Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

dixie-chicken írta:
2023.03.05., vas. 10:21
de létezett egyáltalán "eredeti" ?
Ilyet soha nem gyártottak szerintem.
Ez az összes kábelük: https://www.accuphase.com/option.html

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2714

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Aszpirin írta:
2023.03.05., vas. 11:17
No és ez mennyire számít ma jónak?
https://www.ebay.com/itm/255101295843
https://www.hifiengine.com/gallery/imag ... able.shtml
"Kicsit" megszaladt a ceruzája az eladónak :rolleyes:
Anno kb. ennyiért vettem 2x5m körüli teljes hosszban NOS-t,mint most az 1 m-ért kérnek, igaz az lapos kivitelű volt. Aki ilyet vesz méterre annak kihullik a haja mire egyenként megtisztítja a szálakat. Nem volt rossz ,3 pár is volt nálam egy időben szerintem azt az árat bőven megérte. Kicsit sajnálom is mert egyet meg kellett volna tartanom... Annyit nagyon megért szerintem. Jelenlegi hirdetett árát nekem már nem érné meg. Bár lehet másnak meg igen.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

No és ez mennyire számít ma jónak?
https://www.ebay.com/itm/255101295843
https://www.hifiengine.com/gallery/imag ... able.shtml
"Kicsit" megszaladt a ceruzája az eladónak :rolleyes:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2658

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Tctronic írta:
2023.03.05., vas. 10:22
dixie-chicken írta:
2023.03.05., vas. 10:15
....
no ez nem fake,és jó:

https://www.ebay.com/itm/195431921912?h ... R5aWi5DWYQ

a vicc az,hogy valamikor a '90 évek elején,5-6US/m áron volt...bizonyos amcsi hifista újságok nagyon dicsérték,haverom vásárolt ilyet,meglepően jó szerepelt,jó pár sokkal drágább kábelhez is viszonyitva (VDH,Straight Wire,Kimber,Transparent Audio stb.)
Ráadásul tömör réz ami amúgy is kedvemre való. :smile32:
hogy képesitve is meglegyen Acrotec 6N S1030,késöbbi termékeiket láttam egy Avantgarde Trio rendszerben ;) ..egy másik,régi kedvencem Audio Synthesis Silver Blue IC...
Csatolmányok
Acrotec 6N S1030.jpg
Acrotec 6N S1030.jpg (17.51 KiB) Megtekintve 912 alkalommal
audio_synthesis_silver_blue_interconnects_19927001 (1).jpg
audio_synthesis_silver_blue_interconnects_19927001 (1).jpg (58.53 KiB) Megtekintve 912 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

dixie-chicken írta:
2023.03.05., vas. 10:15
....
no ez nem fake,és jó:

a vicc az,hogy valamikor a '90 évek elején,5-6US/m áron volt...bizonyos amcsi hifista újságok nagyon dicsérték,haverom vásárolt ilyet,meglepően jó szerepelt,jó pár sokkal drágább kábelhez is viszonyitva (VDH,Straight Wire,Kimber,Transparent Audio stb.)
Ráadásul tömör réz ami amúgy is kedvemre való. :smile32:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2023.03.05., vas. 10:09
dixie-chicken írta:
2023.03.05., vas. 10:06
de még jók lehetnek,függetlenül hogy "fake" :D
Persze. :kapdelm:

https://www.head-fi.org/threads/cheap-c ... is.891475/
oké,nyertél :D ...nem követem az Accu dolgait ;) ...de létezett egyáltalán "eredeti" ?
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Vót má? :D
FB_IMG_1677861331010.jpg
FB_IMG_1677861331010.jpg (60.89 KiB) Megtekintve 822 alkalommal

