Sehogy
Az albumok a kiadók tulajdonában vannak, a Tidal csak a “technológiát” adja a bulihoz. Ezért aztán ennek semmi értelme hogy a kiadók külön file-okat adjanak a Tidalnak streameléshez illetve album vásárláshoz.

Áruljátok már el, kérlek, hogyan működik ez a "github" módszer zeneletöltésre tidalról, mert bár informatikus vagyok, és használok GitHub-ot, nem tudom mire értitek... Van a githubon valamilyen "capture tidal stream" jellegű projekt, amit erre lehet(ne) használni? Vagy félreértem itt a dolgokat és a "github-módszer" valamiféle kalózletöltés eufemizmusa?

Hogy lehetne tudományosan megfogalmazni azt, hogy valószínűleg jobb amit megveszel, mint amit streamelnek?

Jaja, én se tesztelgetés miatt “githuboztam” le albumokat, hanem összeállítottam egy túlélő csomagot, hogy net kimaradás/“tidal beépülő modul frissítésre várás” idején legyen mit hallgatnirobi20064 írta: ↑2022.08.04., csüt. 15:42Valo igaz :) Igazabol semmi indittatasom nincs ennek utana nezni mert a. nem hasznalok Tidalt b. nem is tervezem hogy hasznalni fogom c. barmi masra is el tudom pazarolni azt az 1-2 orat meg par ezer forintot :)
Aki nagyon akarja - ahogy Viktor is irta - ott a "github" modszer, lehet lehuzni vele par random szamot (Warner-tol, mas kiadoktol, Master-ben, "simaban", kamu redbookban stb) es ugyan azokat megvenni hivatalosan, majd elkezdeni osszehasonlitani, binarisan, studio programokkal meg kezzel labbal fullel. Azt tovabbra sem fogod latni hogy mi tortenik a file-al, hogyan tolti be, streameli az altalad preferalt lejatszo lokalis file vs internet stream eseten es hogy ez mikeppen is korrelalna a Tidal sajat app-jahoz vagy egy Tidal Connect-es lejatszashoz. Az is elkepzelheto hogy semmi kulonbseget nem fogsz hallani, de ettol meg tovabbra sem almat az almahoz hasonlitasz.
Ezek a kiserletezesek max arra jok hogy mindenki meggyozze sajat magat annak a modszernek/szolgaltatonak/lejatszasi modnak/mediumnak a felsobbrendusegerol amit eppen hasznal![]()

Köszi, ez nagyon precíz, korrekt válasz.wittao írta: ↑2022.08.04., csüt. 15:36A Github tesztekre jo szerintem, egtol fuggetlenul az osszes streamszolgaltatora elofizunk van, tesztekre szerintem “belefer”.vlaca írta: ↑2022.08.04., csüt. 15:08Szépen fogalmaztál “githubos módszer”.![]()
Nekem is van pár album, mqa is meg normál is. Régebben próbáltam de nem jött ki óriási eltérés. Némi különbséget hallani véltem ha nagyon akartam, de nem ruháztam be háttértárra.
( Többféle hardver/szoftver kombinációval. Legutóbb Linn Majik saját Tidal kliens vs linn szerver MacBook-ról file-ból.)
Nálad mi volt a szoftver/hardver környezet?
És mi lett az eredmény?![]()
Valojaban ugye ugy mukodik, hogy a szolgaltato az osszes felbontast egyszerre lovi a felhasznalo fele, es ott az elofizetesenek megfelelo anyagot levalogatja. Igy lehet a legkonyebben kivalasztani azt az anyagot, amit a stream kuld es amit utana atmentunk a hattertarra (NAS).
Halozat:
Optikai Digi 1000
NAS
Core Audio MOSK-2 switch
(kozottuk CAT8 ethernet kabelek)
Lejatszo kornyezet:
Core Audio DAIDO Atlantis 2 dobozos PC
Core Audio KARUNA Atlantis usb/spdif konverter
Core Audio DENPO Atlantis dac (Rohm, A-osztaly diszkret analog fokozat)
MBL6010D elofok
MBL9008 monoblokkok
MBL101eMkii hangsugarzok
TaraLabs The MUSE kabelezes
(Emellett Spendor100 + MBL N51 integralt, Primaluna EVO integraltakkal is tesztelek).
+ az uj felso kategorias Core Audio Reference forrasokkal (PC, USB/SPDIF) is cserelgetjuk
NAS:
Synology DS920
Szoftver:
Win10 egyedi, kicsontozva, memoriaban fut
Core Audio indito kornyezet (innen lehet a programokat inditani, installalni stb, fajlkezeles)
Audirvana
JPlay
Eredmeny:
Azt mondom, hogy egyre jobb lejatszo kornyezetben egyre kisebbek a kulonbsegek, legalabbis ezt tapasztaltam. Amig korabban a stream-et nem szivesen hallgattam, mara szinte mindegy.
Ahol eszreveheto a kulonbseg az a terabrazolas, lecsengesi ideje egy-egy hangszernek, amikor hallgatom szamomra jobb jelenleterzetet ad pl. egy kamarazenekar hallgatasakor, mintha jobban behuzna a kozonseg sorai koze.
Nagyjabol ugy nez ki a dolog, hogy par masodperc alatt el tudom donteni melyiket hallgatom szivesebben, de 5 orahosszat ragodnek azon, hogy fogalmazzam meg miert :)
A Github tesztekre jo szerintem, egtol fuggetlenul az osszes streamszolgaltatora elofizunk van, tesztekre szerintem “belefer”.vlaca írta: ↑2022.08.04., csüt. 15:08Szépen fogalmaztál “githubos módszer”.![]()
Nekem is van pár album, mqa is meg normál is. Régebben próbáltam de nem jött ki óriási eltérés. Némi különbséget hallani véltem ha nagyon akartam, de nem ruháztam be háttértárra.
( Többféle hardver/szoftver kombinációval. Legutóbb Linn Majik saját Tidal kliens vs linn szerver MacBook-ról file-ból.)
Nálad mi volt a szoftver/hardver környezet?
És mi lett az eredmény?![]()

