Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4486
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

zoli73 írta:
2024.11.06., szer. 10:32
de erre nekem Kaef2 kommentje ugrik be, hogy a gyártók messze nem tartják akkora prioritásnak a belső kábelezést, és a hangváltóalkatrészeket, mint Mi, "önjelölt vezetékezők".
szerintem ezt benézted. KF pont nem beszélt arról,amire TJ refelektált. Az AN pl pont az a gyártó, aki absz nem fér be KF megállapításába, mert az utolsó miliméterig minden egy tervezett dolog része, nagyrészt bevált alkatrészekkel és még nagyobb része saját maguk gyártott/gyártatott alkatrészekkel, drótokkal. A szinteket is átgondoltan lövik be és nem furmányos marketing része, amikor azt mondják, hogy a szinteket lehetőleg ne keverjük.

de ez teljesen más,mint a Feri által tett általános észrevétel,.. vagyis szerintem :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1435

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

tunerman írta:
2024.11.06., szer. 09:15

Mert valójában amit az olcsóbb cuccosba nem terveztek bele, az nincs is benne :D, és ezt egy DIY tuning nem pótolja (főleg azoknál nem, akik azt hiszik, hogy többet tudnak a gyártónál:)))
TJ.

Rock60 írta:

Az is kérdés azért - maradjunk az AN - nél - hogy a level2 - es cucchoz a level4 , 5 upgradhez szükséges alkatrészeket a gyár hivatalosan ( csomagban ) árulja és akár ajánlja is a beavatkozást, vagy ezek a műveletek full partizán akciók ?
Előbbi esetén elvárható lenne, hogy a remények szerint sikerüljön a beavatkozás, ami hangban is megmutatkozik, utóbbi esetben kisebb csoda kellene hozzá.
De az AN tényleg egy másik állatfajta.
Nem is tudom ki mesélte - de - hogy hányan akarták már utánépíteni az Ongaku-t, minden meg volt hozzá, szinte az utolsó csavarig, aztán a másolat megközelítőleg sem szólt úgy, mint a gyári.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

tunerman írta:
2024.11.06., szer. 09:30
SoundMania írta:
2024.11.06., szer. 09:23
Rock60 írta:
2024.11.06., szer. 09:17

Talán a AN azon kevés cég közé tartozik/zott, akiknek a termékei nagyon össze vannak lőve dobozon belűl, az úgy van kitalálva.
Gondolom, a gyárban összerakott level 4-5 mindenkinek jobban tetszett, mint a level2, úgy tűnik az alkatrészeken kívűl még más is kell oda, ami nem megvehető...
Mert ők biztos snakeoillal dolgoznak, mi? :) :)
Használd azt amit ők és azt kapod.

