70% anaerobot a Superman se tud, de még a gőzmozdony se, annak is kell oxigén. A Zergének ha jól rémlik, valami 185 vagy 190 volt a laktát küszöbe.revox írta: ↑2021.08.05., csüt. 23:27Nem vagyok én wattellenes, csak azt tom, hogy versenyen ha menni kell, menni kell. Kb a versenyegyenleg úgy néz ki (legalábbis nálam,aki sose lazsált,hanem elől forogtunk), kb 10-15% aerobic(pihenők), 65-70% anaerobic, 10-15 max, a maradék osztozik a rajttól az utazótempó eléréséig. Xal nekem nem volt mit fejleszteni, legfeljebb a nyélen menéstde ha nem úgy megyünk, nem irányítunk, az meg nem jó.
De persze, kellenek ezek a felhúzó tréningek,de amikor már teljesítményre kell dolgozni, ott már ezt nehezebb lesz megoldani. Nomeg ez addig működik jól, míg egyedül edz valaki. Csapatban már borul.
De ettől nem elenezem én, kellenek a sarokszámok a fejlődés megfigyeléséhez, de annyi, csapatban ez értelmét veszti. Pontosabban ott már nem vezérel, csak utólagos elemzési célokat szolgál.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7706
Re: Kerékpározás
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Ezért is írtam, hogy az olyan kiscsikóknak, mint énrevox írta: ↑2021.08.05., csüt. 23:27Nem vagyok én wattellenes, csak azt tom, hogy versenyen ha menni kell, menni kell. Kb a versenyegyenleg úgy néz ki (legalábbis nálam,aki sose lazsált,hanem elől forogtunk), kb 10-15% aerobic(pihenők), 65-70% anaerobic, 10-15 max, a maradék osztozik a rajttól az utazótempó eléréséig. Xal nekem nem volt mit fejleszteni, legfeljebb a nyélen menéstde ha nem úgy megyünk, nem irányítunk, az meg nem jó.
De persze, kellenek ezek a felhúzó tréningek,de amikor már teljesítményre kell dolgozni, ott már ezt nehezebb lesz megoldani. Nomeg ez addig működik jól, míg egyedül edz valaki. Csapatban már borul.
De ettől nem elenezem én, kellenek a sarokszámok a fejlődés megfigyeléséhez, de annyi, csapatban ez értelmét veszti. Pontosabban ott már nem vezérel, csak utólagos elemzési célokat szolgál.

Nem vagyok én wattellenes, csak azt tom, hogy versenyen ha menni kell, menni kell. Kb a versenyegyenleg úgy néz ki (legalábbis nálam,aki sose lazsált,hanem elől forogtunk), kb 10-15% aerobic(pihenők), 65-70% anaerobic, 10-15 max, a maradék osztozik a rajttól az utazótempó eléréséig. Xal nekem nem volt mit fejleszteni, legfeljebb a nyélen menést
de ha nem úgy megyünk, nem irányítunk, az meg nem jó.

