Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Én pár hónapja Shimano javaslatára vettem Canare LV77S kábelt rákrimpelt szintén Canare dugókkal. Nem írok márkát, de ötszörös árú elődjéhez képest meggyőzően jó. Itt sem igaz a névleges 75 Ohm?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Re: Chord Mojo Koax

Hozzászólás Szerző: Voyager »

grindlock írta:
2024.11.03., vas. 11:24
Voyager írta:
2024.11.03., vas. 11:13
grindlock írta:
2024.11.03., vas. 10:04
Üdvözlet Mindenkinek!
Chord Mojo DAC kábelezés kérdésem lenne.
A DAC-on koax input is van, ezt szeretném használni. Ez egy 3.5 mm jack aljzat.
A streameren RCA csatlakozó a koax kimenet.
1. létezik ilyen készkábel? 75 ohmos RCA-Mono jack 3.5 mm. Sok rca-jack kábel van, de szerintem a többségük nem 75 ohmos.
2. Amennyiben nem létezik, akkor a mostani RCA koax kábelem egyik végére egy RCA-mono jack átalakítót rátéve tud működni a dolog?
Köszönöm előre is.
A DAC-om előlapján hasonló lehetőség van, amit néha használok csak. Adtak hozzá átalakítót, de azt lecseréltem egy kecsivel jobbra.
(én ilyet vettem)
https://www.audiophonics.fr/en/cables-j ... 14219.html
Köszönöm a tippet.
Tök furcsa a helyzet, mert ELVILEG optikai kábelen 96/24 a max, coaxon 768/32, ehhez képest a DAC a 192/24-et is felismeri optikain keresztül is.
Nem hallgatok DSD-t vagy más nagyfelbontást, így nem hiányzik a 768/32 sehonnan.
Amúgy egy mezei RCA-jack adapter áthidalja a problémát, csak az a kérdés, hogy ez az adapter vajon 75 ohmos?
A 75 Ohm-os hullámimpedancia illesztést ezekkel a csatlakozókkal nyugodtan elfelejthetjük. Ennek miértjét már többször átbeszéltük itt és máshol is.

(nem azon fog múlni)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: grindlock »

Voyager írta:
2024.11.03., vas. 11:13
grindlock írta:
Üdvözlet Mindenkinek!

1. létezik ilyen készkábel? 75 ohmos RCA-Mono jack 3.5 mm. Sok rca-jack kábel van, de szerintem a többségük nem 75 ohmos.
2. Amennyiben nem létezik, akkor a mostani RCA koax kábelem egyik végére egy RCA-mono jack átalakítót rátéve tud működni a dolog?

Köszönöm előre is.
A DAC-om előlapján hasonló lehetőség van, amit néha használok csak. Adtak hozzá átalakítót, de azt lecseréltem egy kecsivel jobbra.

(én ilyet vettem)

Köszönöm a tippet.

Tök furcsa a helyzet, mert ELVILEG optikai kábelen 96/24 a max, coaxon 768/32, ehhez képest a DAC a 192/24-et is felismeri optikain keresztül is.

Nem hallgatok DSD-t vagy más nagyfelbontást, így nem hiányzik a 768/32 sehonnan. 😉

Amúgy egy mezei RCA-jack adapter áthidalja a problémát, csak az a kérdés, hogy ez az adapter vajon 75 ohmos?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

grindlock írta:
Üdvözlet Mindenkinek!

Köszönöm előre is.

(én ilyet vettem)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Chord Mojo Koax

Hozzászólás Szerző: grindlock »

Üdvözlet Mindenkinek!