Még azt sem tudhatod, hogy milyen technológiával felvitt réz van a nyomtatott áramköri panelen, és milyen réteg van felületén.
Szóval - kicsit jobban tudják mit csinálnak, mint a Nagy Magyar Alföld önjelőlt vezetékezői :smile29:
Nyilván pontosan nem tudhatjuk az ilyen részleteket, de erre nekem Kaef2 kommentje ugrik be, hogy a gyártók messze nem tartják akkora prioritásnak a belső kábelezést, és a hangváltóalkatrészeket, mint Mi, "önjelölt vezetékezők".
A másik kommentedre is reagálnék. Nem, nem minden hangsugárzó tudja, hogy egy ilyen beavatkozástól neki jobbnak kell lennie, és nem azért, mert nincs öntudata egy tárgynak. Inkább azért mert a konstrukcióban nincs benne az ehhez kellő tartalék.
Bevallom nem először végeztem ilyen jellegű beavatkozást, és bizony nem volt mind ilyen sikeres, sőt. Korábbi két hangsugárzóm esetében is kudarc volt, kidobott pénz a ráfordított, mert semmi javulást nem eredményezett.
Az egyiket visszaalakítottam gyárira, a másikat nem. Betudtam tanulópénznek.
Lehet, hogy más igen, de én egyáltalán nem akarok okosabb lenni a gyártóknál, erre nem is jogosít fel semmi. Ezt az is bizonyitja, hogy a belső kábelezés esetében a kábelhosszokon nem változtattam, pedig van benne érthetetlen méretű, a belső csillapítás mennyisége is maradt, és a hangváltót sem terveztem át, mindőssze a gyári értékűeket cseréltem jobb minőségűre.
Ebben én nem érzek semmiféle okoskodást, inkább csak lelkes próbálkozást, ami bármikor visszalakítható.
Éppen ezért, a beavatkozást nem is tekintem modifikálásnak, mert semmit nem változtattam az eredeti kapcsoláson. Illetve amit csináltam, azt több részletben tettem, hogy meggyőződjek róla, hogy van értelme, és érdemes-e folytatni.
Végül, én csak a pozitiv tapasztalat, a sikerélmény okáért osztottam meg, hogy mit csináltam, és véletlenűl sem azért hogy másokat bíztassak ilyesmire. Ez távol álljon tőlem, mindenki azt csinál a saját értekeivel amit akar.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 158

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Ne vadítsatok már az ilyen gondos mérnöki munkával betervezett hulladék alkatrész dumával. És itt most nem az ANre gondolok. De hogy maradjunk a kábelezésnél, azt kb mindenki tudja, hogy pl egy Rega P3nál a hangkar belső kábelei kuka minőség. Ugyanazt a fakábelt teszik bele már 40 éve. (És akkor ott van még a műanyag szubtányér, a plinth gagyi gumilábai, stb.). Annó én megcsináltam magam, szinte fillérekért rendeltem OL litze kábelt, és nem bántam meg. Igaz, ráment néhány órám.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 590

Hozzászólás Szerző: Snipi »

revox írta:
2024.11.06., szer. 09:57
és ez a 10millió futballista országában nem kis teljesítmény :D
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Csak 9.999.999 ... :D Én nem szeretem, nem is értem, és engem nem is érdekel a foci. :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

tunerman írta:
2024.11.06., szer. 09:15
nameg,hány,de hány "tuningolt" audio note-ot láttam, ahol a boldog tunerek bepakolták a level2-be a level4-5 alkatrészeit és bár, nekik tetszett (persze, volt akinek nem,az építette vissza)...

Az átvezetékezés és alkatrészcserélgetés jó sport, de én mindig megkérdezem a lelkes delikvenst - és a berendezés tudja, hogy neki mindenben jobban teljesítenie? :smile29:
Mert valójában amit az olcsóbb cuccosba nem terveztek bele, az nincs is benne :D, és ezt egy DIY tuning nem pótolja (főleg azoknál nem, akik azt hiszik, hogy többet tudnak a gyártónál:)))
TJ.
lájkolhatnám egyszerűen, de ez kell ide ismétlésnek :smile53:
jómagam hülye vagyok a szervizhez, de szerencsére találtam olyat, aki NEM AKAR OKOSABB LENNI A GYÁRTÓTÓL, és ez a 10millió futballista országában nem kis teljesítmény :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2888

Hozzászólás Szerző: tunerman »

SoundMania írta:
2024.11.06., szer. 09:23
Rock60 írta:
revox írta:
2024.11.06., szer. 08:50

...nameg,hány,de hány "tuningolt" audio note-ot láttam, ahol a boldog tunerek bepakolták a level2-be a level4-5 alkatrészeit és bár, nekik tetszett (persze, volt akinek nem,az építette vissza), nekem nem annyira. :smile53:
Talán a AN azon kevés cég közé tartozik/zott, akiknek a termékei nagyon össze vannak lőve dobozon belűl, az úgy van kitalálva.
Gondolom, a gyárban összerakott level 4-5 mindenkinek jobban tetszett, mint a level2, úgy tűnik az alkatrészeken kívűl még más is kell oda, ami nem megvehető...