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
No, most végeztem. Szóval pulzus. Először is, én nem voltam semmilyen vizsgálaton. Jó voltam sportorvosnál, de ott nem volt terheléses vizsgálat. Tehát gondoltam, induljunk ki az oly gyakran emlegetett, vonjuk ki 220-ból az életkorunkat. Így kezdtem tavaly 220-46=174. Ez később ott bukott meg, hogy ennél magasabbat is tudtam edzés közben. Nem arra gondolok, hogy a műszer véletlenül beütött egy nagyobb értéket. Most 181-re van állítva a maxom. 170 fölött értékeket már többször LÁTTAM tekerés közben, az egyik sprint végén, amikor lenéztem, LÁTTAM 179-t. Azért emeltem ki, hogy LÁTTAM, mert úgy gondolom, ha az ember a max hr-jén teker, akkor nem sokáig lát, pontosabban olyat is lát, ami nincs is ott. Igaz, Revi?
Szóval 181 kb. reális lehet. Én a zónákkal nem szórakoztam, a garmin a beírt maxot veszi alapul és ahhoz számol 60-70-80 stb %-t. Tehát az óra szerinti zónáim:
91-108
109-126
127-144
145-162
163 fölött
Ahogy tekerek, úgy érzem, ez többnyire lehetséges is. A kütyük pulzusból, teljesítményből mérik a treshold értékét. Ez ahogy haladok előre, edzettebb vagyok, folyamatosan nő. Most az óra szerint 157 a HR treshold értékem. Igazából nem az érdekel, hogy ez mennyire valós, mint az óra által mutatott VO2max-om sem pontos nyilván, de arra jók az adatok, hogy önmagukhoz viszonyítva látom a fejlődést, annak irányát, mértékét.
Pl. a mai tekerésem 10p melegítés , 1ó20p tekerés, HR max 129. Ez úgy nézett ki, hogy a végére lett 124 az átlagom. Ahogy beállt a tekerés, onnan 125-130 között voltam, néha kicsit kiálltam 1 percekre, olyankor feljebb ment, de a maxom 140 volt. Kb. 40-45p körül kezdtem el izzadni, 55p-től folyamatosan dőlt rólam a víz. Egyén függő, de a kardió gyakorlatok, kb. innentől dolgoznak igazán. Vagyis fél órás 45 perces zsírégető tekerésnek semmi haszna, hiszen csak utána kezdődne az érdemi rész. Nekem most ez 1ó20p átl. 93rpm 124bpm 191W. Az hogy az átl. sebességem 32 lett, tökmindegy, mert görgőn csináltam. Csináltam egy képet a nadrágomról tekerés közben, de inkább nem teszem be.
De úgy habzik, mint a kitikkadt lovak
Az edzőmet nem csak a pulzus és a wattok érdeklik, pontosabban nem ez az elsődleges, hanem ezek aránya. minél kisebb pulzussal, minél nagyobb teljesítmény. Vagy úgy is mondhatnám, hogy pl. eddig a 320w intervallhoz 156bpm tartozott, most ugyanehhez elég a 150 is. Vagy a 6x10p 260w 147-ről lement 138-139-re.
És tudom Revi wattmérő ellenes és van is igaza meg nem is (most nem ez a lényeg), de az olyan kiscsikóknak, mint én, igenis van értelme. Pont azért, amit korábban le is írt. Ő tartja a 40km/h tempót, mert azt mondták, hogy tartsa. Közben a pulzusa már az egekben. Mivel más zónában dolgozik, nem azt a képességét fejleszti, amit az edző előírt. Értem, hogy ha a mezőny tempót megy, akkor menni kell, de most másról van szó
Szóval igenis a mi fejlődésünkhöz kell a wattmérő, mert a pulzust is sok minden befolyásolja, elég ha kevesebbet tudtál aludni vagy stresszesebb volt a napod.A sebességet szintén nem nézheted, mert elég ha kifogod a pofaszelet, mindjárt nem úgy megy az edzés. Tehát a legstabilabban tervezhető, kivitelezhető edzés, a watt alapú edzés. A tegnapi 6x10 percben voltak olyan menetek, hogy 36,2-40,5km, pedig a wattok kb. ugyanannyi, csak a szél fújt másképpen. De a feladat szerint végrehajtottam az adott zónában a melót és azt fejlesztettem vele, amit az edző szeretett volna fejleszteni. Mert hiába ír bármit, ha én szarok rá és mást csinálok.
Na ez kicsit hosszú lett. A lényeg: nekem 47 évesen kb. 181 a max pulzusom, kb. 125-130 között van a zsírégető zónám, kb. 140 pulzus körül még kimegyek a világból is (ez kint szélcsendben 35-36km/h-t jelent, ott még beszélgetni szoktunk a haverral) Itt tartok most, folytatom a melót. Köszi

