A fényerőnek nyilván nem tesz jót.
Azt én jól számolom illetve mérem, hogy a vásznon megmérem a lux értéket, osztom 3,14-el és úgy kapom meg a fénysűrűséget a vásznon cd/m2-be? (Nit)

Nekem úgy rémlik hogy maga a halogén gáznak van olyan tulajdonsága hogy csökkenti a szál anyagának kipárolgását.

Ebben sajnos tévedsz, mivel az egyéni izlések határozzák meg, hogy ki mit és hogyan állít be a vetítőjén.
Rossz írisszel árult "hibás" gépet vegyél olcsón. ( Már ha árulnak így.) Ezt írta a Pali.
gyulaipal írta: ↑2020.01.29., szer. 16:46Itt szerintem mindenki kikapcsol mindenféle "dinamikus" íriszt meg "képjavító" áramkört. Ha valami furcsa okból Neked ez a gép tetszik, akkor pont azért vedd meg (szerintem) mert rossz benne az írisz, így olcsón meg tudod venni.
Azért én csak megnézném a többi lehetőséget is a helyedben...![]()
Itt szerintem mindenki kikapcsol mindenféle "dinamikus" íriszt meg "képjavító" áramkört. Ha valami furcsa okból Neked ez a gép tetszik, akkor pont azért vedd meg (szerintem) mert rossz benne az írisz, így olcsón meg tudod venni.

Ezt nagyon leegyszerűsíted specifikációra, holott ez egy szubjektív műfaj. Egyszerű példa a zaj, amit díB-ben adnak meg, de frekvenciában nem. Például egy DLP-s színkerék, akár lehet 29dB-es is, de olyan hangtartományban, hogy azonnal kidobod. Vagy van, aki meg sem hallja.
Ez kb. az egyetlen dolog, ami NEM gond a gyakorlatban ... ugyanis a jó projektor ott "kezdődik", hogy egyáltalán nincsenek "képi üzemmódok".

Jó lenne valami megbízható projektoros teszt adatbázis. Nem lehet elmenni sok teszt lumen, kontraszt értékein, hab a tortán a projektorok különböző képüzemmódjai.dzseki írta: ↑2020.01.07., kedd 12:42Quetz írta: ↑2020.01.06., hétf. 17:07Megakadt a szemem rajta, mert 0,66-os DLP van benne: LG CineBeam HU85LA 4K UST Laser Projector Review
A szerző jól forgatja a szavakat... Azt mondja a DLP projektorok velejárója a szivárvány hatás, amiért a színkerék a felelős, ebben viszont 3 lézer (RGB) van, tehát nem kell színkerék, a konklúziót pedig az olvasóra bízza![]()
Azt mondja 100%-os méretben a betűk UHD-ban nem annyira élesek, mint amilyen lehetne, de 200%-os méretben nagyon éles, na ja az pont olyan, mintha 1080p lenne...
Nagyon szépek a színei is, még a netflix felirat pirosa is "szebb", mint bármi máson nézve, biztos a kitűnő színhűség miatt van ez.
No meg dícséri a 800:1-es kontrasztot, bár igaz fehér szobában nézte... ma már ennek is örülni kell 6000USD-ért?
Mindez 3 fényképpel megfejelve, természetesen szigorúan a projektorról és a távirányítóról.