Szalon írta: ↑2021.09.03., pén. 12:15
revox írta: ↑2021.09.02., csüt. 17:52
Szalon írta: ↑2021.09.02., csüt. 12:52
Technikai ruhák nagyon magas színvonalon vannak már, de ezeket sajnos sem a Tescoban, se a Lidliben, se a Dechatnlonban nem lehet megtalálni.
Kiv voltam, rákerestem, azért vannak decában is komolyabb kivitelű felsők. Bár kapucni hiányában ezeket se venném meg, de azért van itt tudás.
https://www.decathlon.hu/p/900-ferfi-mt ... Z%C3%9CRKE
https://www.decathlon.hu/p/kerekparos-e ... 8&c=FEKETE
Tovább nem néztem, ezek a keresés elején jöttek, de vannak itt okos dolgok és nem drágák.
Én nem mondom, hogy biztos rossz, de olvasatomban több emeber is méltatja, hogy ellátja-e egyáltalán a funkcióját a legcsekélyebb mértékben is....
this jacket is not even shower proof, even the slightest bit of rain goes through it, my windproof jacket is more waterproof than this..
The jacket lets the rain through; I tried the jacket few times in light rain/medium drizzle, and in all the occasions it gets completely wet inside and lets the water through.
Ez nekem most világosodott ki, hogy baromira elbeszélünk egymás mellett
A dolgot ketté kell választani, csak ez nem ült az általam írtakból szerintem.
A tescos 5 ezres dzsekinek én baromira örültem, mert -igaz többször magashegyi túrán, mint bicajon,de az analógia szinte tökéletes- de kerültem igen kínos helyzetben esőben. Sajna az a tapasztalat, hogy a hirtelen lezúduló eső ellen ezeke a haghyományos gumicsizma hatásdokú kabátok a leghatékonyabb. Ezért is írtam, hogy nehéz ilyet találni is nyitott szemmel kell járni. Nyugodtan lehet tesztelni, hozon ide valaki egy 100ezres technikai felsőt, nem adom oda érte a tescost, mert valsz azóta már nem árulják és nekem az többet ér. Bringán is nyáron,vagy kora ősszel,ha induláskor nem esik, vélhetően ilyen jellegű esőbe lehet belefutni. Ráadásul nálam most friss az élmény, mert az olympuson 3szor indultunk neki, kétszer gyalog, keleti, majd pár nap múlva déli oldalon, de mindehol kb 2400 méterig jutottunk, mert jött a vihar, az meg ott nem tréfa. Nem véletlen ábrázolják zeuszt rendszeresen villámokal a kezében. Ott az életed mented, ha elindulsz lefele, mihamarabb. Node dzseki. Nyilván előkerültek az 5 ezres dzsekik és itt is nagyon jól vizsgáztak. Harmadik esetben bringával mentem, azzal csak 1100-ig lehet felmenni, nem számoltam az esővel,de hegyen az 2 perc alatt összeáll. Amikor látttam, hogy jön az égi áldás, még volt vagy 1 kilim a fordulóig, de megúsztam, épp csak kicsit áztatott,de nem annyira,hogy bármi kellett volna ellene. Szerencsém volt.
A másik eset, amikor előreláthatólag szottyos idő lesz (ezek tartósan esnek, de lényegesen kisebb víztömeg jön le és sokkal kisebb intenzitással. Téli tréningen sokszor mentünk ilyenben, mintírtam, a kabát 4 órát is bírt). Aki tervez ilyenben is tekerni, annak érdemes beruházni egy jobb dzsekibe. A tescos is testreáll,ha méret, de nem slim fit és persze nem lélegzik. Ilyen esetre kell a membrános, vagy más módon lélegző felső(pl a szellőzőcipzárral több helyen ellátott), akár őszi, akár téli. Bár a 100ezret én is sokallom érte. Ha nem lenne más, akkor azt kell megvenni, de membrános felsőket más, nem rossz gyártó ad olcsóbban, csak meg kell keresni. Bár épp most láttam budin, bringás magazinban egy Mavicot, még drágábban

Agyrém ez a számháború, amivel a bringások zsebére licitálnak
Versenyre csak annyit térek ki, amikor láttuk,hogy esni fog, nem foglalkoztunk vele, maradt a sima mez. Az alkatrészeket befújtuk nagyon sűrű olajjal. Szórófejes palackból lehet felhordani, már majdnem zsír, hogy az eső ne mossa ki. Egyetlen kérdés maradt, szemüvegben, vagy a nélkül. Nélküle nagyon hunyorogni kell és ha véletlenül betalál a sárlé, nem esik jól. Szemüveget meg televerik+az eső és sokszor vakon mégy, mert letörölni a vizes kezeddel nem is annyirs egyszerű, csak mázgálódik. De teljesítményre tekerni, versenyszituban(egynapos, veretős verseny, nem 3 hetes egy napja) a dzseki, bármilyen is, zavaró. Persze, pl téli idényben a cycloCrosson már előkerülnek az okoszszövetek, de nyári, záporos időben sima mez+karmelegítő.
Szóval mindenki bátran, igényének megfelelően, én a hirtelen záporokra a gumicsizma effekttel megáldottat jvpavallaom, főleg kapucnival!!!
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu