Tudom, mindegy milyen, csak nagyon drága legyen! Ha lehet, még annál is drágább!Voyager írta: ↑2023.12.03., vas. 17:51Látom nem figyeltél a szenszeire!zoli73 írta: ↑2023.12.03., vas. 17:21Ha már úgyis uncsi, és irritáló a téma, akkor újra ráterelném a figyelmet erre a másikra.zoli73 írta: ↑2023.12.02., szomb. 19:08Kicsit kiszakadva ebből a parttalan vitából, előhozakodnék egy másik témával, kérdéssel.
Vannak olyan hálózati kábelek, amelyekben két fázis vezető van, a nulla és a védőföld vezetők mellett.
Vannak gyártók(pl. LessLoss) akik alkalmazzák ezt a megoldást, pozitív hatást(mi mást?) tulajdonítva neki.
Van logikus magyarázata a megoldásnak, esetleg pozitív hozadéka? Ki, mit tud erről?
Ha jól emlékszem, Long blogján olvastam, hogy ösvénynek is ez a megoldás ajánlott.
Bevallom, hálózati kábel készítést tervezek a karácsonyi ünnepek alatt(megint, egy újabb generációsat), és ehhez érdekelne a fent vázolt megoldás elmélete. Érdemes-e vele próbálkozni?
Köszönöm!
Köszönöm!![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3248
Re: Kábelezzünk
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2120
Látom nem figyeltél a szenszeire!zoli73 írta: ↑2023.12.03., vas. 17:21Ha már úgyis uncsi, és irritáló a téma, akkor újra ráterelném a figyelmet erre a másikra.zoli73 írta: ↑2023.12.02., szomb. 19:08Kicsit kiszakadva ebből a parttalan vitából, előhozakodnék egy másik témával, kérdéssel.
Vannak olyan hálózati kábelek, amelyekben két fázis vezető van, a nulla és a védőföld vezetők mellett.
Vannak gyártók(pl. LessLoss) akik alkalmazzák ezt a megoldást, pozitív hatást(mi mást?) tulajdonítva neki.
Van logikus magyarázata a megoldásnak, esetleg pozitív hozadéka? Ki, mit tud erről?
Ha jól emlékszem, Long blogján olvastam, hogy ösvénynek is ez a megoldás ajánlott.
Bevallom, hálózati kábel készítést tervezek a karácsonyi ünnepek alatt(megint, egy újabb generációsat), és ehhez érdekelne a fent vázolt megoldás elmélete. Érdemes-e vele próbálkozni?
Köszönöm!
Köszönöm!
- zoli73
- V.I.P.

Ha már úgyis uncsi, és irritáló a téma, akkor újra ráterelném a figyelmet erre a másikra.zoli73 írta: ↑2023.12.02., szomb. 19:08Kicsit kiszakadva ebből a parttalan vitából, előhozakodnék egy másik témával, kérdéssel.
Köszönöm!
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Hát mi folyik itt Gyöngyösön?!??
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Ha rossz, neked nem tetsző hangú készüléket vettél sok pénzért, akkor kár a kábeleket hibáztatni. Nem is értem ezt a gondolat menetet. Kábelekkel nem szoktak rendszert hangolni.mishow írta: ↑2023.12.03., vas. 12:40...
Valahogy így vagyok a kábelekkel: hányszor, de hányszor vettem olyan készüléket (többnyire upgrade, sok pénzért), amiről hamar kiderült, nem ilyen lovat akartam.
Sebaj, majd kábelekkel jól "behangolom" , gondoltam - SOHA de soha nem jött össze (másik ilyen tévedés, hogy majd bejáródik, és attól majd megszeretem - ez se működött soha, de ez egy másik topic témája).
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2909
- Kapcsolat:
Jaja, megint beütött a dedótonya írta: ↑2023.12.03., vas. 14:51Ez a célzás melyik hangszóróra vonatkozott ?(RFT ?)asebestyen írta: ↑2023.12.03., vas. 14:20Értem, tehát a pár tízezres kategóriájú kábel szar, de a pár tízezret (se) érő hangszóró az meg a legjobb...
