tottyi írta: ↑2022.08.01., hétf. 14:48
asebestyen írta: ↑2022.08.01., hétf. 14:42
tottyi írta: ↑2022.08.01., hétf. 11:42
Hello, a SOtM jobb zenehallgatasra mint a mac mini? Es megegy kerdes, ha a SOtM-ben lejar a licencia a Roon-ra akkor mindig minden evben meg kell venni?
Full felesleges körök. Minek? Eladtad az audio-pc - külön dac - kábelek, stb cuccokat, most elkezded ugyanazt a kört lebutítva, hogy még 3x kifizesd, mire ugyanoda érsz majd?
Azt nem igertem, hogy meglepem csak minel tobb informacioval szeretnek rendelkezni az esetleges donteshez.
De annyi jot irnak mostanaban az audio pc-rol, hogy egy picit banom, hogy felhuztam magam es eladtam. De azert egyszer egy tesztben nalam kiprobalnak egy fullos audio pc es a mac-mini-t, hogy milyen hatalmas kulonbseg van a ketto kozott hangban.
Emlékszel, mikor anno az audio-pc-menyus dac kombó helyett a kis nyomi laptopom fejhallgató kimenetéről mentünk a végfokra egy 180Ft-os műanyag "teszkós" jack-rca kábellel? Gyengébb volt így? Persze. Mekkora volt a különbség?
Lehet jobbat összehozni a Mininél. De.... Attól hogy audio-pc-nek hívunk valamit, semmi garancia nincs semmire, ugyanúgy illeszkednie kell a rendszerbe, az ízlésedhez, stb, mint bármely más komponensnek. 1 dolog biztos, onnantól elkezdődik a szarakodás állandóan, elolvasod, hogy mások szerint ez a gyomláló, amaz az optimalizáló, kijött az új verziója a lejátszó programnak, soha véget nem érő dolog. Ha szereted ezt az állandó összehallgatást a szoftverek, USB kártyák, stb között, akkor Mini kuka, SOtm kuka, audio-pc start. Az egész hercehurca 5% különbségen belül imbolyog. Nem is az eszközök közötti különbség dönti el, hanem a Te szokásaid/hozzáállásod... Bármelyik verzió alkalmas a minőségi zenehallgatásra, egyik sem gátja, biztos lehetsz benne.
Jó rég nem szólok már hozzá semmihez, ami hifi -tudom, hála isten - , és ez így is marad, egyedül miattad írtam most is.
A fenti hozzászólásomban sem volt semmi bántó szándék! Abban sem lesz, amit most írok: tanulj meg önfeledten zenét hallgatni, ez fog a legtöbbet hozzátenni, hidd el. Kicsit elszakadni ettől a (szerencsétlen) hifista analítikus üzemmódtól. Hidd már el, marha jó az a rendszer, dőlj hátra és csak hallgasd! Koncentrálj a zenére, ne a szólásra, pláne ne a mély - magas, meddig megy le, stb dolgokra. Az a motyó jól csinálja, amit csinál.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés