Akkor pont katona voltam, azért nem láttam, meg hallottam róla...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Nem tudom, engem nem a zene fogott meg benne. Lehet a bicskanyitogató végkifejlete miatt...
Ha a Szörcsing c. film tetszett itt egyeseknek, akkor már volt ajánlva a A Bűnös c. dán film, ami szintén 1 szereplős, egy helyszínes film. Őőőőő ... beteg...
Már ajánlottam pár hsz-el lejjebb
Nem tudom, engem nem a zene fogott meg benne. Lehet a bicskanyitogató végkifejlete miatt...
Ha a Szörcsing c. film tetszett itt egyeseknek, akkor már volt ajánlva a A Bűnös c. dán film, ami szintén 1 szereplős, egy helyszínes film. Őőőőő ... beteg...
Erre nem emlékszem! Mikor volt ez?ZolaBA írta: ↑2019.01.12., szomb. 09:55és hány irány lehet egy mostani ilyen technikában?
Emlékszem egyszer a magyar 1 és magyar 2-n volt olyan film, hogy a két csatornán egyszerre két szálon ment az esemény párhuzamosan, és kapcsolgathattál a csatornák között. Másra nem emlékszem belőle, de akkor nagyon érdekes volt az ötlet :)
Hogy nem volt izgalmas? Ezek szerint rossz fele vitted a cselekményt, rossz gombot nyomtál!Aszpirin írta: ↑2019.01.12., szomb. 09:41Tegnapelőtt nekiláttam a Netflix Bandersnatch c. interaktív filmjének (a film vizonyos pontjain a néző döntheti el, hogyan folytatódjon, és ez elég gyakran megtörténik, tehát folyton kéznél kell legyen a távirányító).
Az ötlet érdekes, és izgalmas is lenne, mint egy játék, de hát a történet valami rémgagyi, a szereplők játéka kb egy középsulis kezdő színjátszókör színvonalára emlékeztet, a fényképezés is nagyon amatőrnek hat, és egyszerűen az interaktivitáson kívül nincs semmi, ami miatt érdemes lenne ezt végignézni. Én kicsit több, mint egy óra után kikapcsoltam.
Értékelés részemről nagy jóindulattal 3/10, de ez a 3 pont is inkább az interaktív mozinak mint alapötletnek szól, meg annak, hogy kistinédzser koromban én is egy - a filmben is látható - Sinclair ZX Spectrum-ot programozgattam (no meg játszottunk rajta a haverral), szóval ott volt az elején a nosztalgiafaktor.
Scaurus azért megnézhetné, hátha tetszik neki![]()
![]()
![]()
- ZolaBA
- Törzsvendég

és hány irány lehet egy mostani ilyen technikában?
Emlékszem egyszer a magyar 1 és magyar 2-n volt olyan film, hogy a két csatornán egyszerre két szálon ment az esemény párhuzamosan, és kapcsolgathattál a csatornák között. Másra nem emlékszem belőle, de akkor nagyon érdekes volt az ötlet :)
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6365
Tegnapelőtt nekiláttam a Netflix Bandersnatch c. interaktív filmjének (a film vizonyos pontjain a néző döntheti el, hogyan folytatódjon, és ez elég gyakran megtörténik, tehát folyton kéznél kell legyen a távirányító).
Az ötlet érdekes, és izgalmas is lenne, mint egy játék, de hát a történet valami rémgagyi, a szereplők játéka kb egy középsulis kezdő színjátszókör színvonalára emlékeztet, a fényképezés is nagyon amatőrnek hat, és egyszerűen az interaktivitáson kívül nincs semmi, ami miatt érdemes lenne ezt végignézni. Én kicsit több, mint egy óra után kikapcsoltam.
Értékelés részemről nagy jóindulattal 3/10, de ez a 3 pont is inkább az interaktív mozinak mint alapötletnek szól, meg annak, hogy kistinédzser koromban én is egy - a filmben is látható - Sinclair ZX Spectrum-ot programozgattam (no meg játszottunk rajta a haverral), szóval ott volt az elején a nosztalgiafaktor.