91-108
109-126
127-144
145-162
163 fölött
Ahogy tekerek, úgy érzem, ez többnyire lehetséges is. A kütyük pulzusból, teljesítményből mérik a treshold értékét. Ez ahogy haladok előre, edzettebb vagyok, folyamatosan nő. Most az óra szerint 157 a HR treshold értékem. Igazából nem az érdekel, hogy ez mennyire valós, mint az óra által mutatott VO2max-om sem pontos nyilván, de arra jók az adatok, hogy önmagukhoz viszonyítva látom a fejlődést, annak irányát, mértékét.
Pl. a mai tekerésem 10p melegítés , 1ó20p tekerés, HR max 129. Ez úgy nézett ki, hogy a végére lett 124 az átlagom. Ahogy beállt a tekerés, onnan 125-130 között voltam, néha kicsit kiálltam 1 percekre, olyankor feljebb ment, de a maxom 140 volt. Kb. 40-45p körül kezdtem el izzadni, 55p-től folyamatosan dőlt rólam a víz. Egyén függő, de a kardió gyakorlatok, kb. innentől dolgoznak igazán. Vagyis fél órás 45 perces zsírégető tekerésnek semmi haszna, hiszen csak utána kezdődne az érdemi rész. Nekem most ez 1ó20p átl. 93rpm 124bpm 191W. Az hogy az átl. sebességem 32 lett, tökmindegy, mert görgőn csináltam. Csináltam egy képet a nadrágomról tekerés közben, de inkább nem teszem be.

Az edzőmet nem csak a pulzus és a wattok érdeklik, pontosabban nem ez az elsődleges, hanem ezek aránya. minél kisebb pulzussal, minél nagyobb teljesítmény. Vagy úgy is mondhatnám, hogy pl. eddig a 320w intervallhoz 156bpm tartozott, most ugyanehhez elég a 150 is. Vagy a 6x10p 260w 147-ről lement 138-139-re.
És tudom Revi wattmérő ellenes és van is igaza meg nem is (most nem ez a lényeg), de az olyan kiscsikóknak, mint én, igenis van értelme. Pont azért, amit korábban le is írt. Ő tartja a 40km/h tempót, mert azt mondták, hogy tartsa. Közben a pulzusa már az egekben. Mivel más zónában dolgozik, nem azt a képességét fejleszti, amit az edző előírt. Értem, hogy ha a mezőny tempót megy, akkor menni kell, de most másról van szó

Na ez kicsit hosszú lett. A lényeg: nekem 47 évesen kb. 181 a max pulzusom, kb. 125-130 között van a zsírégető zónám, kb. 140 pulzus körül még kimegyek a világból is (ez kint szélcsendben 35-36km/h-t jelent, ott még beszélgetni szoktunk a haverral) Itt tartok most, folytatom a melót. Köszi

- asebestyen
- V.I.P.
Nah, leszerződtem a Buruczki Szilárddal.
Hála az égnek, elvállalt. Még augusztusban szedem ezt a rohadt béta blokkolót ebben a kis dózisban, szeptembertől megpróbálom teljesen elhagyni. Ha minden oké lesz, megyek mérésre.... Addig is elkezdjük a közös munkát a rendelkezésre álló szűkös adatok alapján... 

