Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

crepto
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: crepto »

crepto írta:
2023.11.03., pén. 20:31
merida írta:
2023.11.03., pén. 20:19
Ez, most a Zsolt Audiós összejövetelen lenne, vagy máshol?
Mert, egy napra esnek!?
Ajjajj

Saját szervezés volt, de így akkor át kell gondolni
Tisztelt publikum,
Dec 09 az új dátum, délután ülnénk össze
Szólj, keress privátban), ha van kedved jönni
Ja, helyszín: Veresegyház

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: dgab »

Ear írta:
2023.11.17., pén. 18:45
BLX írta:
2023.11.17., pén. 17:45

Egyébként, ha Zsolt így demozza az Obelisket a tápjával és az új három dobozos top erősítőjét, akkor nagyon nagy baj nem lehet belőle azt gondolnám. :smile29:
Szerintem ezek egymáson, egyszerű kábelekkel is szépen zenélek. Talán ezért is szeretjük?
Azért demózza így, mert így van hely, és a frissen bekötött készülék, hamarabb bemelegszik a tápegység tetején. Ez praktikus, de messze nem ideális.
Az így van hely szerintem is fontos tényező ebben a szetupban. Viszont ha a táp nem melegszik (nálam sem melegszik), akkor mitől melegszik be gyorsabban az erősítő? Mozgási energiától? Vagy melegíti a táp házát, ami később visszamelegíti?

Egy időben helyhiány miatt nálam is voltak egymáson Heed készülékek, ráadásul phono is volt a rakásban, ami aztán totális no-go. Nem hagyott nyugodni, hogy többet is ki lehetne hozni a szettből, ezért amikor tudtam, egyből szétpakoltam. Semmi különbséget nem hallottam a két elrendezés között - ami persze nem jelenti azt, hogy nem is volt. Elcsatolási szempontból a Heed elektronikák nem tűnnek kényesnek, viszont ha közel teszed őket, felteszem zavarhatják az elektronikák egymást, esetleg. De nem biztos.

Tehát: ha zavar, hogy egymáson vannak, pakold szét. Ha meghallgattad, és valamelyik elrendezés egyértelműen jobb, használd úgy. Minden más esetben szerintem nagyjából mindegy.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Hozzászólás Szerző: BLX »

tunerman írta:
2023.11.17., pén. 16:39
akvapark írta:
2023.11.17., pén. 10:52
BLX írta:
2023.11.17., pén. 10:27
Nem emlékszem, hogy erről az utóbbi időben esett volna szó, ezért megkérdezném ki mit gondol:
Lehet-e az X2 tápra rakni az Si3-at? Vagy legyenek inkább egymás mellett? A neten látni mindkét verzióról képeket.
Eddig egymás mellett voltak, de most kevesebb lett a hely és talán egymáson még jobban is tetszik :rolleyes:
:drum:
Mindkét készülék erősen hőtermelő, ezért a szellőzés hasznos.
Tehát nem ajánlatos egymásra helyezni őket. leborulok.gif
Már csak azért sem kellene egymásra rakni a készülékeket, mert a saját lábukon (és pl. az állványon) a rezgésmentesebb környezetben jobban szólnak :smile53:
TJ.
Köszönöm, én is erre gondoltam elsőre. :smile53:

Most egy új helyre került az erősítő és egyelőre még csak egymásra tudom tenni. Alul van a táp, felül az erősítő.
Most is nagyon jól szól, különbséget nem érzek. Megpróbálom majd a jövőben megint egymás mellé rakni, vagy külön polcokra, ha lesz rá lehetőség, de esztétikailag most így még jobban is tetszik. :napsut:

Más Heed-es kollékák mit tapasztaltak a több dobozos készülékek elhelezésével kapcsolatban?

Egyébként, ha Zsolt így demozza az Obelisket a tápjával és az új három dobozos top erősítőjét, akkor nagyon nagy baj nem lehet belőle azt gondolnám. :smile29:
Szerintem ezek egymáson, egyszerű kábelekkel is szépen zenélek. Talán ezért is szeretjük?