Még azt sem tudhatod, hogy milyen technológiával felvitt réz van a nyomtatott áramköri panelen, és milyen réteg van felületén.
Szóval - kicsit jobban tudják mit csinálnak, mint a Nagy Magyar Alföld önjelőlt vezetékezői :smile29:
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

fülelek írta:
2024.11.05., kedd 21:18
A Lesslosshoz ha hozzányúlsz, soha többé nem fog úgy szólni.
Ja, én is tartottam tőle...
Kösz a tanácsot, annak a Cardas adapternek utánanézek... :smile53:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1262

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
revox írta:

...nameg,hány,de hány "tuningolt" audio note-ot láttam, ahol a boldog tunerek bepakolták a level2-be a level4-5 alkatrészeit és bár, nekik tetszett (persze, volt akinek nem,az építette vissza), nekem nem annyira. :smile53:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2024.11.06., szer. 09:05
SoundMania írta:
2024.11.06., szer. 08:52
revox írta:

óvatosan biztos hozzá lehet nyúlni, főleg,ha hasonló viselkedésű, de jobb felbontású drót kerül be. pl a réz Kondokat tolerálta, de én nem éreztem azt a hűdenagyon javulást (biztos van/volt), így inkább nem piszkáltam. Az ezüstösítés meg főleg más történet. amit írtál,hogy azt egyszer megtervezték,megmérték, az úgy, egy rendszert alkot és én fosos vagyok megborítani a nyugit (másnem a lelki békém miatt :D ) :rolleyes: nameg,hány,de hány "tuningolt" audio note-ot láttam, ahol a boldog tunerek bepakolták a level2-be a level4-5 alkatrészeit és bár, nekik tetszett (persze, volt akinek nem,az építette vissza), nekem nem annyira. :smile53:
Sokminden fejben dől el. :)
pro és kontra... én pl nem szeretem a gyári egységet megbontani, de volt már rá példa. pl a Phono Cube számomra értelmezhetetlen költségnek tűnt a gyári réz drótozással (értsd,nem ért annyit szerintem, amibe került). Nehezen szántam rá magam (úgy,hogy már hallottam egy átkábelezettet és egy shigaraki phonot is,ami ezüstöt kapott + a nagy hengertáp), hogy meg legyen bontva, de amikor megtörtént, az izgalom hamar eltűnt az arcomról, ahogy megszólalt. Mindenre van pro és kontra példa, meg kell próbálni jól értelmezni a változást és ennek fényében meghagyni, vagy vissza minden :rolleyes:
Saját tapasztalatok alapján nekem ilyen eredmény/élmény nem volt. Az igaz, hogy a tuning után nem minden probléma szűnt meg és meg kellett találni őket is, de ezt végig lehet vinni az egész láncon és akkor már döbbenetesen jó eredményt kapunk. A részeredmények lehet félrevezetik a tapasztalatlanokat mert a megmaradt hibákat jobban előtérbe tolhatják. De ezeket is ki kell küszöbölni és kész. És akkor ott a zenei orgazmus.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2888

Hozzászólás Szerző: tunerman »

nameg,hány,de hány "tuningolt" audio note-ot láttam, ahol a boldog tunerek bepakolták a level2-be a level4-5 alkatrészeit és bár, nekik tetszett (persze, volt akinek nem,az építette vissza)...