Hát oké, ti tudjátok....
https://www.ebay.com/itm/256181244085?m ... media=COPY
Jaja, partizezret se… vagy linkeljem a 400ezres párt?
Attol, hogy valaki alkalmatlan rá, hogy kezdjen valami normális dolgot egy pár hangszóróval, még nem jelenti azt, hogy lehetetlen is.
Témát részemről lezártam.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára sutemenyx 2023.12.03., vas. 16:17-kor.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Halihó, tudja-e valaki, hogy optikai csatlakozó porvédő kupakot merre lehet szerezni?
Eddig a legegyszerűbb a TME, ahol aljzattal együtt 800 forint, vagy 10-es csomagokban adják 1000 Ft-ért, ami esetleg megoldás, de hát egy db kellene.
Hátha van 5let.
Eddig a legegyszerűbb a TME, ahol aljzattal együtt 800 forint, vagy 10-es csomagokban adják 1000 Ft-ért, ami esetleg megoldás, de hát egy db kellene.
Hátha van 5let.
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Az utóbbi/alábbi két komment után is fenntartod? Látod hiú ábránd.fapaci írta: ↑2023.12.03., vas. 09:54Félreérted a helyzetet. Értenek, csak nem értenek egyet veled és ezt több módon is megpróbálták tudtodra adni, amiket hülyeség címszóval lesöpörtél az asztalodról. A köz érdekében szerintem fontold meg, hogy újra belekezdesz-e! Aki eddig egyetértett veled, az továbbra is szimpatizál az elveiddel, de senki mást nem fogsz meggyőzni szerintem. Az élet néha kegyetlen, az eredményes kommunikáció meg mindig nehéz.SoundMania írta: ↑2023.12.03., vas. 09:05Atyaúristen! Hát tényleg senki semmit nem ért? Na most kezdhetem előlről.....
Egy szavatok sem lehet rám sem ezek után! :)
Ez a célzás melyik hangszóróra vonatkozott ?(RFT ?)asebestyen írta: ↑2023.12.03., vas. 14:20Értem, tehát a pár tízezres kategóriájú kábel szar, de a pár tízezret (se) érő hangszóró az meg a legjobb...
Hát oké, ti tudjátok....
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Hát oké, ti tudjátok....
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7780
Értem, tehát a pár tízezres kategóriájú kábel szar, de a pár tízezret (se) érő hangszóró az meg a legjobb...sutemenyx írta: ↑2023.12.03., vas. 13:19Igen, mi is a minél semlegesebb hangú kábelről beszélünk. A hangcsináló pártízezres kategória épp ezért esik ki. Meg az azokkal való hangolás főleg. És a jó kábellel épp az derülne ki, hogy a vas mennyire jó. Na hát akkor erről ennyit, azthiszem valóban lezárhatjuk a témát egy időre. Mondjuk egy hétre :)
Hát oké, ti tudjátok....
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2909
- Kapcsolat:
Igen, mi is a minél semlegesebb hangú kábelről beszélünk. A hangcsináló pártízezres kategória épp ezért esik ki. Meg az azokkal való hangolás főleg. És a jó kábellel épp az derülne ki, hogy a vas mennyire jó. Na hát akkor erről ennyit, azthiszem valóban lezárhatjuk a témát egy időre. Mondjuk egy hétre :)
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2582
Jó ez a kanapés hasonlat, rávilágít, hogy hol tér el a véleményünk.
Ti folyton úgy beszéltek a kábelekről (OK-OK ez a kábel topic, tudom, lépjük át), mintha az "bútor" vagyis "készülék" lenne.
SZERINTEM ez tévedés, a kábel - madradva a lakberendezős hasonlatnál - kiegészítő, mint egy jó ágytakaró a kanapéra, vagy szőnyeg a bútorok közé.
Van hatása arra, hogy milyen komfortosnak érzed tőle a lakást?
Igen, van!
Kényelmesebb lesz egy alapból kényelmetlen kanapé egy szép ágytakarótól?
Nem, ha töri a hátad, akkor egy szép huzattal is törni fogja!
Ha csak a kanapé huzata nem tetszik, akkor persze lehet vele a látvány finomítani, de a kanapé attól még ugyanaz a kanapé marad.