(Külön öröm olyan demo szobában zenét hallgatni, ami kényelmes, otthonos, és átlagos IKEA bútorokon is remekül elvannak benne a készülékek.)
IMG_1185.jpg
IMG_1185.jpg (151.61 KiB) Megtekintve 2318 alkalommal

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2853

Hozzászólás Szerző: tunerman »

akvapark írta:
BLX írta:
Nem emlékszem, hogy erről az utóbbi időben esett volna szó, ezért megkérdezném ki mit gondol:
Lehet-e az X2 tápra rakni az Si3-at? Vagy legyenek inkább egymás mellett? A neten látni mindkét verzióról képeket.
Eddig egymás mellett voltak, de most kevesebb lett a hely és talán egymáson még jobban is tetszik :rolleyes:
Már csak azért sem kellene egymásra rakni a készülékeket, mert a saját lábukon (és pl. az állványon) a rezgésmentesebb környezetben jobban szólnak :smile53:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

akvapark írta:
BLX írta:
Az X2 nálam egyáltalán nem melegszik. Szerintem nem is lenne szabad melegednie. Trafó, kondi, meg egyenirányító van benne. Ezek nem nagyon melegednek.
Az Si3 sem igen melegszik nálam. Alig termel hőt, ahogy én használom :napsut:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

akvapark írta:
BLX írta:
Szerintem meg lehet,az x2 hideg mint a jég,és az erősítő sem arról híres hogy fűtésre is alkalmas,tehát miért is ne ha úgy tetszik.
Legyen felül az si3,hogy az tutira tudjon szellőzni nagy igénybevétel esetében is .

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1386

Hozzászólás Szerző: akvapark »

BLX írta:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

jott/ment írta:
2023.11.14., kedd 12:26
vidor2009 írta:
2023.11.14., kedd 11:17
alto írta:
2023.11.14., kedd 10:34
Igen, pont erről is ment a demo egy-két szám erejéig. Kicsit pattogott, kicsit sercegett, de egyébként elég jó felvétel.
Amikor az SI3 erősítővel szólt a felvétel,hallatszott,hogy ez egy régi felvétel,no ez a Lagrange erősítővel szinte egy mai audiofil hang lett!
Ezt hogyan kell érteni, illetve hogyan lehetséges?
Nem tudom,hogy lehetséges,de egész szürreális élmény volt!
Gyuri :napsut:

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

vidor2009 írta:
2023.11.14., kedd 11:17
alto írta:
Igen, pont erről is ment a demo egy-két szám erejéig. Kicsit pattogott, kicsit sercegett, de egyébként elég jó felvétel.
Amikor az SI3 erősítővel szólt a felvétel,hallatszott,hogy ez egy régi felvétel,no ez a Lagrange erősítővel szinte egy mai audiofil hang lett!
Ezt hogyan kell érteni, illetve hogyan lehetséges?

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 76

Hozzászólás Szerző: bezse »

OFF:
ilyen ?
ON:
OFF:
Igen, ilyen
OFF #2:
Szép kis La Voce
ON:

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

alto írta:
mishow írta:
2023.11.14., kedd 08:43
dixie-chicken írta:
2023.11.13., hétf. 13:28

ilyen?
A mostani rendezvényen sajnos nem voltam, de emlékeim szerint sokszor láttam Zsoltnál a fotón szereplő Satchmo lemezt.
Úgyhog jó eséllyel igen :rolleyes:

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

mishow írta:
2023.11.14., kedd 08:43
dixie-chicken írta:
bezse írta:
2023.11.12., vas. 19:15
..... forgott még a Satchmo Plays King Oliver LP
ilyen?
A mostani rendezvényen sajnos nem voltam, de emlékeim szerint sokszor láttam Zsoltnál a fotón szereplő Satchmo lemezt.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hozzászólás Szerző: mishow »

dixie-chicken írta:
bezse írta:
..... forgott még a Satchmo Plays King Oliver LP
ilyen?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2731

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

bezse írta:
kopaszbarack írta:
2023.11.12., vas. 11:17
És melyik szolgálttótól volt a stream? Ahhoz esetleg lejátszási lista?
Szívesen meghallgatnám Zsolt válogatását rendszerbemutatáshoz.
Roon + Tidal volt és némi LP - legalábbis a 11:00 slot során
Lejátszási lista nem hinném, hogy volt. Az egyik demo a Kraftwerk - We Are The Robots újkori felvétele volt (mint azt Zsolt kiemelte) illetve forgott még a Satchmo Plays King Oliver LP
OFF:ilyen ?