- asebestyen
- V.I.P.
Ezzel megyek mindenhol. Persze, tubeless.revox írta: ↑2021.08.05., csüt. 21:41Ilyen gummával erdőben,vagy hol tolsz intervallt? Nekünk Geax Saguaro van, de az fapadosabb gumi. De az jól bírja a ... xal nem defektel le. De ha lötyis, gondolom ezek tbls gumik.asebestyen írta: ↑2021.08.05., csüt. 21:06Tegnap intervall tréning közepén megint defekt a hátsó abroncson, Schwalbe Racing Ralph Performance. Rövid időn belül másodszor. Ráadásul most kerékpárúton... Volt benne lötyi, még a kulacsom "szopókája" is trutyis lett, meg a kormány teteje, meg minden.Rendeltem Conti Race Kinget, az 180tpi-s, töltök bele trutymót, hátha jobban bírja.
![]()
Jelentkeztem én is online tréningre, remélem a szives pitty-putty ellenére elvállal a kiszemelt edző. Emailben kontaktáltunk egyet eddig, várom az instrukcióit. Ha már biztos ( fizethettem), akkor majd leírom kiről, miről van szó, hátha nem érdekel senkit.
![]()
Ma hekkelés
spdSl sablon
de működik. Két lukba a stopli két sarka, sarokrész íve kivágva vastag kartonból és helyéreilleszutve, leragasztva. Másik oldalon a másik fele. Csak ott bukott a dolog, az extreme talpa kicsit más,de kb a jelyére lehet lőni vele a stoplit,vagyis az alapokatmegadja, után már csak tizedekkel kell játszani.

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Ilyen gummával erdőben,vagy hol tolsz intervallt? Nekünk Geax Saguaro van, de az fapadosabb gumi. De az jól bírja a ... xal nem defektel le. De ha lötyis, gondolom ezek tbls gumik.asebestyen írta: ↑2021.08.05., csüt. 21:06Tegnap intervall tréning közepén megint defekt a hátsó abroncson, Schwalbe Racing Ralph Performance. Rövid időn belül másodszor. Ráadásul most kerékpárúton... Volt benne lötyi, még a kulacsom "szopókája" is trutyis lett, meg a kormány teteje, meg minden.Rendeltem Conti Race Kinget, az 180tpi-s, töltök bele trutymót, hátha jobban bírja.
![]()
Jelentkeztem én is online tréningre, remélem a szives pitty-putty ellenére elvállal a kiszemelt edző. Emailben kontaktáltunk egyet eddig, várom az instrukcióit. Ha már biztos ( fizethettem), akkor majd leírom kiről, miről van szó, hátha nem érdekel senkit.
![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.
Tegnap intervall tréning közepén megint defekt a hátsó abroncson, Schwalbe Racing Ralph Performance. Rövid időn belül másodszor. Ráadásul most kerékpárúton... Volt benne lötyi, még a kulacsom "szopókája" is trutyis lett, meg a kormány teteje, meg minden.
Rendeltem Conti Race Kinget, az 180tpi-s, töltök bele trutymót, hátha jobban bírja.
Jelentkeztem én is online tréningre, remélem a szives pitty-putty ellenére elvállal a kiszemelt edző. Emailben kontaktáltunk egyet eddig, várom az instrukcióit. Ha már biztos ( fizethettem
), akkor majd leírom kiről, miről van szó, hátha nem érdekel senkit. 

Jelentkeztem én is online tréningre, remélem a szives pitty-putty ellenére elvállal a kiszemelt edző. Emailben kontaktáltunk egyet eddig, várom az instrukcióit. Ha már biztos ( fizethettem

na,ezt tegye el valaki,mert sokszor keresem és nem találom 

halfnote.hu
halfnote.hu
navazz.... lehet mégis a második lesz jó? vagy a kettő között? megtaláltam a régi zónáimat... (ezt kerestem, bár itt még 200-al számol)
halfnote.hu
halfnote.hu
mazsolázok régi mappákban...
halfnote.hu
halfnote.hu
ehhh
halfnote.hu
halfnote.hu
ezt közben megkerestem. minidg baxlatom Attit a heti 5 edzéssel... ezen a héten 5öt mentünk