Scaurus azért megnézhetné, hátha tetszik neki

Scaurus azért megnézhetné, hátha tetszik neki
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- ZolaBA
- Törzsvendég

Tegnap mi is megnéztük, nagyon tetszett. Gyakorlatilag azon kívül, hogy nincs extra látvány, különleges hangeffekt és híres szereplő, a film szinte hibátlan, izgalmas, elgondolkodtató és fordulatos.GTomi írta: ↑2019.01.06., vas. 22:13Searching 7/10
kicsit a különleges film, abból a szempontból, hogy gyakorlatilag egy monitor, vagy valamilyen kijelző előtt "ül az ember" és ez a filmet nézőre vonatkozik...jó kis krimi, fordulattal, a mai világ tükre. (itteni ajánlás miatt néztem/néztük meg)
https://www.youtube.com/watch?v=3Ro9ebQxEOY
Nem tudom megfejteni, hogy ez most irónia vagy komoly (vagy párhuzamos dimenzió) volt.venomer írta: ↑2018.11.25., vas. 01:09The Darkest Minds - De patent akció volt ez, gyerekek. Precíz film, minden a helyén mennyiségben és időben, nem törik meg sehol. Értőn kiélezett érzelmek, jó dramaturgia. Mindamellett, hogy sikítófrász kerülget a különféle szuperképességektől, ez a film el tudta nekem adni - na ez a nem semmi. Érdemes megnézni, igényes, jó kikapcsolódás.
Ugyanis tegnap megtekintettem ezt az opuszt.
Pozitív: a bájos mosolyú (16 évest játszó, de idősebb) főhősnő.
Negatív: minden más.
Gyakorlatilag egy állatorvosi ló, ami magán viseli a fiatal felnőtteknek (YA) szánt filmek valamennyi betegséget azok erényei nélkül.
Értelmezhetetlen világkép, saját keretein belül is logikátlan, élet- és észszerűtlen cselekvések, beleerőltetett és nem is működö romantikus szál.
Pl. örökre az agyamba égett az a jelenet, hogy a táborokban a zöldek közé sorolt, legokosabbak szupertinik feladata bakancstisztítás, és még az sem derült ki, hogy kiknek a bakancsait tisztítják akkora tömegben...
Rágom a gittemet: egyszerűen érthetetlen, hogyan készülhet ilyen film.
Pláne úgy, hogy a Starnger Things és az Érkezés alkotóival reklámozták, ami egyébként a producereket jelenti.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Ezeket a filmeket néztük 10-15-20 éve a moziban:
https://port.hu/cikk/mozi/ezeket-a-film ... icle-56978
https://port.hu/cikk/mozi/ezeket-a-film ... icle-56978
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
I Am The Killer - nézhető, patent kis jazzbetétekkel. Érdemes belegondolni, hogy annó hol tartottak a lengyelek zenében és mik mentek nálunk..
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6365
Most néztem meg, és a hozzáfűzött magyar magyarázat sajnos félremagyarázat. A filmbuzi.hu magyarázata szerint ugyanis a narancssárga (óriási arányt képviselő) rész remake, reboot vagy franchise.
Ez sajnos nem igaz, az eredeti forrásban a grafikon készítője által hozzáfűzött magyarázat alapján pl. a már pubikált (írott formában megjelentetett) irodalmi művek (regények, novellák, stb) film-adaptációi is a narancssárga részbe tartoznak, és ez nagyon nem mindegy... Nem is értem, miből gondolta a filmbuzi.hu-s szerző, hogy a “based on previously released fictional work” az csak remake-et, reboot-ot vagy franchise-t jelent.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- csacsumicsa
- Nincs visszaút

- Értékelés: 30
Bár nem film,de igazi élmény a zene kedvelőinek azon belül is a könnyed Jazz kedvelőknek.
Akár még teszt anyag is lehet.
Háromféle hangsávval: 1. 5.1 "Stage" mix 96khz/24bits Dolby TrueHD
2. 5.1 "Audience" mix 96khz/24bits Dolby TrueHD
3. 2.0 "Stereo" mix 96khz/24bits PCM
Akár még teszt anyag is lehet.