Az átvezetékezés és alkatrészcserélgetés jó sport, de én mindig megkérdezem a lelkes delikvenst - és a berendezés tudja, hogy neki mindenben jobban teljesítenie? :smile29:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2024.11.06., szer. 08:52
revox írta:

óvatosan biztos hozzá lehet nyúlni, főleg,ha hasonló viselkedésű, de jobb felbontású drót kerül be. pl a réz Kondokat tolerálta, de én nem éreztem azt a hűdenagyon javulást (biztos van/volt), így inkább nem piszkáltam. Az ezüstösítés meg főleg más történet. amit írtál,hogy azt egyszer megtervezték,megmérték, az úgy, egy rendszert alkot és én fosos vagyok megborítani a nyugit (másnem a lelki békém miatt :D ) :rolleyes: nameg,hány,de hány "tuningolt" audio note-ot láttam, ahol a boldog tunerek bepakolták a level2-be a level4-5 alkatrészeit és bár, nekik tetszett (persze, volt akinek nem,az építette vissza), nekem nem annyira. :smile53:
pro és kontra... én pl nem szeretem a gyári egységet megbontani, de volt már rá példa. pl a Phono Cube számomra értelmezhetetlen költségnek tűnt a gyári réz drótozással (értsd,nem ért annyit szerintem, amibe került). Nehezen szántam rá magam (úgy,hogy már hallottam egy átkábelezettet és egy shigaraki phonot is,ami ezüstöt kapott + a nagy hengertáp), hogy meg legyen bontva, de amikor megtörtént, az izgalom hamar eltűnt az arcomról, ahogy megszólalt. Mindenre van pro és kontra példa, meg kell próbálni jól értelmezni a változást és ennek fényében meghagyni, vagy vissza minden :rolleyes:
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
kaef2 írta:
2024.11.06., szer. 08:40

Anno pár hónap után kicseréltem az Avantgarde Trióm belős kábelezését, abban is hasonló kék, volt, a Nirvana hook-up kábeléből készült fonatra (kb 1000 Ft volt nekem akkor a métere, a gyártótól közvetlenül megvéve - vagyis nem volt valami über drága kábel ez sem, de jobban illeszkedett az akkor rendszerembe így). Azzal használtam, amíg közel 10 év múlva meg nem vette egy svájci. Mivel kérte, hogy tegyem vissza az eredeti kábeleket, ezért azzal kapta meg.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
2024.11.06., szer. 08:40

Anno pár hónap után kicseréltem az Avantgarde Trióm belős kábelezését, abban is hasonló kék, volt, a Nirvana hook-up kábeléből készült fonatra (kb 1000 Ft volt nekem akkor a métere, a gyártótól közvetlenül megvéve - vagyis nem volt valami über drága kábel ez sem, de jobban illeszkedett az akkor rendszerembe így). Azzal használtam, amíg közel 10 év múlva meg nem vette egy svájci. Mivel kérte, hogy tegyem vissza az eredeti kábeleket, ezért azzal kapta meg.
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3782

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

revox írta:
2024.11.05., kedd 17:25
kaef2 írta:
2024.11.05., kedd 10:25
zoli73 írta:
2024.11.05., kedd 10:09

Azért ezt nem kellen azzal megmagyarázni, hogy a drága kábeleknél csak a külcsín a lényeg, és csak azért fizetnek ki a hifisták akár milliókat.
Nyilván egy jól kinéző kábel bizalmat ébreszt, de személy szerint én, ezért még nem nyúlnék a pénztárcámért.
Szerintem azért a nagy kábelgyártók felsőkategóriás kábelei, nem csak jól néznek ki(bár ez is ízlés kérdése), hanem valóban jók is.
Tehát azért ez elég érdekes, hogy a hangsugárzók belső kábelei, a már felsorolt okok miatt, szinte a végletekig elspóroltak, de azért külső kábelnek mindenki használjon, a tőle telhető legjobbat.
Nekem ez olyan, mint a Ferrari bicikligumikon.
Amit írtam, az azt jelenti, hogy a hangsugárzó gyártók számára a kiállításokon a drága kábel sokszor csak díszlet.
Nincsenek arról meggyőződve (tisztelet a kivételeknek), hogy a hozzáadott érték, amit egy hangsugárzó árú drága kábelezés jelentene, segíti az eladásokat. Ismét csak hangsúlyozom, hogy a gyártók perspektíváját próbálom megjeleníteni.

