És venni azonnal egy új párat Rudi bácsitól !
Vicceltem... Kettőt !

cables írta: ↑2023.06.13., kedd 19:47Nagyon veszélyes szituáció!!!!
Ilyen esetben azonnal meg kell semmisíteni a kábelt,mert a fertőzés átterjedhet az egész rendszerre. Esetleg még azt a megoldást lehet alkalmazni, hogy a teljes rendszert befordítod a fal felé, így kompenzálódik a rossz irányú bejáratás!
Nagyon veszélyes szituáció!!!!
Mindig van egy jól meghatározható energiaáramlási irány. Persze az USB/LAN kábel esetén az egyik szál erre, a másik arra.vkz írta: ↑2023.06.13., kedd 18:56Csak egy laikus kérdés, gondolat.sutemenyx írta: ↑2023.06.13., kedd 17:09Nemtudom, hogy komolyan kérdezed-e. Ha nem, akkor hagyd figyelmen kívül nyugodtan a következőket. Ha igen, akkor át lehet járatni másik irányú energiaáramlásra. Ugyanannyi idő alatt beáll másik irányba, mint alapból a bejáratás. Hogy miért és mi történik, azt nemtudom, de a tapasztalat ez.
Váltakozó irányú áram (hálózati feszültség, hangsugárzó kimeneten folyó áram, stb) esetében milyen irány van? Mihez képest?
(IC kábelek esetében az árnyékolás bekötése szerint lehet irány hogy melyik oldalon van/nincs bekötve)
Csak egy laikus kérdés, gondolat.sutemenyx írta: ↑2023.06.13., kedd 17:09Nemtudom, hogy komolyan kérdezed-e. Ha nem, akkor hagyd figyelmen kívül nyugodtan a következőket. Ha igen, akkor át lehet járatni másik irányú energiaáramlásra. Ugyanannyi idő alatt beáll másik irányba, mint alapból a bejáratás. Hogy miért és mi történik, azt nemtudom, de a tapasztalat ez.
Nemtudom, hogy komolyan kérdezed-e. Ha nem, akkor hagyd figyelmen kívül nyugodtan a következőket. Ha igen, akkor át lehet járatni másik irányú energiaáramlásra. Ugyanannyi idő alatt beáll másik irányba, mint alapból a bejáratás. Hogy miért és mi történik, azt nemtudom, de a tapasztalat ez.
Engem nem zavar, de szerintem ezek alapján egyáltalán nem mondható biztosra, hogy kizártad (főleg teljesen) a szubjektivitást, ahogy utóbb te magad is írod.Rock60 írta: ↑2023.06.13., kedd 13:25Lehet, hogy rosszul fogalmaztam és ezért nem volt egyértelmű.![]()
A szubjektivítást a történet azon részéből lehet kizárni, hogy nem csap be a fülem annak tekintetében, hogy most valóban a kábel járódását hallom, vagy csak megszokom az új kábel hangját. Mivel az egy hosszadalmas folyamat, meg van mind a kettőnek az esélye.
Azért lehet kizárni, mert ott volt / van a kontroll kábel és ahoz bármikor hasonlítani tudom a járatás alatti új drótot.
Persze, mondhatni, hogy ez az összehasonlítás is szubjektív, mert nincsen vakteszt, de ez már legyen annak a baja, akit ez zavar...![]()
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam és ezért nem volt egyértelmű.
Én kérek elnézést!Rock60 írta: ↑2023.06.13., kedd 12:23Természetesen az emberi fül alkalmazkodik sok mindenhez és az észlelés "kisimíthatja" az anomáliákat.
Az én esetem annyiban más - nem megcáfolva a Te véleményedet és tapasztalatodat - hogy én konkrétan ki tudtam zárni minden szubjektivítást, észlelés kisímítást és társait.
