Aki ismeri, annak nem kell bemutatni

... a szomszéd kutyák meg üvöltenek, ahogy a torkukon kifér...trane írta: ↑2023.02.14., kedd 20:53térsüket vagy, ennyigomolalaci írta: ↑2023.02.14., kedd 20:49Az vajon miért van, hogy én otthon szinte sohasem hallom az áhított ,,teret" más pedig azért szokott nálam zenét hallgatni, mert akkora teret hall, amit az ő otthonában sohasem. Sokat járok kicsi jazz klubokba ahol többször is hangosítás nélkül játszanak, de számomra ott sem érvényesül a tér....![]()
A hallásom jó, hallom amikor a cicánk üldöz a kertben egy egeret![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nem annyira szerencsés kiterjeszteni az ár / minőség sok helyen tapasztalható szakadását - ami a hifiben is kőkeményen benne van - pont erre a képre, mert azt sugallja kissé, hogy csak hájpolt dolog, és a sznob közönség igazából jól át van b@...va. Közben, meg amúgy, nekem tetszik, erősen.Rock60 írta: ↑2023.02.14., kedd 13:36..
Picassonak ezt a képét mivel kellene összefüggésbe hozni ? Hogy máshol is láttam már lefestve nőt, meg talán élőben is, és jé, akkor ezek biztos nők ?
Ha valaki nem szeretné - akár még tudhatná is, ha akarná - megemészteni a részben nonfiguratív szörnyfejűeket, amit a mester delírium hatása alatt alkotott, az már nem is képes befogadni a művészetet ?
Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy ha ismeretlen festő alkotta volna ezt a képet - vagy bármelyik Picassot - és valamelyik bolhapiacon feltűnne, hányan kiáltanának fel örömükben, hogy pont ilyet szeretnék, itt van érte 3 millió dollár !
ON
A zene a legeslegelvontabb műfaj, még Picasso hölgyeinél is elvontabb. Mondjuk a 4 évszak-féle programzenéken kívül nem nagyon tudjuk kötni semmihez, aztán mégis milyen nagy élvezetet tud okozni.SoundMania írta: ↑2023.02.14., kedd 15:13Erről szól ez a kép és erről szól sokaknál a Hifi/zenehallgatás. Sokszor köze sincs a valósághoz, mégis örömet tud okozni
Valahogy így:
nos , valaki felvetette, hogy "akkor mit is akart mondani a szerző? " Ha kicsit absztrakt, azzal is sokan elboldogulnak és élvezettel szemlélik és hallgatják. Erről szól ez a kép és erről szól sokaknál a Hifi/zenehallgatás. Sokszor köze sincs a valósághoz, mégis örömet tud okozniRock60 írta: ↑2023.02.14., kedd 13:36OFF
Nem probléma, mindig is tegeződtünk.
A balett zenéjét hallgatni, megnézni az előadást és elolvasni a történetet, elég könnyen felfogható összefüggést mutat.
Picassonak ezt a képét mivel kellene összefüggésbe hozni ? Hogy máshol is láttam már lefestve nőt, meg talán élőben is, és jé, akkor ezek biztos nők ?
Ha valaki nem szeretné - akár még tudhatná is, ha akarná - megemészteni a részben nonfiguratív szörnyfejűeket, amit a mester delírium hatása alatt alkotott, az már nem is képes befogadni a művészetet ?
Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy ha ismeretlen festő alkotta volna ezt a képet - vagy bármelyik Picassot - és valamelyik bolhapiacon feltűnne, hányan kiáltanának fel örömükben, hogy pont ilyet szeretnék, itt van érte 3 millió dollár !
ON
OFFFFF!Rock60 írta: ↑2023.02.14., kedd 11:49Amikor ehhez hasonló remekművet látok, mindig elfilózok azon, hogy amikor a mester elkészítette, ő tudta, hogy remekművet készít ? Vagy csak unaloműzés gyanánt szórakozott kicsit az ecsettel.
Lehet, hogy ha feltámadna, és látná mi folyik a festményei körül, nem értené az egészet, vagy csak simán a hasát fogná a röhögéstől.
Már sosem tudjuk meg, " mire gondolt a költő ? ".