Szépen fogalmaztál “githubos módszer”.wittao írta: ↑2022.08.04., csüt. 14:46Igen.vlaca írta: ↑2022.08.04., csüt. 08:18Fordítva kérdezném, van akinél a Tidal-ről megvásárolt album másképp szól offline lejátszva mint streamelve? Ugyanazon szoftverrel lejátszva.fülelek írta: ↑2022.08.03., szer. 21:41Legyen szíves szóljon, ha valakinél már annnnnyira szuper rendszer van, hogy a Tidal pont olyan jól szól, mint ugyanaz a zene fájlból lejátszva. És nem sakál-metál vagy full elektronikus zenén... Csak az ugyanolyan felbontású 16/44.1 zenékről beszélek, mert az mqa az nyilvánvaló zsákutca.
A lehetséges miértekre is kíváncsi vagyok.![]()
Ugye Github-os modszerrel el lehet kapni a fajlt, es kint hagyni NAS-on, majd ugyanezt a grpen azonos lejatszo kornyezetben inditani.

Na jó, de ez már csak laposföld szintű összesküvés elmélet.robi20064 írta: ↑2022.08.04., csüt. 14:40Feltetelezve hogy ugyan azt kapod ha megveszed mint amit streamelnek neked. En a Tidal-nak (sajnos) mar ezt sem hiszem el, viszont az ellenorzesere sem fogok idot pazarolni az is biztos. Szerencsere van meg pont eleg alternativ szolgaltato.
Igen.vlaca írta: ↑2022.08.04., csüt. 08:18Fordítva kérdezném, van akinél a Tidal-ről megvásárolt album másképp szól offline lejátszva mint streamelve? Ugyanazon szoftverrel lejátszva.fülelek írta: ↑2022.08.03., szer. 21:41Legyen szíves szóljon, ha valakinél már annnnnyira szuper rendszer van, hogy a Tidal pont olyan jól szól, mint ugyanaz a zene fájlból lejátszva. És nem sakál-metál vagy full elektronikus zenén... Csak az ugyanolyan felbontású 16/44.1 zenékről beszélek, mert az mqa az nyilvánvaló zsákutca.
A lehetséges miértekre is kíváncsi vagyok.![]()

Fordítva kérdezném, van akinél a Tidal-ről megvásárolt album másképp szól offline lejátszva mint streamelve? Ugyanazon szoftverrel lejátszva.fülelek írta: ↑2022.08.03., szer. 21:41Legyen szíves szóljon, ha valakinél már annnnnyira szuper rendszer van, hogy a Tidal pont olyan jól szól, mint ugyanaz a zene fájlból lejátszva. És nem sakál-metál vagy full elektronikus zenén... Csak az ugyanolyan felbontású 16/44.1 zenékről beszélek, mert az mqa az nyilvánvaló zsákutca.
A lehetséges miértekre is kíváncsi vagyok.

Miért ne lehetne összehasonlítani? Meg tudod vásárolni az albumot Tidal-en, meg lesz ugyanaz a file-od amit streamelnek.

