Nagyon kevés olyan hangsugárzó tervezőt ismerek, a nagy gyártóknál (Focal, Harman Kardon, Avantgarde Acoustics, B and W, Harbeth, Danley, stb), akik jelentősebb fontosságot tulajdonítanának a belső kábelezésnek.zoli73 írta: ↑2024.11.05., kedd 07:01Ezt azért vitatnám. Szerintem inkább fogalmazzunk úgy, hogy is.sutemenyx írta: ↑2024.11.04., hétf. 21:30JBL az tradicionalisan studiotechnika es mem highend.Rock60 írta: ↑2024.11.04., hétf. 18:35
Lehet.
Azért kíváncsi lettem volna a JBL high - end osztály vezetőjének, vagy pár kompetens fogyasztónak az arckifejezésére, ha egy bemutatóteremben a Ti5000 - est hasonló hangszórómadzaggal látták volna demózni, mint amilyen belül is található. Szerintem nem hittek volna a szemüknek.
Egyből eszükbe jutott volna, hogy a drót mennyire elsődleges szempont kívül is, és - akkor talán- belül is...
![]()
![]()
Nem egy high-end JBL hangsugárzót tudnék idelinkelni, de mivel ez a kábelezzünk topic, ezért így nem teszem.
Viszont azt én is nagyon elgondolkodtatónak tartom, hogy ha a gyártók a hangsugárzókban a belső kábelezést a végletekig elspórolják, akkor egy bemutatón, egy kiállításon, ahol sokszor a gyártó mutatja be a terméket, akkor miért használnak külsű kábelezésként rend szerint csúcsminőségűt, nem egyszer a hangsugárzó árával összemérhető árú kábelt?
Ha már annyira be akárják mutatni a hangsugárzó kvalitásait, akkor miért csak a külső kábelezést építik ki minőségiből?
Még laikus szemlélőként sem logikus, ha már legjobb teljesítményt akarják kihozni a termékből, amivel a konkurencia elé akarnak kerülni.
A tervezett megszólalalás és a mérhető eredmények elérése nem ezen fog múlni.