A Marten az egyetlen drága hangsugárzó gyártó, aki leírja, hogy a Jorma kábeleit használja belül. Persze 2016 óta ők a tulajdonsoai a Jormának. Így érthető, házon belül marad.

Rajtuk kívül most hirtelenjében nem jut az eszembe senki az ismertebb és mondjuk az évi 5-10 millió eurós eladási szintet meghaladó gyártók közül, aki ezt közölni akarná.
említetted az Avantgarde-ot. csak azért, hogy legyen teljes a kép, az Avnatgarde "spéci" drótot használ belül is, konkrétan ugyanazt,amit régebben ingyen utánadvágott, ha vettél tölcsért, mára megkaphtod pénzért, mert a vevőnek ami ingyen van, az nem elég jó, így inkább fizet ugyanazért. báár, így se a világ legdizájnosabb madzagja, de egy viszonylag értelmezhető hangú rézdrót kapott egy kis diszkós burkolatot.

ez itt (lentebb) a régi verzió, amiből bármikor kérhettél tonnaszámra. Ők, maguk ezzel demózták kívül is a hangsugárzókat és ez van belül is. Valakivel lehúzatták, került rá egy avantgarde aucoustic loudpreccser felirat, aztán hadd szóljon.
Az más kérdés, ezt érdemes e kicserélni, én nem tettem meg 18 év alatt és vélhetően nem is fogom soha, de sose tudni. Nem akarom megbontani, mert az onnan már tákolt hangsugárzó, ha tetszik, ha nem. Egyébként volt,aki megpróbálta és csak elbaszta és szerencséjére vissza tudta állítani az eredeti állapotot. Akkor van e érelme ide drágább madzagnak kívül? sajnos van. Bőségesen megköszöni, még a jobb rezet is, az ezüstöt főleg. Lehet fejet vakarni, hogy mi értelme, de ez az, amit nem tudunk megmagyarázni egyszerű jelvezetéssel. Persze, vannak, akik szerint az ezüst bevisz valami színezést és az szubjektíve van,akinek jobbann tetszik, őket el kell szomorítanom, ez csak arra jó, hogy ne kelljen elkölteni egy rakat pénzt, igazolni lássuk, de valójában az történik,hogy ugyanúgy szól, mint a réz (tonalitásban, stb...) csak a felbontása még jobb, az energiákat is jobban közvetíti,de alapvetően mindent. De tegyük hozzá, egy fecske nem csinál ezüst hangot, ki kell építeni a rendszert. Nálam pl ha bekötök egy rézdrótot,akkor kezd el színezni a rendszer. Ez nem egy anyagnak a jellemzője(színezés),hanem a nem okosan kitalált kábelkatyvaszé. De ez csak apró kitérő, nem érdemes ezen időzni...

egyébként vannak azért elég sokan, akik saját drótot használnak és meg is lépik a limitet, amit írtál. az is igaz, lehet csak 50 készülékkel, de megvan :D

na,itt van az avantgarde madzag. ha ingyen nem kellett, akkor kapott egy kis zekét és fizess parassz :smile53: de való igaz, ezzel (optikailag) nem lehet senkit levenni a lábáról és a TRIO se kap anakondákat.

https://www.springair.de/en/avantgarde- ... 1.0/h60364
Kép

aztán itt van a diszkós verzió, amiért már fizetni kell, de belül kb ugyanaz lesz. ebből már 2x3m 1300EUR
Kép

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5243

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Cardas 60$
A Lesslosshoz ha hozzányúlsz, soha többé nem fog úgy szólni. Inkább adapter. A Cardas kellően komoly cég, saját rézbányával, noChina...
vagy -a dacban kicseréled/pluszba berakatsz egy rca aljzatot, ami 75 ohmos, pl ez: https://www.lautsprechershop.de/hifi/wb ... sen_en.htm (ez 59 €)
Csatolmányok
Cardasrcabnc.jpg

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Bocsika, a közérdekű témák közepette egy engem érintő témát és avval kapcsolatos kérdést dobnék be.

