Tankerpatriots írta: ↑2023.01.23., hétf. 20:05
ezért kérdeztem, hogy neked mi volt a kálváriád amikor beleült a hifibogár a füledbe! Illetve, hogy te végül hol találtad meg a biztosat.
A kálváriámról kb 15 éve írogatok különböző fórumonkon (igaz, ezek közül mára már csak az AVX maradt, és az aktivitásom sem a régi) a hifibogárral pedig csak egyet lehet tenni:
A biztosat megtalálni? Hááááát ....
Inkább azt mondanám, jó esetben sikerül eljutni oda, hogy örömmel hallgatsz zenét a rendszereden és már nem ugrálsz, de tudnod kell, a hifibogár sosem alszik, lesből támad és amíg hifizel, mindig körülötted fog ólálkodni, bármit teszel
Na ennél több már OFF, sok postot olvashatsz erről az "Általában a hifiről" topicban - ha van időd, javaslom visszapörgetni!
Azt ajánlom, hogy keress a lakókörnyezetdben hifis hobbitársakat, sokan szívesen megmutatják a rendszerüket, elmondják a tapasztalataikat, na meg jókat lehet dumálni - ezzel nagy köröket (tévedéseket, pénzkidobást) lehet megspórolni, és kellemes élmény. Nekem az évek alatt sok fórumtárs lett személyesen is jó ismerős, úgyhogy EZT az utat mindenképp ajánlom!
De hogy ON legyek, ezt írod egy következő postodban:
Alapvetően a Supra analóg Rca hangjához voltam hozzászokva. Aztán pár hónapja vettem egy viablue nf-75 -öt. Azt elsőre is hallottam, hogy a Digitális kimeneten több dinamikát kapok, vissza is kellett tekertem a hangerőt ... Bizonyos számokban ez egészen hallható különbség volt. Egy ideje a digitális kimenetet használom, hogy nagyjából ahoz is hozzászokjon a fülem. De néha nyugisabb zenéhez, este vissza-vissza kapcsolom az analógot.
Több tesztben megemlítik, hogy a Node 2i esetén a digitális kimenet hangereje jól hallhatóan nagyobb, mint az analógé. Ez nagyon becsapós, mert a hifiben alapszabály, hogy ami hangosabb, azt a fülünk hajlamos jobb hangzásnak érzékelni.
Azt is írják sok helyen, hogy a Bluesound az analóg kimenetre egy nagyon kellemesen "csalós" kangot kevert ki, emiatt a nem igazán vájtfülű hifisták körében az egyik legnépszerűbb eszközök közé tartozik (ez a hang mellett a sokféle szolgáltatásnak, és a felhasználó barát BluOS appnak köszönhető), a "feketeöves" hifisták viszont többnyire gyorsan továbblépnek egy kevésbé színezett, és valóban több információt közvetítő lejátszó felé - tegyük hozzá, itt a zsebbenyúlás a Node 2i árának a sokszorosa lehet, akár új, akár használt árakról beszélünk.
Visszaugorva a kérdés elejére, a bogarat úgy lehet valamennyire kordában tartani, hogy elhatározod, mit tekintesz bázisnak. A Vince egy elég jó erősítő szerintem, tehát én a helyedben most ezt venném bázisnak, vagyis nem ennek a cseréjén gondokodnék, hanem a "kiszolgálásával" játszanék. Nem tudom , milyen tápkábelt vettél (az megírhatnád), de ott sem biztos, hogy az elsőnél le kell ragadni, mert mind másképp szól. Ugyanez érvényes a digit koaxra is - ennél több itt OFF, a kábel topicban ezernyi infot találsz
Ha a több részlet ellenére nyugisabbnak hallod az analóg kimenet hangját, akkor nem kell erőltetni a koaxot, de megteheted azt is, hogy zenék szerint vál(t)olgasz.
A Vince ezen felül tuningolható még a gyári csövek cseréjével, ehhez nem értek, de vannak itt sokan, akik meg igen, erre a "csöves" topicot ajánlom!
Egyébként a Vince BurrBrown PCM2705 DAC chipet használ, jól kiszolgálva (ezalatt a tisztességesen megépített belső tápolást és egyéb áramköröket értem) korrekt hangot tud, meg ha esetleg külső DAC felé indulnál, akkor elveszik az "egydobozos" előny. Egyébként a NODE is BurrBrown chipet használ (a 2i esetén nem publikus a típusa) de ha a lágyabb hangzást keresed, egy Lindemann Limetree Network mk1 (a melegebb hangzású AKM chippel) lehet jobban tetszene - de ez meg már a hálózati lejátszós topic témája