Az jó kis cd volt......kb. sok-sok éve már nem kapható,legfeljebb aranyáron.József1960 írta: ↑2023.03.04., szomb. 18:17Nálam a Memorex Black CD-R vált be. Nem tudom kapható-e még.
Amúgy Ritek alapú cd.
Az jó kis cd volt......kb. sok-sok éve már nem kapható,legfeljebb aranyáron.József1960 írta: ↑2023.03.04., szomb. 18:17Nálam a Memorex Black CD-R vált be. Nem tudom kapható-e még.

Szerintem ez a 22-es csabdája. Ha egy lemezzel már gond van, akkor már "kírni" sem tudod.

Probaltatok mar arany bevonatos lemezre kiirni?asebestyen írta: ↑2023.03.03., pén. 21:1910 év után minden track ajándék.pärt írta: ↑2023.03.03., pén. 20:42Gyári cd-m nekem talán egy ment tönkre az évek folyamán, írott szerencsére nem sok van, de ott már nagyon vegyes a kép. Többet kukáztam már. Alapanyagban is lehetett különbség, de úgy emlékszem, az írás sebessége is számított; tán négyszeres fölött már gyakoribb volt a gond. (A hibák nálam jellemzően a korong széléhez közelebbi részeken jelentkeztek.)
Mikor még új médium volt a cd, már akkor húzták a vészharangot, hogy tízegynéhány év a várható élettartama. Valószínű, hogy hosszabb távú tapasztalat híján a gyártók legpesszimistább becsléseire támaszkodtak.![]()

10 év után minden track ajándék.pärt írta: ↑2023.03.03., pén. 20:42Gyári cd-m nekem talán egy ment tönkre az évek folyamán, írott szerencsére nem sok van, de ott már nagyon vegyes a kép. Többet kukáztam már. Alapanyagban is lehetett különbség, de úgy emlékszem, az írás sebessége is számított; tán négyszeres fölött már gyakoribb volt a gond. (A hibák nálam jellemzően a korong széléhez közelebbi részeken jelentkeztek.)
Mikor még új médium volt a cd, már akkor húzták a vészharangot, hogy tízegynéhány év a várható élettartama. Valószínű, hogy hosszabb távú tapasztalat híján a gyártók legpesszimistább becsléseire támaszkodtak.

Na - ilyen lesz a süti Philips demo CD100-as gépesutemenyx írta: ↑2023.03.03., pén. 15:49Jöhetsz újra, 2-3hét múlva, addigra meglesz az elvi tuning is. Csak hozz frankó, AAD lemezeket is.dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 10:07@SoundMania:Sons of Kemet sztem még mindig elérhető az MM-ben (Budaörsiben nemrég mét láttam is egy pár hete),vagy MG Records-ban..(vagy megrendelik,ha kéred)![]()
a CD 100-sra meg térjünk majd vissza mondjuk 2 év után,a DIY környzetekben nincs nyugalmi állapot,ott folyamatos fejlesztések vannak![]()

[/quote]hukkle írta: ↑2023.03.03., pén. 16:54Jogos kérdés. Saját tapasztalat, hogy még 90'-es évek végén vett CD teljesen jó, habár karcos a felülete.
Ellenben van 3 db 2015 után készült, szerzői kiadásban vett CD lemezem, ami nem olvasható.
A magán kiadás tehát rizikó. Azonban úgy vagyok vele hogy elmegyek koncertre, veszek CD-t. Ezzel is támogatom az előadót, fizikai emlék is lesz a koncert élmény kapcsán. Ha a CD-vel esetleg gond van, akkor kiírom újra és kész...
Béke mindenkinek!
@hukkle:itt mire gondoltál ?...lehet kimaradt vlmi,de vannak nagyon öreg CD-im,semmi baj sincs velük...volt mát itt régebben szó préselési hibás új CDröl,amit magam sem mertem megvásárolni
![]()

köszi a meghivást,de kihagyomsutemenyx írta: ↑2023.03.03., pén. 15:49Jöhetsz újra, 2-3hét múlva, addigra meglesz az elvi tuning is. Csak hozz frankó, AAD lemezeket is.dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 10:07@SoundMania:Sons of Kemet sztem még mindig elérhető az MM-ben (Budaörsiben nemrég mét láttam is egy pár hete),vagy MG Records-ban..(vagy megrendelik,ha kéred)![]()
a CD 100-sra meg térjünk majd vissza mondjuk 2 év után,a DIY környzetekben nincs nyugalmi állapot,ott folyamatos fejlesztések vannak![]()

Jöhetsz újra, 2-3hét múlva, addigra meglesz az elvi tuning is. Csak hozz frankó, AAD lemezeket is.dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 10:07@SoundMania:Sons of Kemet sztem még mindig elérhető az MM-ben (Budaörsiben nemrég mét láttam is egy pár hete),vagy MG Records-ban..(vagy megrendelik,ha kéred)![]()

nagyon gyenge az LP kiadvány minőségeSoundMania írta: ↑2023.03.03., pén. 10:43Az nekem már nem jön be . Mire gondoltál ?dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 10:35"Your queen is reptile" rendben van,de a "Black to the future" már nem annyira...
![]()

Az nekem már nem jön be . Mire gondoltál ?dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 10:35"Your queen is reptile" rendben van,de a "Black to the future" már nem annyira...
![]()

Csak rendelni tudnám a lemezt. Köszi , majd körül nézek. Ez most véletlenül bejön , úgy hallatszik....:)dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 10:07@SoundMania:Sons of Kemet sztem még mindig elérhető az MM-ben (Budaörsiben nemrég mét láttam is egy pár hete),vagy MG Records-ban..(vagy megrendelik,ha kéred)![]()

Ha eladnád a sons of kemet your queen is reptile LP-t, keress meg , hátha megegyezhetünk....dixie-chicken írta: ↑2023.02.24., pén. 16:06igen...a kristálygömb a TE kezedben van,hogy más mit csinál,az képletes dolog...csak egy múlt heti élményem,egy dealernél,Sons of Kemet 5x jobb volt streamingen (Tidal) mint LP-én..az LP fronton a futómű valahol 8-12M HUF környékén volt+kar+ hangszedő+phono...az LP sem mindenható
...nekem ez van meg,nem vagyok biztos benne, értelmes volt megvásárolni LP-én...mondhatnák egy Kamasi Washington-t is..
youtu.be/S00QHjIhDfk

Ezt a műanyaglézeres cuccot hagyjuk inkább

nah,nah,majd elmúlik

Bár nem ismerem és valószínű van benne, szerintem ne cseréld ki. Nincsenek jó tapasztalataim a spéci biztik hangjával!

Legyünk korrektek: az audio PC legalább ad alkalmat arra, hogy grabbeld fel az adott albumot. Ezt amúgy meg is teszem minden egyes megvásárolt CD lemezemmel archiválási célból. Teljesen logikus, mert a CD lemezzel lehet majd később baj, és akkor nincs tartalom.