chord_ írta: ↑2023.06.13., kedd 09:18
Én azt mondanám, hogy a psziché átszokott, áttanult az új hangra. A karcosság, és annak pár nap alatti elmúlása, az nem a drót hangi változása, hanem az észlelés kisimítása, ki-korrigálása.
Én sem tagadom azt a bejáratódást, amit ti annak tartotok, kb. 15%-ra saccolnám max.
Természetesen az emberi fül alkalmazkodik sok mindenhez és az észlelés "kisimíthatja" az anomáliákat.
Az én esetem annyiban más - nem megcáfolva a Te véleményedet és tapasztalatodat - hogy én konkrétan ki tudtam zárni minden szubjektivítást, észlelés kisímítást és társait.
Adott három egyforma ezüstözött Vdh.kábel, kettő bejáratott, egy nem.
Az új kábelnek szörnyű a hangja a másik kettőhöz képest.
/ Hogy mi szörnyű, meg mi nem, persze lehet szubjektív megítélés tárgya, de fél órát azzal töltöttem el, hogy rájöjjek, mit csináltam rosszul, hogy így szól. /
Visszadugtam a régit is 10 percre kontroll képen, úgy szólt, ahogy eddig, aztán megint az újat...
Beletörődtem, hogy ez most ilyen, és arra vártam, mikor jön el az a pillanat - ha eljön egyáltalán

- amikor úgy hallom, hogy annyit kerekedett a hangja, hogy újra összhasonlítható legyen a teljesen bejáratott régivel.
Tegnap este éreztem, hogy jó úton járunk, így kb. 80 óra után összevetettem a régivel. Még mindig nem szólnak tök egyformán, de a magasba húzó karcosságnak kb. a 70 - 80 %-a eltűnt.
A hét végére szerintem megkülönböztethetetlenek lesznek. /Nehéz szó

/