halfnote.hu
halfnote.hu
nna, most értem ide... a cikk végén lévő példa esetén, nekem biztos,hogy a második nem működne zsírégetőben. Az első valsz közelebb van az igazsághoz. ezeket 180 max-ra számolták és nekem ettől több. de azért a tegnapi 140-nél is éreztem a végén, hogy ez talán picit már több lehetett. nagyon nem éheztem el, de azért hazaérve érztem,ha csak kicsit jobban odalépek neki, akkor már éhes lennék. de bajban még nem voltam, mert toltam egy fehérjeturmixot, majd nemsoká odacsaptam 4 tükörtojást és betoltam némi kenyérrel élég is volt. reggel se volt az az érzésem, hogy kimerítettem a tartalékokat, de mondom, ha kicsit emelek az intenzitáson, már tuti zónát léptem volna. a második számítás alapján nekem 145 körül kezdődne a zsírégetőm. kizárt.AAttila írta: ↑2021.08.05., csüt. 08:57Fat burning:
https://homegymr.com/best-heart-rate-to-burn-fat/
márcsak azért, mert Avl kolléga minidg kérdezi, melyik módszert tekintsük alapértelmezettnek. Nekem úgy tűnik a tradicionális formula megteszi

Traditional Formula:
(MHR) %intensity level = Target HR Zone
(180) 68% -79% = Target HR Zone
(180).68 to .79 = 122.4 to 142.2bpm
Karvonen Formula:
((MHR − RHR) × %Intensity) + RHR =Target HR Zone
((180-60) x 68% – 79%) + 60 = Target HR Zone
(120 x .68 to .79) + 60 = Target HR Zone
(81.6 to 94.8) + 60 = 141.6 to 154.8bpm
halfnote.hu
halfnote.hu
ehh. mást kerestem, de belefutottam.. aki hülye, az hülye... a -2C° a városban volt, induláskor, bele-belefutottunk -5be is...
az utolsó kilikre lemerült a műszer a hidegben, de kereken 150 kili lett, kerek 5 óra alatt
az utolsó kilikre lemerült a műszer a hidegben, de kereken 150 kili lett, kerek 5 óra alatt

halfnote.hu
halfnote.hu
nyilván nem volt komolyavl2 írta: ↑2021.08.05., csüt. 13:12egyreszt igen, masreszt: ezert kerdes: mi a cel ? illetve: mi arra a legjobb modszer ? legjobb: a celra hatekony, káros mellekhatasa a legkisebb
tutti, hogy "nyélen" és elegendöet menve nem lesz elhízás, de vajon a szervezet (szív, tudat-mentális, azaz, hogy ezt csinalja a delikvens, amikor csak tudja) terhelésében is az a jó ?
és ha nem fogyás a cél ? hanem - még ebben a dimenzióban maradva - "testsulykarbantartas", mondjuk ne nöjön a tömeg a cél ? akkor is "nyélen" ? az az én fordításomban kicsit több, mint a cikkböl a Zone4 80-90%-a
és ha nem is ebben a dimenzioban (=tömeg kérdése) van a cél, hanem mondjuk állóképesség, fittness, a cél (a tömeg úgyis adódik) ? arra is a "nyélen" a legjobb módszer ?
szerintem ez az érdekes kérdéskör
a rendelkezesre allo/szant idö legjobb=leghatékonyabb (mert ez mindenkinek limitalt) felhasznalasa és a megfogalmazott célon kívüli területen minél kisebb kár okozása a cél
a cikkben irja: "Zone 3 is my personal “happy place.”" (ez a 70-80%, nekem kb. 125-142)
nekem is ez a "happy place" - az alja "örökre" akarmennyi ideig mehet, a teteje fele pedig erzem, hogy van intenzitas, hajtas, de akkor es utana is jol esöen, ez is sokaig fenntarthato, könnyü belöle visszajönni, nyugodt pulzusra jutni es könnyü ujra azt menni
- ellentetben a 87% es felette tartomanybol, ott ha par percig azt hajtom, akkor 10-20 masodperccel utana is levegökapkodas van, es nem nagy kedv ujra meghajtani