Vagy megbízol egy hangmérnökötfererencz írta: ↑2023.02.14., kedd 12:54Szeretek dolgokat a ház körül magam megcsinálni, mert egyrészt örömet okoz, másrészt olyan lesz, amilyet én szeretnék. Kivéve, ha nem, mert nem is olyan egyszerű, mint a youtube videó alapján, a végeredmény néha katasztrófa, és bárcsak olyanra bíztam volna aki ért is hozzá.![]()
Most elég Malagáig elmenni, tavaly ott láttam a Picasso múzeumban, még fizettem is érte.
Szeretek dolgokat a ház körül magam megcsinálni, mert egyrészt örömet okoz, másrészt olyan lesz, amilyet én szeretnék. Kivéve, ha nem, mert nem is olyan egyszerű, mint a youtube videó alapján, a végeredmény néha katasztrófa, és bárcsak olyanra bíztam volna aki ért is hozzá.
Hallgass meg egy balettzenét.... Aztán nézd meg az előadást, végül olvasd el a történetet amiről szól. Látod/érted ? Ha minden összeállt benned és stimmel benned a dolog, látod az összefüggéseket, azonos dolgok kifejezése eltérő eszközökkel azonosan jelenik meg előtted, akkor nincs gond, fogékony vagy a művészeti ágak közötti átjárásra/összevetésre. Ha nem látod az összefüggéseket, akkor érdemes elgondolkodni, hogy nem neked való valamelyik terület élvezete. Lehet , hogy egyiké sem. A dolgok megítélése meg nem biztos , hogy a te feladatod. Ezt majd az idő dönti el. A klasszikus zenéknek is csak töredéke maradt meg, vagy kerül a nyilvánosság elé. Az új zenékkel is ez lesz. ( persze ez nem neked szól, hanem általánosságban, így ne vedd magadra a tegeződésem.)Rock60 írta: ↑2023.02.14., kedd 11:49Amikor ehhez hasonló remekművet látok, mindig elfilózok azon, hogy amikor a mester elkészítette, ő tudta, hogy remekművet készít ? Vagy csak unaloműzés gyanánt szórakozott kicsit az ecsettel.
Lehet, hogy ha feltámadna, és látná mi folyik a festményei körül, nem értené az egészet, vagy csak simán a hasát fogná a röhögéstől.
Már sosem tudjuk meg, " mire gondolt a költő ? ".
A kolbászt sem jó nézni ahogyan készül mégis milyen finomRock60 írta: ↑2023.02.13., hétf. 22:39Ez mind így lehet, ahogy írod, fapaci.
Dehát sok mindenről elmondhatjuk, hogy nem olyan rózsaszínű a sztori, mind ahogy tűnik.
A legegyszerűbb tatárbiefstek is sok mindenen átesik, míg a tehén azzá nem válik. A legeltetés, almozás és más nyűg sem jut eszünkbe miközben a piritósra kenjük szegényt.
De talán jobb hasonlat a filmkészítés, ami kb. nagyságrenddel több turpisságot rejthet, mint a hangrögzítés.
A film nézése közben mégsem azon agyalok, hogy éppen melyik technika révén érezhetem magam az ókori Rómában, vagy éppen a Nostradamus fedélzetén.
Hogy mennyi a digitális trükk, a makett, vagy életnagyságú modell, vagy ezek hibridje, az tőlem maradhat az ehhez értő készítők dolga.
Mikor kíváncsíságból megnézek egy-egy verkfilmet, mindig megállapítom, hogy nem igazán kedvelem őket. Oda a varázslat, az illúzió.
A zene is művészet, így bátran vigasztalhatjuk magunkat azzal, hogy ezek az így-úgy rögzített konzervzenék még mindig közelebb állnak a valósághoz, mint mondjuk Picasso festményén az avignoni kisasszonyok.
Nagyon jó logikával gombolyítod a témát. Javaslom, tedd bele a képletbe azt is, hogy a rögzített anyag keverésekor mi alapján, mivel és miként kontrollálva dolgoznak és máris kész vagy!juliush írta: ↑2023.02.13., hétf. 21:20Azt kell megérteni, hogy már a mikrofonok mind elhelyezkedésük, mind karakterisztikájuk és egyéb elektroakusztikai átalakító tulajdonságaik folytán nem azt és nem úgy alakítják át elektromos jelek mintázatává, ahogy azt ott hallottad. Aztán az egész folyamat végén, a szobádban, valamilyen akusztikus környezetben, valahogy elhelyezett pár, karakterisztikájában a mikrofon tulajdonságaihoz egyáltalán nem igazodó hangfal próbálja megszólaltatni az addig már számtalan transzformáción átesett információt...