Jó ez a kanapés hasonlat, rávilágít, hogy hol tér el a véleményünk.
Ti folyton úgy beszéltek a kábelekről (OK-OK ez a kábel topic, tudom, lépjük át), mintha az "bútor" vagyis "készülék" lenne.
SZERINTEM ez tévedés, a kábel - madradva a lakberendezős hasonlatnál - kiegészítő, mint egy jó ágytakaró a kanapéra, vagy szőnyeg a bútorok közé.
Van hatása arra, hogy milyen komfortosnak érzed tőle a lakást?
Igen, van!
Kényelmesebb lesz egy alapból kényelmetlen kanapé egy szép ágytakarótól?
Nem, ha töri a hátad, akkor egy szép huzattal is törni fogja!
Ha csak a kanapé huzata nem tetszik, akkor persze lehet vele a látvány finomítani, de a kanapé attól még ugyanaz a kanapé marad.
Valahogy így vagyok a kábelekkel: hányszor, de hányszor vettem olyan készüléket (többnyire upgrade, sok pénzért), amiről hamar kiderült, nem ilyen lovat akartam.
Sebaj, majd kábelekkel jól "behangolom" , gondoltam - SOHA de soha nem jött össze (másik ilyen tévedés, hogy majd bejáródik, és attól majd megszeretem - ez se működött soha, de ez egy másik topic témája).
Nem egy esetről beszélek, és nem csak saját példáról, megfutottuk ezt más hobbitársaknál ugyanígy.
Lehet hinni a kábel mindenhatóságában, de ÉN sok év hifizés, és sok ablakon kidobott pénz után a MAGAM részéről már elsődlegesen a minél kevesebb és minél semlegesebb hangú kábelben, és a minél jobb vasban hiszek.
Nem vitaindítónak szánom, ezt az utat végigjártam, saját füllel-pénztárcával, ennek alapján ez a saját VÉLEMÉNYEM!
Elárulom, nekem is vannak minőségi(bb) kábelek a rendszeremben, meg vannak PC kábelek is, de mind tudatos választás eredménye, és mind pont jó helyen van, ott-ahol. Semmi bajom azzal, ha valaki jobban hisz a kábelben, mint a készülékben, sőt azzal sem, ha magát a kábelt önálló készüléknek tekinti, ezt a topicot ugyanígy fogom tovább olvasni, mint eddig, de hagy idézzem be ide - ezúttal nem Apukám, hanem egy nagyon kedves német barátom gyakran emlegetett mondását:
Vigyázzunk, hogy a templom a faluban maradjon!