Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

ensandor írta:
2023.03.10., pén. 08:10
Hogy amit "hallani" véltél, azt tényleg hallod-e, vagy a pszichéd (hangulatod, előítéleted, tudatalatti befolyásoltságod) torzítja kisebb-nagyobb mértékben az értékítéleted.
Nem mindegy? :P :D
Nem az a cél, hogy a fotelben elégedetten hátradőlve hallgassuk a zenét? Úgyis fejben dől el minden, akár igazi, amit hallasz, akár nem. :rolleyes:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: ensandor »

sutemenyx írta:
2023.03.09., csüt. 22:19
“ maximum csak annyi derül ki, hogy két vagy több kábel között hallanak-e különbséget az emberek. Ezzel viszont semennyivel sem lehet közelebb kerülni ahhoz, hogy objektívebb képet kapj egy zsinórról, tehát valójában kár is rá pazarolni az időt, mert semmi fontos nem derül ki
Semmi fontos nem derül ki? Pont a legfontosabb derül ki. Az, hogy amit "magabiztosan" megállapítottál sima cserélgetéses hallgatózás alkalmával két pl. kábel különbségéről, az megállja-e a helyét. Hogy amit "hallani" véltél, azt tényleg hallod-e, vagy a pszichéd (hangulatod, előítéleted, tudatalatti befolyásoltságod) torzítja kisebb-nagyobb mértékben az értékítéleted. Tudom, hogy ez sokatok számára elképzelhetetlen, és az öntudatos "ilyen NEM fordulhat elő, én tényleg HALLOM!"-mentalitás dívik, de hihetetlen mértékben képes torzítani a placebo, ezáltal hamis értékítélet születik, következménye pedig felesleges vásárlások és bullshit-terjedések özöne.

Igen, pontosan ahogy írod, vakteszten annyi derül ki, hogy két vagy több kábel között hallanak-e különbséget az emberek. De ebből nem az következik, amit utána írsz, hogy "ezzel semennyivel sem lehet közelebb kerülni ahhoz, hogy objektívebb képet kapj egy zsinórról", hanem éppen ellenkezőleg. Pont ezzel lehet közelebb kerülni ahhoz, hogy objektívabb képet kapj pl. egy zsinórról.

Én csak annyit pofázok, hogy az önleellenőrzés nagyon fontos. Még annak is, aki nagyon biztos a dolgában. Tudom én, hogy egyesek kifogásokat keresnek, előre eldöntik, hogy miért NEM csinálnak vakteszteket. Ezen érvek döntő többsége ismerethiányból táplálkozik, sokan döbbenetes mértékben félreértik a vakteszt metódusát, értelmét és kivitelezését. Vannak akik jobban képben vannak, de az ő kifogásaik java része is pillanatokon belül cáfolható. Az erőltetetten előrángatott érvek arra jók, hogy ezzel elfedjék a valós indokaikat a vakteszt elvégzése és az objektív valóság kiderülése ellen.

"Ahhoz, hogy relatíve objektív képet kapj egy komponensről -beleértve a kábeleket is-, sokkal lényegretörőbb módszerre van szükség, amiben a tesztrendszer többi elemének sajáthangját és a magad preferenciáit is többé-kevésbé ki tudod zárni."

Nem tudom, miféle "lényegretörőbb módszerre" gondolsz, ami objektívabb a vaktesztnél. És miért kellene kizárni a rendszer többi elemének sajáthangját a képletből? Teljes félreértés! Amikor hazaviszel egy új pl. tápkábelt, beteszed a rendszeredbe és megállapítod, hogy sokkal jobb lett a tér, a felső-basszus kitisztult, és lekerült egy függöny, akkor vajon kizártad a rendszer többi elemének saját hangját? Miért pont a vaktesztnél kell kizárni a rendszer elemének saját hangját? Pont azzal együtt állapítottad meg szubjektíve, hogy az a kábel mit okoz ott, akkor, neked. No, akkor most állapítsd meg objektíve is, hogy mit okoz, erre való a vakteszt. Ugyanott, ugyanabban a rendszerben, ugyanazokkal a rendszer-sajáthangokkal. A cél nem a tesztelt komponensre vonatkozó műszaki-tudományos konklúzió elérése, hanem a saját, hallásnak hívott érzékelésünk összetevőinek a megértése, és a kérdéses új komponens, mondjuk kábel saját rendszerben történő valós hatásának kiderítése.
Kijózanító tapasztalat tud lenni egy ilyen teszt, persze tisztában vagyok vele, hogy sokan nem akarnak józanodni, szeretik a mámoros állapotot, és ijesztő számukra a valóság megélésének rémképe. :D

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Nem értem miért csodálkozol, mindig ez van. Akkor is ha kábeltagadó ír, akkor is ha kábelnyalogató. :)
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5001

Hozzászólás Szerző: pärt »

Ez valami ugratás itt napok óta? gondolkodik.gif
Annyi volt ensandor felvetése, hogy gida kolléga kérjen meg valakit, hogy cserélgesse a szóban forgó tápkábeleket, és próbálja eltalálni, hogy éppen melyik okozza a jelenséget, ti. a betekintési szög csodálatos javulását. Erre csekély volt a fogadókészség, ellenben kiderült, hogy ez a módszer mennyire nem alkalmas egy kábel objektív megítéléséhez és ahány ember, annyi vélemény, annyiféle érzékelés, meg ott vannak a különféle torzító hatások és úgy általában: semmi értelme az egésznek, hiszen bárki számára nyilvánvaló dolgokról beszélünk.
Egyébként nem emlékszem olyan feltételre, hogy a topikba csak holmi mindenki által vallott alapvetéseket elfogadva lehetne posztolni, mégis előkerült a troll-vád, pusztán csak a sokakétól eltérő közelítés miatt. Ami kb. annyi, hogy tedd próbára magad, mielőtt túllelkesülsz. Tehát nem a vitatott jelenség lehetőségét tagadta (bár tény, hogy erőteljes előfeltevése van, de ugyan miért is ne lehetne), csak egy objektívebb módszert javasolt. Aztán jön az érzelemvezérelt csörte a merész, logikai bakugrásokkal; olyan gondolatokat tulajdonítva a kritizáltnak, amik nem sajátjai. Most is sikerült oda kilyukadni, hogy biztos mérés-fetisiszta, ennek megfelelően azt hiszi, hogy mérésekből megjósolható a kapott hang, továbbá szerinte nincs jelentősége a kábelek milyenségének, hosszának, mi több, azt hiszi, az erősítők hangja is egyforma, de különben is; gyatra rendszert hallgat süket fülekkel, stb.
Ha valaki fölöslegesnek tartja, hogy önmagát tesztelje (és most hagyjuk a vakteszt kifejezést), akkor lelke rajta, de miért démonizálja, topik-trollozza azt, aki viszont ezt megtette.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

“ Szinte tökéletes placebo-mentesítő tesztmetódus teremthető játszi könnyedséggel otthoni, hifi-hobbista körökben is. A vakteszt nem hibátlan tesztelési forma, de tőle már csak egy tökéletlenebb tesztelési forma van, a NEM vakteszt.”

Az a helyzet, hogy teljesen hiába csinálsz is vaktesztet, mert -függetlenül az eredménytől- maximum csak annyi derül ki, hogy két vagy több kábel között hallanak-e különbséget az emberek. Ezzel viszont semennyivel sem lehet közelebb kerülni ahhoz, hogy objektívebb képet kapj egy zsinórról, tehát valójában kár is rá pazarolni az időt, mert semmi fontos nem derül ki. Ahhoz, hogy relatíve objektív képet kapj egy komponensről -beleértve a kábeleket is-, sokkal lényegretörőbb módszerre van szükség, amiben a tesztrendszer többi elemének sajáthangját és a magad preferenciáit is többé-kevésbé ki tudod zárni.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

white-tiger írta:
2023.03.09., csüt. 15:03
Ezt most magadtól kérdezted?🤣
:D Nem, csak elcsesztem az idézést. :)

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

ensandor írta:
2023.03.07., kedd 21:22
ensandor írta:
2023.03.07., kedd 21:19
Semmi gond, ha nem hallasz eltérést. Örülj neki. Egy gonddal kevesebb.
Ez most komoly? Ennyi jött le abból a sok mondatból (amiben szerepelt az is, hogy én is "hallottam" eltérést) hogy nem hallok eltérést? :D
Ezt most magadtól kérdezted?🤣

Dharma9
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Dharma9 »

Sziasztok!
Adott egy Castone SC 203 három utas sztereó+Sub hangváltó, ezen csak xlr van. A jelet egy Arcam CD S 50 adta...eddig az RCA kimenetről.
Annak rendje, módja szerint ....itt sem volt eddig az 1-3 pont összekötve...
De elvileg az xlr- xlr jobb, így vettem még két xlrt és be kötöttem.
Le próbáltam...elvileg minden a helyén van...
Össze dugtam a készülékeket, de a jobb oldal kb.1/20-d hangerővel (nagyon nagyon halkan), és csak szerintem a mélyek mennek (legalább is a középből, de főleg a magasból K....a nem jön hang!)!
Mi lehet a baj?
Valamelyik készülék jobb oldalán a kis műveleti erősítő meg adta magát???
...mondjuk azt még hozzá tenném, hogy a Castone XLR-ei után ismét csak RCA van, mert az erősítőn/végfokokon csak ez van...és én minden tudás nélkül, egy letöltött pdf utasításait felrúgva (csak érzésre!) nem kötöttem össze az 1-t a 3-al, ahogy azt itt feljebb is írom...
Csak a 2.+ ér van bekötve, a 3.- -on nincs semmi...mind két oldal összes csatlakozója így van kötve, és a baloldal nem "rakoncátlankodik"!???🤔
(az xlr-rca felállásban hetekig használtam hiba nélkül)
Köszönöm a válaszokat!

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2031

Hozzászólás Szerző: wittao »

Balage84 írta:
2023.03.08., szer. 09:48
wittao írta:
2023.03.08., szer. 00:01
ensandor írta:
2023.03.07., kedd 22:46

De ezt miért tőlem kérdezed? :) Még csak nem is érintettem ezt a témát. Egy árva betűt sem vetettem fórumba készülékek, kábelek, vagy bármi mérési eredményeiről. Más a téma. A rendszer hangjában bekövetkező változásról beszéltem, nem az egyes komponensek mérési eredményeiről. A hangjel különbségeit, változásait pontosan ki lehet mérni, meg lehet jeleníteni. Állítólag sokkal kisebb változásokat is, mint amit ember képes meghallani.
Azert kerdezem, mert -remelem nem leplek meg ezzel- ez itt a Kabelezzunk topik, ahol lelkesen hirdeted a meresek fontossagat.
Gondoltam egyet, es kiturtam neked egy kabel meresi eredmenyeit, es kivancsi lettem volna mire mesz veluk. Ezek szerint semmire?
Na, akkor ne titkold el :)
De legyen mellé pl. egy sima Lapp Ölflex rézkábel is.
Ott van lentebb belinkelve, olvass vissza :)
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

wittao írta:
ensandor írta:
wittao írta:
2023.03.07., kedd 08:14
Milyen szakmai kovetkeztetest kellene levonnunk ezekbol a meresi eredmenyekbol, amik az osszekoto kabelek kozotti auditiv kulonbsegeket egyertelmuen, kovetkezetesen, megismetelheto modon jellemzik?
ensandor megteszed, hogy valaszolsz erre a pofon egyszeru kerdesre? Koszi
De ezt miért tőlem kérdezed? :) Még csak nem is érintettem ezt a témát. Egy árva betűt sem vetettem fórumba készülékek, kábelek, vagy bármi mérési eredményeiről. Más a téma. A rendszer hangjában bekövetkező változásról beszéltem, nem az egyes komponensek mérési eredményeiről. A hangjel különbségeit, változásait pontosan ki lehet mérni, meg lehet jeleníteni. Állítólag sokkal kisebb változásokat is, mint amit ember képes meghallani.
Azert kerdezem, mert -remelem nem leplek meg ezzel- ez itt a Kabelezzunk topik, ahol lelkesen hirdeted a meresek fontossagat.
Gondoltam egyet, es kiturtam neked egy kabel meresi eredmenyeit, es kivancsi lettem volna mire mesz veluk. Ezek szerint semmire?
Na, akkor ne titkold el :)
De legyen mellé pl. egy sima Lapp Ölflex rézkábel is.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

(Az mitől van, hogy időnként szerkesztés helyett duplázás történik???)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ensandor 2023.03.08., szer. 10:02-kor.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:
2023.03.08., szer. 08:29
Otthon nem merni, de nem is vaktesztelni kell, hanem zenet hallgatni.
Igen, ez így van, egész addig a pontig, amíg nem íródik le részben műszaki, részben hifi-hobbista fórumokon, hogy x vagy y műszaki összetevő ezt meg azt okoz, tehát ez a hatása. Mert ez már nem a "zenét hallgatok otthon"-kategória. Senkit nem érdekel, hogy ki hogy és mivel hallgat otthon zenét vagy néz tévét, de ha leíródik nyilvános fórumon például az a finoman fogalmazva igencsak vitatott tézis, hogy a tévé tápkábele javítja a betekintési szöget, arra engedtessék már meg, hogy elinduljon egy beszélgetés, és felmerüljön az objektív tesztelés vagy műszeres mérés igénye. :)

"A vaktesztek korulmenyei is nagyon szamitanak, auditechnikaban fejleszto cegek sem mindig nyulnak a vakteszt lehetosegehez"

A "placebo-mentesítő" vakteszt körülményei semmiben sem kell hogy különbözzenek az otthoni rendszer, a zenehallgatás körülményeitől. Pont ott kell vaktesztelni a hifistáknak, ahol a sima hallgatózás eredményét konstatálták. És ha már fejlesztő cégeket említesz, meg hogy nem mindig nyúlnak a vakteszt lehetőségéhez. Lehet, hogy nem mindig, de esetenként olyan szegmensben is, amire nem is gondolnál. Hangdobozoknál. Például a Revel cég, direkt erre a célra fejlesztett ki egy futószalag-rendszert, ahol a képzett, profi hangtesztelőik anélkül hallgatják a fejlesztéseiket, hogy tudnák, épp mit hallgatnak. Tehát még ők is vaktesztelnek, pedig profi hangtesztelőik vannak. Milyen érdekes. :)

"Ennek ellenere otthoni vaktesztelest tartasz elfogadhatonak."

Igen.

"sem a meres, sem a vakteszt egyszerre teljesulo (altalad felepitett placebo-mentesito) kriteriumrendszere nem allja meg a helyet"

Elfogadom a véleményed, de nem értek vele egyet. Szinte tökéletes placebo-mentesítő tesztmetódus teremthető játszi könnyedséggel otthoni, hifi-hobbista körökben is. A vakteszt nem hibátlan tesztelési forma, de tőle már csak egy tökéletlenebb tesztelési forma van, a NEM vakteszt. :D Mindemellett szó sincs róla, hogy állandóan mindent levakteszteljünk, Isten őrizz, de legalább a vitatott összetevők kis százalékát időnként jó lenne. A placebo-mentesítés nagyon fontos a rendszer, a pénztárcánk és az önmegismerés, érzékelés-analizálás szempontjából is. És mindjárt nem terjedne tovább megannyi bullshit sem. :)

"Fogalmad nincs, hogy egy-egy gyarto milyen meresi eredmenyekkel rendelkezik a tapkabelekrol es azok hatasossagarol. Az, hogy nem publikus, az az o dolguk, az okat ok tudjak."

Azt valóban nem tudom, hogy egy-egy gyártó milyen mérési eredményekkel rendelkezik a tápkábelekről, de ha olyan mérési eredményekkel rendelkezne, ami hangi különbséget, tehát hatásosságot mutat, akkor ezzel növelhetné az eladásait és biztosan publikus lenne. És nem is kábelek mérési eredményei számítanak, hanem a kábelek hatására a hangban bekövetkező változás mérési eredményei. Ilyenek nincsenek, legalábbis mérési hibahatáron kívül eső eredmény nincs, pedig könnyű lenne ezzel bizonyítani a hatásosságot. Ha lenne, már tudnánk róla.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

ensandor írta:
2023.03.08., szer. 07:44
wittao írta:
Azert kerdezem, mert -remelem nem leplek meg ezzel- ez itt a Kabelezzunk topik, ahol lelkesen hirdeted a meresek fontossagat. Gondoltam egyet, es kiturtam neked egy kabel meresi eredmenyeit, es kivancsi lettem volna mire mesz veluk. Ezek szerint semmire?
Semmire, és nekem pont semmire sem kell mennem kábelek mérési eredményeivel. Soha nem írtam olyat, hogy méregessenek az emberek otthon kábeleket. A "mérések fontossága" nem az userek szintjén értendő. Az userek szintjén a vaktesztek értendők, az műszer és szaktudás nélkül, otthoni kellemes környezetben is végezhető, és a méréstől hasznosabb eredmény érhető el vele felhasználói szinten. Az, hogy a jelenleg szóban forgó tápkábelek nem rendelkeznek a hatásosságukat igazoló mérésekkel, az azt jelenti, hogy két tápkábel hangban okozott különbsége méréssel nem kimutatható, holott mérhető a hang legkisebb, emberi füllel nem is érzékelhető változása is. Ennek 0 azaz nulla köze van ahhoz, amit te kérsz rajtam számon. Felteszel egy olyan kérdést provokatíve, amire nyilvánvalóan nincs válasz, és a leghozzáértőbb hivatásosak sem tudnak válaszolni, hogy szakértsek már egyet kábelek ellenállásáról, kapacitásáról, induktivitásáról, mindezek hogy korrelálnak a kábelek "auditív különbségeivel". :D Nem szakértek, nem értek hozzá, de nem is érdekel, mert nem téma felhasználói szinten. Fontos téma, de nem nekem. :)
Vaktesztelni sem otthonokban, hifistaknak kell, ha mar…
Ennek ellenere otthoni vaktesztelest tartasz elfogadhatonak. A vaktesztek korulmenyei is nagyon szamitanak, auditechnikaban fejleszto cegek sem mindig nyulnak a vakteszt lehetosegehez, errol lehet azert olvasgatni itt-ott.
Otthon nem merni, de nem is vaktesztelni kell, hanem zenet hallgatni.

