Szerencsére csak volt ...
Attól még máshol működhet.

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

QED Performance J2P kábel szag

Hozzászólás Szerző: grindlock »

Üdv Mindenkinek
Köszi a tippeket.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Arra az eretnekségre senki sem mer gondolni, hogy azért nem tesznek jó belső kábelezést, mert fölösleges, totálisan fölösleges, mert egyszerűen nem szól jobban tőle a hangdoboz?
És az ötmillió rissz-rossz kábelfajta izzadságos válogatása helyett tényleg inkább pl. egy picit jobb tweeterre érdemesebb gyúrni? Vagy egy hangyányit jobb induktivitásra a hangváltóban?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

juliush írta:
...A hangfalak belső kábelezésénél nem merül fel ugyanez a kérdés az adott költség/tervezett bevétel büdzséből dolgozó tervezők/gyártók részéről? Mármint hogy nem érdemesebb-e mondjuk magasabb specifikációjú hangszórókba fektetni a kábelezés helyett?
Lehet, de szerintem az merül fel, amit többen is mondanak. / A legtöbb gyártó esetére vonatkoztatva./
Ami nem látszik, arra nem költenek, nem emelik a bekerülés költségét, a kész termék árát túlon túl megemelné, hogy az olcsó dróttal rosszabbul szól, az meg keveseket érdekel - ha jól értem az indoklást.

Az érdekelne viszont, hogy a " nagyon megdrágítaná a doboz bekerülés összegét, és ez még jobban megdrágítaná a hangfal kisker árát " elv vajon miért nem érvényesül azoknál a gyártóknál, ahol mégis csak normális kábeleket tesznek belülre ? gondolkodik.gif
Gondolom, arra is van megfelelő magyarázat. :D

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 588

Hozzászólás Szerző: Snipi »

pjm írta:
2024.11.08., pén. 10:07
Nekem régen volt DNM hangfal kábelem. Szerencsére csak volt ...

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4149

Hozzászólás Szerző: juliush »

Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: pjm »

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

fülelek írta:
2024.11.07., csüt. 13:39
Szerintem a mai kommersz hangsugárzókban (≤1500€) pont olyan vacak drótok vannak, mint 40 évvel ezelőtt. És a Quadral sem kivétel. Legfeljebb kicsit vastagabbak, szemre tetszetősebbek (mókusvakítás), mint régen, de attól nem lesz jobb a hang.
Nem tudom...
A Quadrál drótja nem egy csúcskategória, de egy mezei állólámpadrótnál többet nézek ki belőle.
Egyébként nem annyira a kommersz, inkább olyasmi kategóriára gondolok, mint Zoli JBL Ti5000 - es piramisa.
Egy mai 8 - 10.000 Dolláros dobozba már csak nem 20 forintos spárgát húznak ??

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 588

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Ha a 70-es években valaki azt mondta volna, hogy a drót beleszól a hangképbe simán hülyének nézték volna. Akkor szerintem ezt még nem tudtuk/tudták. Nekem is volt olyan hangsugárzóm (nem gagyi, Kef Cantor) amiben "kiálló" hangfalkábel volt, vagyis gyárilag be volt gyógyítva a drót, és az volt hozzá azt kész.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5239

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szerintem a mai kommersz hangsugárzókban (≤1500€) pont olyan vacak drótok vannak, mint 40 évvel ezelőtt. És a Quadral sem kivétel. Legfeljebb kicsit vastagabbak, szemre tetszetősebbek (mókusvakítás), mint régen, de attól nem lesz jobb a hang.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2024.11.06., szer. 12:28

Nekem is tudomásom van több gyartóról is(AN is), aki fontosnak tartják a minőségi belső kábelezést, de ezek csak egy szűk szelete a hangsugárzó gyártásnak. Százalékos arány megsaccolására nem vállalkoznék, de magas szám nem lehet.
Talán az " idők szavára " hallgatva változik a helyzet.
Ha tippelnem kellene, már ma is sokkal több hangdobozban van jobb drót, mint 40 évvel ez előtt.

Pl, a korábban belinkelt Quadral-ban is van valami törekvés, a régi szériában - volt szerencsém egy párhoz - még nagyon alap drótocskák voltak, ahogy a többi márka régi dobozaiban is.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2024.11.06., szer. 11:15
zoli73 írta:
2024.11.06., szer. 10:32
de erre nekem Kaef2 kommentje ugrik be, hogy a gyártók messze nem tartják akkora prioritásnak a belső kábelezést, és a hangváltóalkatrészeket, mint Mi, "önjelölt vezetékezők".
szerintem ezt benézted. KF pont nem beszélt arról,amire TJ refelektált. Az AN pl pont az a gyártó, aki absz nem fér be KF megállapításába, mert az utolsó miliméterig minden egy tervezett dolog része, nagyrészt bevált alkatrészekkel és még nagyobb része saját maguk gyártott/gyártatott alkatrészekkel, drótokkal. A szinteket is átgondoltan lövik be és nem furmányos marketing része, amikor azt mondják, hogy a szinteket lehetőleg ne keverjük.

de ez teljesen más,mint a Feri által tett általános észrevétel,.. vagyis szerintem :smile53:
Annyiban igazad van, hogy kicsit pontatlanúl idéztem fel, mit irt KF.
Azt irta, hogy a LEGTÖBB gyártó nem tartja szükségesnek, hogy komolyabb kábeleket épitsen a hangsugárzóiba. Fel is sorolt néhányat(az AN éppen kimaradt), akik vállaltan gondot forditanak erre is.
Nekem is tudomásom van több gyartóról is(AN is), aki fontosnak tartják a minőségi belső kábelezést, de ezek csak egy szűk szelete a hangsugárzó gyártásnak. Százalékos arány megsaccolására nem vállalkoznék, de magas szám nem lehet.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

chord_ írta:
2024.11.06., szer. 11:45

Ha elfogadjuk, hogy az olcsóbb alkatrész cseréje egy drágábbra az eredő hangminőséget nem biztos, hogy javítja, ('összetervezés')(meg ez tetszik itt feljebb, hogy az a hangi tulajdonság ab ovo nincs a készülékben, amit az adott alkatrész máshol 'elér')...

