Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Találtam egy másfél órás dokufilmet a régi Star Wars trilógia keletkezéséről, készítéséről.Abszolút nem vagyok fan, de jó volt látni, hogy hogyan született.Rengeteg érdekes dolog hangzik el a készítők ,szereplők szájából.
Lehet utálni vagy szeretni a Star Wars filmeket, de filmtörténetileg megkerülhetetlen amit Lukas alkotott.Neki köszönhetjük a Sorround-Sound szabványt, ő alakította meg THX céget.Mellesleg a Csillagok háborúja 10 Oscar jelölésből hetet megkapott, nem mintha az Oscar díj lenne a minden, de azért nem lebecsülendő.

https://www.youtube.com/watch?v=e22WVweA1mk

albertka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: albertka »

DeLorean írta:
2019.12.30., hétf. 14:53
-KP- írta:
2019.12.30., hétf. 14:17
Wayward Pines-ra nézz esetleg rá. Páran ajánlották még a The Terror-t is.
A WP-t láttam. Kár, hogy azt is kaszálták...

A Dark és The Terror még kimaradt.
Köszi!
Mondjuk ezek eléggé "sötét" sorozatnak tűnnek.
A Lost és Fringe hangulatát szeretem, ami nem annyira nyomasztó.
A Dark nekem az egyik kedvencem. Az utolsó részig 10/10 volt, de a cliffhanger a végén nem tetszett. Ezt leszámítvan tökéletes szvsz.
Nem annyira dark mint a neve állítja, de német sorozat lévén a hollywoodi habkönnyűség nincs benne.
Érdemes német szinkronnal nézni.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Belenéztem a Csodatévők (Miracle Workers) sorozatba.

Epizódonként 20 perces vígjátékféleség.
Az alapötlet jó (a Mennyország mint cég, feladatára ráunt vezetővel), a kivitelezés nem.
Az első két részt láttam, talán epizódonként 1 alkalommal csalt halovány mosolyt az arcomra, inkább erőltetett mint vicces.

A borzalmasan kinéző előzetesek ellenére belenéztem a Vaják sorozatba, az első két epizódot láttam.
Meglepő módon az epizódok képi világa sokkal jobb mint az előzeteseké.
(Pedig az előzeteseket is Netflixen néztem.)

Mivel sem a könyveket, sem a játékokat nem ismerem, így érzelmi kötődésem nincs a karakterekhez.
Maga a cselekmény (ismételem a világ, a karakterek ismerete nélkül) nem túl izgalmas, mondhatnám érdektelen, ráadásul az idősík kezelés is "érdekes", az első két részből magamtól nem jöttem rá, hogy valójában három idősíkon játszódik.
Ha egyszer nagyon unatkozom, lehet, hogy befejezem, de most egyelőre jegelem Ríviai Geralt és társai kalandjait.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hm.
A Stand by me korong felkeltette az érdeklődésemet.
(Még az Amazon Prime Videon láttam, de már hónapok óta nem elérhető (currently unavaible), felteszem kikerült a kínálatból - a streaming árnyoldala...)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6298

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Igaz, hogy több mint 3 hét telt el a megrendelésük óta, de tegnap végre megérkeztek Angliából...
Magyar vonatkozás tekintetében a helyzet jobb, mint korábban írtam (ez kellemesen meglepett):
- mind a négy kiadvány 4K UHD lemeze tartalmaz magyar szinkront és magyar feliratot is
- a kiadványok normál BD lemezei közül viszont csak a Black Hawk Down tartalmaz magyar vonatkozást, az is csak felirat
Mindenesetre ha valakinek a 4K lemez magyar szinkronja és felirata elég, és nem akarja a horror magyar árakat kifizetni ezekért a korongokért, akkor érdemes ezeket a ZoomOnline-tól megrendelni ebayen vagy közvetlebül a webshopjukban:
Csatolmányok
A3765AFD-F115-4E1B-B9C4-8C5F1A4F3812.jpeg
A3765AFD-F115-4E1B-B9C4-8C5F1A4F3812.jpeg (773.4 KiB) Megtekintve 3433 alkalommal
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Érdemes rákukkantani Az erényes Gemstone-ékra. Az egyházi f@szverés show oldalát dolgozza fel, véleményem szerint nézhetően, családi történésekben gazdagon. Goodman papa starring.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Dögrováson vagyok, így búcsúztatom az évet, ezért most volt időm filmet nézni.

Bepótoltam a Pókember: Idegenbent.
Ezzel a tinivígjátékkal kipipáltam a Marvel filmeket.
Van egy debil bája, minden eszement túlzásával szórakoztató volt.
(Viszont a stáblista alatti/utáni jelenetek a Marvel kapitány ismerete nélkül nem érthetőek.)

Ezen sorozatoknak megnéztem az 1. részét:
- Mocsárlény,
- Mondj egy mesét,
- Watchmen.

Mindhárom tisztességes iparosmunkának és így jobb híján nézhetőnek tűnik, valószínűleg tinédzserkoromban gond nélkül végignéztem volna ezeket.
De már öreg vagyok, egyiknél sem éreztem azt a pluszt (színészt, karaktert, sztorit, hangulatot, zenét, akármit), ami miatt ezekre nekem időt kéne szánnom.
Esetleg, a Mondj egy mesét kap még egy résznyi esélyt - talán.

Továbbá, megnéztem a mostanában sokat emlegetett Vaják előzeteseit (teaser és trailer) a Netflixen.
A képi világ óriási csalódást okozott: nem is tudom, hogy fejezzem ki magam, a képi világ (szín, kontraszt, mélységelesség) a rosszabb tévéjátékokat idézi (időnként emlékeztetett a Szulejmánra is), a grandiózussága meg a Honfoglalás siralmasságát idézi.
Nem is értem.

No, nem baj, 03-án, ha minden igaz, jön az Anne with an E 3., egyben befejező évada.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

A két pápa

A 2002-es Oscar jelölt Isten városát rendező Fernando Meirelles új filmje.
Vannak filmek amik tudnak "adni", amiktől egy kicsit többnek érezzük magunkat.Számomra ez is egy ilyen alkotás.Írom ezt úgy, hogy megvan a magánvéleményem a katolikus egyház intézményesített rendszeréről és a napvilágot látott visszásságairól.
Vigyorogva néztem végig az Ifjú pápa sorozatot, ami rendes fricskát mutatott az egyháznak.
Ha továbblépünk ezeken és tudunk a sorok közt olvasni akkor kapunk egy korántsem unalmas teológiai vitát két remek színész alakításában és olyasmit ami vallásosság nélkül is mindenkinek követendő példa lehetne: EMBER-nek lenni.Nehéz de nem lehetetlen.
510.jpg
510.jpg (576.14 KiB) Megtekintve 3635 alkalommal

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2019.12.30., hétf. 12:59
Lemmy9 írta:
2019.12.30., hétf. 11:37
A Rejtély elég magasra teszi a lécet.
Nekem viszont az Expanse egyelőre picit csalódás szagú.
Annó az asszony a Célszemély-re mondta, hogy nagyon jó. No meg a 24.
Időutazós, párhuzamos univerzumos, rejtélyes sorozat érdekelne, mint az említett három, vagy legyen benne valami átívelő misztikus szál, mint a Lost-ban.

Az Orphan Black milyen?
Azt nem láttam még.
Wayward Pines-ra nézz esetleg rá. Páran ajánlották még a The Terror-t is.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 456

Hozzászólás Szerző: kasumi »

DeLorean írta:
2019.12.30., hétf. 12:59
Lemmy9 írta:
2019.12.30., hétf. 11:37
A Rejtély elég magasra teszi a lécet.
Nekem viszont az Expanse egyelőre picit csalódás szagú.
Annó az asszony a Célszemély-re mondta, hogy nagyon jó. No meg a 24.
Időutazós, párhuzamos univerzumos, rejtélyes sorozat érdekelne, mint az említett három, vagy legyen benne valami átívelő misztikus szál, mint a Lost-ban.