“ Az, hogy a jelenleg szóban forgó tápkábelek nem rendelkeznek a hatásosságukat igazoló mérésekkel, az azt jelenti, hogy két tápkábel hangban okozott különbsége méréssel nem kimutatható, holott mérhető a hang legkisebb, emberi füllel nem is érzékelhető változása is.”
Ez megint egy “de facto” kijelentes reszedrol, ami velhetoen szamodra igaz, es ezt kiterjeszted egyfajta altalanos igazsagga, ahogy a vakteszteket is emlegeted.
Fogalmad nincs, hogy egy-egy gyarto milyen meresi eredmenyekkel rendelkezik a tapkabelekrol es azok hatasossagarol. Az, hogy nem publikus, az az o dolguk, az okat ok tudjak.
Viszont amiket betettem szamadatokat, azok konkret meresi eredmenyek, de ezeket egy atlag felhasznalo nem nagyon tud hova tenni, mint ahogy te sem tudtad. Meg nehezebb a dolog, ha akar vakteszttel, akar es/vagy hangtechnikai meressel is igazolva van parhuzamosan a valtozas, meg akkor sem egyertelmu az, hogy tudjak egy adott merheto parameternek “betudni” a valtozas forrasat.
Tehat sem a meres, sem a vakteszt egyszerre teljesulo (altalad felepitett placebo-mentesito) kriteriumrendszere nem allja meg a helyet.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Voyager írta:
2023.03.08., szer. 06:49
Az online közösségekben való trollkodás nemcsak káros, hanem tisztességtelen is. Az ilyen viselkedés általában nem szolgál semmilyen konstruktív célkitűzést, hanem pusztán arra szolgál, hogy bosszantást okozzon.
Fontos, hogy az online közösségek tagjai felelősségteljesen viselkedjenek és tiszteletben tartsák egymás véleményét és jogait. Ha valaki valóban ellenez valamit, akkor tiszteletteljes és konstruktív módon kell kifejeznie, nem pedig provokáló és káros viselkedéssel.
Abszolút egyetértek, és amint találok egyetlen olyan pontot az írásaimban, ami megfeleltethető a "provokáló és káros viselkedésnek", magamba fogok nézni. Eddig nem találtam. Tökéletesen témába vágó, és sokak által vallott nézeteket osztok meg. Ahogy az lenni szokott, sokan egyetértenek velem, sokan nem. Mégis, milyen alapon és kinek a nevében trollozol le? Milyen alapon sajátítod ki a fórumot azok számára, akik a neked tetsző véleményt hallatják? Ócska és alantas retorika letrollozni valakit csak azért, mert nem értünk egyet, vagy nem értjük miről beszél. Vagy nem is akarjuk érteni, mert megerősítési torzítást és kognitív disszonanciát okoz, ha elfogadjuk a nézeteit. Ne fogadd el a nézeteimet, nem kötelező, de ugyanolyan jogon megjelenhet ez a tapasztalati vélemény is a kábelekről, nem csak az, ami egybevág az épp aktuális meggyőződéseddel! Csak jelzem, a te meggyőződésed is változhat. :) Határozottan visszautasítom a trollozást!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ensandor 2023.03.08., szer. 08:32-kor.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:
Azert kerdezem, mert -remelem nem leplek meg ezzel- ez itt a Kabelezzunk topik, ahol lelkesen hirdeted a meresek fontossagat. Gondoltam egyet, es kiturtam neked egy kabel meresi eredmenyeit, es kivancsi lettem volna mire mesz veluk. Ezek szerint semmire?
Semmire, és nekem pont semmire sem kell mennem kábelek mérési eredményeivel. Soha nem írtam olyat, hogy méregessenek az emberek otthon kábeleket. A "mérések fontossága" nem az userek szintjén értendő. Az userek szintjén a vaktesztek értendők, az műszer és szaktudás nélkül, otthoni kellemes környezetben is végezhető, és a méréstől hasznosabb eredmény érhető el vele felhasználói szinten. Az, hogy a jelenleg szóban forgó tápkábelek nem rendelkeznek a hatásosságukat igazoló mérésekkel, az azt jelenti, hogy két tápkábel hangban okozott különbsége méréssel nem kimutatható, holott mérhető a hang legkisebb, emberi füllel nem is érzékelhető változása is. Ennek 0 azaz nulla köze van ahhoz, amit te kérsz rajtam számon. Felteszel egy olyan kérdést provokatíve, amire nyilvánvalóan nincs válasz, és a leghozzáértőbb hivatásosak sem tudnak válaszolni, hogy szakértsek már egyet kábelek ellenállásáról, kapacitásáról, induktivitásáról, mindezek hogy korrelálnak a kábelek "auditív különbségeivel". :D Nem szakértek, nem értek hozzá, de nem is érdekel, mert nem téma felhasználói szinten. Fontos téma, de nem nekem. :)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