Valahogy így vagyok a kábelekkel: hányszor, de hányszor vettem olyan készüléket (többnyire upgrade, sok pénzért), amiről hamar kiderült, nem ilyen lovat akartam.
Sebaj, majd kábelekkel jól "behangolom" , gondoltam - SOHA de soha nem jött össze (másik ilyen tévedés, hogy majd bejáródik, és attól majd megszeretem - ez se működött soha, de ez egy másik topic témája).
Nem egy esetről beszélek, és nem csak saját példáról, megfutottuk ezt más hobbitársaknál ugyanígy.
Lehet hinni a kábel mindenhatóságában, de ÉN sok év hifizés, és sok ablakon kidobott pénz után a MAGAM részéről már elsődlegesen a minél kevesebb és minél semlegesebb hangú kábelben, és a minél jobb vasban hiszek.
Nem vitaindítónak szánom, ezt az utat végigjártam, saját füllel-pénztárcával, ennek alapján ez a saját VÉLEMÉNYEM!
Elárulom, nekem is vannak minőségi(bb) kábelek a rendszeremben, meg vannak PC kábelek is, de mind tudatos választás eredménye, és mind pont jó helyen van, ott-ahol. Semmi bajom azzal, ha valaki jobban hisz a kábelben, mint a készülékben, sőt azzal sem, ha magát a kábelt önálló készüléknek tekinti, ezt a topicot ugyanígy fogom tovább olvasni, mint eddig, de hagy idézzem be ide - ezúttal nem Apukám, hanem egy nagyon kedves német barátom gyakran emlegetett mondását:
Vigyázzunk, hogy a templom a faluban maradjon!
Ti folyton úgy beszéltek a kábelekről (OK-OK ez a kábel topic, tudom, lépjük át), mintha az "bútor" vagyis "készülék" lenne.
SZERINTEM ez tévedés, a kábel - madradva a lakberendezős hasonlatnál - kiegészítő, mint egy jó ágytakaró a kanapéra, vagy szőnyeg a bútorok közé.
Van hatása arra, hogy milyen komfortosnak érzed tőle a lakást?
Igen, van!
Kényelmesebb lesz egy alapból kényelmetlen kanapé egy szép ágytakarótól?
Nem, ha töri a hátad, akkor egy szép huzattal is törni fogja!
Ha csak a kanapé huzata nem tetszik, akkor persze lehet vele a látvány finomítani, de a kanapé attól még ugyanaz a kanapé marad.
Nem egy esetről beszélek, és nem csak saját példáról, megfutottuk ezt más hobbitársaknál ugyanígy.
Lehet hinni a kábel mindenhatóságában, de ÉN sok év hifizés, és sok ablakon kidobott pénz után a MAGAM részéről már elsődlegesen a minél kevesebb és minél semlegesebb hangú kábelben, és a minél jobb vasban hiszek.
Nem vitaindítónak szánom, ezt az utat végigjártam, saját füllel-pénztárcával, ennek alapján ez a saját VÉLEMÉNYEM!
Elárulom, nekem is vannak minőségi(bb) kábelek a rendszeremben, meg vannak PC kábelek is, de mind tudatos választás eredménye, és mind pont jó helyen van, ott-ahol. Semmi bajom azzal, ha valaki jobban hisz a kábelben, mint a készülékben, sőt azzal sem, ha magát a kábelt önálló készüléknek tekinti, ezt a topicot ugyanígy fogom tovább olvasni, mint eddig, de hagy idézzem be ide - ezúttal nem Apukám, hanem egy nagyon kedves német barátom gyakran emlegetett mondását:
Vigyázzunk, hogy a templom a faluban maradjon!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6183
Nem értek egyet.
Azt mondják, ha nem érzed, hogy milyen jó a Kanizsatrend bőrkanapéd, akkor a kéród nem elég jó a kanapéhoz.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6375
Tudom.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- zoli73
- V.I.P.

Csak azt szerettem volna sugallni, hogy engedjük már el ezt a témát, mert borzasztóan túl lett tólva.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6375
Szerintem inkább már egyikről se.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- zoli73
- V.I.P.

