Pontosan.
Kissé más, de érdemes ezeken a demókon megnézni a fali konnektorokat, hosszabbító-elosztókat, hálózati kábeleket.

Az X2 nem melegszik és nyugodtan rá lehet rakni az Si-t. A szellőzés így is megfelelő lesz, ha legfelül még bőven marad hely.akvapark írta: ↑2023.11.22., szer. 08:46"Mi a kulonbseg hangban, ha az Si az X2-re van rakva vs egymas melle? Mit kellene eszrevenni a hangzasban, mit figyeljek? "
Érdekes, hogy ebben a tisztán technikai kérdésben is - szellőzés - hangzásbéli különbséget gondoltok bele.![]()
A Heed termékek gyártói filozófiája ellenére.![]()
Valószínűleg termel hőt, ha valami kb. 50-szer mozog másodpercenként jobbra-balra, ott vélhetően lesz hő (is) a mozgásból. Viszont ha ezt nem érezzük tapintással, nehéz elképzelni, hogy ez a hő két készülékházon keresztül bármire érdemben hatna.Ear írta: ↑2023.11.18., szomb. 13:00Hogyne melegedne a táp. Olyan alkatrészek vannak benne, amik működésük közben hőt termelnek. Az, hogy te ezt nem veszed észre, az más kérdés. Ez a tápra rakjuk az erősítőt demó előtt amúgy ezer éves trükk, az angoloknál tök bevett gyakorlat volt hifi kereskedésekben, szerintem Zsolt is ott tanulta.dgab írta: ↑2023.11.17., pén. 19:50
Viszont ha a táp nem melegszik (nálam sem melegszik), akkor mitől melegszik be gyorsabban az erősítő? Mozgási energiától? Vagy melegíti a táp házát, ami később visszamelegíti?
Egy időben helyhiány miatt nálam is voltak egymáson Heed készülékek, ráadásul phono is volt a rakásban, ami aztán totális no-go. Nem hagyott nyugodni, hogy többet is ki lehetne hozni a szettből, ezért amikor tudtam, egyből szétpakoltam. Semmi különbséget nem hallottam a két elrendezés között - ami persze nem jelenti azt, hogy nem is volt.
Az pedig, hogy te nem hallottál difit az egymáson és a saját lábukon , egy értelmes állványol álló készülékek között, az tényleg nem jelenti azt, hogy ilyen nincs is. Sőt. És ennél már csak az a durvább, hogy az Enigmával mit lehet csinálni egy jó alávalóval...., de az egy másik történet már.
Az X2 tap az en esetemben az utobbi par evben nem termelt akkora hot, amit eszre vennek, meg langyos sem lett a keszulek. Az Si bordaja is csak a lajtos langyosig megy egy “nagyobb csapatas” utan.Ear írta: ↑2023.11.18., szomb. 13:00Hogyne melegedne a táp. Olyan alkatrészek vannak benne, amik működésük közben hőt termelnek. Az, hogy te ezt nem veszed észre, az más kérdés. Ez a tápra rakjuk az erősítőt demó előtt amúgy ezer éves trükk, az angoloknál tök bevett gyakorlat volt hifi kereskedésekben, szerintem Zsolt is ott tanulta.dgab írta: ↑2023.11.17., pén. 19:50
Viszont ha a táp nem melegszik (nálam sem melegszik), akkor mitől melegszik be gyorsabban az erősítő? Mozgási energiától? Vagy melegíti a táp házát, ami később visszamelegíti?
Egy időben helyhiány miatt nálam is voltak egymáson Heed készülékek, ráadásul phono is volt a rakásban, ami aztán totális no-go. Nem hagyott nyugodni, hogy többet is ki lehetne hozni a szettből, ezért amikor tudtam, egyből szétpakoltam. Semmi különbséget nem hallottam a két elrendezés között - ami persze nem jelenti azt, hogy nem is volt.
Az pedig, hogy te nem hallottál difit az egymáson és a saját lábukon , egy értelmes állványol álló készülékek között, az tényleg nem jelenti azt, hogy ilyen nincs is. Sőt. És ennél már csak az a durvább, hogy az Enigmával mit lehet csinálni egy jó alávalóval...., de az egy másik történet már.
Én most megnéztem,igaz nem hőmérővel,de csak úgy rátenyerelve hidegebbnek tűnik az x2 fedlapja mint az üveg amin van,ez tuti hogy nem termel semmi hőt,legalábbis a fedlapja hideg.Ear írta: ↑2023.11.18., szomb. 13:00
Hogyne melegedne a táp. Olyan alkatrészek vannak benne, amik működésük közben hőt termelnek. Az, hogy te ezt nem veszed észre, az más kérdés. Ez a tápra rakjuk az erősítőt demó előtt amúgy ezer éves trükk, az angoloknál tök bevett gyakorlat volt hifi kereskedésekben, szerintem Zsolt is ott tanulta.
