Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 254

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: vkz »

sutemenyx írta:
2023.06.13., kedd 17:09
earforce írta:
2023.06.13., kedd 13:05
Azt szeretném kérdezni, hogyha véletlenül rossz irányba járattam be a kábeleimet, akkor a folyamat még visszafordítható?

Vagy beégetés-függő, hogy irreverzibilis-e a kár, vagy lehet menteni a menthetőt?

happybday.gif
Nemtudom, hogy komolyan kérdezed-e. Ha nem, akkor hagyd figyelmen kívül nyugodtan a következőket. Ha igen, akkor át lehet járatni másik irányú energiaáramlásra. Ugyanannyi idő alatt beáll másik irányba, mint alapból a bejáratás. Hogy miért és mi történik, azt nemtudom, de a tapasztalat ez.
Csak egy laikus kérdés, gondolat.
Váltakozó irányú áram (hálózati feszültség, hangsugárzó kimeneten folyó áram, stb) esetében milyen irány van? Mihez képest?
(IC kábelek esetében az árnyékolás bekötése szerint lehet irány hogy melyik oldalon van/nincs bekötve)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

earforce írta:
2023.06.13., kedd 13:05
Azt szeretném kérdezni, hogyha véletlenül rossz irányba járattam be a kábeleimet, akkor a folyamat még visszafordítható?

Vagy beégetés-függő, hogy irreverzibilis-e a kár, vagy lehet menteni a menthetőt?

happybday.gif
Nemtudom, hogy komolyan kérdezed-e. Ha nem, akkor hagyd figyelmen kívül nyugodtan a következőket. Ha igen, akkor át lehet járatni másik irányú energiaáramlásra. Ugyanannyi idő alatt beáll másik irányba, mint alapból a bejáratás. Hogy miért és mi történik, azt nemtudom, de a tapasztalat ez.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1109

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Rock60 írta:
2023.06.13., kedd 13:25
denesdr írta:
2023.06.13., kedd 13:06
Én kérek elnézést! :D
Egyébként honnan tudod, hogy sikerült kizárni minden szubjektivitást? :smile29:
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam és ezért nem volt egyértelmű. gondolkodik.gif
A szubjektivítást a történet azon részéből lehet kizárni, hogy nem csap be a fülem annak tekintetében, hogy most valóban a kábel járódását hallom, vagy csak megszokom az új kábel hangját. Mivel az egy hosszadalmas folyamat, meg van mind a kettőnek az esélye.
Azért lehet kizárni, mert ott volt / van a kontroll kábel és ahoz bármikor hasonlítani tudom a járatás alatti új drótot.
Persze, mondhatni, hogy ez az összehasonlítás is szubjektív, mert nincsen vakteszt, de ez már legyen annak a baja, akit ez zavar... :D
Engem nem zavar, de szerintem ezek alapján egyáltalán nem mondható biztosra, hogy kizártad (főleg teljesen) a szubjektivitást, ahogy utóbb te magad is írod.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1392

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

denesdr írta:
2023.06.13., kedd 13:06
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam és ezért nem volt egyértelmű. gondolkodik.gif
A szubjektivítást a történet azon részéből lehet kizárni, hogy nem csap be a fülem annak tekintetében, hogy most valóban a kábel járódását hallom, vagy csak megszokom az új kábel hangját. Mivel az egy hosszadalmas folyamat, meg van mind a kettőnek az esélye.
Azért lehet kizárni, mert ott volt / van a kontroll kábel és ahoz bármikor hasonlítani tudom a járatás alatti új drótot.
Persze, mondhatni, hogy ez az összehasonlítás is szubjektív, mert nincsen vakteszt, de ez már legyen annak a baja, akit ez zavar... :D

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Rock60 írta:
2023.06.13., kedd 12:23
Természetesen az emberi fül alkalmazkodik sok mindenhez és az észlelés "kisimíthatja" az anomáliákat.
Az én esetem annyiban más - nem megcáfolva a Te véleményedet és tapasztalatodat - hogy én konkrétan ki tudtam zárni minden szubjektivítást, észlelés kisímítást és társait.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Hozzászólás Szerző: earforce »

happybday.gif
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Rock60
Őslakos
Őslakos

Ja, igen. Ahogy írtam is, a Neotech drótból készült DIY tápkábel közel sem szólt annyivel rosszabbul a bejáratás előtt, mint után.
/ Ott is két ütemben készült a 4 kábel. /
Ennél a kábelnél az általad tippelt 15 % - ha ez számszeresíthető egyáltalán - az teljesen reális.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2023.06.13., kedd 13:08-kor.

