Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 235

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Sziasztok.

Épp hifi állvány vásárlás előtt állok. Per pillanat saját gyártású állványok vannak, szóval alacsonyról indulok. Viszont nem szeretnék csere-berélni folyton, vennék egyet pár évre/évtizedre.

Mi a tapasztalatotok, mennyire "érzékenyek" az állványra a Heed elektronikák? Mennyire érdemes komolyabban beruházni?
Láttam, hogy Zsoltnál is csak kb valami Ikeás bútoron vannak. De én azért szívesen vennék jobbfajta állványt is, ha van értelme.

Kíváncsi lennék a tapasztalataitokra.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

Sene
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 89

Hozzászólás Szerző: Sene »

mishow írta:
2021.09.26., vas. 19:18
Sene írta:
2021.09.26., vas. 19:07
…. most csütörtökön a MÜPÁ-ban kötöttem ki
Anoushka? Csodás volt … kicsi ez a világ :rolleyes:
Igen, és igen, egyetértek, csodás volt.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2554

Hozzászólás Szerző: mishow »

Sene írta:
2021.09.26., vas. 19:07
…. most csütörtökön a MÜPÁ-ban kötöttem ki
Anoushka? Csodás volt … kicsi ez a világ :rolleyes:

Sene
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 89

Hozzászólás Szerző: Sene »

mishow írta:
2021.09.26., vas. 18:22

A barátkozást a helyedben a MÜPÁ-ban és a Zeneakadémián kezdeném.
Én is a Heed-el kezdtem (hidd el :D ), és ennek, illetve annak, hogy ezzel a zenei ízlésem is kitágult, köszönhetem, hogy most csütörtökön a MÜPÁ-ban kötöttem ki.

Köszönöm Zsoltnak és a Heed csapatnak, hogy az otthoni zenehallgatást is igazi élménnyé varázsolják minden nap ezek a "vasak".

mishow
V.I.P.
V.I.P.

d.janos írta:
2021.09.22., szer. 22:47
Sokszor próbáltam az M5 csatornán sugárzott komolyzenei felvételekkel barátkozni anno. Gondoltam, meghallgatok egy egy koncertet, belekezdtem, majd röviddel utána le is tettem róla …
A barátkozást a helyedben a MÜPÁ-ban és a Zeneakadémián kezdeném. Hidd el, utána egész más lesz ugyanazt az M5-ön, vagy akár a nagy koncerttermek youtube csatornáján nézni.
Persze, sokat számít, hogy javult a rendszered, de hidd el, nem csak a “vason” múlik ;)
De annak örülök, hogy elindultál ebbe az irányba és sok sikert az úton!

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Sokszor próbáltam az M5 csatornán sugárzott komolyzenei felvételekkel barátkozni anno. Gondoltam, meghallgatok egy egy koncertet, belekezdtem, majd röviddel utána le is tettem róla, valahogy a tv/mediabox optikai kimenete meg az egykori rendszereim nem tudtak zeneileg hallgatható élményt a szobába varázsolni, nem volt jó hallgatni.
Most Kobayashi Kenichiro vezényel Antonin Dvořák alkotásokat és lebilincselő a StandArt2-vel és a Heedekkel, átjön a koncert atmoszférája is számomra. Sokszor gondoltam és még ma is részben, hogy ha nem minimum jó vagy épp kiváló a forrás anyag, akkor nem lehet zenét hallgatni, pedig épp az ellenkezője van/lehet (?!). Most egyértelműen igen.
Kicsit "kedveskedtem" a DACtilusnak és a 10th Anniversary Lunanak egy PX-el, mögöttük a Canopusok, melyekkel így lebilincselő az előadás, élmény hallgatni. leborulok.gif
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

baka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: baka »

fenyő írta:
2021.09.13., hétf. 11:10
Volt itt valamikor egy link egy külföldi céghez, akik átvették a gyártását
Szerintem csak a forgalmazását és a brendet birtokolják a gyártás továbbra is Heed

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2167

Hozzászólás Szerző: Shimano »

hukkle írta:
2021.09.12., vas. 23:25
Már lehet, hogy nem is fogod tudni..
Azért Zsoltnál biztosan van még egy pár valahol,eldugva. :D Tekintélyt parancsoló méretekkel büszkélkedik az biztos,legalábbis a többi heed hangsugárzó mellett.Nekem meglepő is volt első látásra.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: fenyő »

2x nem kell

Ha valaki emlékszik a honlapra, betehetné ide.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.

Volt itt valamikor egy link egy külföldi céghez, akik átvették a gyártását, persze más néven, de nem mentettem el.
Az ára is nagyon húzós lett, talán €6.000. :smile51:

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

hukkle írta:
2021.09.12., vas. 23:25
Hogyhogy? :(

A héten igyekszem eljutni HZs-hoz (elvileg készül nekem egy OBelisk PX :P ), majd érdeklődöm.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszönöm a válaszokat; gyönyörű ez az mk2 :P - még élőben nem tudtam szemügyre venni :(

fenyő
V.I.P.
V.I.P.