Az Orphan Black milyen?
Azt nem láttam még.
Sliders 31_1_21.gif
Újratervezés

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2019.12.30., hétf. 10:35

Tudtok még hasonló témájú sorozatokat, amelyek ezekkel felveszik a versenyt, vagy esetleg jobbak is?
Milyen stílusú/fajtájú sorozatok jöhetnek?

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Bepótoltam a Marvel kapitányt.

Minden kiszámíthatósága ellenére szórakoztató volt, a jobb Marvel filmek közé tartozik.
Brie Larson (értelmes tekintet, szép arc, kedves mosoly), illetve kedvenc Marvel karaktereim, Fury és Coulson ügynök elvitték a hátukon.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

wittao írta:
2019.12.26., csüt. 10:02
ZolaBA írta:
2019.12.26., csüt. 09:06
scaurus írta:
2019.12.26., csüt. 07:36
Megtekintettem a Skywalker kora c. opuszt.
Vasárnap mi is felvettük a Star Wars pólókat és családostul elmentünk, "ahogy kell" :D Bennem sajnos nem hagyott nyomot, eltűnt a varázsa és nincs érdekes sztori sem, csak klisék és felesleges túlzások. Ray persze szerethető, talán ez viszi a hátán az egész filmet, de Finn már semmilyen, Poe Dameron meg szinte idegesítő, ahogy Kylo is. Kár érte.
Detto, ugyanezeket ereztem amikor neztuk. Haverommal egymasra neztunk tobbszor “ez mi!?!” ... es felmerult kozben tobbszor, hogy inkabb kisetalok a mozibol. Dedos, csopogps baromsag lett az egeszbol, a VII-XI reszeket ujraforgathatnak...
A XI még le sem lett forgatva,te már újrafogattatnád.Ez már előítélet!

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

-KP- írta:
2019.12.26., csüt. 11:22
Szerintem sajnos várható volt, ha egy trilógia első két része ratyi, akkor a lezáró részben már nehéz kiküszöbölni a korábbi részek hibáit.
Talán ezért is Rogue One-al kezdtem az új rendszer "rendes" tesztelését. Segít leöblíteni az utóízt, amit az új trilógia (inkább duológia) hagyott hátra.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6298

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

nadtom írta:
2019.12.26., csüt. 14:10
Ma újabb mozi, Serenity (2019), Matthew McConaughey és Anne Hathaway főszereplésével. Nekünk tetszett, de megosztó film lesz. Érdekes, nem mindennapi a sztori, gyönyörű képek vannak a filmben. 7,5/10.
Korábban láttam, de én is teljesen élvezhető filmnek tartom, kissé csodálkozva az IMDB-s (alacsony) értékelésén. Mindhárom "főszereplő" (Anne Hathaway, Matthew McConaughey, Jason Clarke) jót alakít szvsz, és a történet is elég érdekes.

Ha már szóba jött Jason Clarke, úgy tűnik, neki is (meg nekem is) bejönnek az örökzöld háromszögre, a "két férfi - egy nő" felállásra épített drámák: a tegnap néztem meg a The Aftermath (Egy háború margójára) c. filmet, és bizony nekem az is tetszett, annak ellenére, hogy a történet hmmm... enyhén szólva megjósolható, még a végső "fordulatok" is. Nálam az is 7,5/10.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Ma újabb mozi, Serenity (2019), Matthew McConaughey és Anne Hathaway főszereplésével. Nekünk tetszett, de megosztó film lesz. Érdekes, nem mindennapi a sztori, gyönyörű képek vannak a filmben. 7,5/10.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem sajnos várható volt, ha egy trilógia első két része ratyi, akkor a lezáró részben már nehéz kiküszöbölni a korábbi részek hibáit.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

