Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Re: Heed Audio termékek
Tisztelt urak
Heed dactilus 3, usb-n keresztül, használható iphone-nal?
Heed dactilus 3, usb-n keresztül, használható iphone-nal?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1268
Bocs, nem tudom megállni...
Még szerencse, hogy ez az a topic, ahol deklaráltan nem kütyüznek.
És most zúduljon rám a népharag...

Még szerencse, hogy ez az a topic, ahol deklaráltan nem kütyüznek.

És most zúduljon rám a népharag...

Idézet a HFM 1992/3 (vagyis a legutolsó) számából a gurulós asztalkáról:
" Guriguri
Ez nagyon kurta fejezet lesz. De nem tudom kihagyni, hogy be ne
számoljak legújabb felfedezésemről, a speciálasztalka lábaira szerelt
görgőről. Szinte hihetetlen, mennyit javít a zenén!
Hajdanán a legtöbb hifi-asztalkának és állványnak görgő volt a
lábán. A görgőt az audiofilek tüskére cserélték, ma már minden
lemezjátszó-asztalkának tüskében végződnek a lábai. A görgőről
mindenki megfeledkezett - pedig mennyire hasznos alkalmatosság! Az én
Target asztalkám alatt például egyszerűen elengedhetetlen!
Az Olvasó most persze meglepődik, és azt kérdezi, hogy hát akkor
mi is van a SoundOrgokkal, merthogy azokról legutóbb valóságos
dicshimnuszt zengtem. Köszönöm kérdését: megvannak és kitűnően
működnek, tökéletesen beváltották reményeinket (mellesleg az Olvasók
visszajelzése is dicséri őket). Ilyen asztalkák hordozzák nálam a
CD-játszót és az erősítőt.
És hogy akkor mire való a Target? Az ugyan messze nem szól olyan
jól, mint a SoundOrg, viszont egyrészt olcsón jutottam hozzá, másrészt
kitűnően el tudok helyezni rajta két irodagépet (történetesen egy
nyomtatót és egy fénymásolót). Sajnos, amióta ez a két gép is benn van
a szobámban, a hangkép teljesen bezsírosodott-beszőrösödött, a
sávszélek elmentek, a zenei tér összepréselődött. (Igen: akkor is, ha
kikapcsolom őket és kihúzom a dugójukat a konnektorból!)
A Targetnek eredetileg szintén tüskék voltak a lábain. És most jön
az én zseniális felismerésem: a tüskéket eldobtam, a meneteket
felfúrattam, és jókora görgőket csavartam beléjük. Azóta az irodagépek
a legkevésbé sem zavarnak a zenehallgatásban!
(Ugyanis előzőleg mindig kigördítem őket a szobából.)"
" Guriguri
Ez nagyon kurta fejezet lesz. De nem tudom kihagyni, hogy be ne
számoljak legújabb felfedezésemről, a speciálasztalka lábaira szerelt
görgőről. Szinte hihetetlen, mennyit javít a zenén!
Hajdanán a legtöbb hifi-asztalkának és állványnak görgő volt a
lábán. A görgőt az audiofilek tüskére cserélték, ma már minden
lemezjátszó-asztalkának tüskében végződnek a lábai. A görgőről
mindenki megfeledkezett - pedig mennyire hasznos alkalmatosság! Az én
Target asztalkám alatt például egyszerűen elengedhetetlen!
Az Olvasó most persze meglepődik, és azt kérdezi, hogy hát akkor
mi is van a SoundOrgokkal, merthogy azokról legutóbb valóságos
dicshimnuszt zengtem. Köszönöm kérdését: megvannak és kitűnően
működnek, tökéletesen beváltották reményeinket (mellesleg az Olvasók
visszajelzése is dicséri őket). Ilyen asztalkák hordozzák nálam a
CD-játszót és az erősítőt.
És hogy akkor mire való a Target? Az ugyan messze nem szól olyan
jól, mint a SoundOrg, viszont egyrészt olcsón jutottam hozzá, másrészt
kitűnően el tudok helyezni rajta két irodagépet (történetesen egy
nyomtatót és egy fénymásolót). Sajnos, amióta ez a két gép is benn van
a szobámban, a hangkép teljesen bezsírosodott-beszőrösödött, a
sávszélek elmentek, a zenei tér összepréselődött. (Igen: akkor is, ha
kikapcsolom őket és kihúzom a dugójukat a konnektorból!)
A Targetnek eredetileg szintén tüskék voltak a lábain. És most jön
az én zseniális felismerésem: a tüskéket eldobtam, a meneteket
felfúrattam, és jókora görgőket csavartam beléjük. Azóta az irodagépek
a legkevésbé sem zavarnak a zenehallgatásban!
(Ugyanis előzőleg mindig kigördítem őket a szobából.)"