Inkább beszéljünk a hüvelygombáról...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11117
- Kapcsolat:
Félreérted a helyzetet. Értenek, csak nem értenek egyet veled és ezt több módon is megpróbálták tudtodra adni, amiket hülyeség címszóval lesöpörtél az asztalodról. A köz érdekében szerintem fontold meg, hogy újra belekezdesz-e! Aki eddig egyetértett veled, az továbbra is szimpatizál az elveiddel, de senki mást nem fogsz meggyőzni szerintem. Az élet néha kegyetlen, az eredményes kommunikáció meg mindig nehéz.SoundMania írta: ↑2023.12.03., vas. 09:05Atyaúristen! Hát tényleg senki semmit nem ért? Na most kezdhetem előlről.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2023.12.03., vas. 09:55-kor.
Kérlek ne tedd.SoundMania írta: ↑2023.12.03., vas. 09:05Atyaúristen! Hát tényleg senki semmit nem ért? Na most kezdhetem előlről.....ZolaBA írta: ↑2023.12.03., vas. 06:08vagy 250-nél ... vagy 300-nál...SoundMania írta: ↑2023.12.02., szomb. 17:50És (csak a példa kedvéért) lehet hogy a 150 ezres cuccnál befejezi a leresgélést mert csakis kudarcok érték és örökre elment a kedve, pedig 200-nál megtalálta volna az igazit.
Csodás lenne ilyenkor melléírni, hogy 1-2 milliós vagy 10-20 milliós rendszerről beszélünk... mert ahogy mondani szokás nem érdekel a gazdagok nyomora, az viszont felettébb bosszantó amikor ezeket az őrült kábel árakat az 1-2 milliós rendszerbe teszik be, majd megmagyarázzák és önigazolják, hogy az ő rendszerük ettől a 10-20 milliós kategőriába ugrott, sőt kifejezetten az a hülye aki nem így költ kábelre![]()
Elismerem.
A Vz a legjobb kábel a Földön.
Cső nélkül már élni sem érdemes.
Én megtörtem.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3661
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Atyaúristen! Hát tényleg senki semmit nem ért? Na most kezdhetem előlről.....ZolaBA írta: ↑2023.12.03., vas. 06:08vagy 250-nél ... vagy 300-nál...SoundMania írta: ↑2023.12.02., szomb. 17:50És (csak a példa kedvéért) lehet hogy a 150 ezres cuccnál befejezi a leresgélést mert csakis kudarcok érték és örökre elment a kedve, pedig 200-nál megtalálta volna az igazit.
Csodás lenne ilyenkor melléírni, hogy 1-2 milliós vagy 10-20 milliós rendszerről beszélünk... mert ahogy mondani szokás nem érdekel a gazdagok nyomora, az viszont felettébb bosszantó amikor ezeket az őrült kábel árakat az 1-2 milliós rendszerbe teszik be, majd megmagyarázzák és önigazolják, hogy az ő rendszerük ettől a 10-20 milliós kategőriába ugrott, sőt kifejezetten az a hülye aki nem így költ kábelre![]()
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 124
"Ajándékot hoztam malájok fejedelme!
Nem baj, csak szép legyen." És drága...
Nem baj, csak szép legyen." És drága...
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3661
Látom éjjel és hajnalban is ment ez a fontos, lényegre törő, mindenki számára hasznos, és informatív vita... 
Csak a Marantz! :-D
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1753
vagy 250-nél ... vagy 300-nál...SoundMania írta: ↑2023.12.02., szomb. 17:50És (csak a példa kedvéért) lehet hogy a 150 ezres cuccnál befejezi a leresgélést mert csakis kudarcok érték és örökre elment a kedve, pedig 200-nál megtalálta volna az igazit.
Csodás lenne ilyenkor melléírni, hogy 1-2 milliós vagy 10-20 milliós rendszerről beszélünk... mert ahogy mondani szokás nem érdekel a gazdagok nyomora, az viszont felettébb bosszantó amikor ezeket az őrült kábel árakat az 1-2 milliós rendszerbe teszik be, majd megmagyarázzák és önigazolják, hogy az ő rendszerük ettől a 10-20 milliós kategőriába ugrott, sőt kifejezetten az a hülye aki nem így költ kábelre
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!