lacee írta: ↑2021.08.14., szomb. 08:57
Na igen,és mivel is tekertél?
Már kérdezni is akartam 2 nappal ezelőtt is,hogy milyen kerékpárt veszel kint…..
mackohaz írta: ↑2021.08.16., hétf. 07:35
én azt hittem az első dogma kapufa volt, az volt amikor a bicajúton csapták el a hátsókerekedet...és tényleg akkor most az asszony kirikpirét hajtod????
Az asszonyé gyerekbicikli... (52-es) azt sehogy nem tudom.
A fekete F12-t mindenképpen le kellet volna cserélnem, mert az gazdasági totálkárra lett véve...
Sokat gondolkoztam, hogy mi legyen a következő, de nem hajtott a tatár, míg össze nem törtem...
Gondolkoztam sokat, hogy mi legyen az utód, de nem igazán jutottam sosem előre a kérdésben.
Van néhány bicaj, ami tetszik, de kipróbálva nem nyerte el tetszésem.
Kipróbáltam megint egy Madone-t, hátha... de továbbra sem tudtam megbarátkozni a rugózós részekkel... számomra nagyon zavaró és kellemetlenné teszi az irányíthatóságát a rugózás, bizonytalanná válik kanyarokban, nagyobb oldalszéllökésben, úthibán... cserében nem éreztem, hogy annyival komfortosabb lenne... valamint számomra a tárcsafék is mínusz pont...
Mivel szeretem a Speci márkát, szerettem az SL5 Tarmacot, nagyon jó bicajnak is tartom őket, ezért kíváncsi voltam az SL7-re is. Sima változattal sikerült többször is mennem, nem volt rossz, de a Dogma jobban tetszett szinte mindenben. Számomra a Tarmac egyedül lejtmenetben, kezelhetőségben tűnt jobbnak kicsit, minden másban számomra a Dogma teljesített jobban. Sikerült egy S-works modellt is kipróbálnom most. Érdekelt, hogy mennyire érezhető a sima változathoz képest az eltérés. 10r vs 12r karbon menet közben mennyire érezhető... Azt kell mondanom, hogy bár nem egymás után próbáltam, sajnos nem csak marketing az S-works... nekem jobban tetszett, mint a sima verzió, merevebbnek és dinamikusabbnak tűnt, de legnagyobb előnye szerintem, hogy még komfortosabbnak is tűnt mellette. Nagy az árkülönbség, de, ha Tarmacot vettem volna, akkor az S-works modellt választottam volna.

- IMG_6841.JPG (1.11 MiB) Megtekintve 1403 alkalommal
Kíváncsi voltam a Colnago-ra is, leginkább egy C64-re, de azt sajnos nem sikerült sehol találni, ami méretileg jó lett volna. Viszont V3RS modellt sikerült kipróbálnom. Nem volt rossz, geometriában jobban nekem való, mint a Tarmac, ennek ellenére mégis a Tarmac kezelhető jobban... Kényelmes volt, a Tarmacnál jobban nyele el az úthibákat, ez tetszett benne, viszont kicsit olyan semmilyen volt a hajtásreakció. Nem nevezném lágynak, vagy rugalmasnak, de számomra nem volt elegendően merev. Egyenesben a sebességet sem tartotta úgy, mint a Tarmac. Szóval egyedül a komfort volt, amit pozitívnak találtam benne, ja meg, hogy létezik sima fékes verzió is (tárcsásat tudtam próbálni amúgy) Sram AXS szettel volt szerelve, ami továbbra sem győzött meg... nem tetszett a hajtásrendszerben igazából semmi, sehol nem éreztem előnyét még egy Ultegrához képest sem...