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Nálam az emlegett Ikea Kallaxon áll a rendszer. A Kallax nem lábakon, hanem görgőkön pihen. Előtte volt egy SöundArts állványom, de nem tudom összehasonlítani, mert a mostani rendszer akkor még nem volt meg. Egyedül a merevvázas szíjhajtásos, az már akkor is dolgozott, annak jót tett az állvány stabilitása. De nincs zavaró különbség a kettő között.
Egy dolog tűnt fel: a dedikált állványt lerakod, beállítod, úgy marad. Az Ikeán időnként előveszem a vízmértéket, el tud minimálisan mászni a vízszinttől, az nem olyan merev. De ez a probléma csak a lemezjátszót érinti.
Ha jól rémlik, anno a Hifi Magazin jutott arra a következtetésre, hogy a legjobb a könnyűszerkezetes fémállvány. Ma már valószínűleg a legtöbb esetben nem igazán érzékenyek a készülékek az elhelyezésre. Kivéve az említett lemezjátszók.
Aminek érdemes utánanézni, azok a készülékalátétek. A lemezjátszó alá én tennék egy állítható lábú, minőségi alátétet, ennek az ára kevesebb, mint egy szint ára egy igazán jó rackban. A többinél talán még a kedvelt (nekem is van) vágódeszka is csak placebó.
Csöves dolgokkal nincs tapasztalatom, de azt hallottam, hogy azok érzékenyebbek az elcsatolásra, mint a nem-csövesek.
+1 a szobaakusztikának, amíg az nem jó, rakhatsz bármit bárhova.
Egy dolog tűnt fel: a dedikált állványt lerakod, beállítod, úgy marad. Az Ikeán időnként előveszem a vízmértéket, el tud minimálisan mászni a vízszinttől, az nem olyan merev. De ez a probléma csak a lemezjátszót érinti.
Ha jól rémlik, anno a Hifi Magazin jutott arra a következtetésre, hogy a legjobb a könnyűszerkezetes fémállvány. Ma már valószínűleg a legtöbb esetben nem igazán érzékenyek a készülékek az elhelyezésre. Kivéve az említett lemezjátszók.
Aminek érdemes utánanézni, azok a készülékalátétek. A lemezjátszó alá én tennék egy állítható lábú, minőségi alátétet, ennek az ára kevesebb, mint egy szint ára egy igazán jó rackban. A többinél talán még a kedvelt (nekem is van) vágódeszka is csak placebó.
Csöves dolgokkal nincs tapasztalatom, de azt hallottam, hogy azok érzékenyebbek az elcsatolásra, mint a nem-csövesek.
+1 a szobaakusztikának, amíg az nem jó, rakhatsz bármit bárhova.
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 420
Annyiban én is árnyalnám, hogy az állvány érzékenység sorrendje: 1. merev vázas, szíjhajtású lemezjátszó, 2. CD játszó, 3. meglepő: hálózati lejátszó és a TV box (nem a kábel TV), és végül a Heed termékek.
Röviden a válasz: Nem történt.
Kizárólag a szíjhajtású lemezjátszóm profitált a szilárdabb állványból.
Off:
Mióta cserélt karkábellel szerelt direkt drive (SL1210 mk5) a lemezjátszó a Systemdek helyett, már ott se érzem a különbséget állvány szempontjából. Persze ebben semmi meglepő nincs szerintem a Teka esetén tervezési koncepció része volt az érzéketlenség az elhelyezésre
Kizárólag a szíjhajtású lemezjátszóm profitált a szilárdabb állványból.
Off:
Mióta cserélt karkábellel szerelt direkt drive (SL1210 mk5) a lemezjátszó a Systemdek helyett, már ott se érzem a különbséget állvány szempontjából. Persze ebben semmi meglepő nincs szerintem a Teka esetén tervezési koncepció része volt az érzéketlenség az elhelyezésre
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 234
Az akusztikával egyetértek, valóban nagyon fontos. Viszont mint minden más egyébbel ami nem zenehallgatás, úgy ezzel is utálok pepecselni, így ezt inkább majd a tél folyamán szakemberre bízom. Valószínűleg az eredmény is tökéletesebb, és nem én szenvedek vele.hukkle írta: ↑2021.10.04., hétf. 22:13OFF
Szerintem ne költs el egy forintot se, csak nézd meg a hangfalak elhelyezését, ott egy kis pontosítás többet hozhat ingyen, mint sok egyéb.
Vagy vegyél egy mérőmikrofont és azzal mérd ki, ismerd ki a szobát.
Ha ezzel nem akarsz szöszölni és elköltesz valami pénzt, akkor ebben az erősorrendben érdemes - szerintem "költeni" szobaakusztika>hangsugárzó>erősítő>forrás
ON
Nekem amúgy SÖundArt vagy nem tudom, hogy kell pontosan leírni... szóval a maglódi cég állványai vannak. Előtte meg ikeán voltak. Mindkettő esetben jó a zenehallgatás.
Az Ikea cucc után a Söund Arts állvánnyal egyébként történt érdemi változás?
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
OFF
Szerintem ne költs el egy forintot se, csak nézd meg a hangfalak elhelyezését, ott egy kis pontosítás többet hozhat ingyen, mint sok egyéb.
Ha ezzel nem akarsz szöszölni és elköltesz valami pénzt, akkor ebben az erősorrendben érdemes - szerintem "költeni" szobaakusztika>hangsugárzó>erősítő>forrás
ON
Nekem amúgy SÖundArt vagy nem tudom, hogy kell pontosan leírni... szóval a maglódi cég állványai vannak. Előtte meg ikeán voltak. Mindkettő esetben jó a zenehallgatás.
ON
Nálunk: (Hemnes)mishow írta: ↑2021.10.04., hétf. 09:01Amit Zsoltnál látsz, azok az egykori IKEA Expedit sorozat elemei, ma Kallax néven kaphatóak, a méretezése annyit változott, hogy a váz külső elemei valamivel vékonyabbak, és más a fóliázása. A világban szerte százezerszám használják a hifisták, annál az egyszerű és praktikus oknál fogva, hogy a polcozás belső méretezése az LP lemezek méretéhez igazodik (micsoda meglepetésDeProtector írta: ↑2021.10.03., vas. 15:22Mi a tapasztalatotok, mennyire "érzékenyek" az állványra a Heed elektronikák? Mennyire érdemes komolyabban beruházni?
Láttam, hogy Zsoltnál is csak kb valami Ikeás bútoron vannak. De én azért szívesen vennék jobbfajta állványt is, ha van értelme.) Van, aki simán leteszi a földre, van a ki falra fogatja, de kaphatók hozzá felcsavarozható krómozott lábak, régen Capita volt a fantázianeve, szerintem most is az.
Ez az állvány könnyű és merev, szerintem bármilyen lakberendezési környezetbe illeszkedik, annyira semleges a kinézete.
Saját tapasztalatom szerint a Heed elektronikák az elhelyezésre talán még érzéketlenebbek, mint az egyéb más kütyüzésekre, nálam voltak mindenféle szekrényeken/ben, sőt kísérleteztem azzal is, hogy másképp szólnak-e, ha egymás mellé teszem őket,vagy valamilyen rendszer szerint egymásra pakolgatom. Nálam a különbség többnyire az épp hallható és a semmilyen között mozgott, de legegyszerűbb kipróbálni. Megjegyzem, az IKEÁ-s cucc olyan olcsó, és egyben "asszonybarát", hogy azzal nem tudsz mellényúlni.
Persze ez nem zárja ki, hogy elindulj a mások által ajánlott Mana, SöundArts, vagy további neves állványgyártók irányába, de ott zsebbenyúlósabb lesz a dolog, tehát a próbálgatás mindenképp javasolt, viszont ezzel kapcsolatban meg ezt írtad:Ez pedig +1 szavazat az ikeánakÉpp a kísérletezést szeretném kihagyni, ezért érdeklődtem. Szerencsére én időpazarlásnak élem meg a kiegészítőkkel való pepecselést, tesztelgetést, még véletlenül sem kütyüzök.![]()
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Nekem tetszenek a Hifi Racks állványok, csak hát nem olcsók. https://www.hifiracks.co.uk/
Ha találsz valami jót, akkor azért oszd meg, szerintem sokmindennek hasznos lehet. Bár ez itt erősen off, de biztos van megfelelő topicja itt az avxen.
) Van, aki simán leteszi a földre, van a ki falra fogatja, de kaphatók hozzá felcsavarozható krómozott lábak, régen Capita volt a fantázianeve, szerintem most is az.
Ez az állvány könnyű és merev, szerintem bármilyen lakberendezési környezetbe illeszkedik, annyira semleges a kinézete.
Saját tapasztalatom szerint a Heed elektronikák az elhelyezésre talán még érzéketlenebbek, mint az egyéb más kütyüzésekre, nálam voltak mindenféle szekrényeken/ben, sőt kísérleteztem azzal is, hogy másképp szólnak-e, ha egymás mellé teszem őket,vagy valamilyen rendszer szerint egymásra pakolgatom. Nálam a különbség többnyire az épp hallható és a semmilyen között mozgott, de legegyszerűbb kipróbálni. Megjegyzem, az IKEÁ-s cucc olyan olcsó, és egyben "asszonybarát", hogy azzal nem tudsz mellényúlni.
Persze ez nem zárja ki, hogy elindulj a mások által ajánlott Mana, SöundArts, vagy további neves állványgyártók irányába, de ott zsebbenyúlósabb lesz a dolog, tehát a próbálgatás mindenképp javasolt, viszont ezzel kapcsolatban meg ezt írtad:
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Amit Zsoltnál látsz, azok az egykori IKEA Expedit sorozat elemei, ma Kallax néven kaphatóak, a méretezése annyit változott, hogy a váz külső elemei valamivel vékonyabbak, és más a fóliázása. A világban szerte százezerszám használják a hifisták, annál az egyszerű és praktikus oknál fogva, hogy a polcozás belső méretezése az LP lemezek méretéhez igazodik (micsoda meglepetésDeProtector írta: ↑2021.10.03., vas. 15:22Mi a tapasztalatotok, mennyire "érzékenyek" az állványra a Heed elektronikák? Mennyire érdemes komolyabban beruházni?
Láttam, hogy Zsoltnál is csak kb valami Ikeás bútoron vannak. De én azért szívesen vennék jobbfajta állványt is, ha van értelme.

