Ok, értem én, de... Szerintem bibizik a matek...sutemenyx írta: ↑2024.11.03., vas. 23:30
Na ez végül a beker árnak nagyon sokszorosa. Mondjuk most az egyszeruseg kedvéért vegyuk peldanak, hogy ez összesen x10. Tehát ha te 6700dollarert veszel egy hangfalat, annak mondjuk 670usd volt a beker ára. Ha ebbe betesznek +200usd-ért jobb kábelt, akkor onnantól már 870 a beker ár, és te nem 6900usd-ért fogod megvenni, hanem 8700-ért.
A gyári termékben azt fizeted meg vastagon...
Vegyük a 10 - szeres szorzót továbbra is a példa kedvéért.
Az a kábel, ami nekem belekerülne 200 dodóba, a gyárnak csak egy huszasába kerülne. Tehát arányaiban pont annyival kellene csak többet kérniük érte.
És ettől még pont olyan gyári lenne a doboz, mint az eredeti spárgával, nevezhetnék pl. SE - nek...
Ha fordított oldalról nézünk egy példát, tételezzük fel, hogy vennénk a szalonból egy E - Mercit, de Kormorán gumik vannak rajta.
Forog ? Forog. Tapad ? A szabványokat kielégíti...
Mondanám az eladónak, hogy én Continentállal szeretném megvenni, micsoda marhaság ez, hogy Kormoránnal forgalmazza ?
Ho - hó, nem úgy van az, ő azért kínálja Kormoránnal, mert az embereket nem érdekli, hogy milyen, csak fekete legyen és forogjon. Meg amúgy is, a két garnitúra ára között lévő 100 EZER FORINT HELYETT MAGÁNAK EGY MILLÁT KELLENE FIZETNI, ezért, meg ezért, meg ezért...
Te nem rugnád tökön a kereskedőt ?