marconi írta:
2023.03.07., kedd 22:14
Minek etetitek itt ezt az Ensador trollt?
Egyetértek! Az online közösségekben való trollkodás nemcsak káros, hanem tisztességtelen is. Az ilyen viselkedés általában nem szolgál semmilyen konstruktív célkitűzést, hanem pusztán arra szolgál, hogy bosszantást okozzon.

Fontos, hogy az online közösségek tagjai felelősségteljesen viselkedjenek és tiszteletben tartsák egymás véleményét és jogait. Ha valaki valóban ellenez valamit, akkor tiszteletteljes és konstruktív módon kell kifejeznie, nem pedig provokáló és káros viselkedéssel.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1195

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

ensandor írta:
2023.03.07., kedd 23:01
SoundMania írta:
2023.03.07., kedd 22:48
Nos a lényeg az lenne, hogy leteszteled magad, egy konstans kábellel, hogy hallsz-e a húzogatás közben változást, vagy sem. Nem olyan nehéz ezt megcsinálni. Érhetnek meglepetések!
De hát te eddig vaktesztről írtál! Ezt írtad először: "1x majd próbáld ki vakteszten: mit hallasz, ha mindig ugyanazt a kábelt húzgálod ki és dugdosod vissza a rendszerbe." Amit pedig most írtál, az nem vakteszt, hanem egy ki-be húzogatásos önteszt, amit magam végzek. A szöveged értelmetlenségét az okozta, hogy te ezt is vaktesztnek tituláltad. :)
OK, ki tudja, lehet, hogy valamikor megcsinálok egy "konstans kábeltesztet" a kedvedért, bár bevallom, a dolog értelmét még nem igazán látom át. Önmagával hasonlítsak össze egy kábelt? :D A ki-be húzogatás valamilyen hatására gondolsz, mint tesztelendő tényezőre, és meglepetések okozójára?
Kapisgálod....

wittao
V.I.P.
V.I.P.

ensandor írta:
wittao írta:
Milyen szakmai kovetkeztetest kellene levonnunk ezekbol a meresi eredmenyekbol, amik az osszekoto kabelek kozotti auditiv kulonbsegeket egyertelmuen, kovetkezetesen, megismetelheto modon jellemzik?

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SoundMania írta:
2023.03.07., kedd 22:48
Nos a lényeg az lenne, hogy leteszteled magad, egy konstans kábellel, hogy hallsz-e a húzogatás közben változást, vagy sem. Nem olyan nehéz ezt megcsinálni. Érhetnek meglepetések!
De hát te eddig vaktesztről írtál! Ezt írtad először: "1x majd próbáld ki vakteszten: mit hallasz, ha mindig ugyanazt a kábelt húzgálod ki és dugdosod vissza a rendszerbe." Amit pedig most írtál, az nem vakteszt, hanem egy ki-be húzogatásos önteszt, amit magam végzek. A szöveged értelmetlenségét az okozta, hogy te ezt is vaktesztnek tituláltad. :)
OK, ki tudja, lehet, hogy valamikor megcsinálok egy "konstans kábeltesztet" a kedvedért, bár bevallom, a dolog értelmét még nem igazán látom át. Önmagával hasonlítsak össze egy kábelt? :D A ki-be húzogatás valamilyen hatására gondolsz, mint tesztelendő tényezőre, és meglepetések okozójára?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1195

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

ensandor írta:
2023.03.07., kedd 21:37
SoundMania írta:
2023.03.07., kedd 18:53
ensandor írta:
2023.03.07., kedd 16:51