MK1
MK1
új Envoy 2015.jpg (171.84 KiB) Megtekintve 3052 alkalommal
MK2
MK2
21314429.jpg (44.89 KiB) Megtekintve 3052 alkalommal
hukkle írta:
2021.09.11., szomb. 17:49
Az Envoy Mk I képeken hogy néz ki? Tud valaki linkelni, vagy feltölteni?
(rosszul mutatja, az egyest és a kettest)

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Az Envoy Mk I képeken hogy néz ki? Tud valaki linkelni, vagy feltölteni?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Ear írta:
2021.09.10., pén. 16:30
vidor2009 írta:
2021.09.10., pén. 12:43
Az Envoy -csak méreténél fogva is-nagyobb tömegű hangot képes kezelni, így jelentősen sokoldalúbb!
Az Enigma5 kisebb helyiségben (Kb.20-25m2-ig),ill. kamara műfajokra tökéletes, romantikus nagyzenekarra,
ill. zúzósabb rock zenére az Envoy sokkal jobb választás!
Azt azért hozzátenném, hogy az Enigma nagy erénye, hogy könnyű kiszolgálni, fiszf@sz kis erősítőkkel/láncon is vállahatóan szól, és rettentő kifinomult rendszerekben sem vall szégyent. Azért nagyzenekar, rock sem rossz az Enigmán, sőt! Az Envoy tényleg több levegőt mozgat meg, de kell is neki a komolyabb kiszolgálás, teljesítmény.
Maradjunk annyiban hogy az enigma minden műfajt élvezhetően,(sőt,bevállalom a konkrétabb megfogalmazást is,legyen ennek bármi következménye is :D ),még jól is prezentál,de tény és való hogy az envoy,de még a grand enigma is igényli a komolyabb kiszolgálást,stabilitást,teljesítményt.
Szinte hihetetlenül élvezetesen tud szólni egy enigma,de ez a hajó már sajna elment,akinek van az tudja,aki meg csak szeretett volna,az meg úgy járt hogy lekéste. sad.gif

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Skipper írta:
2021.09.07., kedd 21:13
ruczek írta:
2021.09.06., hétf. 13:03
Xavian Duetto
Köszi, nagyon tetszetősek :P

Más: az Envoyhoz hol vannak hangban ezek az Enigma 5-ösök?
Szervusz!
Én mindkettővel hosszabb ideig együtt éltem, véleményem szerint mindkét hangsugárzó csodálatos, megfelelően kiszolgálva!
Az Envoy -csak méreténél fogva is-nagyobb tömegű hangot képes kezelni, így jelentősen sokoldalúbb!
Az Enigma5 kisebb helyiségben (Kb.20-25m2-ig),ill. kamara műfajokra tökéletes, romantikus nagyzenekarra,
ill. zúzósabb rock zenére az Envoy sokkal jobb választás!
Az Envoy egy életre szólhat, -szerintem -csak 3 jobb hangsugárzó létezik!
Üdv. Gyuri :napsut:

Gulka.
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Drop Hifiman HE-X4
Zu Audio Birth + Zu Audio Libtec + HiDiamond D2/D3 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Pro-Ject Dac Box E + TCL 65C728

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

ruczek írta:
2021.09.06., hétf. 13:03
Xavian Duetto
Köszi, nagyon tetszetősek :P

Más: az Envoyhoz hol vannak hangban ezek az Enigma 5-ösök?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

