Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2019.12.30., hétf. 10:35

Tudtok még hasonló témájú sorozatokat, amelyek ezekkel felveszik a versenyt, vagy esetleg jobbak is?
Milyen stílusú/fajtájú sorozatok jöhetnek?

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Bepótoltam a Marvel kapitányt.

Minden kiszámíthatósága ellenére szórakoztató volt, a jobb Marvel filmek közé tartozik.
Brie Larson (értelmes tekintet, szép arc, kedves mosoly), illetve kedvenc Marvel karaktereim, Fury és Coulson ügynök elvitték a hátukon.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

wittao írta:
2019.12.26., csüt. 10:02
ZolaBA írta:
2019.12.26., csüt. 09:06
scaurus írta:
2019.12.26., csüt. 07:36
Megtekintettem a Skywalker kora c. opuszt.
Vasárnap mi is felvettük a Star Wars pólókat és családostul elmentünk, "ahogy kell" :D Bennem sajnos nem hagyott nyomot, eltűnt a varázsa és nincs érdekes sztori sem, csak klisék és felesleges túlzások. Ray persze szerethető, talán ez viszi a hátán az egész filmet, de Finn már semmilyen, Poe Dameron meg szinte idegesítő, ahogy Kylo is. Kár érte.
Detto, ugyanezeket ereztem amikor neztuk. Haverommal egymasra neztunk tobbszor “ez mi!?!” ... es felmerult kozben tobbszor, hogy inkabb kisetalok a mozibol. Dedos, csopogps baromsag lett az egeszbol, a VII-XI reszeket ujraforgathatnak...
A XI még le sem lett forgatva,te már újrafogattatnád.Ez már előítélet!

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

-KP- írta:
2019.12.26., csüt. 11:22
Szerintem sajnos várható volt, ha egy trilógia első két része ratyi, akkor a lezáró részben már nehéz kiküszöbölni a korábbi részek hibáit.
Talán ezért is Rogue One-al kezdtem az új rendszer "rendes" tesztelését. Segít leöblíteni az utóízt, amit az új trilógia (inkább duológia) hagyott hátra.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6372

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

nadtom írta:
2019.12.26., csüt. 14:10
Ma újabb mozi, Serenity (2019), Matthew McConaughey és Anne Hathaway főszereplésével. Nekünk tetszett, de megosztó film lesz. Érdekes, nem mindennapi a sztori, gyönyörű képek vannak a filmben. 7,5/10.
Korábban láttam, de én is teljesen élvezhető filmnek tartom, kissé csodálkozva az IMDB-s (alacsony) értékelésén. Mindhárom "főszereplő" (Anne Hathaway, Matthew McConaughey, Jason Clarke) jót alakít szvsz, és a történet is elég érdekes.

Ha már szóba jött Jason Clarke, úgy tűnik, neki is (meg nekem is) bejönnek az örökzöld háromszögre, a "két férfi - egy nő" felállásra épített drámák: a tegnap néztem meg a The Aftermath (Egy háború margójára) c. filmet, és bizony nekem az is tetszett, annak ellenére, hogy a történet hmmm... enyhén szólva megjósolható, még a végső "fordulatok" is. Nálam az is 7,5/10.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Ma újabb mozi, Serenity (2019), Matthew McConaughey és Anne Hathaway főszereplésével. Nekünk tetszett, de megosztó film lesz. Érdekes, nem mindennapi a sztori, gyönyörű képek vannak a filmben. 7,5/10.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem sajnos várható volt, ha egy trilógia első két része ratyi, akkor a lezáró részben már nehéz kiküszöbölni a korábbi részek hibáit.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

scaurus írta:
2019.12.26., csüt. 07:36
Vasárnap mi is felvettük a Star Wars pólókat és családostul elmentünk, "ahogy kell" :D Bennem sajnos nem hagyott nyomot, eltűnt a varázsa és nincs érdekes sztori sem, csak klisék és felesleges túlzások. Ray persze szerethető, talán ez viszi a hátán az egész filmet, de Finn már semmilyen, Poe Dameron meg szinte idegesítő, ahogy Kylo is. Kár érte.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Nyilván, ennek már semmi köze nincs az eredeti trilógiához.
Nekem úgy tűnt, hogy az Ep.VII. rajongók kiszolgálását az Ep.VIII. minimális újításaival és humorával sikeresen vegyítették, és végülis a szálakat elvarrták.

Azon még mélázom, hogy a filmmel kapcsolatban "köszönöm, nincs több kérdésem" vagy "rengeteg kérdésem van"...

Két dolog hibádzott: a forgatókönyv és rendezés, minden más rendben volt, a zenét ki is emelném: a témák összefűzése, az ismert témák eddigitől eltérő hangszerelése nagyon tetszett.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Lehet volt már, ha nem akkor ajánlom (csak felnőtteknek!)
Izgalmas, cselekmény dús film. 8/10.
5093B289-6475-41E7-BB56-711C5EDDACFC.jpeg
5093B289-6475-41E7-BB56-711C5EDDACFC.jpeg (136.04 KiB) Megtekintve 2883 alkalommal
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Hifilala írta:
2019.12.25., szer. 08:44
Fish írta:
2019.12.24., kedd 18:20
Végig gyötrődtem az Astra Ad-t, bár ne tettem volna sad.gif :smile51:
Megnéztem én is,mivel nagyon ellentétes vélemények voltak.Brad Pitt valóban jó benne,de ez kevés a jóhoz.
Nekünk tetszett.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hifilala írta:
2019.12.25., szer. 08:44
Fish írta:
Megnéztem én is,mivel nagyon ellentétes vélemények voltak.Brad Pitt valóban jó benne,de ez kevés a jóhoz.
Én meg a Jokerrel vagyok így. Joaqin alakítása zseniális, még lehet a szobrot is megkapja érte, de maga a film nekem nem tetszett. Ráadásul számomra ez a Joker nem az a Joker, akit a filmekből és a képregényekből megismertünk. Ez valaki más. Látunk egy olyan embert, akivel szarul bánt az élet és bekattan. De számomra a legkevésbé sem hiteles, hogy ebből az emberből válik az a Joker, aki ugyan bekattant,de a Gothami alvilág vezéréve tudja kinőni magát, aki ravaszabb a rendőröknél és még Batmannek is feladja a leckét. Ráadásul a filmben Joker már (relatív) egyáltalán nem fiatal, mire a kis Bruce felnő és Batmanné válik, addigra ő már kb. járókeretes lesz.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Fish írta:

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

OK! Attól függetlenül a rövid terjedelem, kevés szöveg, rövid történetek miatt kellenek az erős jellemek. Így a filmek is átveszik, hiszen képregény adaptáció már meglévő karakterek vannak így nem is tehetik meg hogy ne úgy nézzenek ki, ne azokkal a tulajdonságokkal fendelkezzenek. Csupán egy filmnél van 120 percük. Itt egy kicsit akár sok is lehet. gondolkodik.gif
Természetesen nem vagy filmesztéta es a tevedés jogát fenntartom!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

TSanyi írta:
2019.12.24., kedd 22:38
Gyakorlatilag a gyermekmesék csakis ilyen túltolt szélsőséges karakterekből állnak. Biztos hogy a gyerkőcök könnyebben tudjanak szelektálni, felismerni a jellemeket.
A képregények is tulajdonképpen gyermekekeknek készültek volna nem???
Nálunk, talán. Nézz meg egy Ghibli stúdiós rajzfilmet. Ha mást nem, a Chihirót. (Aztán a többit is szép sorban.)
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

TSanyi írta:
2019.12.24., kedd 22:38
...
Nem.
Ez kb. olyan mintha azt mondanád, hogy a mozi a fiataloknak készül vagy a szépirodalom felnőtteknek íródik.