Rock60
Őslakos
Őslakos

chord_ írta:
2023.06.13., kedd 09:18

Én azt mondanám, hogy a psziché átszokott, áttanult az új hangra. A karcosság, és annak pár nap alatti elmúlása, az nem a drót hangi változása, hanem az észlelés kisimítása, ki-korrigálása.
Én sem tagadom azt a bejáratódást, amit ti annak tartotok, kb. 15%-ra saccolnám max.
Természetesen az emberi fül alkalmazkodik sok mindenhez és az észlelés "kisimíthatja" az anomáliákat.
Az én esetem annyiban más - nem megcáfolva a Te véleményedet és tapasztalatodat - hogy én konkrétan ki tudtam zárni minden szubjektivítást, észlelés kisímítást és társait.

Adott három egyforma ezüstözött Vdh.kábel, kettő bejáratott, egy nem.
Az új kábelnek szörnyű a hangja a másik kettőhöz képest.
/ Hogy mi szörnyű, meg mi nem, persze lehet szubjektív megítélés tárgya, de fél órát azzal töltöttem el, hogy rájöjjek, mit csináltam rosszul, hogy így szól. /
Visszadugtam a régit is 10 percre kontroll képen, úgy szólt, ahogy eddig, aztán megint az újat...
Beletörődtem, hogy ez most ilyen, és arra vártam, mikor jön el az a pillanat - ha eljön egyáltalán gondolkodik.gif - amikor úgy hallom, hogy annyit kerekedett a hangja, hogy újra összhasonlítható legyen a teljesen bejáratott régivel.
Tegnap este éreztem, hogy jó úton járunk, így kb. 80 óra után összevetettem a régivel. Még mindig nem szólnak tök egyformán, de a magasba húzó karcosságnak kb. a 70 - 80 %-a eltűnt.
A hét végére szerintem megkülönböztethetetlenek lesznek. /Nehéz szó :D /

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1021

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Helyesebb lenne a 'bejáratódás' helyett 'átjáratódás' kifejezést használni; vagyis, hogy a hang-érzet valóban változott, valóban egy másik irányba ment, és ha pár nap után összességében azt tudjuk mondani, hogy 'jobb', akkor sikerült a manőver.
Ti, meg a kereskedők 100%-a, azt mondjátok, hogy igen, bejáratódott, na ugye.
Én azt mondanám, hogy a psziché átszokott, áttanult az új hangra. A karcosság, és annak pár nap alatti elmúlása, az nem a drót hangi változása, hanem az észlelés kisimítása, ki-korrigálása. Amelyik kábelnél a korrigált, áttanult érzékelés végül jobbnak hallja az 'új' hangot, az sok esetben valóban jobb kábel.

Nálam a döntő és tényleg jó irányú változások az első 3 másodpercben érzékelhetőek voltak, mindenféle bejáratódás / áttanulás nélkül.

Én sem tagadom azt a bejáratódást, amit ti annak tartotok, kb. 15%-ra saccolnám max.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Rock60
Őslakos
Őslakos

ZolaBA írta:
2023.06.13., kedd 05:05
Rock60 írta:
2023.06.12., hétf. 22:48
Bocsika, hogy érted, hogy nem úgy van ?
Most írtam le, hogy hogy van.
Hatalmas :fekverohog:
:kapdelm: :kapdelm: :kapdelm:

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Rock60 írta:
2023.06.12., hétf. 22:48
Hatalmas :fekverohog:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Rock60
Őslakos
Őslakos

gomolalaci írta:
2023.06.12., hétf. 20:47

Na ez szerintem nem így van! Amelyik kábel nem hoz azonnali javulást, azt el kell felejteni! Már többször leírtam!
Ismertem már, milyen bejáratva a kábel, ezt hallgatom fél éve. Engem is kicsit meglepett, milyen karcosan szól a frissen összerakott ezüstözött tesó.
Most is az szól, de már rá sem lehet ismerni a négy nappal ezelőtti önmagához képest.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

denesdr írta:
2023.06.12., hétf. 22:14
nemtomm írta:
2023.06.12., hétf. 21:38
Miért csinálná meg, nem az a dolga….egy csatlakozó, egy ősvény, egy elosztó sokat változtat a hangon és még sorolhatnám az okokat….ezt meghagyja a felhasználónak …😃
Tök rendesek, hogy hagynak a felhasználóknak is valamit. De továbbbra sem értem, hogy miért nem élnek a lehetőséggel, ha mondjuk egy 100.000 Ft-os kábelből párszáz Forintnyi villanyáram elhasználásával csinálhatnak mondjuk egy 150.000 Ft-os hangú kábelt? Már ha lehet ilyet mondani, hogy 100e meg 150e Ft-os hangú kábel.
Azért, mert haszontalan lenne. Nemtudni mikor fog használatba kerülni, és a kábelek némelyike is tud olyan “leülést” produkálni, mint amit egy hangfal vagy elektronika, ha nem használják.
Ez most persze nyilván egy újabb vita alapja lehetne, de ettől most tekintsünk el. Aki nem hiszi el a bejáratás létjogosultságát, pláne ha a kábelek megválasztásának fontosságában sem hisz, az úgyis megint csak verné itt az asztalt. Aki meg tudja, az meg tudta eddig is.
Szóval ez csak egy válasz a feltett kérdésre, kifejezetten neked.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutemenyx 2023.06.12., hétf. 22:48-kor.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

nemtomm írta:
2023.06.12., hétf. 21:38
Miért csinálná meg, nem az a dolga….egy csatlakozó, egy ősvény, egy elosztó sokat változtat a hangon és még sorolhatnám az okokat….ezt meghagyja a felhasználónak …😃
Tök rendesek, hogy hagynak a felhasználóknak is valamit. De továbbbra sem értem, hogy miért nem élnek a lehetőséggel, ha mondjuk egy 100.000 Ft-os kábelből párszáz Forintnyi villanyáram elhasználásával csinálhatnak mondjuk egy 150.000 Ft-os hangú kábelt? Már ha lehet ilyet mondani, hogy 100e meg 150e Ft-os hangú kábel.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

denesdr írta:
2023.06.12., hétf. 21:21
nemtomm írta:
2023.06.12., hétf. 21:14
Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szeren 😁 nagyon sokat kell várni a jó hangjára de ha elviszed beégetni sokkal hamarabb megkapod a kánaánt de mé beégetés után is finomodni fog a hangja …
Ez igaz bármilyen kábelra….
Akkó' mé' nem égeti be kapásból a gyártó, ha kategóriákat tud ugrani ilyesmitől egy kábel hangja? gondolkodik.gif Tudom, kérdezzem a gyártót. :rolleyes:
"Az igazi barát szemből támad."

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

nemtomm írta:
2023.06.12., hétf. 21:14
Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szeren 😁 nagyon sokat kell várni a jó hangjára de ha elviszed beégetni sokkal hamarabb megkapod a kánaánt de mé beégetés után is finomodni fog a hangja …
Akkó' mé' nem égeti be kapásból a gyártó, ha kategóriákat tud ugrani ilyesmitől egy kábel hangja? gondolkodik.gif Tudom, kérdezzem a gyártót. :rolleyes:

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

gomolalaci írta:
Rock60 írta:
2023.06.12., hétf. 12:45
akvapark írta:
2023.06.12., hétf. 10:07
Mint laikus gondolom: Nem bejáratjuk, hanem megszokjuk. gondolkodik.gif
Na, ezt azért nem Tőled vártam, mert hogy laikus sem vagy... :ohnoohnoohno:
Egyébként felkészültem szkeptikusokból is, és nyilván engem is érdekel, milyen különbség hallható a bejáratott és a bejáratlan drótok között.
Három egyforma drótom van egyforma dugókkal. Két garnitúrát összeraktam már fél éve - írtam is róla, Vdh scs12 hármas fonásban, Legrand - a harmadikra most került csak sor.
Tehát össze tudtam hasonlítani a két állapotban lévő kábel hangját.

Ha egyszóval kellene leírnom a különbséget, azt mondanám, DRASZTIKUS.

Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra.

Ja, vakteszt nem volt, srry... :smile53: :ohnoohnoohno: :smile53:
,,Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra."
Na ez szerintem nem így van! Amelyik kábel nem hoz azonnali javulást, azt el kell felejteni! Már többször leírtam!
Jó de mikor írtad le? Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szeren 😁 nagyon sokat kell várni a jó hangjára de ha elviszed beégetni sokkal hamarabb megkapod a kánaánt de mé beégetés után is finomodni fog a hangja …
"Az igazi barát szemből támad."

