Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7782

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

sutemenyx írta:
2023.12.03., vas. 13:19
mishow írta:
2023.12.03., vas. 12:40
…és minél semlegesebb hangú kábelben, és a minél jobb vasban hiszek.
Igen, mi is a minél semlegesebb hangú kábelről beszélünk. A hangcsináló pártízezres kategória épp ezért esik ki. Meg az azokkal való hangolás főleg. És a jó kábellel épp az derülne ki, hogy a vas mennyire jó. Na hát akkor erről ennyit, azthiszem valóban lezárhatjuk a témát egy időre. Mondjuk egy hétre :)
Értem, tehát a pár tízezres kategóriájú kábel szar, de a pár tízezret (se) érő hangszóró az meg a legjobb...
Hát oké, ti tudjátok....
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2909
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

mishow írta:
2023.12.03., vas. 12:40
…és minél semlegesebb hangú kábelben, és a minél jobb vasban hiszek.
Igen, mi is a minél semlegesebb hangú kábelről beszélünk. A hangcsináló pártízezres kategória épp ezért esik ki. Meg az azokkal való hangolás főleg. És a jó kábellel épp az derülne ki, hogy a vas mennyire jó. Na hát akkor erről ennyit, azthiszem valóban lezárhatjuk a témát egy időre. Mondjuk egy hétre :)
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2582

Hozzászólás Szerző: mishow »

Jó ez a kanapés hasonlat, rávilágít, hogy hol tér el a véleményünk.
Ti folyton úgy beszéltek a kábelekről (OK-OK ez a kábel topic, tudom, lépjük át), mintha az "bútor" vagyis "készülék" lenne.
SZERINTEM ez tévedés, a kábel - madradva a lakberendezős hasonlatnál - kiegészítő, mint egy jó ágytakaró a kanapéra, vagy szőnyeg a bútorok közé.
Van hatása arra, hogy milyen komfortosnak érzed tőle a lakást?
Igen, van!
Kényelmesebb lesz egy alapból kényelmetlen kanapé egy szép ágytakarótól?
Nem, ha töri a hátad, akkor egy szép huzattal is törni fogja!
Ha csak a kanapé huzata nem tetszik, akkor persze lehet vele a látvány finomítani, de a kanapé attól még ugyanaz a kanapé marad.
Valahogy így vagyok a kábelekkel: hányszor, de hányszor vettem olyan készüléket (többnyire upgrade, sok pénzért), amiről hamar kiderült, nem ilyen lovat akartam.
Sebaj, majd kábelekkel jól "behangolom" , gondoltam - SOHA de soha nem jött össze (másik ilyen tévedés, hogy majd bejáródik, és attól majd megszeretem - ez se működött soha, de ez egy másik topic témája).
Nem egy esetről beszélek, és nem csak saját példáról, megfutottuk ezt más hobbitársaknál ugyanígy.
Lehet hinni a kábel mindenhatóságában, de ÉN sok év hifizés, és sok ablakon kidobott pénz után a MAGAM részéről már elsődlegesen a minél kevesebb és minél semlegesebb hangú kábelben, és a minél jobb vasban hiszek.

Nem vitaindítónak szánom, ezt az utat végigjártam, saját füllel-pénztárcával, ennek alapján ez a saját VÉLEMÉNYEM!
Elárulom, nekem is vannak minőségi(bb) kábelek a rendszeremben, meg vannak PC kábelek is, de mind tudatos választás eredménye, és mind pont jó helyen van, ott-ahol. Semmi bajom azzal, ha valaki jobban hisz a kábelben, mint a készülékben, sőt azzal sem, ha magát a kábelt önálló készüléknek tekinti, ezt a topicot ugyanígy fogom tovább olvasni, mint eddig, de hagy idézzem be ide - ezúttal nem Apukám, hanem egy nagyon kedves német barátom gyakran emlegetett mondását:
Vigyázzunk, hogy a templom a faluban maradjon! :smile53:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6185

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2023.12.02., szomb. 23:52
Szerintem meg inkább azt mondják, hogy nem is tudhatod, milyen klassz igazából a kéród, míg ki nem próbáltad a lehető legjobb kanapéval.
Nem értek egyet.

Azt mondják, ha nem érzed, hogy milyen jó a Kanizsatrend bőrkanapéd, akkor a kéród nem elég jó a kanapéhoz.
:D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6380

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

zoli73 írta:
2023.12.03., vas. 10:05
tonee73 írta:
2023.12.03., vas. 09:56
SoundMania írta:
2023.12.03., vas. 09:05
Na most kezdhetem előlről.....
zoli73 írta:
2023.12.03., vas. 09:54
Inkább beszéljünk a hüvelygombáról...
Szerintem inkább már egyikről se. :smile51:
Csak azt szerettem volna sugallni, hogy engedjük már el ezt a témát, mert borzasztóan túl lett tólva.
Tudom. :smile53:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

tonee73 írta:
2023.12.03., vas. 09:56
SoundMania írta:
zoli73 írta:
Csak azt szerettem volna sugallni, hogy engedjük már el ezt a témát, mert borzasztóan túl lett tólva.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6380

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

SoundMania írta:
zoli73 írta:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

SoundMania írta:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11144
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

SoundMania írta:
Atyaúristen! Hát tényleg senki semmit nem ért? Na most kezdhetem előlről.....
Félreérted a helyzetet. Értenek, csak nem értenek egyet veled és ezt több módon is megpróbálták tudtodra adni, amiket hülyeség címszóval lesöpörtél az asztalodról. A köz érdekében szerintem fontold meg, hogy újra belekezdesz-e! Aki eddig egyetértett veled, az továbbra is szimpatizál az elveiddel, de senki mást nem fogsz meggyőzni szerintem. Az élet néha kegyetlen, az eredményes kommunikáció meg mindig nehéz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2023.12.03., vas. 09:55-kor.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

SoundMania írta:
ZolaBA írta:
2023.12.03., vas. 06:08
SoundMania írta:
2023.12.02., szomb. 17:50
És (csak a példa kedvéért) lehet hogy a 150 ezres cuccnál befejezi a leresgélést mert csakis kudarcok érték és örökre elment a kedve, pedig 200-nál megtalálta volna az igazit.
vagy 250-nél ... vagy 300-nál...

Csodás lenne ilyenkor melléírni, hogy 1-2 milliós vagy 10-20 milliós rendszerről beszélünk... mert ahogy mondani szokás nem érdekel a gazdagok nyomora, az viszont felettébb bosszantó amikor ezeket az őrült kábel árakat az 1-2 milliós rendszerbe teszik be, majd megmagyarázzák és önigazolják, hogy az ő rendszerük ettől a 10-20 milliós kategőriába ugrott, sőt kifejezetten az a hülye aki nem így költ kábelre :D
Kérlek ne tedd.
Elismerem.
A Vz a legjobb kábel a Földön.
Cső nélkül már élni sem érdemes.
Én megtörtem.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3669

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

SoundMania írta:
Nnneee!!!
Csak a Marantz! :-D

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

ZolaBA írta:
2023.12.03., vas. 06:08
SoundMania írta:
És (csak a példa kedvéért) lehet hogy a 150 ezres cuccnál befejezi a leresgélést mert csakis kudarcok érték és örökre elment a kedve, pedig 200-nál megtalálta volna az igazit.

Csodás lenne ilyenkor melléírni, hogy 1-2 milliós vagy 10-20 milliós rendszerről beszélünk... mert ahogy mondani szokás nem érdekel a gazdagok nyomora, az viszont felettébb bosszantó amikor ezeket az őrült kábel árakat az 1-2 milliós rendszerbe teszik be, majd megmagyarázzák és önigazolják, hogy az ő rendszerük ettől a 10-20 milliós kategőriába ugrott, sőt kifejezetten az a hülye aki nem így költ kábelre :D

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 124

Hozzászólás Szerző: József1960 »

"Ajándékot hoztam malájok fejedelme!
Nem baj, csak szép legyen." És drága...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3669

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Látom éjjel és hajnalban is ment ez a fontos, lényegre törő, mindenki számára hasznos, és informatív vita... :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

SoundMania írta:

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

fapaci írta:
2023.12.03., vas. 00:30
sutemenyx írta:
2023.12.02., szomb. 22:53
Ja, nade kanapét úgy választasz, hogy előtte megméred, hogy mekkora fog beférni, tudod, hogy ott mennyi fény van, nem fog-e tulsagosan sötétiteni, nem fogja-e ledominálni a teret, passzol-e a többi butorhoz. Tudod mik a sajat igenyeid: ülni vagy fekudni fogsz-e inkabb, hosszaba vagy keresztbe. Stb sorolhatnam. Na ismeretlen rendszerbe kabelt valasztani olyan, mintha azt mondanák, hogy akkor kapsz egy panellakást full berendezve, de nem mondjak meg milyet, vegyél bele kanapét, hajrá!
Nem szoktam ismeretlen rendszerekbe kábeleket választani, de még ajánlani sem és erről másokat is próbálok lebeszélni, ebben a topikban nem túl sok sikerrel.

SM logikájával a kiválasztott kanapét el kellene cipelnem valami luxuskéglibe, hogy fel tudjam mérni a valódi kinézetét. Aztán mellé kellene tennem egy 20 milliós kanapét, hogy lássam, jó irányba léptem-e a választásommal, meg hogy folyamatosan kispályásnak érezzem magam, mert nem a legdrágábbat vettem meg. Végül meg kellene pakolnom az ülőkét féltucat kiéhezett szépségkirálynővel, hogy igazán komoly rendszerben is ki tudjam próbálni, mit bír. A háttérben persze egy csöves erősítőnek kell dolgoznia, miközben én a teszten dolgozm, mert anélkül ugye csak fészkelődne mindenki. Hogy én igazából csak egy kényelmes kanapét akartam magamnak, az meg kit érdekel? Így lesz egy hétköznapi vásárlásból ámokfutás.
Ha szépségkirálynőre vágysz jól ki kell szolgálnod, hogy elégedett legyen. Ha neki jó, neked is az lesz! :)

És be kell látnod előbb-utóbb, hogy nem az elsőnek kell lenned, elég ha benne vagy az első tízbe(vagy húszban) ja ez már tényleg róluk szól. :)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11144
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

sutemenyx írta:
Ja, nade kanapét úgy választasz, hogy előtte megméred, hogy mekkora fog beférni, tudod, hogy ott mennyi fény van, nem fog-e tulsagosan sötétiteni, nem fogja-e ledominálni a teret, passzol-e a többi butorhoz. Tudod mik a sajat igenyeid: ülni vagy fekudni fogsz-e inkabb, hosszaba vagy keresztbe. Stb sorolhatnam. Na ismeretlen rendszerbe kabelt valasztani olyan, mintha azt mondanák, hogy akkor kapsz egy panellakást full berendezve, de nem mondjak meg milyet, vegyél bele kanapét, hajrá!
Nem szoktam ismeretlen rendszerekbe kábeleket választani, de még ajánlani sem és erről másokat is próbálok lebeszélni, ebben a topikban nem túl sok sikerrel.

SM logikájával a kiválasztott kanapét el kellene cipelnem valami luxuskéglibe, hogy fel tudjam mérni a valódi kinézetét. Aztán mellé kellene tennem egy 20 milliós kanapét, hogy lássam, jó irányba léptem-e a választásommal, meg hogy folyamatosan kispályásnak érezzem magam, mert nem a legdrágábbat vettem meg. Végül meg kellene pakolnom az ülőkét féltucat kiéhezett szépségkirálynővel, hogy igazán komoly rendszerben is ki tudjam próbálni, mit bír. A háttérben persze egy csöves erősítőnek kell dolgoznia, miközben én a teszten dolgozm, mert anélkül ugye csak fészkelődne mindenki. Hogy én igazából csak egy kényelmes kanapét akartam magamnak, az meg kit érdekel? Így lesz egy hétköznapi vásárlásból ámokfutás.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4177

Hozzászólás Szerző: juliush »

Szerintem meg inkább azt mondják, hogy nem is tudhatod, milyen klassz igazából a kéród, míg ki nem próbáltad a lehető legjobb kanapéval.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2023.12.02., szomb. 22:57
sutemenyx írta:
Na ismeretlen rendszerbe kabelt valasztani olyan, mintha azt mondanák, hogy akkor kapsz egy panellakást full berendezve, de nem mondjak meg milyet, vegyél bele kanapét, hajrá!
Ebben a topikban azt szokták javasolni, hogy drága kanapét saját lakásban kipróbálatlanul soha ne vegyél meg :D
Igen, és talán nem is lenne jobb tanács!
Én ezt megszívtam. Vettem 3éve egy kanapét, mindent tudtam hozzá. Ki is próbáltam. Csakhát nem 2napig, hanem 10percig. 10percig mindegyik jó. Azóta állandóan szitokszavakat mondok rá, pedig nem volt olcsó.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6185

