Hatalmas

Bocsika, hogy érted, hogy nem úgy van ?gomolalaci írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:47
Na ez szerintem nem így van! Amelyik kábel nem hoz azonnali javulást, azt el kell felejteni! Már többször leírtam!
Azért, mert haszontalan lenne. Nemtudni mikor fog használatba kerülni, és a kábelek némelyike is tud olyan “leülést” produkálni, mint amit egy hangfal vagy elektronika, ha nem használják.denesdr írta: ↑2023.06.12., hétf. 22:14Tök rendesek, hogy hagynak a felhasználóknak is valamit. De továbbbra sem értem, hogy miért nem élnek a lehetőséggel, ha mondjuk egy 100.000 Ft-os kábelből párszáz Forintnyi villanyáram elhasználásával csinálhatnak mondjuk egy 150.000 Ft-os hangú kábelt? Már ha lehet ilyet mondani, hogy 100e meg 150e Ft-os hangú kábel.
Tök rendesek, hogy hagynak a felhasználóknak is valamit. De továbbbra sem értem, hogy miért nem élnek a lehetőséggel, ha mondjuk egy 100.000 Ft-os kábelből párszáz Forintnyi villanyáram elhasználásával csinálhatnak mondjuk egy 150.000 Ft-os hangú kábelt? Már ha lehet ilyet mondani, hogy 100e meg 150e Ft-os hangú kábel.
Miért csinálná meg, nem az a dolga….egy csatlakozó, egy ősvény, egy elosztó sokat változtat a hangon és még sorolhatnám az okokat….ezt meghagyja a felhasználónak …denesdr írta: ↑2023.06.12., hétf. 21:21Akkó' mé' nem égeti be kapásból a gyártó, ha kategóriákat tud ugrani ilyesmitől egy kábel hangja?nemtomm írta: ↑2023.06.12., hétf. 21:14Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szerennagyon sokat kell várni a jó hangjára de ha elviszed beégetni sokkal hamarabb megkapod a kánaánt de mé beégetés után is finomodni fog a hangja …
Ez igaz bármilyen kábelra….Tudom, kérdezzem a gyártót.
![]()
Akkó' mé' nem égeti be kapásból a gyártó, ha kategóriákat tud ugrani ilyesmitől egy kábel hangja?nemtomm írta: ↑2023.06.12., hétf. 21:14Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szerennagyon sokat kell várni a jó hangjára de ha elviszed beégetni sokkal hamarabb megkapod a kánaánt de mé beégetés után is finomodni fog a hangja …
Ez igaz bármilyen kábelra….
Jó de mikor írtad le? Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szerengomolalaci írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:47,,Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra."Rock60 írta: ↑2023.06.12., hétf. 12:45Na, ezt azért nem Tőled vártam, mert hogy laikus sem vagy...![]()
Egyébként felkészültem szkeptikusokból is, és nyilván engem is érdekel, milyen különbség hallható a bejáratott és a bejáratlan drótok között.
Három egyforma drótom van egyforma dugókkal. Két garnitúrát összeraktam már fél éve - írtam is róla, Vdh scs12 hármas fonásban, Legrand - a harmadikra most került csak sor.
Tehát össze tudtam hasonlítani a két állapotban lévő kábel hangját.
Ha egyszóval kellene leírnom a különbséget, azt mondanám, DRASZTIKUS.
Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra.
Ja, vakteszt nem volt, srry...![]()
![]()
![]()
Na ez szerintem nem így van! Amelyik kábel nem hoz azonnali javulást, azt el kell felejteni! Már többször leírtam!
Azért ezzel a kijelentéssel óvatosan bánnék. Főleg tápkábelek tekintetében.gomolalaci írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:47,,Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra."Rock60 írta: ↑2023.06.12., hétf. 12:45Na, ezt azért nem Tőled vártam, mert hogy laikus sem vagy...![]()
Egyébként felkészültem szkeptikusokból is, és nyilván engem is érdekel, milyen különbség hallható a bejáratott és a bejáratlan drótok között.
Három egyforma drótom van egyforma dugókkal. Két garnitúrát összeraktam már fél éve - írtam is róla, Vdh scs12 hármas fonásban, Legrand - a harmadikra most került csak sor.
Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra.
![]()
![]()
Járatás kell!supravox írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:10Ja de
Én főleg a vadiúj kábelek gyorsított
bejáratására használom a "beégetőt".
Aztán húzza ki a nyavalya
De én sajna keveset tudom hallgatni ezért hébe-hóba átjáratom.
De tényleg nem ezen múlik.
,,Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra."Rock60 írta: ↑2023.06.12., hétf. 12:45Na, ezt azért nem Tőled vártam, mert hogy laikus sem vagy...![]()
![]()
![]()
Ja deVinkler írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:02Nem kell, elég, ha az általam javasolt járatást rendszeresen alkalmazod.supravox írta: ↑2023.06.12., hétf. 19:19earforce írta: ↑2023.06.12., hétf. 11:01
És akkor a pl.: Nordost Vidar vagy néhai-féle D.R.E.S. eljárás smafu???
Dynamic Range Expansion System (DRES). Nagyfeszültségű és nagy áramú beégető rendszer + demagnetizátor. Audiodharma készülék tudását kiterjesztő és fixálni képes rendszer, új szintre helyezi a kábelöregítést, hallgasd meg, nem fogod megbánni.
Hát igen..
Az Audiodhrama már magában is baromi jó.
Eléggé felgyorsítja a bejáratást.
Illetve évente érdemes de /nem elengedhetetlen/ a már bejáratott kábeleket újra rákötni egy ilyen kütyüre.![]()
Nem kell, elég, ha az általam javasolt járatást rendszeresen alkalmazod.supravox írta: ↑2023.06.12., hétf. 19:19earforce írta: ↑2023.06.12., hétf. 11:01És akkor a pl.: Nordost Vidar vagy néhai-féle D.R.E.S. eljárás smafu???
Dynamic Range Expansion System (DRES). Nagyfeszültségű és nagy áramú beégető rendszer + demagnetizátor. Audiodharma készülék tudását kiterjesztő és fixálni képes rendszer, új szintre helyezi a kábelöregítést, hallgasd meg, nem fogod megbánni.
Hát igen..
Az Audiodhrama már magában is baromi jó.
Eléggé felgyorsítja a bejáratást.
Illetve évente érdemes de /nem elengedhetetlen/ a már bejáratott kábeleket újra rákötni egy ilyen kütyüre.
earforce írta: ↑2023.06.12., hétf. 11:01És akkor a pl.: Nordost Vidar vagy néhai-féle D.R.E.S. eljárás smafu???
Ja. Ég és föld, nem?
Na, ezt azért nem Tőled vártam, mert hogy laikus sem vagy...
És akkor a pl.: Nordost Vidar vagy néhai-féle D.R.E.S. eljárás smafu???
Ez az autós bejárató hasonlat nagyon sántít, éppen hogy fordítva értelmezendő, mint egy kábel relaxálás nagyobb árammal, emelt hővel, vegyes frekvenciával. Az új (belsőégésű)autó, és főleg annak motorja, váltója finom összekopást igényel, éppen ezért annak bejáratós első néhány ezer km-én nem tanácsos névleges max fordulaton, max nyomatékon járatni, és persze a futóművet sem érdemes ócska kutyus utakon szétveretni. Terhelést a bejáratás után jó üzemi szintre emelni, ami az élettartamát növeli, későbbi szerviz költséget csökkenti. Ez a kíméletes gépjármű bejáratás manapság már nem előírás gyártóktól, 40-50éve ajánlott volt rövidebb olajcsere periódussal.