Persze ez nem zárja ki, hogy elindulj a mások által ajánlott Mana, SöundArts, vagy további neves állványgyártók irányába, de ott zsebbenyúlósabb lesz a dolog, tehát a próbálgatás mindenképp javasolt, viszont ezzel kapcsolatban meg ezt írtad:
Ez pedig +1 szavazat az ikeánakÉpp a kísérletezést szeretném kihagyni, ezért érdeklődtem. Szerencsére én időpazarlásnak élem meg a kiegészítőkkel való pepecselést, tesztelgetést, még véletlenül sem kütyüzök.

- DeProtector
- Fórumlakó
Épp a kísérletezést szeretném kihagyni, ezért érdeklődtem. Szerencsére én időpazarlásnak élem meg a kiegészítőkkel való pepecselést, tesztelgetést, még véletlenül sem kütyüzök. Azzal csak elmegy az értékes idő, és addig sem hallgatok zenét.BLX írta: ↑2021.10.03., vas. 21:05A "kimaxoláshoz" kísérletezni kell. Nekem van hifi állványon is cucc meg átlagos "stabil" domestic bútoron "ésszel" elhelyezve és kábelezve. Hifi állványt a felépítés minősége és kinézet alapján vettem eddig.Esetleg kezdtetnek hallgass meg egy Sound Arts állványt, ami a Mana állványok felépítésre hasonlít. Egyébként milyen árkategóriában gondolkodsz?
De úgy gondolom, hogy van annyira jó a rendszer, hogy megérdemel egy rendes állványt, nem azt amit én hegesztettem. :)
100-150e amit belőttem kb, de nincs kőbe vésve.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1019
A "kimaxoláshoz" kísérletezni kell. Nekem van hifi állványon is cucc meg átlagos "stabil" domestic bútoron "ésszel" elhelyezve és kábelezve. Hifi állványt a felépítés minősége és kinézet alapján vettem eddig.
Esetleg kezdtetnek hallgass meg egy Sound Arts állványt, ami a Mana állványok felépítésre hasonlít. Egyébként milyen árkategóriában gondolkodsz?

- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 420
Úgy látszik, hogy én amolyan unortodox Heed rajongó vagyok, de én alátétezek, kábelezek, és a jó még jobb lesz... remélem, hogy az audio üdvösségem nem múlik ezen...
Szóval nekem egy klasszikus magyar 4 lábú Söund Arts állványom van, de az üvegeket lecseréltem Aptitlig-re. Ez nekem bevált, más Heed júzereknél is látok vágódeszkát.
Más: most éppen egy magyar TMP ribbon RCA kábelt járatok be az Abacus és az Elixír között, nagyon reményteli...

Szóval nekem egy klasszikus magyar 4 lábú Söund Arts állványom van, de az üvegeket lecseréltem Aptitlig-re. Ez nekem bevált, más Heed júzereknél is látok vágódeszkát.
Más: most éppen egy magyar TMP ribbon RCA kábelt járatok be az Abacus és az Elixír között, nagyon reményteli...

- DeProtector
- Fórumlakó
Azt tudom, hogy Zsolt nem használ semmi extra kábelt, állványt, alátéteket stb. Meg ugye tapasztalom magam is, hogy a lényeget ilyenek nélkül is tudja a rendszer.BLX írta: ↑2021.10.03., vas. 19:42
Szerintem olyan állványt vegyél, ami tetszik és praktikus is. Heed esetében nem az állványon és a kábeleken múlik a varázslat. Én szívesen raknám akár "ikeás bútorra" is és jó minőségű hifi állványra is akár. Zsolt a bemutatókon is használt átlagos bútorokat (első kép). A második kép valamelyik nyugati Heed forgalmazónál készült.
De mivel tetszik amit hallok, készülékeket nem kivánok csereberélni, szeretném kihozni a maxot abból ami van.
A praktikum és a megjelenés egyébként nem kifejezetten szempont. Szerencsére dedikált zeneszoba van, nem kell semmilyen más funkciónak megfelelnie.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1019
Szerintem olyan állványt vegyél, ami tetszik és praktikus is. Heed esetében nem az állványon és a kábeleken múlik a varázslat. Én szívesen raknám akár "ikeás bútorra" is és jó minőségű hifi állványra is. Zsolt a bemutatókon is használt átlagos bútorokat (első kép). A második kép valamelyik nyugati Heed forgalmazónál készült.DeProtector írta: ↑2021.10.03., vas. 15:22Sziasztok.
Épp hifi állvány vásárlás előtt állok. Per pillanat saját gyártású állványok vannak, szóval alacsonyról indulok. Viszont nem szeretnék csere-berélni folyton, vennék egyet pár évre/évtizedre.
Mi a tapasztalatotok, mennyire "érzékenyek" az állványra a Heed elektronikák? Mennyire érdemes komolyabban beruházni?
Láttam, hogy Zsoltnál is csak kb valami Ikeás bútoron vannak. De én azért szívesen vennék jobbfajta állványt is, ha van értelme.
Kíváncsi lennék a tapasztalataitokra.
- DeProtector
- Fórumlakó
Sziasztok.
Épp hifi állvány vásárlás előtt állok. Per pillanat saját gyártású állványok vannak, szóval alacsonyról indulok. Viszont nem szeretnék csere-berélni folyton, vennék egyet pár évre/évtizedre.
Mi a tapasztalatotok, mennyire "érzékenyek" az állványra a Heed elektronikák? Mennyire érdemes komolyabban beruházni?
Én is a Heed-el kezdtem (hidd el

Köszönöm Zsoltnak és a Heed csapatnak, hogy az otthoni zenehallgatást is igazi élménnyé varázsolják minden nap ezek a "vasak".
Persze, sokat számít, hogy javult a rendszered, de hidd el, nem csak a “vason” múlik
De annak örülök, hogy elindultál ebbe az irányba és sok sikert az úton!
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
A barátkozást a helyedben a MÜPÁ-ban és a Zeneakadémián kezdeném. Hidd el, utána egész más lesz ugyanazt az M5-ön, vagy akár a nagy koncerttermek youtube csatornáján nézni.
Persze, sokat számít, hogy javult a rendszered, de hidd el, nem csak a “vason” múlik

De annak örülök, hogy elindultál ebbe az irányba és sok sikert az úton!