Ne haragudj kedves SoundMania, de amit írtál annak semmmi értelme nincs. Vagy ez súlyos irónia, csak most megcsalt a messze földön híres irónia-detektorom? :D OK, látom a szmájlit, de mivel nem ismerlek, így nem vagyok benne biztos, hogy nem komolyan gondolod. Találkoztam én már annyi bullshittel komolyan gondolva, hogy elbizonytalanodtam... :D
Esetedben szerintem lenne értelme. De én is kiváncsi lennék mit hallanál/tapasztalnál! De arra is , hogy szerinted ennek miért ne lenne értelme.
Hűha, akkor ezt komolyan gondoltad. Hol is kezdjem... Mégis hogy a bánatba lehet vakteszten előre eldönteni, hogy 10x mindig ugyanazt a kábelt húzgálod ki és dugdosod vissza a rendszerbe? Egyrészt ezt segítő csinálja, akinek nem ismered a szándékait, fogalmad sem lehet arról, mikor melyiket teszi be, és egyáltalán cserél-e, vagy csak úgy csinál. Ez a lényege a vaktesztnek, hogy NEM tudod, mi van bent. Nem értem a kérdést. Mire akarsz kilyukadni? Amit kérdezel az teljes nonszensz, nem létezhető dolog, önmagával ellentétes nem is tudom mi. Hogy lehet vaktesztelni úgy, hogy tudod, tízszer egymás után ugyanaz kerül be? Az egyik kizárja a másikat. Vagy csak én nem értem mit akarsz, akkor elnézést az oktondiságomért. Szóval miről van szó? :D

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ensandor 2023.03.07., kedd 22:48-kor.

gida
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: gida »

Tctronic írta:
2023.03.07., kedd 22:07
A legfontosabb az elosztó előtti kábel + elosztó+ erősítőhöz (végfokhoz) menő kábel együttese. Ezek együttesen határozzák meg legnagyobb mértékben a "tápolás" hangját, karakterét. Ezeknél a legkönnyebb, legszembetűnőbb kimutatni a változást. Utána minden egyéb. Nyilván egy CD játszó tápkábel cseréje önmagában nem fog akkora változást produkálni mint mondjuk az elosztó előtti betápkábel vagy az elosztó és a végfok közötti főkábel. +rendszer, hálózat, egyén függő a dolog.
Teljesen egyetértek veled, de valamiért nálam az elosztó ( ami egy isotek szűrő is egyben) betápkábel cseréje nem hozott olyan változást hogy a magasabb ( nálam sok wireworld van) electra maradjon ezért is van ott a stratus. Viszont a végfoknál és a suboknál ( nálam elég erős subok vannak) érezhető volt a hatás a két kábel közt, de a sima és a wireworld között meg mégjobban

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

marconi írta:
2023.03.07., kedd 22:14
Minek etetitek itt ezt az Ensador trollt?
Amikor elfogynak az érvek, vagy nem is voltak, jön a "troll" kártya. Tipikus.

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

Minek etetitek itt ezt az Ensador trollt? Kb már másról sem szól már egy ideje az avx meg a fb fórumok mint hogy időnként különféle topikokban felbukkan valaki kb ugyan ezzel a metodikával, tök mindegy hogy mi a téma, és irtózatos mennyiségű hozzászólásban elmélkedtek vele sehonnan sehova se jutva, és az egésznek se semmi értelme, semmi haszna. Nem veszitek ezeket észre?
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rock60 írta:
2023.03.07., kedd 21:34
Szerintem most már nézz át kicsit át az erősítő-topicba is, és ott is ba..d fel mindenki agyát, hogy nincsen különbség az erősítők hangjában. Végül is azok is csak drótokból meg ellenállásokból és kondikból állnak és mint tudjuk azoknak sincs eltérés a hangjában.
Az erősítők mérhető és igazolható, sikeresen vaktesztelhető (általában, de láttam már karón varjút) hangi különbséggel rendelkeznek ellentétben a vitatott kábelekkel. Hogy jön ide az erősítő téma, a provokáció szándékán kívül?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”