dixie-chicken írta: ↑2022.10.27., csüt. 10:03
Snipi írta: ↑2022.10.27., csüt. 07:50
Egy van asztalkán a többi állványon.
Van full csöves amplifikáció is (bár az egyiknél az MC az félvezetős) van hibrid (félvezetős RIAA, csöves integrált) és van félvezetős is. Cső nélkül.
Nem vagyok se csőhívő se félvezető fan. Meg állványos kontra polc fan se. Van mindkettő fajta.
Szóljon jól (vagy legalább is nekem teccen) aztán az hogy az miből jön, kit érdekel.
De a plexit nem szedem le. Tegnap megnéztem, elég macerás lenne leoperálni, mert ha jól láttam csavar tartja. (legalább is amelyiket néztem.)
köszi
nu reggeli friss helyzetjelentés
1.) Sons of Kemeten
-csukott fedél,tompa,döglött hang
-nyitott fedél,elevenebb,nyiltabb
-fedél nélkük,több levegő,mintha picivel rezletezöbb lenne a hang,de nem annyira koherens a hang
2.) Black Keys
-lecsukott fedél,nagyon dögös hang,eszméletlen löket van a mélytartományban
-nyitott fedél,elevenebb,nyiltabb,még van elegendő energia a mélytartományban
-fedél nélkül,részletező,levegős hang,de kicsit vézna
ennél a felvételnék sokan beneveznének a csukott fedeles opcióra,van egy olyan érzésem
3.) Corea/Burton
-lecsukott fedél,lágy kerek zongora,lágy,kerek vibrafon
-nyitott fedél,jobb a zongora és vibrafon kicsengées
-fedél nélkül,talán picivel jobb mint a nyitott fedél..
ennél a lemeznél éreztem legkevésbé,a 3 változatt közti eltéréseket...
minden mint a lent látható képen,moderált hangerő,parafa DIY 4mm lemezalátét,Shure M75ED Type 2...gyanitom ezt tovább lehetne ragozni,másik hangszedővel (lusta voltam beszerelni a Shure V15/III-ast,annak ellenére hogy csak shellt kellett volna cserélnem,most épp ilyen hepciában vagyok,hogy a 75-ös hangjára vagyodom

),másmilyen lemezalátét stb.,stb ezen tovább finomithat
azt mondom a fedél fel,biztonságos opció hangügyileg,és kezelhetőség szempontjábol,fedél nélkül,kritikus zenehallgatásra jó,de vannak az általam már leirt jelenségek...fedél le...hmmm,talán hifista szempontokat figyelembe véve nem nagyon kéne,de horogra akadhat esetleg vlmi meglepi is..