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

sutemenyx írta:
Na ismeretlen rendszerbe kabelt valasztani olyan, mintha azt mondanák, hogy akkor kapsz egy panellakást full berendezve, de nem mondjak meg milyet, vegyél bele kanapét, hajrá!
Ebben a topikban azt szokták javasolni, hogy drága kanapét saját lakásban kipróbálatlanul soha ne vegyél meg :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fapaci írta:
2023.12.02., szomb. 17:06
Zenét, autót, sporteszközt is meg tudok ítélni önmagában és el tudom dönteni róla, hogy kérem-e, nincs szükségem hozzá semmilyen etalonra.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5269

Hozzászólás Szerző: fülelek »

MrCollector írta:
2023.12.02., szomb. 21:30
fülelek írta:
2023.12.02., szomb. 20:47

Azért, mert csak annyi paramétert ad meg egy gyártó, amennyi kötelező, az nem jelenti azt, hogy csak annyit lehet mérni. Vannak olyan mérési eljárások -én is használok egy ilyet-, amelyekkel komoly mérhető különbséget lehet detektálni kábelek között, ami ráadásul az alkalmazott elektronikáktól is függ. De ezt nem kötik sem a nagyérdemű, sem a szakma orrára, menjen végig mindenki maga a kábelfabrikálás labirintusán.
Ugyanez van elektronika és hangsugárzó fronton is. Igen, így van béke, hogy minél több cég tudjon a zavarosban halászni.
És szerinted van olyan mérés, amivel egy kábel, legyen az bármilyen fajta, hangra gyakorolt hatásának bármely paramétere (frekvenciák, dinamika, térábrázolás) előre meghatározható?
Sajnos nem lehet előre meghatározni a konkrét berendezések ismerete nélkül az összeköttetés minden paraméterét, nem mindegy, hogy egy 1kohmos kimeneti impedanciát fogadunk egy 10kohmos bemeneti impedanciával, vagy egy 0,1 ohmos kimeneti impedanciát egy 1mohmos bemeneti impedanciával, és mivel impedanciáról beszélünk, emiatt a frekvencia függés is különböző a különféle készülékek összekötésénél. Nem mindegy a topológia sem, csöves vagy félvezetős (fet vgy bjt), esetleg kimeneti/bemeneti transzformátor, sok ám a változó. Talán emlékeztek a Musical fidelity X-10D csöves jelkondícionálójára? Sokat eladtak belőle, pedig papíron (majdnem) nem csinált semmit. Az interconnect kábelek közti különbséget ha nem is szüntette meg, de jóval kisebbre "varázsolta", ennek szintén megvan a műszaki oka.
Apropó, mi a térábrázolás minőségének mértékegysége?? Különösen a hangsugárzó + hallgatási helyiség tulajdonságainak ismerete nélkül gondolkodik.gif

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ha most egy :D lenne pro-kontra mindenki hozzászólása végén, akkor szebb lehetne a holnap.
:kapdelm:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Minek rezonáltok ezen ennyit?
(tisztelet a kivételnek!)
403411784_1120610215983465_4635119892767304308_n.jpg

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 508

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

fülelek írta:
2023.12.02., szomb. 20:47

Azért, mert csak annyi paramétert ad meg egy gyártó, amennyi kötelező, az nem jelenti azt, hogy csak annyit lehet mérni. Vannak olyan mérési eljárások -én is használok egy ilyet-, amelyekkel komoly mérhető különbséget lehet detektálni kábelek között, ami ráadásul az alkalmazott elektronikáktól is függ. De ezt nem kötik sem a nagyérdemű, sem a szakma orrára, menjen végig mindenki maga a kábelfabrikálás labirintusán.
Ugyanez van elektronika és hangsugárzó fronton is. Igen, így van béke, hogy minél több cég tudjon a zavarosban halászni.
És szerinted van olyan mérés, amivel egy kábel, legyen az bármilyen fajta, hangra gyakorolt hatásának bármely paramétere (frekvenciák, dinamika, térábrázolás) előre meghatározható?
Ha kérdésed van: 20/3383456

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”