de persze, a lényeg a nyugalom megmaradása. én se hajtom. látod, tegnap 141 átlaggal 29,7 km/h. ha nem a cipőmet bámulom néha,hogy mennyire áll egyenesen egyformán a pedálon a bal és jobb, lett volna 30. 30-32 között szoktam bicajozni. akkor a 32 már biztos megvan avg 145 bpm is... (egyébként amikor haladtam 32-vel 144 volt konstans, csak néha elkalandoztam...). szóval én elég kímélőben járok ezek szerint. de nem kívánkozik erőltetni (ja,ez lemaradt. régen 175-180 átlagokat mentem tréningen, versenyen volt,hogy avg185, max 200+. 150 alatt nem volt bicajon, már a melegítésen is 150 megvolt)
halfnote.hu
halfnote.hu
egyreszt igen, masreszt: ezert kerdes: mi a cel ? illetve: mi arra a legjobb modszer ? legjobb: a celra hatekony, káros mellekhatasa a legkisebb
tutti, hogy "nyélen" és elegendöet menve nem lesz elhízás, de vajon a szervezet (szív, tudat-mentális, azaz, hogy ezt csinalja a delikvens, amikor csak tudja) terhelésében is az a jó ?
és ha nem fogyás a cél ? hanem - még ebben a dimenzióban maradva - "testsulykarbantartas", mondjuk ne nöjön a tömeg a cél ? akkor is "nyélen" ? az az én fordításomban kicsit több, mint a cikkböl a Zone4 80-90%-a
és ha nem is ebben a dimenzioban (=tömeg kérdése) van a cél, hanem mondjuk állóképesség, fittness, a cél (a tömeg úgyis adódik) ? arra is a "nyélen" a legjobb módszer ?
szerintem ez az érdekes kérdéskör
a rendelkezesre allo/szant idö legjobb=leghatékonyabb (mert ez mindenkinek limitalt) felhasznalasa és a megfogalmazott célon kívüli területen minél kisebb kár okozása a cél
a cikkben irja: "Zone 3 is my personal “happy place.”" (ez a 70-80%, nekem kb. 125-142)
nekem is ez a "happy place" - az alja "örökre" akarmennyi ideig mehet, a teteje fele pedig erzem, hogy van intenzitas, hajtas, de akkor es utana is jol esöen, ez is sokaig fenntarthato, könnyü belöle visszajönni, nyugodt pulzusra jutni es könnyü ujra azt menni
- ellentetben a 87% es felette tartomanybol, ott ha par percig azt hajtom, akkor 10-20 masodperccel utana is levegökapkodas van, es nem nagy kedv ujra meghajtani
azt hittem a vicc szerint volt vágva:
- hany szeletre vagjam a pizzat ? 8 ? 6 ?
- 6-ra, nem hiszem, hogy 8-at meg tudnék enni ! :)))
a Tied hanyra volt vagva ? 2-re ? :-))
a kor fölött en ezt igy tapasztalom: mikor 41 eves voltam es mondtak sportos, de nalam testesebb ismerösök, hogy 40 fölött vigyazni kell az evessel es kilokkal, akkor még gondoltam: ááá, ez rám nem így van/lesz
aztan par ev mulva eszrevettem, hogy de.
mondjuk 45-48 eves koromig siman 70 kg voltam vagy alatta, most a honapban 54 leszek es 72-73 kg vagyok (BMI 20.8 alatt szoval abszolut ertekben nem "panasz" inkabb csak eszrevetel ;-), pedig szerintem jobban figyelek az evesre, és a mozgas is megvan.
persze nem gondolom, hogy csodak vannak, azaz vagy megis 1) többet viszek be 2) nincs meg a mozgas 3) másképp dolgozik a szervezet(em), mint 20-30-40 évesen
...könnyen lehet, hogy mind a 3, de a 3.-nak adok legnagyobb szerepet
es nem is a kilok/elhizas a témám, hanem a kevesbe/minél lassabban romlo (illuziok ne legyenek: fog romlani) fizikai allapot a következö, hátralevö - nehany vagy épp sok - évre a célom
nna,akkor van remény,hogy a tegnapi nem ment kárbaavl2 írta: ↑2021.08.05., csüt. 12:25
Revi, erdemes tovabb is olvasni, mert "I will be honest, Zone 1 and Zone 2 still have their place. It’s just that, in my opinion, they are mislabeled. They are great for recovery workouts and warming up or cooling down, but for the best use of your time, Zone 4 is where you should be for dropping pounds and getting lean."

egyébként mindig azt mondtam (könnyű volt,felesleg nélkül

amiben lenne is igazság, de ha én nyelt megyek, egyrészt kieszem a hűtőt, másrészt egy hétig nem ülök fel megint

ezért próbáltam trükközni,de ebédre nem tudtam ellenállni a békönös pizzának

halfnote.hu
halfnote.hu
mondjuk ez nem volt rányomva(kép lent). most nyomtam rá, de amit beraktál,arra a funkcióra most azt mondja, nemrég piszkáltam(tegnap), most kussoljak és majd próbáljam később...
halfnote.hu
halfnote.hu
na igen... erre nem történik nálam semmiAAttila írta: ↑2021.08.05., csüt. 12:20Screenshot_20210805-121851_Messenger.jpg
Screenshot_20210805-121903_Messenger.jpg
Screenshot_20210805-121918_Messenger.jpg

halfnote.hu
halfnote.hu
köszi!AAttila írta: ↑2021.08.05., csüt. 08:57Fat burning:
https://homegymr.com/best-heart-rate-to-burn-fat/
ugye - mint irja is - marha sokfajta megközelites van a MHR-re es zonakra is (ezert kerdeztem mar parszor en is, hogy ki mit hasznal), ebben tudok jonehany mondattal azonosulni ....ugyanakkor nem tudom, mennyire elfogadhato tutti referencia, ...mert ugye mint égen a csillag, annyi írás van.
Attila, szerintem Te meglehetösen tájékozott vagy - köztünk ebben -, így érdekel a személyes konklúziód.
Persze más - asebestyen ? Szalon ? - a témával foglalkozó konklúziója is érdekel, illetve: mennyire biztos abban, hogy tutti ugy is van !
pl. ez: "he has seen Olympic rowers in their 20’s with maximum heart rates of 220, and others on the same team and with the same ability, with maximum rates of just 160"
ehhez hasonlo, amit Revi szokott irni, hogy Ö magas pulzussal él,
illetve az en "regi problemam": egyedek vagyunk, nehanyan komoly elteressel az atlagtol (lehet ez max. pulzus, lehet ez pulzusra/pulzustartomanyra/abban valo edzesre a szervezet reakcioja, vagy epp vitaminok, tapanyagok, kaloriak felszivodasa; ez szerintem az egeszsegügy "kihívása", ezert nem trivialis, hogy ebböl 1-et, egyebkent abbol csak annyit egyen, mert az egyiknek az keves lesz, a masiknak meg sok ..és persze ez is változik pl. a korral, szerintem ezt többen eszrevehettük már), igy altalaban lehet valami iranyokat mondani, de pontosan csak egyedi meres utan lehetne
Revi, erdemes tovabb is olvasni, mert "I will be honest, Zone 1 and Zone 2 still have their place. It’s just that, in my opinion, they are mislabeled. They are great for recovery workouts and warming up or cooling down, but for the best use of your time, Zone 4 is where you should be for dropping pounds and getting lean."
itt is van nehany modszer (Karvonen ebben is) : https://fanaticbike.hu/spg/847279/Pulzusszam-es-edzes
vagy: https://semmelweis.hu/egeszsegfejleszte ... ulse-calc/
en 20 eve Hottenroth/Zülch: Audauertraining Radsport könyvet lapozgatom néha, abból:
es egy példa állóképességi edzésre:
feladtam, ez hol van? én itt azt nyomkodom egy ideje,hogy a régiek esetén is jelenítse meg, de az más, főleg,hogy úgy se jelenik meg

halfnote.hu
halfnote.hu