Természetesen az emberi fül alkalmazkodik sok mindenhez és az észlelés "kisimíthatja" az anomáliákat.chord_ írta: ↑2023.06.13., kedd 09:18
Én azt mondanám, hogy a psziché átszokott, áttanult az új hangra. A karcosság, és annak pár nap alatti elmúlása, az nem a drót hangi változása, hanem az észlelés kisimítása, ki-korrigálása.
Én sem tagadom azt a bejáratódást, amit ti annak tartotok, kb. 15%-ra saccolnám max.
Bocsika, hogy érted, hogy nem úgy van ?gomolalaci írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:47
Na ez szerintem nem így van! Amelyik kábel nem hoz azonnali javulást, azt el kell felejteni! Már többször leírtam!
Azért, mert haszontalan lenne. Nemtudni mikor fog használatba kerülni, és a kábelek némelyike is tud olyan “leülést” produkálni, mint amit egy hangfal vagy elektronika, ha nem használják.denesdr írta: ↑2023.06.12., hétf. 22:14Tök rendesek, hogy hagynak a felhasználóknak is valamit. De továbbbra sem értem, hogy miért nem élnek a lehetőséggel, ha mondjuk egy 100.000 Ft-os kábelből párszáz Forintnyi villanyáram elhasználásával csinálhatnak mondjuk egy 150.000 Ft-os hangú kábelt? Már ha lehet ilyet mondani, hogy 100e meg 150e Ft-os hangú kábel.
Tök rendesek, hogy hagynak a felhasználóknak is valamit. De továbbbra sem értem, hogy miért nem élnek a lehetőséggel, ha mondjuk egy 100.000 Ft-os kábelből párszáz Forintnyi villanyáram elhasználásával csinálhatnak mondjuk egy 150.000 Ft-os hangú kábelt? Már ha lehet ilyet mondani, hogy 100e meg 150e Ft-os hangú kábel.
Miért csinálná meg, nem az a dolga….egy csatlakozó, egy ősvény, egy elosztó sokat változtat a hangon és még sorolhatnám az okokat….ezt meghagyja a felhasználónak …denesdr írta: ↑2023.06.12., hétf. 21:21Akkó' mé' nem égeti be kapásból a gyártó, ha kategóriákat tud ugrani ilyesmitől egy kábel hangja?nemtomm írta: ↑2023.06.12., hétf. 21:14Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szerennagyon sokat kell várni a jó hangjára de ha elviszed beégetni sokkal hamarabb megkapod a kánaánt de mé beégetés után is finomodni fog a hangja …
Ez igaz bármilyen kábelra….Tudom, kérdezzem a gyártót.
![]()
Akkó' mé' nem égeti be kapásból a gyártó, ha kategóriákat tud ugrani ilyesmitől egy kábel hangja?nemtomm írta: ↑2023.06.12., hétf. 21:14Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szerennagyon sokat kell várni a jó hangjára de ha elviszed beégetni sokkal hamarabb megkapod a kánaánt de mé beégetés után is finomodni fog a hangja …
Ez igaz bármilyen kábelra….
Jó de mikor írtad le? Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szerengomolalaci írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:47,,Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra."Rock60 írta: ↑2023.06.12., hétf. 12:45Na, ezt azért nem Tőled vártam, mert hogy laikus sem vagy...![]()
Egyébként felkészültem szkeptikusokból is, és nyilván engem is érdekel, milyen különbség hallható a bejáratott és a bejáratlan drótok között.
Három egyforma drótom van egyforma dugókkal. Két garnitúrát összeraktam már fél éve - írtam is róla, Vdh scs12 hármas fonásban, Legrand - a harmadikra most került csak sor.
Tehát össze tudtam hasonlítani a két állapotban lévő kábel hangját.
Ha egyszóval kellene leírnom a különbséget, azt mondanám, DRASZTIKUS.
Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra.
Ja, vakteszt nem volt, srry...![]()
![]()
![]()
Na ez szerintem nem így van! Amelyik kábel nem hoz azonnali javulást, azt el kell felejteni! Már többször leírtam!