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:
2023.03.05., vas. 09:24
Hangfal kábel tekintetében kapott most el (inkább már egy ideje) a hifibogár. Próbálgattam párat nem írnék típusokat, de mindig egy ismert márka középkategóriának mondott típusa került vissza. Előnyére legyen mondva hogy a hangfal "belső" (ami nálam külső) kábelezése is ezzel van megoldva. Márkán belül is próbáltam feljebb lépni de az sem vált be. Volt olyan kábel amire aznap azt mondtam igen tök jó ,ez előre lépés lesz, aztán másnap meghallgatva már nem jött be annyira. A legtöbbel az volt a gond hogy közép tartomány felbontása nem volt megfelelő. Mivel nagy érzékenységű a hangfal ,már 1-2 Wattal, -vagy kevesebbel- is tudniuk kell(ene) a nagy felbontást, ez a legtöbbnek nehezen ment. Sajnos a minimum 2x3 méter eléggé megdrágítja a mutatványt, félek nagyobb összegekbe beleugrani főleg próba nélkül, de lehet sajnos abba az irányba kell elmozdulnom....Tudom a drágább kábel önmagában nem garancia a sikerre, de mi van ha mégis? gondolkodik.gif
no ez nem fake,és jó:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2023.03.05., vas. 10:06
Persze. :kapdelm:

https://www.head-fi.org/threads/cheap-c ... is.891475/

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2023.03.05., vas. 09:57
dixie-chicken írta:
2023.03.05., vas. 09:49
ez akár jó is lehet,és vlszinű vlmilyen pro célokra gyártott vezeték....
Dixie! Nemá... Ezek "FAKE" kábelek... :D

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
ez akár jó is lehet,és vlszinű vlmilyen pro célokra gyártott vezeték....
Dixie! Nemá... Ezek "FAKE" kábelek... :D

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

dixie-chicken írta:
Voyager írta:
2023.03.05., vas. 09:13
Gyerekek! Én nem értem ezt a nyűglődést. Tele az ebay és társai, márkás hájgend kábelekkel, baromi olcsón. :smile29:

Accuphase Speaker cable OCC
ez akár jó is lehet,és vlszinű vlmilyen pro célokra gyártott vezeték,csak szépen becsomagolták....sem azelső,sem utolsó ilyen példa hogy egy "gyártó" kiválaszt magának egy vezetéket ,hogy szerinte ez jó (termékeihez) :kiss:
https://www.jofogas.hu/zala/Accuphase_t ... 129135.htm
nem kell odáig menni , itthon is elérhető, tápkábelben is, még a kígyóbőr színe is uaz. :D rca is van a jófogáson, hajrá ;peace; ( sztem nem a gyártó választotta ;) )

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2023.03.05., vas. 09:13
Gyerekek! Én nem értem ezt a nyűglődést. Tele az ebay és társai, márkás hájgend kábelekkel, baromi olcsón. :smile29:

ez akár jó is lehet,és vlszinű vlmilyen pro célokra gyártott vezeték,csak szépen becsomagolták....sem azelső,sem utolsó ilyen példa hogy egy "gyártó" kiválaszt magának egy vezetéket ,hogy szerinte ez jó (termékeihez) :kiss:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztem nem gond, ha márkát is írunk. Általános tapsztalato, hogy azért az alapvető karakterjegyek hasonlóak más-más rendszerben is. Az már csak külön plusz, ha ismerjük a komponenseket, amihez ajánlani lehet, az pedig a "hab" ha a fórumtárs preferenciáit is kapisgáljuk. Kaptam úgy ajánlást több kábel együttese esetén, hogy "neked ez sztem jobban fog tetszeni", bár annak aki adta preferenciái szerint a másik jött be jobban. Ugyan így jártam az utóbbi időben, ahogy alább is írta a fórumtárs, a bekötéskor jobb felbontásúnak, több részletet mutató kábel(ek)nek nem volt tartós maradása, visszakerült az "egyszerűbb, mesélősebb" :D . (oda vagyok Deva Premal lélekhezszóló, selymes énekhangjáért :smile29: )

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Hangfal kábel tekintetében kapott most el (inkább már egy ideje) a hifibogár. Próbálgattam párat nem írnék típusokat, de mindig egy ismert márka középkategóriának mondott típusa került vissza. Előnyére legyen mondva hogy a hangfal "belső" (ami nálam külső) kábelezése is ezzel van megoldva. Márkán belül is próbáltam feljebb lépni de az sem vált be. Volt olyan kábel amire aznap azt mondtam igen tök jó ,ez előre lépés lesz, aztán másnap meghallgatva már nem jött be annyira. A legtöbbel az volt a gond hogy közép tartomány felbontása nem volt megfelelő. Mivel nagy érzékenységű a hangfal ,már 1-2 Wattal, -vagy kevesebbel- is tudniuk kell(ene) a nagy felbontást, ez a legtöbbnek nehezen ment. Sajnos a minimum 2x3 méter eléggé megdrágítja a mutatványt, félek nagyobb összegekbe beleugrani főleg próba nélkül, de lehet sajnos abba az irányba kell elmozdulnom....Tudom a drágább kábel önmagában nem garancia a sikerre, de mi van ha mégis? gondolkodik.gif

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

persze,semmi gond nem lehet a Mogami,vagy akármelyik másik pro kábelgyártó termékével,meg kell találni számunkra (rendszerünknek) melyik felel meg...volt már itt egy hete egy jó kis VDH csörte :D ,talán sikerült pontot tenni,hogy fontos a szinergia..az inditó egy Duelund kábel volt :kiss: ...de van vagy másfél hete,elmentünk prezire,haveromnak hangszorót keresünk,megvolt a kiszemelt "áldozat",mondjuk listaár szerint 4,5M HUF...összeraktak egy rendszert,kulturáltan,csöves integrált 1,8M HUF,források LP,árban messze túl volt már a 2 komponens árán,a streaming is (sztem)... a prezi második száma után,jeleztem haveromnak hogy van egy olyan érzésem,hogy a felső tartomány,kicsit el van kaszálva...látván hogy készenlétben van egy másik hangszorókábel is,jól ismert márka,nem olcsó,szerelt 2x2,5m talán 1,5M HUF,megkértem dugjuk már be,nézzük meg mi fog törtenni...hááát,nem várt eredmény született,visszakerült az első kábel,ugyanazon 2 szám után...tegyük most félre a vitákat hogy ez igy nem volt jó,mert a másik kábel sokkhatás alatt volt,nagyon "ideges" hangja erre utalt,és nem volt ideje stabilizálni magát,de alapkarakterében nem pászolt a rendszerhez...a másik kábel,amivel vártak minket,az vlszinű kapott egy pár óra "előjáratást" a prezi elött...árban kb 1/4 volt a drága kábelhez viszonyitva...

kábelmárkákat szándékosan nem mondok,a nyugalom megtartása érdekében,de a pikantéria az egészben az,hogy a "bukott" kábelmárka,személyes preferenciáim között van nyilván tartva(mármint eccé,ha nyerek a lottón).. :smile30: :D

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

A kanárikat nálam is a mogamik röppentették ki, mind ic, mind hs terén. Csak kibicként szólok, az én véleményem igen szubjektív, mivel pjm kábelvonatának egy hátsó kocsijába szállok fel néha és szerencsére minden kötelezettség nélkül eljutnak hozzám az általa "játszásiból" összevásárolt kábelek meghallgatásra. Én is nagy zászlóvivője vagyok (voltam?) a pro kábeleknek, de be kellett látnom, egy bizonyos szintű komponensek elérésénél már nem biztos, hogy megúszható a kábelezés a párszáz forintos stúdiókábelekkel.Egy rendszerbe illő kábel nem más, hanem több (?).

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Igaz, dixie, ez az erősítő volt a "bűnös".
Kt 88 - ra emlékeztem, de lehet, hogy tévedek. Annyit beszélgettünk mindenféléről, és a Kt88 - ról is, lehet hogy összekevertem valamivel.
Az erősítő is eladó volt, el kellett volna hozni, csak akkor drágálottam.
Tudom, hogy Alex nem ebben a kategóriában keresgél, csak eszembe jutott a történet, ami nagyon tanulságos volt számomra.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 292

Hozzászólás Szerző: pjm »

Tctronic írta:
2023.03.04., szomb. 20:26
pjm írta:
2023.03.04., szomb. 20:23
Jó kérdés, nekem is egy évbe telt amire összejött a teljes szett. .... Nekem elég 1,5 méter, így nem volt gond. Összekötőben is 70 centiméteresek vannak.
Én amúgy japánból rendeltem anno. Yahoot és társait kell lesni.

https://yahoo.aleado.com/lot?auctionID=e1081398027
Vadásztam már egy ideje, de feladtam mert csak kisebb darabok voltak még Japánban is....
3 méter nem szokványos hossz. Amit linkeltem az is 5,5 méter.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

pjm írta:
2023.03.04., szomb. 20:23
Jó kérdés, nekem is egy évbe telt amire összejött a teljes szett. .... Nekem elég 1,5 méter, így nem volt gond. Összekötőben is 70 centiméteresek vannak.

Vadásztam már egy ideje, de feladtam mert csak kisebb darabok voltak még Japánban is....

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

pjm írta:
2023.03.04., szomb. 20:15
.....
Egyrészt igazad van, bár hozzátenném, hogy hifis mértékben nem sokkal többért már egy Mogami 3082 is jobban tetszett nekem. Itt volt hónapokig mindkettő, pont azért vettem meg, mert annyi pénzért még szórakozásnak is jó volt.
Persze ahány rendszer és fül, annyi eredmény lehet.
Az OK, hogy a pro vonalon az egyik legjobb választás, de ha bekötök pl egy SAEC 1000-est olyan, mintha kicseréltem volna a rendszert. És az is megáll hossztól függően simán 100 ezer alatt, és az az, ami kategóriában pl Alex rendszeréhez (szerintem) kellene.
Vagy ha pro kábel, akkor Mogami 3104. Na az már valami, komolyabb szinten is. Szigorúan szvsz.
Nem akarok mítoszt rombolni, én így hallottam.
SAEC 1000-t hosszabb (min 2x3m) hol lehet venni? Mindenhol csak kisebb méreteket találok. gondolkodik.gif

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

dixie-chicken írta:
2023.03.04., szomb. 14:43
Alex_Aston írta:
2023.03.04., szomb. 14:22
Hali. Nincs valakinek 3m-es Canare 2S11F kábele legalább 3m-es hosszban?
Szívesen kipróbálnék egyet. Tudom, hogy nem túl drága kábel, de nem vennék feleslegesen, ha mégsem jön be a hangja.

https://sonopart.hu/canare-2s11f-hangfa ... 11mm-15937
@Alex nem sokat kockáztatsz megvásárlásával,az biztos hogy másmilyen mint a VDH (352?)...feszesebb,taglaltabb mélytartomány,amelyben nincs semmi mesterséges "tésztadagasztás",lehet a magastartománya nem olyan "bársonyos",de közelebl van a "való világhoz"...hosszú a bejáratási ideje,lehet 500 óra is kell neki mire "beérik"..

ha el kell adnod,buksz egy pár sör árát.. :smile29:

jó bulizást ;)
Egyrészt igazad van, bár hozzátenném, hogy hifis mértékben nem sokkal többért már egy Mogami 3082 is jobban tetszett nekem. Itt volt hónapokig mindkettő, pont azért vettem meg, mert annyi pénzért még szórakozásnak is jó volt.
Persze ahány rendszer és fül, annyi eredmény lehet.
Az OK, hogy a pro vonalon az egyik legjobb választás, de ha bekötök pl egy SAEC 1000-est olyan, mintha kicseréltem volna a rendszert. És az is megáll hossztól függően simán 100 ezer alatt, és az az, ami kategóriában pl Alex rendszeréhez (szerintem) kellene.
Vagy ha pro kábel, akkor Mogami 3104. Na az már valami, komolyabb szinten is. Szigorúan szvsz.
Nem akarok mítoszt rombolni, én így hallottam.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

@Rock:nem hiszem hogy @Alex drága kábelre vágyódik ;)

off:az amplifikáció Csabánál nem ilyesmi volt ?...Tatic Audio...de az főleg SET-el(300b,211,2A3,10Y ) vagy OTL-el foglakozott,és ezen belül is 6C33C-vel,lásd csatolt képet

on
Csatolmányok
Tatic Audio.jpg
Tatic Audio.jpg (9.08 KiB) Megtekintve 766 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”