??? Ez miért és kinek lenne jó

Vagy neked az lenne a jó, hogy nem írhatnál annyi zöldséget, ami a többiek nem akarnak megenni?
Miért pont fapaci vegye meg? Ezzel most Bélát kritizálod? és/vagy admin és modikat?
??? Ez miért és kinek lenne jó
Nem az autóiparban használt kábelekre gondoltam. Hanem hogy egy komplett új személyautót kapsz pár méter kábel áráért.
Tévedsz ha azt hiszed most beleállok egy szájkaratéba..SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:17Bele mehetünk ebbe....supravox írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:02Gondolom főleg az AN kábeleket..SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34
Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.
Az autókban ez még töredék tétel elképzeléseim szerint.![]()
De ahogy a platinumok szólnak valóban ég és föld..... De ha nem így hallod szívesen küldök egy csomag fültisztító pálcikát. Talán elég lesz :)
Egy biztos, ha el is kezdenek odafenn (sorozat)gyártani valamit, az tutifix valami hifis szarság lesz, leginkább drótok persze.Jester írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:28Ez itt nagyon off, de tudod, hogy mennyibe kerül feljuttatni egy űrrakétát ami bedokkol egy ottani állomásra?SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:22Úgy emlékszem már 2 éve voltak próbagyártások ....
Egy magyar cég meg valami hőszigetelő anyagot , vagy hozzávalót gyártott odafent.
Lehet, hogy ezek még csak próbák, de mire észbekapsz már sok minden odaköltözik.
És nem is mindig sikerül, lásd az elmúlt heteket.
Ráadásul űrállomásból szerintem nem létezik túl sok, és azokon sem hiszem, hogy bérgyártás folyna.
Szerintem valamit félreértettél.
Ez itt nagyon off, de tudod, hogy mennyibe kerül feljuttatni egy űrrakétát ami bedokkol egy ottani állomásra?SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:22Úgy emlékszem már 2 éve voltak próbagyártások ....
Egy magyar cég meg valami hőszigetelő anyagot , vagy hozzávalót gyártott odafent.
Lehet, hogy ezek még csak próbák, de mire észbekapsz már sok minden odaköltözik.
Szerintem te ezzel kevered. Alu habot gyártanak. (de létezik ezüst, acél, réz stb)SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:22
Úgy emlékszem már 2 éve voltak próbagyártások ....
Úgy emlékszem már 2 éve voltak próbagyártások ....Jester írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:05Tudott dolog? :O Hát én nem tudok róla, de szerintem más sem. Lehet, hogy kísérleteznek ilyesmivel, de hogy ez nem egy bevett gyakorlat azt magabiztosan állítom anélkül, hogy túlságosan utánanéztem volna. Nem nézel egy kicsi túl sok scifit? :)SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:00Miért? Mire gondolsz? Mert az szerintem tudott dolog , hogy bizonyos vezető anyagokat ott állítanak elő. Hogy pontosan miket , illetve audió kábel van-e köztük azt nem tudom.
Egy autó már van fennSoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34
Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.
Az autókban ez még töredék tétel elképzeléseim szerint.
Bele mehetünk ebbe....supravox írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:02Gondolom főleg az AN kábeleket..SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.diagnet írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:24Sajnálom, hogy ennyiből nem volt érthető és inkább magadra vetted. A százszoros árrést kizárólag kábelekre értettem. Nem gondoltam, hogy valaki hangsugárzóra, vagy bármi egyéb aktív komponsensre fogja ráhúzni.
Ha úgy gondoljátok, hogy bizonyos márkák esetén azonos nyersanyag mennyiséget/minőséget és infrastruktúrát igényel 2m kábel legyártása mint pl. egy vele azonos fogy. árban lévő személyautónál, akkor lelketek rajta.
Az autókban ez még töredék tétel elképzeléseim szerint.![]()
Igen, kell rájuk a csillagpor, meg a kozmikus sugár kezelés.SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:00Miért? Mire gondolsz? Mert az szerintem tudott dolog , hogy bizonyos vezető anyagokat ott állítanak elő. Hogy pontosan miket , illetve audió kábel van-e köztük azt nem tudom.Jester írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:55Ez most fájtSoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.
Az autókban ez még töredék tétel elképzeléseim szerint.Remélem poén akart lenni
![]()
Tudott dolog? :O Hát én nem tudok róla, de szerintem más sem. Lehet, hogy kísérleteznek ilyesmivel, de hogy ez nem egy bevett gyakorlat azt magabiztosan állítom anélkül, hogy túlságosan utánanéztem volna. Nem nézel egy kicsi túl sok scifit? :)SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:00Miért? Mire gondolsz? Mert az szerintem tudott dolog , hogy bizonyos vezető anyagokat ott állítanak elő. Hogy pontosan miket , illetve audió kábel van-e köztük azt nem tudom.
Ha így is van, abban szinte biztosak lehetünk, hogy nem mezei audio célra szánt vezető anyagok azok. Persze ezt sem tudom bizonyítani!SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 13:00Miért? Mire gondolsz? Mert az szerintem tudott dolog , hogy bizonyos vezető anyagokat ott állítanak elő. Hogy pontosan miket , illetve audió kábel van-e köztük azt nem tudom.Jester írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:55Ez most fájtSoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.
![]()
Gondolom főleg az AN kábeleket..SoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.diagnet írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:24Sajnálom, hogy ennyiből nem volt érthető és inkább magadra vetted. A százszoros árrést kizárólag kábelekre értettem. Nem gondoltam, hogy valaki hangsugárzóra, vagy bármi egyéb aktív komponsensre fogja ráhúzni.
Ha úgy gondoljátok, hogy bizonyos márkák esetén azonos nyersanyag mennyiséget/minőséget és infrastruktúrát igényel 2m kábel legyártása mint pl. egy vele azonos fogy. árban lévő személyautónál, akkor lelketek rajta.
Miért? Mire gondolsz? Mert az szerintem tudott dolog , hogy bizonyos vezető anyagokat ott állítanak elő. Hogy pontosan miket , illetve audió kábel van-e köztük azt nem tudom.Jester írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:55Ez most fájtSoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.
![]()
Ez most fájtSoundMania írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:34Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.
Nem értek hozzá, de volt már szó róla, hogy bizonyos dolgokat már az űrben gyártanak. Úgy sejtem ez elég erős árnövelő tényező.diagnet írta: ↑2019.12.30., hétf. 12:24Sajnálom, hogy ennyiből nem volt érthető és inkább magadra vetted. A százszoros árrést kizárólag kábelekre értettem. Nem gondoltam, hogy valaki hangsugárzóra, vagy bármi egyéb aktív komponsensre fogja ráhúzni.
Köszi a linket! A kommentek is tanulságosak.Tctronic írta: ↑2019.12.30., hétf. 09:50Igen. Ezt én is így gondolom. Egy kábel gyártó gépsor nem két fillér. Pláne ha fonni is kell.diagnet írta: ↑2019.12.30., hétf. 03:40
Néhány tucat üzemben, vegyes gyártásban, megrendelésre készülnek az audio felhasználású kábelek. Olyan designal, anyagból amit a megrendelő kér és az adott szerszámmal le tudnak gyártani. Itt a legkisebb az anyagár és leggyorsabb az átfutási idő.
A gyártói+importőr/viszonteadói árrés a megfelelően felfuttatott márkák esetén eléri a százszoros szinteket.
Innentől kezdve nincs értelme táblázatokba szedni.
https://www.youtube.com/watch?v=x09bUTmMmIs&t=7s