Köszönöm előre is.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Voyager írta:
2024.11.02., szomb. 16:28

Egyáltalán nem kell szabadkozni, mert ez egy igen komoly hangsugárzó, és minden törődést meghálál. Tudom, hogy sokaknak "ez a hang" nem tetszik, de fogadjuk már el végre, hogy nem vagyunk egyformák.
Én sem tudom, miért nevetne azon bárki is, ha ez a doboz végállomás jelentene valakinek is, van renoméja, én is sok jót olvastam róla - korábban.
Az gondolkoztatott el a műtét aprólékos leírásának olvasása közben, hogy ha ekkora minőségi ugrás érhető el egy szerencsésen eltalált kábelcserével, akkor miért hagyják ki ezt a ziccert a gyártók ? gondolkodik.gif
Nekik meg van minden lehetőségük a piacon található összes kábel tesztelésére az adott konstrukcióban és amennyivel több lenne emiatt a doboz önköltsége, az a pár százalék felár többszörösen kamatoztatható lenne a vételárban - szerintem.
Persze, nem vagyok gazdasági szakember, ők tudják, hogy egy jó konstrukciót miért kell hazavágni vacak kanócokkal... gondolkodik.gif
A modifikálás miatti értékvesztésben ebben az esetben nem hiszek.
Egy régebbi termék megbontása, átkábelezése a keresztváltó szükség szerinti recap-olása értéknövelő tényező, nem annak kell eladni egy ilyen szakszerűen felfrissített hangfalat, aki ezt nem így gondolja, aki nem értékeli.

Az "ez a hang " nem tetszikhez és a nem vagyunk egyformákhoz :
Látok valamiféle mesterséges kocka beállítottságot sok embernél - legalább is a kifelé kommunikáció terén - aki az övétől eltérő hangzásideállal találkozik. Pl. a Hifi Show-n is majdnem minden s...r, stb, stb...
Én, ahol valóban nem kifejezetten szint alatti a produkció, ott mindenhol szívesen hallgatok zenét, legyen a technikai oldal akár teljesen más megközelítésű is.
Andarson fórumtársunknál vendégeskedtem a minap - lemezek is gazdát cseréltek közben - az enyémtől minden porcikájában eltérő rendszerén hallgattam nagy élvezettel az Övé, az eladásra szánt és kíváncsiságból átvitt lemezeimet.
Neki JBL 4333 dobozai - bocsánat, stúdió-hűtöszekrényei :D - vannak és nagyon élveztem a produkciót. Hallottam miben sokkal jobb és miben gyengébb mint a Quad - hiszen teljesen máshogy közelítenek a zenéhez - de eszembe nem jutna, hogy megfogalmazódjon bennem az, hogy nem tetszik, ha fele ilyen jól szólna csak, akkor sem...
Ti 5000 - est sosem hallottam, de biztosan sokkal közelebb áll hangban a 4333 - hoz, mint bármilyen sztatikushoz... :D Úgy, hogy biztosan jó. :smile53:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3244

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Alex_Aston írta:
2024.11.02., szomb. 16:48
zoli73 írta:
2024.11.02., szomb. 15:04

...Biztos sokakat megbotránkoztat(gyári állapot fétis), hogy ilyen átalakításokat ezközölök egy hangsugárzón, mert mi lesz, ha el akarom adni, ilyen állapotban sokaknak nem is kell, vagy a ráforditott összeg sohasem térül meg....
Ilyenkor számomra felvetül a kérdés, hogy az ember magának, vagy másoknak csinálja ezeket a dolgokat?
Szerintem ne másokkal törődj (bár ezt nem is kell mondani ugye), hanem élvezd, ahogy neked jól esik.

No meg akkor új készüléket sem szabad venni semmiből, mert sosem tudja eladni az újkori árában (kivéve persze a limitált, speciális eseteket). De ez így meg ugye paradoxon lenne :rolleyes:
Te aztán igazán tudod, hogy milyen nagy ráfordítással lehet leváltani, egy régi, de jól sikerült, kiváló hangsugárzót. Ezért is írtam, hogy végállomás, és inkább a tuningjával, illetve a kábelezéssel(külső is) akarom eljuttatni a tőlem telhető maximális szintre.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3494

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

zoli73 írta:

...Biztos sokakat megbotránkoztat(gyári állapot fétis), hogy ilyen átalakításokat ezközölök egy hangsugárzón, mert mi lesz, ha el akarom adni, ilyen állapotban sokaknak nem is kell, vagy a ráforditott összeg sohasem térül meg....
Ilyenkor számomra felvetül a kérdés, hogy az ember magának, vagy másoknak csinálja ezeket a dolgokat?
Szerintem ne másokkal törődj (bár ezt nem is kell mondani ugye), hanem élvezd, ahogy neked jól esik.