Tisztelt publikum,
Az így van hely szerintem is fontos tényező ebben a szetupban. Viszont ha a táp nem melegszik (nálam sem melegszik), akkor mitől melegszik be gyorsabban az erősítő? Mozgási energiától? Vagy melegíti a táp házát, ami később visszamelegíti?
Köszönöm, én is erre gondoltam elsőre.tunerman írta: ↑2023.11.17., pén. 16:39Már csak azért sem kellene egymásra rakni a készülékeket, mert a saját lábukon (és pl. az állványon) a rezgésmentesebb környezetben jobban szólnakakvapark írta: ↑2023.11.17., pén. 10:52Mindkét készülék erősen hőtermelő, ezért a szellőzés hasznos.BLX írta: ↑2023.11.17., pén. 10:27Nem emlékszem, hogy erről az utóbbi időben esett volna szó, ezért megkérdezném ki mit gondol:
Lehet-e az X2 tápra rakni az Si3-at? Vagy legyenek inkább egymás mellett? A neten látni mindkét verzióról képeket.
Eddig egymás mellett voltak, de most kevesebb lett a hely és talán egymáson még jobban is tetszik![]()
![]()
Tehát nem ajánlatos egymásra helyezni őket.![]()
![]()
TJ.
Már csak azért sem kellene egymásra rakni a készülékeket, mert a saját lábukon (és pl. az állványon) a rezgésmentesebb környezetben jobban szólnakakvapark írta: ↑2023.11.17., pén. 10:52Mindkét készülék erősen hőtermelő, ezért a szellőzés hasznos.BLX írta: ↑2023.11.17., pén. 10:27Nem emlékszem, hogy erről az utóbbi időben esett volna szó, ezért megkérdezném ki mit gondol:
Lehet-e az X2 tápra rakni az Si3-at? Vagy legyenek inkább egymás mellett? A neten látni mindkét verzióról képeket.
Eddig egymás mellett voltak, de most kevesebb lett a hely és talán egymáson még jobban is tetszik![]()
![]()
Az X2 nálam egyáltalán nem melegszik. Szerintem nem is lenne szabad melegednie. Trafó, kondi, meg egyenirányító van benne. Ezek nem nagyon melegednek.akvapark írta: ↑2023.11.17., pén. 10:52Mindkét készülék erősen hőtermelő, ezért a szellőzés hasznos.BLX írta: ↑2023.11.17., pén. 10:27Nem emlékszem, hogy erről az utóbbi időben esett volna szó, ezért megkérdezném ki mit gondol:
![]()
Szerintem meg lehet,az x2 hideg mint a jég,és az erősítő sem arról híres hogy fűtésre is alkalmas,tehát miért is ne ha úgy tetszik.akvapark írta: ↑2023.11.17., pén. 10:52Mindkét készülék erősen hőtermelő, ezért a szellőzés hasznos.BLX írta: ↑2023.11.17., pén. 10:27Nem emlékszem, hogy erről az utóbbi időben esett volna szó, ezért megkérdezném ki mit gondol:
![]()
Mindkét készülék erősen hőtermelő, ezért a szellőzés hasznos.BLX írta: ↑2023.11.17., pén. 10:27Nem emlékszem, hogy erről az utóbbi időben esett volna szó, ezért megkérdezném ki mit gondol:
![]()
Nem tudom,hogy lehetséges,de egész szürreális élmény volt!
OFF:OFF:
ilyen ?
ON:
Amikor az SI3 erősítővel szólt a felvétel,hallatszott,hogy ez egy régi felvétel,no ez a Lagrange erősítővel szinte egy mai audiofil hang lett!alto írta: ↑2023.11.14., kedd 10:34Igen, pont erről is ment a demo egy-két szám erejéig. Kicsit pattogott, kicsit sercegett, de egyébként elég jó felvétel.
Igen, pont erről is ment a demo egy-két szám erejéig. Kicsit pattogott, kicsit sercegett, de egyébként elég jó felvétel.mishow írta: ↑2023.11.14., kedd 08:43A mostani rendezvényen sajnos nem voltam, de emlékeim szerint sokszor láttam Zsoltnál a fotón szereplő Satchmo lemezt.
Úgyhog jó eséllyel igen![]()
A mostani rendezvényen sajnos nem voltam, de emlékeim szerint sokszor láttam Zsoltnál a fotón szereplő Satchmo lemezt.
OFF:ilyen ?bezse írta: ↑2023.11.12., vas. 19:15Roon + Tidal volt és némi LP - legalábbis a 11:00 slot soránkopaszbarack írta: ↑2023.11.12., vas. 11:17És melyik szolgálttótól volt a stream? Ahhoz esetleg lejátszási lista?
Szívesen meghallgatnám Zsolt válogatását rendszerbemutatáshoz.
Lejátszási lista nem hinném, hogy volt. Az egyik demo a Kraftwerk - We Are The Robots újkori felvétele volt (mint azt Zsolt kiemelte) illetve forgott még a Satchmo Plays King Oliver LP