kaef2 írta: ↑2024.11.05., kedd 10:25
zoli73 írta: ↑2024.11.05., kedd 10:09
kaef2 írta: ↑2024.11.05., kedd 08:42
A kiállításon a látvány is fontos, vagyis nem csak a hang, hanem a külcsín is fontos. A drága kábelek általában (tisztelet a kivételnek) vizuálisan több izgalmat tudnak kelteni, mint azok, amiket beépítenek a hangsugárzókba.
Azért ezt nem kellen azzal megmagyarázni, hogy a drága kábeleknél csak a külcsín a lényeg, és csak azért fizetnek ki a hifisták akár milliókat.
Nyilván egy jól kinéző kábel bizalmat ébreszt, de személy szerint én, ezért még nem nyúlnék a pénztárcámért.
Szerintem azért a nagy kábelgyártók felsőkategóriás kábelei, nem csak jól néznek ki(bár ez is ízlés kérdése), hanem valóban jók is.
Tehát azért ez elég érdekes, hogy a hangsugárzók belső kábelei, a már felsorolt okok miatt, szinte a végletekig elspóroltak, de azért külső kábelnek mindenki használjon, a tőle telhető legjobbat.
Nekem ez olyan, mint a Ferrari bicikligumikon.
Amit írtam, az azt jelenti, hogy a hangsugárzó gyártók számára a kiállításokon a drága kábel sokszor csak díszlet.
Nincsenek arról meggyőződve (tisztelet a kivételeknek), hogy a hozzáadott érték, amit egy hangsugárzó árú drága kábelezés jelentene, segíti az eladásokat.
Ismét csak hangsúlyozom, hogy a gyártók perspektíváját próbálom megjeleníteni.
A Marten az egyetlen drága hangsugárzó gyártó, aki leírja, hogy a Jorma kábeleit használja belül. Persze 2016 óta ők a tulajdonsoai a Jormának. Így érthető, házon belül marad.
Rajtuk kívül most hirtelenjében nem jut az eszembe senki az ismertebb és mondjuk az évi 5-10 millió eurós eladási szintet meghaladó gyártók közül, aki ezt közölni akarná.
említetted az Avantgarde-ot. csak azért, hogy legyen teljes a kép, az Avnatgarde "spéci" drótot használ belül is, konkrétan ugyanazt,amit régebben ingyen utánadvágott, ha vettél tölcsért, mára megkaphtod pénzért, mert a vevőnek ami ingyen van, az nem elég jó, így inkább fizet ugyanazért. báár, így se a világ legdizájnosabb madzagja, de egy viszonylag értelmezhető hangú rézdrót kapott egy kis diszkós burkolatot.
ez itt (lentebb) a régi verzió, amiből bármikor kérhettél tonnaszámra. Ők, maguk ezzel demózták kívül is a hangsugárzókat és ez van belül is. Valakivel lehúzatták, került rá egy avantgarde aucoustic loudpreccser felirat, aztán hadd szóljon.
Az más kérdés, ezt érdemes e kicserélni, én nem tettem meg 18 év alatt és vélhetően nem is fogom soha, de sose tudni. Nem akarom megbontani, mert az onnan már tákolt hangsugárzó, ha tetszik, ha nem. Egyébként volt,aki megpróbálta és csak elbaszta és szerencséjére vissza tudta állítani az eredeti állapotot. Akkor van e érelme ide drágább madzagnak kívül? sajnos van. Bőségesen megköszöni, még a jobb rezet is, az ezüstöt főleg. Lehet fejet vakarni, hogy mi értelme, de ez az, amit nem tudunk megmagyarázni egyszerű jelvezetéssel. Persze, vannak, akik szerint az ezüst bevisz valami színezést és az szubjektíve van,akinek jobbann tetszik, őket el kell szomorítanom, ez csak arra jó, hogy ne kelljen elkölteni egy rakat pénzt, igazolni lássuk, de valójában az történik,hogy ugyanúgy szól, mint a réz (tonalitásban, stb...) csak a felbontása még jobb, az energiákat is jobban közvetíti,de alapvetően mindent. De tegyük hozzá, egy fecske nem csinál ezüst hangot, ki kell építeni a rendszert. Nálam pl ha bekötök egy rézdrótot,akkor kezd el színezni a rendszer. Ez nem egy anyagnak a jellemzője(színezés),hanem a nem okosan kitalált kábelkatyvaszé. De ez csak apró kitérő, nem érdemes ezen időzni...
egyébként vannak azért elég sokan, akik saját drótot használnak és meg is lépik a limitet, amit írtál. az is igaz, lehet csak 50 készülékkel, de megvan
na,itt van az avantgarde madzag. ha ingyen nem kellett, akkor kapott egy kis zekét és fizess parassz

de való igaz, ezzel (optikailag) nem lehet senkit levenni a lábáról és a TRIO se kap anakondákat.
https://www.springair.de/en/avantgarde- ... 1.0/h60364
aztán itt van a diszkós verzió, amiért már fizetni kell, de belül kb ugyanaz lesz. ebből már 2x3m 1300EUR

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu