DeProtector írta: ↑2021.10.03., vas. 15:22
Mi a tapasztalatotok, mennyire "érzékenyek" az állványra a Heed elektronikák? Mennyire érdemes komolyabban beruházni?
Láttam, hogy Zsoltnál is csak kb valami Ikeás bútoron vannak. De én azért szívesen vennék jobbfajta állványt is, ha van értelme.
Amit Zsoltnál látsz, azok az egykori IKEA Expedit sorozat elemei, ma Kallax néven kaphatóak, a méretezése annyit változott, hogy a váz külső elemei valamivel vékonyabbak, és más a fóliázása. A világban szerte százezerszám használják a hifisták, annál az egyszerű és praktikus oknál fogva, hogy a polcozás belső méretezése az LP lemezek méretéhez igazodik (micsoda meglepetés

) Van, aki simán leteszi a földre, van a ki falra fogatja, de kaphatók hozzá felcsavarozható krómozott lábak, régen Capita volt a fantázianeve, szerintem most is az.
Ez az állvány könnyű és merev, szerintem bármilyen lakberendezési környezetbe illeszkedik, annyira semleges a kinézete.
Saját tapasztalatom szerint a Heed elektronikák az elhelyezésre talán még érzéketlenebbek, mint az egyéb más kütyüzésekre, nálam voltak mindenféle szekrényeken/ben, sőt kísérleteztem azzal is, hogy másképp szólnak-e, ha egymás mellé teszem őket,vagy valamilyen rendszer szerint egymásra pakolgatom. Nálam a különbség többnyire az épp hallható és a semmilyen között mozgott, de legegyszerűbb kipróbálni. Megjegyzem, az IKEÁ-s cucc olyan olcsó, és egyben "asszonybarát", hogy azzal nem tudsz mellényúlni.
Persze ez nem zárja ki, hogy elindulj a mások által ajánlott Mana, SöundArts, vagy további neves állványgyártók irányába, de ott zsebbenyúlósabb lesz a dolog, tehát a próbálgatás mindenképp javasolt, viszont ezzel kapcsolatban meg ezt írtad:
Épp a kísérletezést szeretném kihagyni, ezért érdeklődtem. Szerencsére én időpazarlásnak élem meg a kiegészítőkkel való pepecselést, tesztelgetést, még véletlenül sem kütyüzök.
Ez pedig +1 szavazat az ikeának