scaurus írta:
2019.12.26., csüt. 07:36
Vasárnap mi is felvettük a Star Wars pólókat és családostul elmentünk, "ahogy kell" :D Bennem sajnos nem hagyott nyomot, eltűnt a varázsa és nincs érdekes sztori sem, csak klisék és felesleges túlzások. Ray persze szerethető, talán ez viszi a hátán az egész filmet, de Finn már semmilyen, Poe Dameron meg szinte idegesítő, ahogy Kylo is. Kár érte.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Nyilván, ennek már semmi köze nincs az eredeti trilógiához.
Nekem úgy tűnt, hogy az Ep.VII. rajongók kiszolgálását az Ep.VIII. minimális újításaival és humorával sikeresen vegyítették, és végülis a szálakat elvarrták.

Azon még mélázom, hogy a filmmel kapcsolatban "köszönöm, nincs több kérdésem" vagy "rengeteg kérdésem van"...

Két dolog hibádzott: a forgatókönyv és rendezés, minden más rendben volt, a zenét ki is emelném: a témák összefűzése, az ismert témák eddigitől eltérő hangszerelése nagyon tetszett.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Lehet volt már, ha nem akkor ajánlom (csak felnőtteknek!)
Izgalmas, cselekmény dús film. 8/10.
5093B289-6475-41E7-BB56-711C5EDDACFC.jpeg
5093B289-6475-41E7-BB56-711C5EDDACFC.jpeg (136.04 KiB) Megtekintve 2880 alkalommal
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Hifilala írta:
2019.12.25., szer. 08:44
Fish írta:
2019.12.24., kedd 18:20
Végig gyötrődtem az Astra Ad-t, bár ne tettem volna sad.gif :smile51:
Megnéztem én is,mivel nagyon ellentétes vélemények voltak.Brad Pitt valóban jó benne,de ez kevés a jóhoz.
Nekünk tetszett.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hifilala írta:
2019.12.25., szer. 08:44
Fish írta:
Megnéztem én is,mivel nagyon ellentétes vélemények voltak.Brad Pitt valóban jó benne,de ez kevés a jóhoz.
Én meg a Jokerrel vagyok így. Joaqin alakítása zseniális, még lehet a szobrot is megkapja érte, de maga a film nekem nem tetszett. Ráadásul számomra ez a Joker nem az a Joker, akit a filmekből és a képregényekből megismertünk. Ez valaki más. Látunk egy olyan embert, akivel szarul bánt az élet és bekattan. De számomra a legkevésbé sem hiteles, hogy ebből az emberből válik az a Joker, aki ugyan bekattant,de a Gothami alvilág vezéréve tudja kinőni magát, aki ravaszabb a rendőröknél és még Batmannek is feladja a leckét. Ráadásul a filmben Joker már (relatív) egyáltalán nem fiatal, mire a kis Bruce felnő és Batmanné válik, addigra ő már kb. járókeretes lesz.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Fish írta:

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

OK! Attól függetlenül a rövid terjedelem, kevés szöveg, rövid történetek miatt kellenek az erős jellemek. Így a filmek is átveszik, hiszen képregény adaptáció már meglévő karakterek vannak így nem is tehetik meg hogy ne úgy nézzenek ki, ne azokkal a tulajdonságokkal fendelkezzenek. Csupán egy filmnél van 120 percük. Itt egy kicsit akár sok is lehet. gondolkodik.gif
Természetesen nem vagy filmesztéta es a tevedés jogát fenntartom!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

TSanyi írta:
2019.12.24., kedd 22:38
Gyakorlatilag a gyermekmesék csakis ilyen túltolt szélsőséges karakterekből állnak. Biztos hogy a gyerkőcök könnyebben tudjanak szelektálni, felismerni a jellemeket.
A képregények is tulajdonképpen gyermekekeknek készültek volna nem???
Nálunk, talán. Nézz meg egy Ghibli stúdiós rajzfilmet. Ha mást nem, a Chihirót. (Aztán a többit is szép sorban.)
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”