Mostanában az az erősen furcsa eset cselezett ki, hogy egy kicsi kapcsolóüzemű táp (a CD futóműé) kipróbált tápkábelei sehogyan sem akarnak az elvárások szerint viselkedni. Sorozatosan az jön ki, hogy az ultragagyi EU-s tápvezeték a császár....... már vagy hármat szétbarmoltam, tiszta hiába....
Azért ez könnyen belátható. :smile53:
Egy nyomorult izomzatú és kockacsontozatú ember, hiába kapja meg egy gepárd szivét - akár kettőt - attól még nem fog 120 - al futni, mert nincsen benne a " készülékben ", ja.
Ugyan olyan lassan fog futni mint eddig, csak még hamarabb el is fárad... :D :D

Miért akarsz egy gagyi kapcsitápot tunningolni, látod, ez lett a vége... :D :smile49:
/ Villanybolti 1.5 tömör réz drót-Legrand kombót még megpróbálnék... gondolkodik.gif /

Ugyan filléres kapcsitápban nem próbáltam, de minden másban csak pozitív hozadéka volt a tápkábel cserének, a gyári pc kábelnél még a villanybolti filléres tömör kanóc is jobb volt mindenhol.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4486
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

chord_ írta:
2024.11.06., szer. 11:45
tunerman írta:
2024.11.06., szer. 09:15

Az átvezetékezés és alkatrészcserélgetés jó sport, de én mindig megkérdezem a lelkes delikvenst - és a berendezés tudja, hogy neki mindenben jobban teljesítenie? :smile29:
Mert valójában amit az olcsóbb cuccosba nem terveztek bele, az nincs is benne :D, és ezt egy DIY tuning nem pótolja (főleg azoknál nem, akik azt hiszik, hogy többet tudnak a gyártónál:)))
TJ.
Veszélyes vizek....

akkor ezt analóg módon a kábelekre is ki lehet terjeszteni,
ha már kábel... akár igaz is lehet, de pro és kontra vannak sztorik
https://ear.hu/?p=1291
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

tunerman írta:

Az átvezetékezés és alkatrészcserélgetés jó sport, de én mindig megkérdezem a lelkes delikvenst - és a berendezés tudja, hogy neki mindenben jobban teljesítenie? :smile29:
Mert valójában amit az olcsóbb cuccosba nem terveztek bele, az nincs is benne :D, és ezt egy DIY tuning nem pótolja (főleg azoknál nem, akik azt hiszik, hogy többet tudnak a gyártónál:)))
TJ.
Veszélyes vizek....
Ha elfogadjuk, hogy az olcsóbb alkatrész cseréje egy drágábbra az eredő hangminőséget nem biztos, hogy javítja, ('összetervezés')(meg ez tetszik itt feljebb, hogy az a hangi tulajdonság ab ovo nincs a készülékben, amit az adott alkatrész máshol 'elér'), akkor ezt analóg módon a kábelekre is ki lehet terjeszteni, és akkor innen már tyúklépés az, hogy pl. a tápkábelek cserélgetése jobb minőségűre, az egy erős belenyúlás az elképzelt hangba, és csak ront, és csak ötmilliószor beszéltünk már erről.

Saját tapasztalatként semmi értelmesen nem tudok mondani.
Majdhogynem minden előfordul, és mindennek az ellenkezője is; a levont következtetések még a szobából sem vihetők ki.

Mostanában az az erősen furcsa eset cselezett ki, hogy egy kicsi kapcsolóüzemű táp (a CD futóműé) kipróbált tápkábelei sehogyan sem akarnak az elvárások szerint viselkedni. Sorozatosan az jön ki, hogy az ultragagyi EU-s tápvezeték (borotvacsatlakozós) a császár....az a 10 Eurós.... még azt sem szereti, ha valami rendesebb csatlakozót kap valamelyik végére... már vagy hármat szétbarmoltam, tiszta hiába....

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2882

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Rock60 írta:
2024.11.06., szer. 11:12
tunerman írta:

TJ.

Rock60 írta:

Az is kérdés azért - maradjunk az AN - nél - hogy a level2 - es cucchoz a level4 , 5 upgradhez szükséges alkatrészeket a gyár hivatalosan ( csomagban ) árulja és akár ajánlja is a beavatkozást, vagy ezek a műveletek full partizán akciók ?
Előbbi esetén elvárható lenne, hogy a remények szerint sikerüljön a beavatkozás, ami hangban is megmutatkozik, utóbbi esetben kisebb csoda kellene hozzá.
De az AN tényleg egy másik állatfajta.
Nem is tudom ki mesélte - de - hogy hányan akarták már utánépíteni az Ongaku-t, minden meg volt hozzá, szinte az utolsó csavarig, aztán a másolat megközelítőleg sem szólt úgy, mint a gyári.

Mert tudás az meg nincs...
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4486
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2024.11.06., szer. 11:12
a level2 - es cucchoz a level4 , 5 upgradhez szükséges alkatrészeket a gyár hivatalosan ( csomagban ) árulja és akár ajánlja is a beavatkozást, vagy ezek a műveletek full partizán akciók ?
az AN -jellemzően- nem árul upGrade csomagot.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”