Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3648

Re: Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Nekem van 25 éves Philips írott CD-m, és semmi baja. Igazából egy írott CD-vel sem volt még bajom sosem.
Csak a Marantz! :-D

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: wittao »

asebestyen írta:
2023.03.03., pén. 21:19
pärt írta:
2023.03.03., pén. 20:42
Gyári cd-m nekem talán egy ment tönkre az évek folyamán, írott szerencsére nem sok van, de ott már nagyon vegyes a kép. Többet kukáztam már. Alapanyagban is lehetett különbség, de úgy emlékszem, az írás sebessége is számított; tán négyszeres fölött már gyakoribb volt a gond. (A hibák nálam jellemzően a korong széléhez közelebbi részeken jelentkeztek.)
Mikor még új médium volt a cd, már akkor húzták a vészharangot, hogy tízegynéhány év a várható élettartama. Valószínű, hogy hosszabb távú tapasztalat híján a gyártók legpesszimistább becsléseire támaszkodtak.
10 év után minden track ajándék. :D
Probaltatok mar arany bevonatos lemezre kiirni?
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Hogy mire írom ki?

Alapvetően ami éppen kéznél van. A lényeg a lassú írás. Ha az írott lemezzel baj lenne, kírom megint majd :-)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7766

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

pärt írta:
2023.03.03., pén. 20:42
Gyári cd-m nekem talán egy ment tönkre az évek folyamán, írott szerencsére nem sok van, de ott már nagyon vegyes a kép. Többet kukáztam már. Alapanyagban is lehetett különbség, de úgy emlékszem, az írás sebessége is számított; tán négyszeres fölött már gyakoribb volt a gond. (A hibák nálam jellemzően a korong széléhez közelebbi részeken jelentkeztek.)
Mikor még új médium volt a cd, már akkor húzták a vészharangot, hogy tízegynéhány év a várható élettartama. Valószínű, hogy hosszabb távú tapasztalat híján a gyártók legpesszimistább becsléseire támaszkodtak.
10 év után minden track ajándék. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2971

Hozzászólás Szerző: tunerman »

sutemenyx írta:
2023.03.03., pén. 15:49
dixie-chicken írta:
2023.03.03., pén. 10:07
@SoundMania:Sons of Kemet sztem még mindig elérhető az MM-ben (Budaörsiben nemrég mét láttam is egy pár hete),vagy MG Records-ban..(vagy megrendelik,ha kéred) ;)

a CD 100-sra meg térjünk majd vissza mondjuk 2 év után,a DIY környzetekben nincs nyugalmi állapot,ott folyamatos fejlesztések vannak :D
Jöhetsz újra, 2-3hét múlva, addigra meglesz az elvi tuning is. Csak hozz frankó, AAD lemezeket is.
Na - ilyen lesz a süti Philips demo CD100-as gépe :smile29:
TJ.
Csatolmányok
Philips CD100 no global  FB mod.jpg
Philips CD100 no global FB mod.jpg (1.37 MiB) Megtekintve 2370 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5175

Hozzászólás Szerző: pärt »

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

hukkle írta:
2023.03.03., pén. 16:54
Jogos kérdés. Saját tapasztalat, hogy még 90'-es évek végén vett CD teljesen jó, habár karcos a felülete.

Ellenben van 3 db 2015 után készült, szerzői kiadásban vett CD lemezem, ami nem olvasható.

A magán kiadás tehát rizikó. Azonban úgy vagyok vele hogy elmegyek koncertre, veszek CD-t. Ezzel is támogatom az előadót, fizikai emlék is lesz a koncert élmény kapcsán. Ha a CD-vel esetleg gond van, akkor kiírom újra és kész...

Béke mindenkinek!

@hukkle:itt mire gondoltál ?...lehet kimaradt vlmi,de vannak nagyon öreg CD-im,semmi baj sincs velük gondolkodik.gif ...volt mát itt régebben szó préselési hibás új CDröl,amit magam sem mertem megvásárolni :D
[/quote]