ON:
Csatolmányok
20230217_152758.jpg
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

hukkle írta:
2023.11.12., vas. 17:17
... az ott volt képletesen értendő
Oh, már azt hittem …

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 76

Hozzászólás Szerző: bezse »

kopaszbarack írta:
Roon + Tidal volt és némi LP - legalábbis a 11:00 slot során
Lejátszási lista nem hinném, hogy volt. Az egyik demo a Kraftwerk - We Are The Robots újkori felvétele volt (mint azt Zsolt kiemelte) illetve forgott még a Satchmo Plays King Oliver LP

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

... az ott volt képletesen értendő, megelevenedett az a Presser felvétel
-ott,
-akkor,
- számomra

new_dualcs5000
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: new_dualcs5000 »

Valóban, élmény volt ez a nyíltnap Lőrincen. Szimpatikus e hitvallás a zene mellett a gépekkel szemben.
Ami a kisdobozt illeti, vmiféle nyersességet, túlzott vehemenciát éreztem és ez a fajta nyomulás számomra fárasztó, hosszabbtávon hallgathatatlan (értsd állandó hangerőtekergetésre sarkalló). Csak nekem.
A nagyobb álló doboz, sokkal kevésbé nyers, tolakodó, de nála is érezni a hasonló "megközelítést".
Az elektronikák, megint szerintem, magabiztos, neutrális, nagy tartalékkal rendelkező mára már design-ban is egységes, komoly produktumok. Ezt igazolja vissza a neves külhoni tesztek sora is.
Nem véletlen a lelkes, heed-emberek csapata a hifisták (audio-kulturáltak) között!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

hukkle írta:
2023.11.12., vas. 14:25
Presser Gábor ott volt tegnap 17:50- 17:56 között.
Komolyan??? :nonononono:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

kopaszbarack írta:
...A forrás az abacus s volt végig streamer kártyával...
Tudomásom szerint Zsolt Tidal Hifi Plus előfizetést használ, az Abacus S pedig Mconnecttel megy.
Zsoltnál mindig jó zenék vannak, pár - azóta - nagy kedvencemet nála hallottam először ;)

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Presser Gábor ott volt tegnap 17:50- 17:56 között.

klutakistvan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: klutakistvan »

Minden nagyon szuper volt!Tegnap végre hallhattam a kis Herald-ot,és a Lagrange mögé kötve elvarázsolt.azt hittem,nekem kéne álló doboz a megfelelő mélyenergiához-hát kellemesen csalódtam.
Persze az új csoda-szet elő- és végfokai még rátesznem egy lapáttal.De oda már jobb lehet a Grand Enigma (amivel sajnos nem hallgattam),meg egy 45-50 nm-es nappali.
Jó lenne egy ilyen "végállomás"!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Látva a képeket,ezek szerint Zsolt bekötötte a grand enigmát is egy későbbi időpontban,na azt a helikonnal megfüleltem volna én is ha már kifizetni nem tudom,és ha tudnám se jelige mellett. :D Azon a Kraftwerk biztosan nagyon ütős lehetett,mert az egyik zenei anyag ez volt minden konfigurációban.Azt nem mondom hogy Kraftwerk rajongó vagyok,de tényleg jó volt az a szám,demózásra meg főleg.Zsolt most számomra jól merítette a zenei anyagot is,mindegyik tetszett most.Egy kis riverside,pineapple thief jöhetett volna ugyan még,de az jön itthon. ;)

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 68

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

...A forrás az abacus s volt végig streamer kártyával...

Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”