Hosszas keresgélés, hallgatózás, összehasonlítás után végre megtaláltam azt a digi coax kábelt, ami nem hogy felveszi a versenyt az eddig használt AN VZ-vel, - ami eddig mindennél jobb volt, annak ellenére, hogy nem erre a funkcióra terveztek, most már mehet végre vissza az eredeti helyére - hanem kicsit felül is múlja azt pár paraméterben.
Less Loss LL-DCC1
Rendkívűl nyugodt, realisztikus képet rajzol, semmi felesleges csillogás, fény, becsapós utózengés és visszhang, nagyon kontrollált és természetes...
Behúz, mélységben jobban rétegezett a tér, mint bármelyik másik kábellel.

Eddig az öröm, a kérdésem az lenne, hogy mivel mind a két vége saját márkás RCA dugóval szerelt gyárilag, és a dacom bemenete BNC, ezért egy átalakítót kell használjak. Nem tudom ez mennyit ronthat rajta, maga az átalakító és az esetleg ebből adódó illesztetlenség ? gondolkodik.gif
Lenne - e értelme a dac felöli végéről levenni az RCA dugót és kicserélni a dachoz passzoló BNC dugóra ?

Köszi.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

sutemenyx írta:
2024.11.05., kedd 14:16
És ugyanezért fájdalmas szigeteletlen ezüst vezetéket kézben tartva forrasztani. Gyakorlatilag nem lehet olyan rövid ideig melegíteni pákával, hogy ne égessen meg. Marhára vezeti a hőt.
Konyhai szilikon kesztyű. :smile29: Van belőle vékonyabb is. :smile29:
10 - 20 másodpercet nyersz vele... :D

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:
2024.11.05., kedd 13:35
istvan01 írta:
2024.11.05., kedd 13:08
Belső kábel továbbra is. SVS Ultra belső kábelével nem kicsit spóroltak, aluminium. Habár azt mondja, alumíniumnak látszik. Talán elég hangfal belső látott már, akár igaz is lehet. Amikor ezt bemutatta Gr-Research, nem akartam elhinni. Látott már valaki más is hangfal vezetéket/kábelt alumíniumból?
https://www.youtube.com/watch?v=zLu_6N3MoJ4
Hangszóró lengőtekercs készül alu-ból, ergo belső kábel is készülhet akár.
A lengőtekercs nem azért alu mert annak olyan jó a hangja. De a hangszóró mint renszer azzal jó.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4150

Hozzászólás Szerző: juliush »

SoundMania írta:
2024.11.05., kedd 17:42
Nem akarják... Csak azt sugallják, hogy az ő hangsugázóik olyan drága kábeleket is kiszolgálnak.
Már ott tartunk, hogy a hangsugárzók szolgálják ki a kábeleket? gondolkodik.gif
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
2024.11.05., kedd 10:42
kaef2 írta:

Amit írtam, az azt jelenti, hogy a hangsugárzó gyártók számára a kiállításokon a drága kábel sokszor csak díszlet.
Nincsenek arról meggyőződve (tisztelet a kivételeknek), hogy a hozzáadott érték, amit egy hangsugárzó árú drága kábelezés jelentene, segíti az eladásokat. Ismét csak hangsúlyozom, hogy a gyártók perspektíváját próbálom megjeleníteni.
Minőség vagy minőség látszata?? Igen, a kábelek, hifisek számára nagy vonzerő. Belső kábel? Nem látszik, vevők, használók 95%-át soha nem érdekli, milyen kábel van belül. A gyártó meg elmondhatja, a szinergia része, úgy jó az.