Mire írod ki? Egy írható lemezzel már lehetnek élettartam problémák, nekem van olyan írott lemezem(Pioneer cd recorderrel készült) amivel már vannak gondok, pedig "mindössze" kb. 22 éve készült.
Ezzel szemben a legrégebbi kiadású gyári lemezem, ami 1984-es kiadás, még ma is hibátlanúl lejátszható.
Más fizikai hordozók, amikre egy cd anyaga átírható, pl. merev lemez, pendrive, ssd, stb, hosszabb élettartama sincs garantálva.
Ez a fizikai digitális adathordozók valós élettartama nagy kérdés ma még. Nem tudom, a cd-im úgy 50 év múlva még lejátszhatók lesznek-e?
Ez a lemez másolás is érdekes, mikor teret nyert a számítógépes dvd másolás, sok ilyen írott lemezt "bespájzoltunk", ezek kb. ⅓-a ma már lejátszhatatlan. Igazából nem tudom miért.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

sutemenyx írta:
2023.03.03., pén. 15:49
dixie-chicken írta:
@SoundMania:Sons of Kemet sztem még mindig elérhető az MM-ben (Budaörsiben nemrég mét láttam is egy pár hete),vagy MG Records-ban..(vagy megrendelik,ha kéred) ;)

a CD 100-sra meg térjünk majd vissza mondjuk 2 év után,a DIY környzetekben nincs nyugalmi állapot,ott folyamatos fejlesztések vannak :D
Jöhetsz újra, 2-3hét múlva, addigra meglesz az elvi tuning is. Csak hozz frankó, AAD lemezeket is.
köszi a meghivást,de kihagyom :D ...a 3 teszt CD-ém meg ugyanaz,vagy 20 éve,sok helyen jártak már,nem szándékozom lecserélni azokat :P :D
jó szórakozást :smile32:

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

Jogos kérdés. Saját tapasztalat, hogy még 90'-es évek végén vett CD teljesen jó, habár karcos a felülete.

Ellenben van 3 db 2015 után készült, szerzői kiadásban vett CD lemezem, ami nem olvasható.

A magán kiadás tehát rizikó. Azonban úgy vagyok vele hogy elmegyek koncertre, veszek CD-t. Ezzel is támogatom az előadót, fizikai emlék is lesz a koncert élmény kapcsán. Ha a CD-vel esetleg gond van, akkor kiírom újra és kész...

Béke mindenkinek!

@hukkle:itt mire gondoltál ?...lehet kimaradt vlmi,de vannak nagyon öreg CD-im,semmi baj sincs velük gondolkodik.gif ...volt mát itt régebben szó préselési hibás új CDröl,amit magam sem mertem megvásárolni :D
[/quote]

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2909
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

dixie-chicken írta:

Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2023.03.03., pén. 10:43
dixie-chicken írta:
2023.03.03., pén. 10:35
"Your queen is reptile" rendben van,de a "Black to the future" már nem annyira...

Az nekem már nem jön be . Mire gondoltál ?
nagyon gyenge az LP kiadvány minősége :smile30: :smile51: (lemezboltos aki hifizik is,az is megerősitette) :smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1279

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

dixie-chicken írta:
2023.03.03., pén. 10:35
"Your queen is reptile" rendben van,de a "Black to the future" már nem annyira...

Az nekem már nem jön be . Mire gondoltál ?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:

Csak rendelni tudnám a lemezt. Köszi , majd körül nézek. Ez most véletlenül bejön , úgy hallatszik....:)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2023.02.24., pén. 16:06
hukkle írta:
2023.02.24., pén. 15:49
Ismertek olyanokat, akik audio PC vagy hálózati lejátszó-ról visszaváltottak CD-re? Vagy LP-ről CD-re.

A lemezbörzén hallottam most fél füllel egy beszélgetést, aminek az volt a lényege, hogy az egyik tag cd-re nyerget át.
igen...a kristálygömb a TE kezedben van,hogy más mit csinál,az képletes dolog :D ...csak egy múlt heti élményem,egy dealernél,Sons of Kemet 5x jobb volt streamingen (Tidal) mint LP-én..az LP fronton a futómű valahol 8-12M HUF környékén volt+kar+ hangszedő+phono...az LP sem mindenható ;) ...nekem ez van meg,nem vagyok biztos benne, értelmes volt megvásárolni LP-én...mondhatnák egy Kamasi Washington-t is..

youtu.be/S00QHjIhDfk
Ha eladnád a sons of kemet your queen is reptile LP-t, keress meg , hátha megegyezhetünk....

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
2023.03.03., pén. 09:05
sutemenyx írta:
2023.03.03., pén. 08:05
“ Láttam, h. a kérdésem nyomán a beszélgetés mente a PC stream vagy a CD jobb irányba ment. ”

Jajaja, jól láttad!

CD100 forever!!! ;peace;

:D
nah,nah,majd elmúlik :D ..Shigaraki klón:
Ezt a műanyaglézeres cuccot hagyjuk inkább 😀
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
2023.03.03., pén. 08:05
“ Láttam, h. a kérdésem nyomán a beszélgetés mente a PC stream vagy a CD jobb irányba ment. ”

Jajaja, jól láttad!