- IMG_6908.JPG (1.1 MiB) Megtekintve 1403 alkalommal
Tettem egy próbakört egy BMC Teammachin-el is. Valahol a Colnago V3RS és a Tarmac közé helyezném. Nem éreztem nagy hibáját sehol, de nem is nyújtott kiemelkedőt semmilyen téren. Számomra érdektelen volt kicsit. Ami nem feltétlen hátrány, de én több izgalmat szeretnék egy bicajtól. Számomra túl steril volt.
Mivel az F12-t nagyon szerettem, ezért adta magát, hogy minek változtassak a bevált dolgokon. Viszont, ha már Dogma, akkor már jó lett volna az új F modell... Viszont sajnos idén néhány komplett bicaj lesz csupán elérhető, a legtöbb helyen még előrendelést sem vettek fel idénre már... Csak vázat eleve jövő január-márciusi határidőre lehetett volna lefoglalni... Továbbá jelenleg 3 színváltozat közül lehetett volna választani, amik közül egyik sem győzött meg. A fekete/fekete színt eleve kizártam, a szürke/fekete élőben egyáltalán nem tetszett, de igazából a piros/fekete változatot se választottam volna magamtól. Ha már új bicajt vettem volna, akkor szerettem volna olyat, ami tényleg tetszik is minden tekintetben. Amúgy élőben nagyon hasonlít az új F az F12-höz, a leginkább szembetűnő változás, hogy a nyeregcső, valamint a hátsó rész jóval kecsesebb, vékonyabb lett. Ennek ellenére maga a váz súlya pár grammal nehezebb lett. Az első villán/kormányon/nyeregcsövön/nyereg lefogatáson/kormánycsapágyon faragtak súlyt, összesen 265g-ot. Szóval a jelenlegi készlethiány/gyártási kapacitás miatt egy új F12 váz lett a választásom. F12-ből sem igazán lehet semmit rendelni, ami készleten van, abból lehet válogatni. Rendelésre az is csak jövőre lenne... Sajnos a vágyott narancssárga színt méretemben sehol nem találtam, viszont a 2. legkedvesebb színből sikerült 1db sima fékes változatot megvenni. A feketéről gyakorlatilag minden átkerült rá. Én 0 offsetes nyeregcsövet használok, viszont azt a Pinarello csak feketébe készíti, mivel azt csak a profik szokták használni, így jelenleg a régi nyeregcsövem használom, de csinálnak nekem a vázhoz illő színt, de majd kb októberben fogom megkapni.

- IMG_6846.JPG (1.2 MiB) Megtekintve 1403 alkalommal
Szóval ő lett a feketéből:
Hivatalos neve Sideral Grey, ami matt fehérnek tűnik, de nagyon halvány szürke amúgy, ami igazából akkor jön ki, ha fehér kulacsot rakok bele :)

- IMG_6914.JPG (1.09 MiB) Megtekintve 1403 alkalommal

- IMG_7102.jpg (1.61 MiB) Megtekintve 1403 alkalommal
Meg kell még említenem +1 bicajt, ez pedig a Speci Aethos.
Mikor bejelentették, az elgondolás és az ötlet tetszett, de maga a bicaj egyáltalán nem külsőre. Túl filigránnak, túl kevésnek éreztem. Viszont sikerült ezt is kipróbálnom és vigyorogva szálltam le róla. Pedig... elektromos váltó, tárcsafék, nem elég merev, de mégis... nagyon kerek egész kis bicaj! Nem gyors, nem annyira robbanékony sem, de nagyon jó érzés vele menni és főleg kanyarogni. Már az első körforgalom bevételen annyira természetesen és magától értetődő a kezelése, ami hegyről le, gyorsabb lejtmenetben is élvezetes és mókás. Nem a leggyorsabb, de fun!
Annyira belemászott a fejembe, hogy napok óta számolgatok, gondolkozok, hogy tudnám megindokolni.... már ott tartok, hogy lehet a montit is elengedném és inkább egy Aethos kellene még... Ha sima fékes lenne, akkor nem is gondolkoznék rajta, de ennek a bicajnak még talán a tárcsaféket is meg tudnám bocsátani...

- IMG_6849.JPG (853.24 KiB) Megtekintve 1403 alkalommal