No meg akkor új készüléket sem szabad venni semmiből, mert sosem tudja eladni az újkori árában (kivéve persze a limitált, speciális eseteket). De ez így meg ugye paradoxon lenne :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
Köszönöm szépen a jókívánságokat, nagyon kedves vagy! :smile53:
Biztos sokakat megbotránkoztat(gyári állapot fétis), hogy ilyen átalakításokat ezközölök egy hangsugárzón, mert mi lesz, ha el akarom adni, ilyen állapotban sokaknak nem is kell, vagy a ráforditott összeg sohasem térül meg.
Tudom, ezzel tisztában vagyok, és gondosan mérlegeltem is, mielőtt belevágtam.
És azt is tudom, hogy sokan nevetnek, ha azt írom, hogy azért vágtam bele, mert végállomásként tekintek rá.
Mióta tuningolgatom(kb.2 éve), az óta már nagyon sok hangsugárzót hallottam, és egyre inkább az igazolódik be, hogy ha le akarnám cserélni, akkor ahhoz akkora összeg kellene, amivel talán sohasem fogok rendelkezni, mármint hifire költhetően. Mióta tuningolgatom, ezzel a kábelezéssel együtt, bő 300 ezret költöttem rá, de mind meghálálta, és még nincs vége. Még vannak további lépések, amik elsősorban a hangváltót fogják még érinteni, illetve egyszer szeretném kívülről is rendbetetetni egy szakemberrel, mert eléggé ütött-kopottak. Mivel a hangkaraktere nekem nagyon fekszik, és a hanszórókban, a dobozban benne van a tartalék, a potenciál, így tényleg hosszú távra tervezek velük.
Szinte már családtagok. :D
Egyáltalán nem kell szabadkozni, mert ez egy igen komoly hangsugárzó, és minden törődést meghálál. Tudom, hogy sokaknak "ez a hang" nem tetszik, de fogadjuk már el végre, hogy nem vagyunk egyformák.

Egy időben nekem is szerepelt a bakancslistámon a Ti5000, de más irányt vettek a lehetőségeim a zeneszoba méreteit illetően, ezért egy Kappa 9.1 távozása után teljesen újra kellett terveznem mindent (nem kicsit). De ez már egy másik történet.

Csak annyit szerettem volna még megemlíteni, miután már így is eléggé offtopic lett a hozzászólásom (ezúton kérek elnézést), hogy ne sajnáld a fejlesztésre a pénzt, de mindent alaposan gondolj át. Főleg a hangváltó belenyúlás tekintetében, mivel az egy eléggé érzékeny alkatrész.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2024.11.02., szomb. 13:47
zoli73 írta:
2024.11.01., pén. 19:28
Szép estét mindenkinek!
Néhány oldallal korábban felmerült itt kérdésként, hogy a Sonopartnál kapható, Jantzen Audio 1,3mm², és 2,5mm²-es, ezüstözött rézkábel jó lehet-e ösvénynek, ill. hálózati kábelnek.
Nagyon örülök a sikerednek és gratulálok az elért fejlesztéshez!

Úgy látom, komoly energiát fektettél abba, hogy jobb megoldást találj a belső kábelezéshez. Nagyra értékelem az alapos leírásodat a Westberry Audio kábelről és az általa elért előrelépésről.
Szerintem igazán méltó vezetékeket kaptak a JBL-ek.

Az általad említett Jantzen Audio kábeleket én elsősorban DC tápkábelnek használom, illetve néhány éve egy Kenwood LS-660 kapott általa "kényeztetést" (illetve váltó felújítást). Neki (és azon a szinten) a nirvánát hozta el! :D

Nagyon sok kellemes zenehallgatást kívánok!
Köszönöm szépen a jókívánságokat, nagyon kedves vagy! :smile53:

Biztos sokakat megbotránkoztat(gyári állapot fétis), hogy ilyen átalakításokat ezközölök egy hangsugárzón, mert mi lesz, ha el akarom adni, ilyen állapotban sokaknak nem is kell, vagy a ráforditott összeg sohasem térül meg.
Tudom, ezzel tisztában vagyok, és gondosan mérlegeltem is, mielőtt belevágtam.
És azt is tudom, hogy sokan nevetnek, ha azt írom, hogy azért vágtam bele, mert végállomásként tekintek rá.
Mióta tuningolgatom(kb.2 éve), az óta már nagyon sok hangsugárzót hallottam, és egyre inkább az igazolódik be, hogy ha le akarnám cserélni, akkor ahhoz akkora összeg kellene, amivel talán sohasem fogok rendelkezni, mármint hifire költhetően. Mióta tuningolgatom, ezzel a kábelezéssel együtt, bő 300 ezret költöttem rá, de mind meghálálta, és még nincs vége. Még vannak további lépések, amik elsősorban a hangváltót fogják még érinteni, illetve egyszer szeretném kívülről is rendbetetetni egy szakemberrel, mert eléggé ütött-kopottak. Mivel a hangkaraktere nekem nagyon fekszik, és a hanszórókban, a dobozban benne van a tartalék, a potenciál, így tényleg hosszú távra tervezek velük.
Szinte már családtagok. :D
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
Szép estét mindenkinek!
Néhány oldallal korábban felmerült itt kérdésként, hogy a Sonopartnál kapható, Jantzen Audio 1,3mm², és 2,5mm²-es, ezüstözött rézkábel jó lehet-e ösvénynek, ill. hálózati kábelnek.
Nos, ez még most sem derült ki, csak azért említem mivel én eddig ezeket a kábeleket használtam a hangsugárzóimban belső kábelezésként, a gyári "tyúkbelek" helyett.
Akkor írtam is, hogy ösvénynek, vagy hálózati kábelnek lehet, hogy jó, de amire elsősorban ajálják, hangsugárzó belső kábelének, arra az én ajálásomat sajnos nem élvezi.
A gyári "tyúkbelek" helyett, csak a "mintha valami lenne" változást eredményezte, így biztos voltam, hogy előbb-utóbb cserélem, valami érdemleges kábelre.
Sokat gondolkodtam, hogy mi is legyen, de végül semmi általam elérhető kábel sem mozgatott meg, aztán felvetődött ez.: viewtopic.php?t=206297
Eleve azzal a szándékkal vettem meg, hogy belső kábel lesz belőle, de azért a "hagyományos" célra is kipróbáltam, meghallgattam. Felettébb tetszett, de sajnos nem tudtam tartósan használatba venni hangfalkábelnek, mert annak nekem röved. Csak a nappali jelentős felfordításával tudtam használni, de belső kábelnek bizakodó voltam. Hangfalkábelnek van más, megfelelő hosszúságú(2x3m) kábelem.
A kábellel egybeépített jumpereket leválasztottam, és már hetek óta használom elégedetten.
Előtte erre a célra a Neotech SOST-20 kábelét használtam, mindenféle csatlakozók nélkül, de ez a Westberry Audio kábelből készült jumper, a gyárilag szerelt ezüstözött réz villáival, egyértelműen jobb.
Melegebb, folyékonyabb, áthatóbb hangot produkált.
A hangsugárzók átkábelezésére ma tudtam sort keríteni, ami azért kissé hosszadalmas volt, a Westberry Audio kábel szerkezete úgymond kicsit foglalkozós.
Hangfalkábelként(és a jumper is) vezetőerenként 6db, egyenként szigetelt, kb. 24-26 AWG keresztmetszetű, tömör ezüst eret tartalmaz. A mélysugárzót két ilyen hatos fonat táplálja, a két közép, és a magassugárzót 1-1, amik az eljén(hangváltónál), és a végén(hangszórónál), 1-1 hármas fonatra szétválasztva.
Mivel az erek szigetelése egyöntetű piros teflon, így mérni, válogatni, fonni, összeforrasztani kellett az ereket, mielőtt "nekiestem" volna a hangsugárzóknak.
Elkészült, és vastagon megérte, beváltotta a hozzáfűzött reményeket!
A Jantzen ezüstözött kábel, sajnos teljesen tévútnak bizonyult, jelentősen visszafogta a hangsugárzók teljesítményét.
A Westberry Audio kábellel szinte fellélegzett! Minden tekintetben nagyot lépett előre a hang, töményebb, melegebb, öblösebb, nyitottabb, levegősebb. Friss, pezsgő, eleven és vidám. Az ének, és hangszerhangok sokkal valósághűbbek, például a cintányér megütése a fa ütővel, a nagybőgő húrjainak rezgése, hihetetlenűl valóságos.
Gondoltam, hogy jól fog elsülni a kábelcsere, de azért ilyen jelentős előrelépésben csak reménykedtem.
Csak kapkodom a fejem, Ben Webster itt fújja a szaxit a nappaliban! :D
Köszönöm a figyelmet!
Nagyon örülök a sikerednek és gratulálok az elért fejlesztéshez!

Úgy látom, komoly energiát fektettél abba, hogy jobb megoldást találj a belső kábelezéshez. Nagyra értékelem az alapos leírásodat a Westberry Audio kábelről és az általa elért előrelépésről.
Szerintem igazán méltó vezetékeket kaptak a JBL-ek.

Az általad említett Jantzen Audio kábeleket én elsősorban DC tápkábelnek használom, illetve néhány éve egy Kenwood LS-660 kapott általa "kényeztetést" (illetve váltó felújítást). Neki (és azon a szinten) a nirvánát hozta el! :D

Nagyon sok kellemes zenehallgatást kívánok!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2024.11.01., pén. 21:47
Rock60 írta:
2024.11.01., pén. 21:16
zoli73 írta:
2024.11.01., pén. 20:17

Még annyit hozzátennék, hogy a Westberry Audio RCA összekötőt is elhoztam, és az is kellemes meglepetést okozott.
Vagy egy hónapja nálam volt letét ellenében pár napig próbára az RCA...
Mondtam az eladónk, hogy nálam sajnos kicsit vékony, testetlen, lelketlen hangúnak tűnik...
Igen, tényleg nem mindegy hol, milyen rendszerben próbáljuk, és hogy mihez hasonlítjuk.
Az én rendszeremben volt vékony, testetlen hangú a Westberry Audio RCA a drága AN VZ, a közepes áru Van Den Hul Silver MC, az olcsóbb Transparent Technologi és a kifejezetten olcsó Alisca Black Line - hoz képest, a Metrum dac és erősítő, valamint a phono és az erősítő között próbálva.
/ Rock Reference>Air Tangent>EMT>Bel Canto>Mastersound Box>Gekko Black Knight>Quad ESL63 mod./

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3494

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Rock60 írta:
2024.11.02., szomb. 08:56

Ja. :D
Költői kérdés volt szerintem, nem azért írta Zoli, mert választ / újabb (felesleges) kommentet vár...
Csak a Marantz! :-D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2024.11.02., szomb. 08:17

Vagy talán elvárod, hogy ezt is más oldja meg helyetted?
Ok, már látom...

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

zoli73 írta:
2024.11.02., szomb. 08:17
Rock60 írta:
2024.11.02., szomb. 06:10
zoli73 írta:
2024.11.01., pén. 22:44

Ide nem, mert ez a kábelezzünk topic.
Nem mondod ???
Tudodmit?tartsdmegmagadnak! :noproblemo:
Ez a sértődött megjegyzés helyett, akár beírhattad volna a keresőbe is, hogy JBL Ti5000.
Tottyi2😀😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.11.02., szomb. 06:10
zoli73 írta:
Rock60 írta:
2024.11.01., pén. 22:27

Nem tennél fel képet az USA dobozodról, vagy egy linket ?
Nem mondod ???
Ez a sértődött megjegyzés helyett, akár beírhattad volna a keresőbe is, hogy JBL Ti5000.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
Rock60 írta:

Nem mondod ???
Admin kieg:
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Szeretnélek megkérni, hogy a mennyiségi szemetelés helyett szorítkozz a minőségi tartalomra! /admin/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2024.11.02., szomb. 09:01-kor.
Ok: Felhasználó figyelmeztetése

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
zoli73 írta:

Mondjuk teljesen más testetlenségről beszélni egy néhány literes kisdoboz, és 13cm-es mélyközép sugárzó esetében, mint egy 90 literes dobozból és 30cm-es mélysugárzóval.
Ok, ha csak a kis Sonus-ról beszélünk, nyilván nem mindegy...
Ide nem, mert ez a kábelezzünk topic. Google a barátod, a típusa ott van az aláírásomban.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:

Mondjuk teljesen más testetlenségről beszélni egy néhány literes kisdoboz, és 13cm-es mélyközép sugárzó esetében, mint egy 90 literes dobozból és 30cm-es mélysugárzóval.
Ok, ha csak a kis Sonus-ról beszélünk, nyilván nem mindegy...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.11.01., pén. 21:16
zoli73 írta:

Még annyit hozzátennék, hogy a Westberry Audio RCA összekötőt is elhoztam, és az is kellemes meglepetést okozott.
A jelenleg használt, LessLoss C-mark összekötő kábeleimmel szinte egyenértékű hangot nyújt, negyed áron.
Feladata még nincs, de vésztartaléknak remek.
Örülök, hogy ilyen pozitív a tapasztalatod az összekötővel /is/. :smile53:
Én nem voltam ilyen " szerencsés ".
Vagy egy hónapja nálam volt letét ellenében pár napig próbára az RCA, próbáltam szokni a hangját, de aztán visszavittem.
Mondtam az eladónk - aranyos cicái vannak - hogy nálam sajnos kicsit vékony, testetlen, lelketlen hangúnak tűnik az amúgy inkább meleg hangú rendszeremben.
Egyetértően bólogatott, hogy végül is azért válik meg tőlük...
Tényleg érdekes, hogy mennyire másnak hallatszik ugyan az eltérő környezetben...
Igen, tényleg nem mindegy hol, milyen rendszerben próbáljuk, és hogy mihez hasonlítjuk.
Én is beszélgettem erről a vékonyságról, testetlenségről az eladóval, de azt nem csodálom, hogy nála ez kardinális kérdés. Azok a kis Sonus Faberek nem éppen a testes megszólalásukról híresek. Ezeknél mindent latba kell vetni, hogy valamiféle mélyhangokat előcsaljuk belőlük. Az ilyen kis hangsugárzókhoz vadászni kell a megfelelő kábelt, amivel minél hatékonyabban tudjuk támogatni a hiányosságait.
Nálam semmiféle testetlenség nem tapasztalható, sőt, valahogy olyan érzetet kelt, mint a super tweeter. Ami elméletileg csak a magastartományra van hatással, de a mélyhangok is profitálnak a jelenlétéből.
Kimunkáltabbak, intenzívebbek a mélyhangok.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:

A jelenleg használt, LessLoss C-mark összekötő kábeleimmel szinte egyenértékű hangot nyújt, negyed áron.
Örülök, hogy ilyen pozitív a tapasztalatod az összekötővel /is/. :smile53:
Én nem voltam ilyen " szerencsés ".