De mi van a hangfal csatlakozókkal? Hangfal csati minőség, hangzás hatása vs belső kábelezés?
Mert csatlakozókkal hangsugárzó 10-20ezer$ felett már szeretnek nagyot mutatni, pl piszok drága (túlárazott) WBT csatikkal, amit persze gyártóként megkapnak 50% vagy még az alatt is.
A 95% meg el is hiszi és még terjeszti is ezt! :)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2024.11.05., kedd 07:01
sutemenyx írta:
2024.11.04., hétf. 21:30
Rock60 írta:
2024.11.04., hétf. 18:35

Lehet.
Azért kíváncsi lettem volna a JBL high - end osztály vezetőjének, vagy pár kompetens fogyasztónak az arckifejezésére, ha egy bemutatóteremben a Ti5000 - est hasonló hangszórómadzaggal látták volna demózni, mint amilyen belül is található. Szerintem nem hittek volna a szemüknek.
Egyből eszükbe jutott volna, hogy a drót mennyire elsődleges szempont kívül is, és - akkor talán gondolkodik.gif - belül is... :D :D
JBL az tradicionalisan studiotechnika es mem highend.
Ezt azért vitatnám. Szerintem inkább fogalmazzunk úgy, hogy is.
Nem egy high-end JBL hangsugárzót tudnék idelinkelni, de mivel ez a kábelezzünk topic, ezért így nem teszem.
Viszont azt én is nagyon elgondolkodtatónak tartom, hogy ha a gyártók a hangsugárzókban a belső kábelezést a végletekig elspórolják, akkor egy bemutatón, egy kiállításon, ahol sokszor a gyártó mutatja be a terméket, akkor miért használnak külsű kábelezésként rend szerint csúcsminőségűt, nem egyszer a hangsugárzó árával összemérhető árú kábelt?
Ha már annyira be akárják mutatni a hangsugárzó kvalitásait, akkor miért csak a külső kábelezést építik ki minőségiből?
Még laikus szemlélőként sem logikus, ha már legjobb teljesítményt akarják kihozni a termékből, amivel a konkurencia elé akarnak kerülni.
Nem akarják... Csak azt sugallják, hogy az ő hangsugázóik olyan drága kábeleket is kiszolgálnak.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
zoli73 írta:
2024.11.05., kedd 10:09
kaef2 írta:
2024.11.05., kedd 08:42

A kiállításon a látvány is fontos, vagyis nem csak a hang, hanem a külcsín is fontos. A drága kábelek általában (tisztelet a kivételnek) vizuálisan több izgalmat tudnak kelteni, mint azok, amiket beépítenek a hangsugárzókba.
Azért ezt nem kellen azzal megmagyarázni, hogy a drága kábeleknél csak a külcsín a lényeg, és csak azért fizetnek ki a hifisták akár milliókat.
Nyilván egy jól kinéző kábel bizalmat ébreszt, de személy szerint én, ezért még nem nyúlnék a pénztárcámért.
Szerintem azért a nagy kábelgyártók felsőkategóriás kábelei, nem csak jól néznek ki(bár ez is ízlés kérdése), hanem valóban jók is.
Tehát azért ez elég érdekes, hogy a hangsugárzók belső kábelei, a már felsorolt okok miatt, szinte a végletekig elspóroltak, de azért külső kábelnek mindenki használjon, a tőle telhető legjobbat.
Nekem ez olyan, mint a Ferrari bicikligumikon.

A Marten az egyetlen drága hangsugárzó gyártó, aki leírja, hogy a Jorma kábeleit használja belül. Persze 2016 óta ők a tulajdonsoai a Jormának. Így érthető, házon belül marad.