vidor2009 írta:
2021.09.07., kedd 13:08
Gulka. írta:
2021.09.06., hétf. 17:45
Pikkubee írta:
2021.09.06., hétf. 10:24
Voltam Zsoltnál és hallottam mire képes az obelisk.. Ezt otthon nem sikerült megtapasztalni sajnos :(
Járt nálam egy szakember akusztikai mérés céljából és sajnos kiderült, hogy teljesen katasztrofális a helyzet.. megoldani ebben a lakásban ezt nem fogom tudni..
Ezért döntöttem úgy, hogy menjenek jobb helyre a heed-ek, én meg veszek valami egyszerűbb erősítőt phono-val, daccal és hibernálom a hifi bogarat addig, amíg nem lesz lehetőségem ideális körülmények között zenélni otthon
Igen értelek. Ezért is írtam pár hete egy emailt neked, hogy lett Zsoltnak egy Enigma 3SE beszámított doboza cseresznye színben. Ami az enyém volt. Szintén rosszabb környezetben (panel nappali) hallgatok zenét. Viszont az Enigma nem annyira kényes az akusztikára, ezért mertem ajánlani anno... Kívánom, hogy találj valami köztes megoldást, amíg nem lesznek jobbak az akusztikai körülményeid.
Az omnidirekcionális hangsugárzók a legkevésbé érzékenyek a helyiségre, ill. az elhelyezésre!
Üdv. Gyuri : :napsut:
Hát igen,érdemes lett volna kipróbálni,de egyes vélemények szerint hogy van az a szoba ahol még egy enigma 5 sem tud elfogadhatóan szólni, kiteljesedni meg végképp.De ennek persze "ezer" más oka is lehet,szóval nem biztos hogy csak a szoba és a hangsugárzó a ludas.Én pl tologálhatnám itthon szinte bárhová úgy hogy nem romlana a hangzás,de lehet hogy van olyan hely,ahol ez nem jönne össze.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Gulka. írta:
Pikkubee írta:
Voltam Zsoltnál és hallottam mire képes az obelisk.. Ezt otthon nem sikerült megtapasztalni sajnos :(
Járt nálam egy szakember akusztikai mérés céljából és sajnos kiderült, hogy teljesen katasztrofális a helyzet.. megoldani ebben a lakásban ezt nem fogom tudni..
Ezért döntöttem úgy, hogy menjenek jobb helyre a heed-ek, én meg veszek valami egyszerűbb erősítőt phono-val, daccal és hibernálom a hifi bogarat addig, amíg nem lesz lehetőségem ideális körülmények között zenélni otthon
Igen értelek. Ezért is írtam pár hete egy emailt neked, hogy lett Zsoltnak egy Enigma 3SE beszámított doboza cseresznye színben. Ami az enyém volt. Szintén rosszabb környezetben (panel nappali) hallgatok zenét. Viszont az Enigma nem annyira kényes az akusztikára, ezért mertem ajánlani anno... Kívánom, hogy találj valami köztes megoldást, amíg nem lesznek jobbak az akusztikai körülményeid.
Az omnidirekcionális hangsugárzók a legkevésbé érzékenyek a helyiségre, ill. az elhelyezésre!
Üdv. Gyuri : :napsut:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Pikkubee írta:
Látom, lassan (gyorsan) elkelnek a Heed cuccaid, szóval már csak elméleti a gondolat, de én is inkább a hangdoboz vonalon kísérleteztem volna. Az előttem szólókkal egyetértve, az Enigma pl jó irány, vagy valami kevésbé színezős hangú monitor - de már mindegy ….

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Gulka. írta:
Pikkubee írta:
Voltam Zsoltnál...
...Kívánom, hogy találj valami köztes megoldást, amíg nem lesznek jobbak az akusztikai körülményeid.
Ha csak a leírtak miatt akarod eladni (és még nem vitték el) az Obelisk-edet, szerintem is gondold végig még egyszer. Zsolt biztosan partner lenne abban, hogy otthon is meg tudd hallgatni az említett Enigma 3SE-t. Hogy kicsit haza is beszéljek, szívesen kölcsönadok (bár jelenleg Pécsen vannak) egy pár Royd Sorcerer-t és/vagy Rega RS3-at (szerintem mindkettő csodákra képes reménytelennek tűnő akusztikai körülmények között :smile32:). És valószínűleg nemsokára eladóak is lesznek...

Gulka.
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

cotag írta:
2021.09.06., hétf. 18:19
Gulka. írta:
Ezért is írtam pár hete egy emailt neked, hogy lett Zsoltnak egy Enigma 3SE beszámított doboza cseresznye színben. Ami az enyém volt.
Ha jól sejtem 3SE helyett lett 5? Milyen különbséget hallassz? 3SE-t nyúzok én is jópár éve, mindig érdekelt az új magassugárzó és a komolyabb doboz jelent-e értékelhető mértékű előrelépést.
Igen megütöttem a lottó 5-t. :)
Viccet félretéve. A 3SE kicsit több, mint 3 évig hallgattam. Az 5 pedig több, mint 3 hete van itt. Azt tudni kell, hogy mindkettő hangdoboz elég sokat állt dobozban mire hozzám került. 5-12 hónap között. Szinte egy új bejáródás zajlott/zajlik jelenleg is. Annyit tudok mondani, hogy a magasok hallhatóan eltérnek hangzásban. A hangkaraktere a 5-nek számomra tetszetősebb. Kicsit komolyabb, felnőttesebb az 5. A 3SE-vel is élvezet volt zenét hallgatni vagy egy jó filmet megnézni, mint most 5-el. Megfogalmazni ezt elég nehéz. Kicsit olyan, mint mikor Si1-ről váltassz Si2-re. Tudod, hogy mindkettő erősítő jó, de egyéne válogatja, hogy kinek melyik tettszik. Amennyiben nem lett volna ez a lehetőség, akkor a 3SE maradt volna. Komolyan mondom, hogy egy percig sem bánkódnék emiatt. Akkor is szerettem zenét hallgatni most is szeretek.
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Drop Hifiman HE-X4
Zu Audio Birth + Zu Audio Libtec + HiDiamond D2/D3 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Pro-Ject Dac Box E + TCL 65C728

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: cotag »

Gulka. írta:
Ezért is írtam pár hete egy emailt neked, hogy lett Zsoltnak egy Enigma 3SE beszámított doboza cseresznye színben. Ami az enyém volt.
Ha jól sejtem 3SE helyett lett 5? Milyen különbséget hallassz? 3SE-t nyúzok én is jópár éve, mindig érdekelt az új magassugárzó és a komolyabb doboz jelent-e értékelhető mértékű előrelépést.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”