CD100 forever!!! ;peace;

nah,nah,majd elmúlik :D ..Shigaraki klón:
Csatolmányok
shiga.jpg
shiga.jpg (492.6 KiB) Megtekintve 1471 alkalommal
shiga 2.jpg
shiga 2.jpg (478.98 KiB) Megtekintve 1471 alkalommal

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

LVLee írta:
2023.03.02., csüt. 21:35
Sziasztok!
Valaki ismeri Denon DCD 720AE lejátszót?
Elkaptam a tetejét,hogy majd egy jobb biztit tegyek bele,de nem találtam benne :nonononono: .Lehet, hogy nincs is benne sehol?
Bár nem ismerem és valószínű van benne, szerintem ne cseréld ki. Nincsenek jó tapasztalataim a spéci biztik hangjával!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Jajaja, jól láttad!

CD100 forever!!! ;peace;

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Legyünk korrektek: az audio PC legalább ad alkalmat arra, hogy grabbeld fel az adott albumot. Ezt amúgy meg is teszem minden egyes megvásárolt CD lemezemmel archiválási célból. Teljesen logikus, mert a CD lemezzel lehet majd később baj, és akkor nincs tartalom.

LVLee
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: LVLee »

Sziasztok!
Valaki ismeri Denon DCD 720AE lejátszót?
Elkaptam a tetejét,hogy majd egy jobb biztit tegyek bele,de nem találtam benne :nonononono: .Lehet, hogy nincs is benne sehol?

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

Láttam, h. a kérdésem nyomán a beszélgetés mente a PC stream vagy a CD jobb irányba ment.

Annyiról van szó, hogy egy érdekes epizódnak voltam fültanúja. Ilyen is van a nap alatt.

Nem állítom, hogy akár jobb is lehet a stream vagy audio pc, meg hogy jobban fejlődik.

- Azt tapasztalom, hogy az ELTE gömb aulában rendezett lemezbörzéken nagyon-nagyon sokan vesznek Cd-t. Gondolom vétel után, meg is hallgatják valamin. Az, hogy milyen minőségű CD lejátszón hallgatják nem derül ki persze, nem találgatok.
- Látom, hogy kifejezetten drága is egy-egy használt CD
- Azt is látom, hogy sok kis kiadó által megjelentett, kevésbé ismert zenekar nem is létezik a streaming ipar számára

A stream is ipar. Pénzről szól. A kontent mennyiségét növelik, és a minőségre is figyelnek.

Az újonnan létrejövő zenéket már nagyobb eséllyel ide rakják fel stream platformra az előadók, de ez sem 100%.

- Az szintén tapasztalat, hogy a hazai '90-es évekből származó underground zenekarok döntő többsége nincs fenn stream-en. Itt nem arról szól, hogy jól szól vagy rosszul a stream, hanem arról, hogy van vagy nincs az adott zene.

Legyünk korrektek: az audio PC legalább ad alkalmat arra, hogy grabbeld fel az adott albumot. Ezt amúgy meg is teszem minden egyes megvásárolt CD lemezemmel archiválási célból. Teljesen logikus, mert a CD lemezzel lehet majd később baj, és akkor nincs tartalom.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 392

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

dixie-chicken írta:
2023.02.24., pén. 16:06
hukkle írta:
2023.02.24., pén. 15:49
Ismertek olyanokat, akik audio PC vagy hálózati lejátszó-ról visszaváltottak CD-re? Vagy LP-ről CD-re.

A lemezbörzén hallottam most fél füllel egy beszélgetést, aminek az volt a lényege, hogy az egyik tag cd-re nyerget át.
igen...a kristálygömb a TE kezedben van,hogy más mit csinál,az képletes dolog :D ...csak egy múlt heti élményem,egy dealernél,Sons of Kemet 5x jobb volt streamingen (Tidal) mint LP-én..az LP fronton a futómű valahol 8-12M HUF környékén volt+kar+ hangszedő+phono...az LP sem mindenható ;) ...nekem ez van meg,nem vagyok biztos benne, értelmes volt megvásárolni LP-én...mondhatnák egy Kamasi Washington-t is..

youtu.be/S00QHjIhDfk
Itt valami nagyon nem stimmel!

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

Semmi konkrét cél nem volt a kérdéssel,csak fura tapasztalat volt, ezt osztottam meg veletek leborulok.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”