teszteltük anno (ugyanazokkal a zenékkel (cd kontra file lejátszás NAS-ról), ugyanazon a DAC-kal (Etalon), egy nagy helyiségben, ahol mérés szerint is jó az akusztika):Alon írta: ↑2023.11.08., szer. 10:44Ilyekor mindig fel kell tenni a kérdést, hogy milyen CD, milyen streamerrel szemben, és fordítva, különben csak anekdotikus az érvelés.
Természetesen én is hallottam példát mindkét esetre, akár saját rendszereimben is, mégsem vonnék le messzemenő következtetéseket.
Amiben viszont biztos vagyok, hogy nem térnék már vissza a fizikai adathordozók halmozására, mert a választék tekintetében nem tudnám felvenni a versenyt a streamerek által nyújtott zenei szabadsággal. Sokáig ellenáltam én is, de azóta úgy érzem, hogy kinyílt a világ.![]()
-gyári állapotú Meridian CD200 kontra Pioneer N50 csak futóműként használva: a Pioneer mindenben jobb: sávszélek, dinamika, PRaT, tónus, részletek, stb. a Meridian uncsi, lapos, szürke, érdektelen, azonnal kiszúrni melyik futómű szól, nem nüanszokról volt szó.
-full Khräling tuningos Meridian CD200 kontra Pioneer N50 csak futóműként használva: a Pioneer mindenben jobb: sávszélek, dinamika, PrAT, tónus, részletek, stb. ez a Meridian már jobb, mint a gyári, de még mindig messze van az N50 produkciójától
-gyári Pierre Lurne audiomeca Mephisto futómű kontra Pioneer N50 csak futóműként használva: a Pioneer mindenben jobb: sávszélek, dinamika, PRaT, tónus, részletek stb.
-Sony DVP9000ES a saját beépített DAC-jával kontra Pioneer N50 csak futóműként használva: na ez a vicc kategória, "kérem kapcsolja ki", de nem a Pioneert, hanem a Sony-t
és a Pioneer N50 fölött azért még vannak digitális futóművek...
ezek után végleg elengedtem az ezüst korongok optikai lejátszását, pedig sokáig hittem benne...
ennyit szerettem volna elmondani a vitetnámi háborúról...