Rajtuk kívül most hirtelenjében nem jut az eszembe senki az ismertebb és mondjuk az évi 5-10 millió eurós eladási szintet meghaladó gyártók közül, aki ezt közölni akarná.
említetted az Avantgarde-ot. csak azért, hogy legyen teljes a kép, az Avnatgarde "spéci" drótot használ belül is, konkrétan ugyanazt,amit régebben ingyen utánadvágott, ha vettél tölcsért, mára megkaphtod pénzért, mert a vevőnek ami ingyen van, az nem elég jó, így inkább fizet ugyanazért. báár, így se a világ legdizájnosabb madzagja, de egy viszonylag értelmezhető hangú rézdrót kapott egy kis diszkós burkolatot.

ez itt (lentebb) a régi verzió, amiből bármikor kérhettél tonnaszámra. Ők, maguk ezzel demózták kívül is a hangsugárzókat és ez van belül is. Valakivel lehúzatták, került rá egy avantgarde aucoustic loudpreccser felirat, aztán hadd szóljon.
Az más kérdés, ezt érdemes e kicserélni, én nem tettem meg 18 év alatt és vélhetően nem is fogom soha, de sose tudni. Nem akarom megbontani, mert az onnan már tákolt hangsugárzó, ha tetszik, ha nem. Egyébként volt,aki megpróbálta és csak elbaszta és szerencséjére vissza tudta állítani az eredeti állapotot. Akkor van e érelme ide drágább madzagnak kívül? sajnos van. Bőségesen megköszöni, még a jobb rezet is, az ezüstöt főleg. Lehet fejet vakarni, hogy mi értelme, de ez az, amit nem tudunk megmagyarázni egyszerű jelvezetéssel. Persze, vannak, akik szerint az ezüst bevisz valami színezést és az szubjektíve van,akinek jobbann tetszik, őket el kell szomorítanom, ez csak arra jó, hogy ne kelljen elkölteni egy rakat pénzt, igazolni lássuk, de valójában az történik,hogy ugyanúgy szól, mint a réz (tonalitásban, stb...) csak a felbontása még jobb, az energiákat is jobban közvetíti,de alapvetően mindent. De tegyük hozzá, egy fecske nem csinál ezüst hangot, ki kell építeni a rendszert. Nálam pl ha bekötök egy rézdrótot,akkor kezd el színezni a rendszer. Ez nem egy anyagnak a jellemzője(színezés),hanem a nem okosan kitalált kábelkatyvaszé. De ez csak apró kitérő, nem érdemes ezen időzni...

egyébként vannak azért elég sokan, akik saját drótot használnak és meg is lépik a limitet, amit írtál. az is igaz, lehet csak 50 készülékkel, de megvan :D

na,itt van az avantgarde madzag. ha ingyen nem kellett, akkor kapott egy kis zekét és fizess parassz :smile53: de való igaz, ezzel (optikailag) nem lehet senkit levenni a lábáról és a TRIO se kap anakondákat.

https://www.springair.de/en/avantgarde- ... 1.0/h60364
Kép

aztán itt van a diszkós verzió, amiért már fizetni kell, de belül kb ugyanaz lesz. ebből már 2x3m 1300EUR
Kép
halfnote.hu

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3527

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

white-tiger írta:
2024.11.05., kedd 15:48
istvan01 írta:
2024.11.05., kedd 13:08
Belső kábel továbbra is. SVS Ultra belső kábelével nem kicsit spóroltak, aluminium. Habár azt mondja, alumíniumnak látszik. Talán elég hangfal belső látott már, akár igaz is lehet. Amikor ezt bemutatta Gr-Research, nem akartam elhinni. Látott már valaki más is hangfal vezetéket/kábelt alumíniumból?
https://www.youtube.com/watch?v=zLu_6N3MoJ4
Egyet tudok, azt viszont minden nap látom, nálam az jön a falból az elosztóba:
JPS Aluminata...
Aha. Magyarország villamos közműhálózata légkábelei 750kV-tól 230V-ig alu, aluötvözet. A nagyfesz vezetékek acél sodrony középpel. Lakáson belül már nagyon nem javasolt alumíniummal felújítani, újat kiépíteni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”