A kérdés átkerült a helyére.tnp írta: ↑2023.03.20., hétf. 17:07Sziasztok!
Van valakinek bármilyen tapasztalata DAP-ról hordozható DAC-ra és/ vagy fordítva váltásról?
Kizárólag hangminőség tekintetében érdekel, hogy egy 100 ezres DAP lehet-e pariban hasonló értékű DAC-kal?
Mi a tapasztalás, DAP-nak, vagy DAC-nak szebb a hangja?
Köszi!![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6178
Re: DAP vs. DAC
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
DAP vs. DAC
Sziasztok!
Van valakinek bármilyen tapasztalata DAP-ról hordozható DAC-ra és/ vagy fordítva váltásról?
Kizárólag hangminőség tekintetében érdekel, hogy egy 100 ezres DAP lehet-e pariban hasonló értékű DAC-kal?
Köszi!
Köszi!

Re: Cambridge Dacmagic 200M hez lineáris táp
Egyetértek. A CXN-ben és Dacmagic 200-ban közel azonos kategóriájú DAC van, legfeljebb kicsit másképp fog szólni, de nem jobban, ahhoz egy-két kategóriával feljebb kellene DAC-ot keresni. Ez egy elég értelmetlen beruházásnak tűnik.tomrider írta: ↑2023.03.12., vas. 15:46Első, sőt második hallásra sem értem a felvetést...nem vagyok meggyőződve róla, hogy azzal a külső dac-al jobb hangot kellene kapnod. A CXN egy elég jo hangú lejátszó önmagában, ezen javítani nem ezzel a dac-al fogsz...szerintem. Ezek a lejátszók általában jól össze vannak válogatva, és nem biztos, hogy digitális futóműként többet lehet belőle kihozni. De ha igen, akkor ennél jobb DAC kell hozzá. Talán van itt olyan, aki CXN-t használ külső DAC-al, akkor okosabbak leszünk...Pascovi írta: ↑2023.03.12., vas. 14:19Kedves fórumozók,Admin!
Az admin segítségével beüzemeltem ezt az új Dacot, mivel hétvége volt csak a fiókban talált gyenge minőségű digitális koax kábel, és a gyári komolytalan adaptere van jelenleg hozzá. Az eddig hallgatott láncban Cambridge Audio CXN streamer volt, teljesen jó kábelezésssel.(Qed,Chord)A jelenleg frissen beüzemelt Dac bár lényegesen részletezőbb,de nagyon tompán szól, kifejezetten bántó nekem. Kérdésem kifejezetten arra irányul hogy a jó időségű digitális koax kábel mennyit javít ezen?A lineáris táp mennyire fontos ehhez? 12V/2A aramfelvetele van. Köszönöm előre is.
Ha valakinek van esetleg jobb minőségű lineáris tápja, érdekel ami esetleg kézzel készített itthoni, nem feltétlen akarok kínait, venni boltban.
Köszönöm előre is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Első, sőt második hallásra sem értem a felvetést...nem vagyok meggyőződve róla, hogy azzal a külső dac-al jobb hangot kellene kapnod. A CXN egy elég jo hangú lejátszó önmagában, ezen javítani nem ezzel a dac-al fogsz...szerintem. Ezek a lejátszók általában jól össze vannak válogatva, és nem biztos, hogy digitális futóműként többet lehet belőle kihozni. De ha igen, akkor ennél jobb DAC kell hozzá. Talán van itt olyan, aki CXN-t használ külső DAC-al, akkor okosabbak leszünk...Pascovi írta: ↑2023.03.12., vas. 14:19Kedves fórumozók,Admin!
Az admin segítségével beüzemeltem ezt az új Dacot, mivel hétvége volt csak a fiókban talált gyenge minőségű digitális koax kábel, és a gyári komolytalan adaptere van jelenleg hozzá. Az eddig hallgatott láncban Cambridge Audio CXN streamer volt, teljesen jó kábelezésssel.(Qed,Chord)A jelenleg frissen beüzemelt Dac bár lényegesen részletezőbb,de nagyon tompán szól, kifejezetten bántó nekem. Kérdésem kifejezetten arra irányul hogy a jó időségű digitális koax kábel mennyit javít ezen?A lineáris táp mennyire fontos ehhez? 12V/2A aramfelvetele van. Köszönöm előre is.
Ha valakinek van esetleg jobb minőségű lineáris tápja, érdekel ami esetleg kézzel készített itthoni, nem feltétlen akarok kínait, venni boltban.
Köszönöm előre is.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
A felvetés ismét átkerült a helyére.Ha lehet a jövőben kérlek tematikusan használd a fórumot (azaz: mindennek van helye, csak meg kell keresni-tudom, hogy ez időbe telik, de nekünk is átpakolgatni a rossz helyre nyitott topikokat illetve azok tartalmát).Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 2
Cambridge Dacmagic 200M hez lineáris táp
Kedves fórumozók,Admin!
Köszönöm előre is.
Köszönöm előre is.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Re: Cambridge Audio Dacmagic 200M helyes kábelezése,es bekötése
A kérdés és a válaszok átkerültek a helyükre.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7520
Örülök, jó zenehallgatást kívánok!
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
-
- Újonc fórumos
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, hasznos volt,sikerült beüzemelni.Thanks:)))
. . .
majd a Dacmagic Unbalanced analóg kimenetét az előfok bemenetére, ahová eddig a CXN volt kötve.
.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7520
A CXN Digital outputs S/P dif Co-axial kiementét kell rákötnöd a Dacmagic D1 vagy D2 S/P dif Co-axial in bemenetére,Pascovi írta: ↑2023.03.11., szomb. 21:03Kedves fórumozók nagyon tapasztalatlan vagyok a Daccal, mert ez az első,és konkrétan nem tudom bekötni. Ebben kérnék segítséget tapasztalt fórumtárstól.
Ami a jelenlegi konfiguráció Exposure 3010 elő és végfok páros,forrásként Cambridge Audio CXN első generációs streamer megy. Ha valaki segítene nagyon megköszönném, az erősítő természetesen be van üzemelve és a CXN nel hallgatom.De szeretnék egy kis másságot hangban,ezert lett a Dac.Teszek fel képet segitségnek a CXN hátuljáról es az előfok hatuljáról.D8064474-CD95-4CFD-BDAC-660CA65253BB.jpegFD89E3BB-B045-4A92-9498-9FD6891EC239.jpeg
. . .
majd a Dacmagic Unbalanced analóg kimenetét az előfok bemenetére, ahová eddig a CXN volt kötve.
.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
-
- Újonc fórumos
Cambridge Audio Dacmagic 200M helyes kábelezése,es bekötése
Kedves fórumozók nagyon tapasztalatlan vagyok a Daccal, mert ez az első,és konkrétan nem tudom bekötni. Ebben kérnék segítséget tapasztalt fórumtárstól.
Ami a jelenlegi konfiguráció Exposure 3010 elő és végfok páros,forrásként Cambridge Audio CXN első generációs streamer megy. Ha valaki segítene nagyon megköszönném, az erősítő természetesen be van üzemelve és a CXN nel hallgatom.De szeretnék egy kis másságot hangban,ezert lett a Dac.Teszek fel képet segitségnek a CXN hátuljáról es az előfok hatuljáról.
Ami a jelenlegi konfiguráció Exposure 3010 elő és végfok páros,forrásként Cambridge Audio CXN első generációs streamer megy. Ha valaki segítene nagyon megköszönném, az erősítő természetesen be van üzemelve és a CXN nel hallgatom.De szeretnék egy kis másságot hangban,ezert lett a Dac.Teszek fel képet segitségnek a CXN hátuljáról es az előfok hatuljáról.
- Balage84
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 66
Re: DAC-olás
A tápot meg lehet oldani azért egyszerű és reverzibilis módon is.
1. IEC csatlakozó kicsavaroz, faston-ok lehúz
2. Azt az ultra alacsony zajú fekete kockát kiforrasztod - akkor már látod a +/-12V betáp helyét
3. Csinálsz egy külső tápot, trafó, graetz, elkók, fólia s bejössz kábelekkek az IEC helyén.
20W körüli elég, nem ügy, bontasz v.miből vagy üzletben sem tétel összelegózni.
A Muse pedig kb. a legnívósabb része, milliós Lumin-ban is látod, tehát nem az a "bottleneck" jelen esetben, azt hagyhatod.
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Ez így kerek. Köszönöm válaszod!sutemenyx írta: ↑2023.03.07., kedd 16:58
Hát ha valaki megkérne, hogy hozzuk ki belőle amit csak lehet, és kifizetni is hajlandó lenne bármennyit, akkor a zöld ES Nichiconok helyére piros vagy lila bg-t tennék. Az SMD osconokat kidobálnám és a helyükre ráforrasztanék fekete bg-ket vagy Kaisei-eket vagy régi piros Cerafine-okat, netán ROE-kat.
Azt a kapcsolóüzemű tápot a további tápkörökkel (bal-alul) lefűrészelném, és tennék be normális trafót, normális kondenzátorokkal, stabilizátorokkal.
Ez túl sok módosítás egy ilyen cuccon, ugyhogy hozzákezdeni sem érdemes. Használni kell így, ahogy van, aztán ha nem tetszik, venni helyette valami jobbat.
Arra jó lehet, hogy ha kísérletezni akarsz kondenzátorokkal, akkor a zöldek helyén tudod próbálgatni. De csak egymáshoz képest, azaz relatív fogod tudni a különféle tipusok közt a különbséget, és csak valahány %-ban.
Abszolút mértékben nem tudod megállapítani belőle, hogy melyik kondenzátor milyen.
Deenoo! Kérlek próbáld meg az idézés funkciót rendesen használni, mert néhány idézés után teljesen követhetetlenné válik, ki mit írt vagy mire reagál. Köszi! asebestyen
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.03.08., szer. 00:15-kor.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2871
- Kapcsolat:
Hát ha valaki megkérne, hogy hozzuk ki belőle amit csak lehet, és kifizetni is hajlandó lenne bármennyit, akkor a zöld ES Nichiconok helyére piros vagy lila bg-t tennék. Az SMD osconokat kidobálnám és a helyükre ráforrasztanék fekete bg-ket vagy Kaisei-eket vagy régi piros Cerafine-okat, netán ROE-kat.
Azt a kapcsolóüzemű tápot a további tápkörökkel (bal-alul) lefűrészelném, és tennék be normális trafót, normális kondenzátorokkal, stabilizátorokkal.
Ez túl sok módosítás egy ilyen cuccon, ugyhogy hozzákezdeni sem érdemes. Használni kell így, ahogy van, aztán ha nem tetszik, venni helyette valami jobbat.
Arra jó lehet, hogy ha kísérletezni akarsz kondenzátorokkal, akkor a zöldek helyén tudod próbálgatni. De csak egymáshoz képest, azaz relatív fogod tudni a különféle tipusok közt a különbséget, és csak valahány %-ban.
Abszolút mértékben nem tudod megállapítani belőle, hogy melyik kondenzátor milyen.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.03.07., kedd 17:00-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
- Balage84
- Kezdő Fórumlakó
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2871
- Kapcsolat:
Nincs értelme csak 2 kondit cserélni. Azért kár szétszedni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.03.07., kedd 07:23-kor.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- Balage84
- Kezdő Fórumlakó
Na, na, a Lumin nem műanyag hang. Egy kölső tápos S1-et volt szerencsém komoly rendszerben hallani.shany írta: ↑2023.03.06., hétf. 12:20Tipikus, rendszeresen használt SMSL hangzás "formáló" fogás/eszköz ( melegebb, "természetes" hangzás ).......de, akár a "műanyaghangú" Luminokban is.....pl.
https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... -t3-detail
https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... 357-detail
Tipikus, rendszeresen használt SMSL hangzás "formáló" fogás/eszköz ( melegebb, "természetes" hangzás ).......de, akár a "műanyaghangú" Luminokban is.....pl.
https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... -t3-detail
https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... 357-detail
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó
Azt honnan lehet ilyen nagy biztonsággal tudni, hogy a szóban forgó kondenzátorok a jel útjában vannak?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Balage84 írta: ↑2023.03.05., vas. 15:35Csak a tápkábelem is többszörösébe kerül, mind a Streamer-en, mind a DAC-onkargidje írta: ↑2023.03.05., vas. 12:34Én is ezt nézegetem már 1-2 hónapja a chip miatt. Az ára is egész kellemes, főleg kintről.wittao írta: ↑2023.03.04., szomb. 16:37SMSL D300 RoHM dac chipes dac-kal kinek milyen tapasztalata van? Esetleg osszevetve massal?
Itt talaltam egy tesztet, ki van nyulva tole a tesztelo, mennyire jobb neki az AKM-ESS hegemonia utan, a papiron gyengebb parameterek ellenere is:
https://www.euphonicreview.com/blog/the ... -the-rules![]()
De legyen jó hangja ennyiért, ha már megoldható és fejlődtünk annyit :)
Sajnos nekem "műanyag" hangúnak hatnak ezek a kis dobozkák, még a duplájáért is
Amiket eddig hallottam.. nem írok konkrétumot, nem akarok háborút, van most elég a világban..
Szintén nem akarok háborút, tudod vakteszt, amit nem te kötözgetsz, cserélgetsz szóval nem tudod mi is szól éppen.

- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó
Bizony a "Zöldek" jelútban vannak. Van 2db kék kondi, azok táp hidegítők, tájékoztatásul jegyzem meg.
Szívesen hallanék ötletet, a Nichicon BP zöldek (47uF/16V) helyett mi lenne oda jobb?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.03.07., kedd 07:22-kor.
- Balage84
- Kezdő Fórumlakó
Uh, a 10kHz már csúnya, nem hasonlít sinus-ra..