Háromféle hangsávval: 1. 5.1 "Stage" mix 96khz/24bits Dolby TrueHD
2. 5.1 "Audience" mix 96khz/24bits Dolby TrueHD
3. 2.0 "Stereo" mix 96khz/24bits PCM
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Szerintem Ben Stiller jó színész(nem úgy, mint a nyomorék/agyf.szgörcs adam sandler!). Legalábbis a filmekben(főleg vígjáték) nyújtott játékára nem igazán lehet panasz. Egyszer sem éreztem, hogy nem illett hozzá a szerep vagy silány előadást nyújtott volna, még akkor sem, ha a film esetleg lapos(abb) volt.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
Searching 7/10
kicsit a különleges film, abból a szempontból, hogy gyakorlatilag egy monitor, vagy valamilyen kijelző előtt "ül az ember" és ez a filmet nézőre vonatkozik...jó kis krimi, fordulattal, a mai világ tükre. (itteni ajánlás miatt néztem/néztük meg)
ne riasszon el senkit a főszereplő személye, inkább a korban tapasztaltabb (középkorú) korosztálynak javasolnám megnézésre: hol cseszhettük el az életünket, vagy legalábbis úgy gondoljuk hogy igen, hogy mindenki sikeresebb nálunk. karcolja a felszínt, de nem rossz.
nem vígjáték, és azért kicsit elgondolkodik az ember a végén.
ne riasszon el senkit a főszereplő személye, inkább a korban tapasztaltabb (középkorú) korosztálynak javasolnám megnézésre: hol cseszhettük el az életünket, vagy legalábbis úgy gondoljuk hogy igen, hogy mindenki sikeresebb nálunk. karcolja a felszínt, de nem rossz.
nem vígjáték, és azért kicsit elgondolkodik az ember a végén.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Nem szeretem a folytatásokat.
Kultfilm, generációs film, stb.
Az idő tünékeny. Áttetsző.
Helyenként mégis szívbe markol, megfog. Lehetőséget ad az azonosulásra.
Az előzmények ismeretében indokoltan visszafogott. Szerethető.
Nem pontoznám.
https://www.youtube.com/watch?v=ghXhQORg3l4
Kultfilm, generációs film, stb.
Az idő tünékeny. Áttetsző.
Helyenként mégis szívbe markol, megfog. Lehetőséget ad az azonosulásra.
Az előzmények ismeretében indokoltan visszafogott. Szerethető.
Nem pontoznám.
https://www.youtube.com/watch?v=ghXhQORg3l4
Ha negatív kritikát kapnál erre akkor az nem Neked adták hanem az ördögnek!scaurus írta: ↑2019.01.06., vas. 13:24Karácsonykor elmardt, így Vízkeresztkor bepótoltuk a Legyetek jók, ha tudtok megtekintését.
N+1. alkalommal.
Megunhatatlan.
Számomra "A" film.
A tartalom és a forma csodálatos összhangja.
Remek színészek.
Benne van maga az élet: hogy valójában borzalmas, de némi humorral túl lehet élni - kivéve az igazán jóknak, mert róluk gondoskodik a Plagizátor.
A másik ilyen, évente újranézős film Az idő urai.
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
A Legyetek jók ha tudtok c. film egyike azoknak amelyek ünneplőbe öltöztetik az ember szívét.scaurus írta: ↑2019.01.06., vas. 13:24Karácsonykor elmardt, így Vízkeresztkor bepótoltuk a Legyetek jók, ha tudtok megtekintését.
N+1. alkalommal.
Megunhatatlan.
Számomra "A" film.
Remek színészek.
Benne van maga az élet: hogy valójában borzalmas, de némi humorral túl lehet élni - kivéve az igazán jóknak, mert róluk gondoskodik a Plagizátor.
Karácsonykor elmardt, így Vízkeresztkor bepótoltuk a Legyetek jók, ha tudtok megtekintését.
N+1. alkalommal.
Megunhatatlan.
Számomra "A" film.
Remek színészek.
N+1. alkalommal.
Megunhatatlan.
Számomra "A" film.