Pl. Alan Moore munkásságának egy része, mondjuk a From Hell, a Lost Girls, a Promethea vagy a Watchmen nem gyerekeknek való.
Ahogy Neil Gaiman Sandmanje sem gyermekmese.

Egy csomó Batman sztori sem gyermeknek való (nem feltétlenül az erőszakossága miatt, hanem a feldolgozott erkölcsi dilemmát, társadalmi problémát a gyerekek még nem is értik).

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

venomer írta:
2019.12.24., kedd 19:52

Inkább az itt a nagyon nagy kérdés, hogy mi a tökért ilyen kelendő egy meghasonlott, beteg karakter. Pszichológiailag esetleg érdekes, még tizedekkora érdeklődésre is felkapnám a fejem, ezt, a jelenlegit viszont egyáltalán nem értem. Engem hidegen hagy, de szeretném érteni a többi bolygólakót.

Gyakorlatilag a gyermekmesék csakis ilyen túltolt szélsőséges karakterekből állnak. Biztos hogy a gyerkőcök könnyebben tudjanak szelektálni, felismerni a jellemeket.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

motorgyilkos írta:
2019.12.24., kedd 18:59
Jo sok hulyeseg volt benne.. Ellenben tegnap megneztuk a Joker-t. Nekunk nagyon tetszett, barki barmit mond, hogy a kepregenyben nem ilyen. Hozzank ez hozta a legkozelebb a karaktert. Siman megneznek ebben a szemleletben egy Batman vs Joker filmet.
Inkább az itt a nagyon nagy kérdés, hogy mi a tökért ilyen kelendő egy meghasonlott, beteg karakter. Pszichológiailag esetleg érdekes, még tizedekkora érdeklődésre is felkapnám a fejem, ezt, a jelenlegit viszont egyáltalán nem értem. Engem hidegen hagy, de szeretném érteni a többi bolygólakót.

Más. Megnéztem arcommal Az üvöltő molnár c. filmadaptációt, igazság szerint színdarab filmen, amivel nincs baj, csak szólok, hogy ez egy ilyen, a maga színeivel és teátrális mozdulataival, karaktereivel. A régi iskola szerinti francia színház került vászonra. Néhol túltolva, összességében viszont kellemes darab, helyenként kifejezetten maradandó, de ezt nyilván egyénje válogatja. Frankó kis végtanulsággal, mely remélem nem illan el a nézőből 5 perc után.

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Fish írta:
Jo sok hulyeseg volt benne.. Ellenben tegnap megneztuk a Joker-t. Nekunk nagyon tetszett, barki barmit mond, hogy a kepregenyben nem ilyen. Hozzank ez hozta a legkozelebb a karaktert. Siman megneznek ebben a szemleletben egy Batman vs Joker filmet.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Hifilala írta:
2019.12.23., hétf. 20:21
The Witcehr -Tegnap volt egy kis időm és gyorsan végignéztem az első évadot.Lelkes voltam,mert akkor még 9 ponton állt a sorozat,ez mára 8,8 lett,de még csökkenni fog.Nálam 7,8 lenne,mivel nem volt rossz,de 9 az a Trónok harca és ez attól azért gyengébbre sikeredett.Van benne jóképű lovag,meg sok meztelen csaj,erőszak és vér,de valami azért hiányzik.
Az első évad talán legnagyobb problémája, hogy a regényeket követi. Az első regény pedig egy novellás kötet, lazán össze(nem) függő történetekkel. A másik, hogy ezek az első sztorik a rég ismert népmesék kicsavart változatai, mint pl. az első rész/novella a hófehérke újrafeldolgozása. A későbbi könyvek már sokkal inkább követnek egy sztori vonalat, a játékok történet íve pedig szerintem felülmúlja a regényeket.

Mindenesetre később vannak omg pillanatok, az utolsó epizód eseményeit szerintem régóta várták a rajongók :D
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

The Witcehr -Tegnap volt egy kis időm és gyorsan végignéztem az első évadot.Lelkes voltam,mert akkor még 9 ponton állt a sorozat,ez mára 8,8 lett,de még csökkenni fog.Nálam 7,8 lenne,mivel nem volt rossz,de 9 az a Trónok harca és ez attól azért gyengébbre sikeredett.Van benne jóképű lovag,meg sok meztelen csaj,erőszak és vér,de valami azért hiányzik.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2245

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Aszpirin írta:
2019.12.19., csüt. 19:05
Shimano írta:
2019.12.19., csüt. 18:59
Ha már szóba hoztad,hol lehet magyar szinkronnal jó minőségű filmeket elérni a nagy neten?A netflix nekem nem opció,mert kevés a szinkron,más esetleg?
Én még onnét egyébként tuti nem húztam le semmit sem,ahol soha egyikőnk sem járt. :D Az mi az egyébként?
De ha jól belegondolok,még soha nem töltöttem le egy filmet sem.Na erre varjatok gombot,ilyen is van. :D
Az HBO GO-n. Azon van a legtöbb magyar szinkronos film. De sajna újabban egyre kevesebbet szinkronizálnak ők is. Magyar felirat ott mindegyikhez van.
Az HBO GO-n viszont minden csak sztereó (ha ez érdekes.) Még az is, amit az HBO HD-n egyébként DD5.1-ben sugároznak, az HBO GO-n jelenleg az is sztereó. Ezt csak azért mondom, ha a házimozi-élmény számít.
Továbbá: az HBO GO magyar előfizetéssel nem megy az országhatáron túl (tehát ha pl. nyaralni mentek valahová az EU-ba és tableten néznék a gyerkőcök, kinn nem működik a fattya...)
Köszi.A HBO GO megvan ugyan,de a párom olyan ütemben falja mióta van,hogy szerintem kivégzi pár hónapon belül. :D Napi 4-5 sorozat epizód pl,szóval ez így nem lesz hosszú életű,és elapad. sad.gif
Valami más esetleg?

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6372

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Shimano írta:
2019.12.19., csüt. 18:59
Ha már szóba hoztad,hol lehet magyar szinkronnal jó minőségű filmeket elérni a nagy neten?A netflix nekem nem opció,mert kevés a szinkron,más esetleg?
Én még onnét egyébként tuti nem húztam le semmit sem,ahol soha egyikőnk sem járt. :D Az mi az egyébként?
De ha jól belegondolok,még soha nem töltöttem le egy filmet sem.Na erre varjatok gombot,ilyen is van. :D
Legálisan az HBO GO-n. Azon van a legtöbb magyar szinkronos film, és nem vészes a havi előfizetési díja sem. De sajna újabban egyre kevesebbet szinkronizálnak ők is. Magyar felirat ott mindegyikhez van.
Az HBO GO-n viszont minden csak sztereó (ha ez érdekes.) Még az is, amit az HBO HD-n egyébként DD5.1-ben sugároznak, az HBO GO-n jelenleg az is sztereó. Ezt csak azért mondom, ha a házimozi-élmény számít.
Továbbá: az HBO GO magyar előfizetéssel nem megy az országhatáron túl (tehát ha pl. nyaralni mentek valahová az EU-ba és tableten néznék a gyerkőcök, kinn nem működik a fattya...)

A legismeretebb magyar letöltögetős hely meghívásos alapon működik, az ismerősök között kérdezősködj a környékeden. Én már egyszer beszereztem egy meghívást, de végül nem használtam fel...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2245

Hozzászólás Szerző: Shimano »

wittao írta:
2019.12.19., csüt. 18:25

Most itt a fo kerdes inkabb az, mikor nyomod fel arra az oldalra, ahol soha egyikonk sem jart es egyetlen filmet sem huzott le? :D

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”