vlaca írta: ↑2022.08.04., csüt. 15:08
wittao írta: ↑2022.08.04., csüt. 14:46
vlaca írta: ↑2022.08.04., csüt. 08:18
Fordítva kérdezném, van akinél a Tidal-ről megvásárolt album másképp szól offline lejátszva mint streamelve? Ugyanazon szoftverrel lejátszva.
Igen.
Ugye Github-os modszerrel el lehet kapni a fajlt, es kint hagyni NAS-on, majd ugyanezt a grpen azonos lejatszo kornyezetben inditani.
Szépen fogalmaztál “githubos módszer”.
Nekem is van pár album, mqa is meg normál is. Régebben próbáltam de nem jött ki óriási eltérés. Némi különbséget hallani véltem ha nagyon akartam, de nem ruháztam be háttértárra.
( Többféle hardver/szoftver kombinációval. Legutóbb Linn Majik saját Tidal kliens vs linn szerver MacBook-ról file-ból.)
Nálad mi volt a szoftver/hardver környezet?
És mi lett az eredmény?
A Github tesztekre jo szerintem, egtol fuggetlenul az osszes streamszolgaltatora elofizunk van, tesztekre szerintem “belefer”.
Valojaban ugye ugy mukodik, hogy a szolgaltato az osszes felbontast egyszerre lovi a felhasznalo fele, es ott az elofizetesenek megfelelo anyagot levalogatja. Igy lehet a legkonyebben kivalasztani azt az anyagot, amit a stream kuld es amit utana atmentunk a hattertarra (NAS).
Halozat:
Optikai Digi 1000
NAS
Core Audio MOSK-2 switch
(kozottuk CAT8 ethernet kabelek)
Lejatszo kornyezet:
Core Audio DAIDO Atlantis 2 dobozos PC
Core Audio KARUNA Atlantis usb/spdif konverter
Core Audio DENPO Atlantis dac (Rohm, A-osztaly diszkret analog fokozat)
MBL6010D elofok
MBL9008 monoblokkok
MBL101eMkii hangsugarzok
TaraLabs The MUSE kabelezes
(Emellett Spendor100 + MBL N51 integralt, Primaluna EVO integraltakkal is tesztelek).
+ az uj felso kategorias Core Audio Reference forrasokkal (PC, USB/SPDIF) is cserelgetjuk
NAS:
Synology DS920
Szoftver:
Win10 egyedi, kicsontozva, memoriaban fut
Core Audio indito kornyezet (innen lehet a programokat inditani, installalni stb, fajlkezeles)
Audirvana
JPlay
Eredmeny:
Azt mondom, hogy egyre jobb lejatszo kornyezetben egyre kisebbek a kulonbsegek, legalabbis ezt tapasztaltam. Amig korabban a stream-et nem szivesen hallgattam, mara szinte mindegy.
Ahol eszreveheto a kulonbseg az a terabrazolas, lecsengesi ideje egy-egy hangszernek, amikor hallgatom szamomra jobb jelenleterzetet ad pl. egy kamarazenekar hallgatasakor, mintha jobban behuzna a kozonseg sorai koze.
Nagyjabol ugy nez ki a dolog, hogy par masodperc alatt el tudom donteni melyiket hallgatom szivesebben, de 5 orahosszat ragodnek azon, hogy fogalmazzam meg miert :)