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

A viccet félretéve ha valami ez a bejáratás, beégetés téma a legnehezebben megfogható dolog szerintem. A saját rendszeremnek kifejezetten jót tesznek a hosszú zenehallgatások. Ha hétvégén megy reggeltől estig, délutánra valahogy mindig jobban tetszik mint bekapcsolás után. (Csövesekre ez amúgy is jellemző dolog) Ahogy Vinkler is mondta néha a nagy hangerőn járatás is jót tesz neki. De ami biztos egy kábelnek már rendszerbe illesztéskor illik produkálnia, második körben pedig több nap után szintén. Ha ez mind megvan utána még lehet alakul valamit, de ez már szerintem nem annyira jelentős. Olyan még nekem nem volt, hogy elsőre és pár nap után valami nem tetszett, aztán hirtelen megjavult. Fordítva viszont igen, elsőre hűha aztán pár nap után inkább hagyjuk. Hogy mennyire igazodik a fülünk az új hanghoz, vagy mennyire alakul (járatódik be) inkább a kábel, szerintem nagyon-nagyon nehéz megmondani, főleg azért mert a rendszerünk hangja is változik, állásidőtől és folyamatos használati időtől függően.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

KI
Van egy 3.6 kW-os ágdarálóm. Ezt használom kábel bégetésre Egy óra darálás után, a zene ,,egetverően" kur@va jó lesz, és még a daráló is csendesebb utána 36_1_11.gif
BE
A gondolkodás nem megerőltető...

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Egészségünkre! ;) Addig is egy hiánypótló termék.
51dFRJRg4-L._AC_UF894,1000_QL80_.jpg
51dFRJRg4-L._AC_UF894,1000_QL80_.jpg (30.97 KiB) Megtekintve 1021 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8986

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

gomolalaci írta:
Rock60 írta:
akvapark írta:
Egyébként felkészültem szkeptikusokból is, és nyilván engem is érdekel, milyen különbség hallható a bejáratott és a bejáratlan drótok között.
Három egyforma drótom van egyforma dugókkal. Két garnitúrát összeraktam már fél éve - írtam is róla, Vdh scs12 hármas fonásban, Legrand - a harmadikra most került csak sor.

Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra.

,,Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra."
Azért ezzel a kijelentéssel óvatosan bánnék. Főleg tápkábelek tekintetében. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8986

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

supravox írta:
2023.06.12., hétf. 20:10
Vinkler írta:
2023.06.12., hétf. 20:02
supravox írta:
2023.06.12., hétf. 19:19

Hát igen..
Az Audiodhrama már magában is baromi jó.
Eléggé felgyorsítja a bejáratást.
Illetve évente érdemes de /nem elengedhetetlen/ a már bejáratott kábeleket újra rákötni egy ilyen kütyüre.
Nem kell, elég, ha az általam javasolt járatást rendszeresen alkalmazod. :rolleyes:
Ja de😀
Én főleg a vadiúj kábelek gyorsított
bejáratására használom a "beégetőt".
Aztán húzza ki a nyavalya😀
De én sajna keveset tudom hallgatni ezért hébe-hóba átjáratom.
De tényleg nem ezen múlik.
Járatás kell!
Ha nem tudod így, akkor járasd úgy! Én csak egy praktikus és mindenki számára elérhető módot javasoltam.
Egyébként sok múlik rajta szvsz. Mindegy, hogy csinálod, de szükséges!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
akvapark írta:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

akvapark írta:
:smile53:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2541

Hozzászólás Szerző: supravox »

Vinkler írta:
2023.06.12., hétf. 20:02
supravox írta:
2023.06.12., hétf. 19:19
earforce írta:
2023.06.12., hétf. 11:01

És akkor a pl.: Nordost Vidar vagy néhai-féle D.R.E.S. eljárás smafu???

Dynamic Range Expansion System (DRES). Nagyfeszültségű és nagy áramú beégető rendszer + demagnetizátor. Audiodharma készülék tudását kiterjesztő és fixálni képes rendszer, új szintre helyezi a kábelöregítést, hallgasd meg, nem fogod megbánni.

Hát igen..
Az Audiodhrama már magában is baromi jó.
Eléggé felgyorsítja a bejáratást.
Illetve évente érdemes de /nem elengedhetetlen/ a már bejáratott kábeleket újra rákötni egy ilyen kütyüre.
Nem kell, elég, ha az általam javasolt járatást rendszeresen alkalmazod. :rolleyes:
Ja de😀
Én főleg a vadiúj kábelek gyorsított
bejáratására használom a "beégetőt".
Aztán húzza ki a nyavalya😀
De én sajna keveset tudom hallgatni ezért hébe-hóba átjáratom.
De tényleg nem ezen múlik.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”