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
Szép estét mindenkinek!
Nos, ez még most sem derült ki, csak azért említem mivel én eddig ezeket a kábeleket használtam a hangsugárzóimban belső kábelezésként, a gyári "tyúkbelek" helyett.
Akkor írtam is, hogy ösvénynek, vagy hálózati kábelnek lehet, hogy jó, de amire elsősorban ajálják, hangsugárzó belső kábelének, arra az én ajálásomat sajnos nem élvezi.
A gyári "tyúkbelek" helyett, csak a "mintha valami lenne" változást eredményezte, így biztos voltam, hogy előbb-utóbb cserélem, valami érdemleges kábelre.
Sokat gondolkodtam, hogy mi is legyen, de végül semmi általam elérhető kábel sem mozgatott meg, aztán felvetődött ez.: viewtopic.php?t=206297
Eleve azzal a szándékkal vettem meg, hogy belső kábel lesz belőle, de azért a "hagyományos" célra is kipróbáltam, meghallgattam. Felettébb tetszett, de sajnos nem tudtam tartósan használatba venni hangfalkábelnek, mert annak nekem röved. Csak a nappali jelentős felfordításával tudtam használni, de belső kábelnek bizakodó voltam. Hangfalkábelnek van más, megfelelő hosszúságú(2x3m) kábelem.
A kábellel egybeépített jumpereket leválasztottam, és már hetek óta használom elégedetten.
Előtte erre a célra a Neotech SOST-20 kábelét használtam, mindenféle csatlakozók nélkül, de ez a Westberry Audio kábelből készült jumper, a gyárilag szerelt ezüstözött réz villáival, egyértelműen jobb.
A hangsugárzók átkábelezésére ma tudtam sort keríteni, ami azért kissé hosszadalmas volt, a Westberry Audio kábel szerkezete úgymond kicsit foglalkozós.
Hangfalkábelként(és a jumper is) vezetőerenként 6db, egyenként szigetelt, kb. 24-26 AWG keresztmetszetű, tömör ezüst eret tartalmaz. A mélysugárzót két ilyen hatos fonat táplálja, a két közép, és a magassugárzót 1-1, amik az eljén(hangváltónál), és a végén(hangszórónál), 1-1 hármas fonatra szétválasztva.
Mivel az erek szigetelése egyöntetű piros teflon, így mérni, válogatni, fonni, összeforrasztani kellett az ereket, mielőtt "nekiestem" volna a hangsugárzóknak.
A Jantzen ezüstözött kábel, sajnos teljesen tévútnak bizonyult, jelentősen visszafogta a hangsugárzók teljesítményét.
A Westberry Audio kábellel szinte fellélegzett! Minden tekintetben nagyot lépett előre a hang, töményebb, melegebb, öblösebb, nyitottabb, levegősebb. Friss, pezsgő, eleven és vidám. Az ének, és hangszerhangok sokkal valósághűbbek, például a cintányér megütése a fa ütővel, a nagybőgő húrjainak rezgése, hihetetlenűl valóságos.
Gondoltam, hogy jól fog elsülni a kábelcsere, de azért ilyen jelentős előrelépésben csak reménykedtem.
Köszönöm a figyelmet!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Szép estét mindenkinek!
Köszönöm a figyelmet!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

-CB- írta:
2024.10.31., csüt. 19:50
sutemenyx írta:
2024.10.31., csüt. 19:47

-CB- úr csinált SOCP-20 darabokból úgy tápkábelt, hogy egy hármasfonat a fázis, egy hármasfonat a nulla. Meg kell kérdezni.
Kölcsönadom szívesen!
Valóban, CB úrnál hallottam a csodás rendszerében a SOCP fonatokat... :D

Köszönöm, előre is ! :smile53:
Én meg viszek át Vdh SCS 12 - ből készített kábelt kíváncsi vok rá, Nálad mit csinál...

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1238

Hozzászólás Szerző: -CB- »

sutemenyx írta:
2024.10.31., csüt. 19:47
Rock60 írta:
2024.10.31., csüt. 16:06
sutemenyx írta:
2024.10.31., csüt. 11:41

Tápnak is jobb 3x18 fonva, mint a 16 ? Miben más, milyen jellegű a különbség ?
Úgy lesz szép vastag hang, hogy nem csökken a felbontás.
Most kezdhetem elölről... :D
-CB- úr csinált SOCP-20 darabokból úgy tápkábelt, hogy egy hármasfonat a fázis, egy hármasfonat a nulla. Meg kell kérdezni.
[/quote]

Kölcsönadom szívesen!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”