Semmi, ugyanolyan mint a tobbi :)
Ahoy,
Az Intel egy ideje már lejtmenetbe kapcsolt. Az okostelefonok, tabletek piacáról lényegében kiszorultak vagy ott se voltak, az Apple dobta őket, és ha netán a Microsoft is megcsinálná az Apple M1, M2 mintájára a saját ARM alapú processzorát és portolja hozzá a Windowst, akkor notebook vonalon is végük. Szerver vonalon erősek, de az nem tart el egy ekkora céget.wittao írta: ↑2022.08.03., szer. 10:48Ugy nez ki teljes kasza.robi20064 írta: ↑2022.08.03., szer. 10:28Nem dobtak ezt mar valamikor tavaly, vagy akkor meg szerver/mobil felhasznalsra megtartottak de most mar teljes kasza?
https://www.tomshardware.com/news/intel ... ts-planned
Videokari otlet is allitolag.
Kicsit mintha az Intel elvesztette volna a fonalat mostanaban…
Ugy nez ki teljes kasza.robi20064 írta: ↑2022.08.03., szer. 10:28Nem dobtak ezt mar valamikor tavaly, vagy akkor meg szerver/mobil felhasznalsra megtartottak de most mar teljes kasza?
https://www.tomshardware.com/news/intel ... ts-planned
Csináltam egy gyors próbát...ugy nem látta a hálózaton a SOtM dobozt a Roon...a 2 db swich csak a SOtM előtt tesz jó szolgálatot a hang miatt...Természetesen analóg tápokkal. Vissza dugva a mac minit a szolgáltató router-be minden helyreált.kakaox írta: ↑2022.08.01., hétf. 21:50Szia Csövi!
Tízszer olvastam el amit írtál, de egy kukkot sem értek belőle -pedig csak egy mondat-, de a rajzocskából igen...
Ha annyi érdekességet mondhatok, hogy a Mac mini-t inkább valamelyik switch-be dugd, ne a szolgáltató router-be.
Persze csak ha van ilyenre lehetőséged.

Szia Csövi!

Talán pont ezért nem kellene ebbe az irányba menned?

Köszönöm a megemlékezést! Szerintem nem az első szériával találkoztál. Az tényleg a nevem alatt futott, valamikor 2007 körül született, passzív, lapos HD Plex házba került, mai fogalmaink szerint kb semennyire nem volt audio PC-nek nevezhető (de azért folyamatosan kaptam miatta a fejemre, hogy mit keres egy PC egy HiFi rendszer közelébenviri írta: ↑2022.08.01., hétf. 17:15Én annó összehasonlítottam a meglévő macminimet egy első szériás fapaci PC-vel, és másnap elkezdtem beszerezni a streacom házat, és a többi hozzávalót. Jóval komolyabb hangja volt, olyan nagyfiúsabb, súlya, tömege lett rögtön mindennek, ezáltal valódibb, hihetőbb.
Dehogy akarok... engem hidegen hagy ki mivel hallgat zenét...

Igen a hallgatasi szokasok... pl nekem kikotes nalam, hogy szamitogep legyen mert sokat youtubozok is es a filmeket is 4k-ban nezem es ezen is fontos, hogy a hang jo minosegben legyen es egy dobozom legyen es ne mindenre kulon dobozok.asebestyen írta: ↑2022.08.01., hétf. 19:43Emlékszel, mikor anno az audio-pc-menyus dac kombó helyett a kis nyomi laptopom fejhallgató kimenetéről mentünk a végfokra egy 180Ft-os műanyag "teszkós" jack-rca kábellel? Gyengébb volt így? Persze. Mekkora volt a különbség?tottyi írta: ↑2022.08.01., hétf. 14:48Azt nem igertem, hogy meglepem csak minel tobb informacioval szeretnek rendelkezni az esetleges donteshez.asebestyen írta: ↑2022.08.01., hétf. 14:42
Full felesleges körök. Minek? Eladtad az audio-pc - külön dac - kábelek, stb cuccokat, most elkezded ugyanazt a kört lebutítva, hogy még 3x kifizesd, mire ugyanoda érsz majd?![]()
![]()
De annyi jot irnak mostanaban az audio pc-rol, hogy egy picit banom, hogy felhuztam magam es eladtam. De azert egyszer egy tesztben nalam kiprobalnak egy fullos audio pc es a mac-mini-t, hogy milyen hatalmas kulonbseg van a ketto kozott hangban.![]()
![]()
Lehet jobbat összehozni a Mininél. De.... Attól hogy audio-pc-nek hívunk valamit, semmi garancia nincs semmire, ugyanúgy illeszkednie kell a rendszerbe, az ízlésedhez, stb, mint bármely más komponensnek. 1 dolog biztos, onnantól elkezdődik a szarakodás állandóan, elolvasod, hogy mások szerint ez a gyomláló, amaz az optimalizáló, kijött az új verziója a lejátszó programnak, soha véget nem érő dolog. Ha szereted ezt az állandó összehallgatást a szoftverek, USB kártyák, stb között, akkor Mini kuka, SOtm kuka, audio-pc start. Az egész hercehurca 5% különbségen belül imbolyog. Nem is az eszközök közötti különbség dönti el, hanem a Te szokásaid/hozzáállásod... Bármelyik verzió alkalmas a minőségi zenehallgatásra, egyik sem gátja, biztos lehetsz benne.
Jó rég nem szólok már hozzá semmihez, ami hifi -tudom, hála isten - , és ez így is marad, egyedül miattad írtam most is.
A fenti hozzászólásomban sem volt semmi bántó szándék! Abban sem lesz, amit most írok: tanulj meg önfeledten zenét hallgatni, ez fog a legtöbbet hozzátenni, hidd el. Kicsit elszakadni ettől a (szerencsétlen) hifista analítikus üzemmódtól. Hidd már el, marha jó az a rendszer, dőlj hátra és csak hallgasd! Koncentrálj a zenére, ne a szólásra, pláne ne a mély - magas, meddig megy le, stb dolgokra. Az a motyó jól csinálja, amit csinál.