Remek színészek.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Elmúlt pár nap/hét termése:
Jestem morderca 2016
(Gyilkos vagyok)
lengyel filmdráma, krimi
Megtörtént események alapján. Egy hülye kis pö.s mit meg nem tesz, hogy feljebb jusson ...
Igaz, először még szimpatikus.
Forgotten 2017
dél-koreai misztikus krimi/dráma/thriller
Az alapötlete remek, teljesen átverik a nézőt
nem csak a ...
Operation Chromite 2016
dél-koreai háborús film
"A koreai háború egyik legfontosabb fordulópontjaként emlegetik az 1950. szeptember 10-ei inchoni ütközetet, amikor a Douglas McArthur által vezetett nemzetközi hadsereg partra szállt, és a teljes vereség előtt álló déliek javára fordította a háború menetét. A partraszállást egy titkos hadművelet előzte meg, melynek keretében egy dél-koreai osztag az ellenséges vonalak mögé behatolva szerzett kulcsfontosságú információt az amerikaiak számára, hogy a partraszállásnak valóban meglepetésszerű ereje legyen."
Egyszer elmegy, Liam Neeson nem valami meggyőző, a másik két szereplő inkább.
The house that Jack built 2018
Trailer, beharangozó alapján többet vártam, bizonyos részek bejöttek, a vége/utolsó 20-30p gyenge lett sajnos.
Pár gyiloknál mutathattak volna többet.
Under the silver lake 2018
(Kaliforniai rémálom)
Szó szerint az utóbbi volt. Végigszenvedtem, pörgettem = F.o.s.
Jestem morderca 2016
(Gyilkos vagyok)
lengyel filmdráma, krimi
Megtörtént események alapján. Egy hülye kis pö.s mit meg nem tesz, hogy feljebb jusson ...
Igaz, először még szimpatikus.
Forgotten 2017
dél-koreai misztikus krimi/dráma/thriller
Az alapötlete remek, teljesen átverik a nézőt
Operation Chromite 2016
dél-koreai háborús film
"A koreai háború egyik legfontosabb fordulópontjaként emlegetik az 1950. szeptember 10-ei inchoni ütközetet, amikor a Douglas McArthur által vezetett nemzetközi hadsereg partra szállt, és a teljes vereség előtt álló déliek javára fordította a háború menetét. A partraszállást egy titkos hadművelet előzte meg, melynek keretében egy dél-koreai osztag az ellenséges vonalak mögé behatolva szerzett kulcsfontosságú információt az amerikaiak számára, hogy a partraszállásnak valóban meglepetésszerű ereje legyen."
Egyszer elmegy, Liam Neeson nem valami meggyőző, a másik két szereplő inkább.
The house that Jack built 2018
Trailer, beharangozó alapján többet vártam, bizonyos részek bejöttek, a vége/utolsó 20-30p gyenge lett sajnos.
Pár gyiloknál mutathattak volna többet.
Under the silver lake 2018
(Kaliforniai rémálom)
Szó szerint az utóbbi volt. Végigszenvedtem, pörgettem = F.o.s.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Akkor egy ellenvélemény. Nem egy egetrengető alkotás, de szerintem a képregényfilmek között a jobbak (értsd, marvel szinten a kevésbé rosszak) közé tartozik.scaurus írta: ↑2019.01.05., szomb. 07:55Megtekintettem a Hangya és a Darázs c. opuszt.
Időpocsékolás.
SZÁMOMRA az MCU eddigi legostobább filmjének tűnik.
És még csak nem is vicces.
Mintha hidrokulcs használatával a végtelenül ostoba Drágám, a kölykök összementek és a Drágám, a kölyök marha nagy lett filmeket összepasszintották volna az MCU - SZERINTEM - legbénább szuperhősével.
Mert imádok filmet nézni.
És várom a csodát, amit gyermekkoromban elhozott a Hófehérke, az Óz, az E.T. vagy a Fantasztikus labirintus.
Néha meg is kapom, pl. Gyűrűk ura, Bosszúállók 1, Karib-tenger kalózai.
Vagy legyen vicces, mint a Deadpool vagy a Magányos lovas.
Már többször megírtam, hogy filmekkel elnéző vagyok, egy szerethető középszert többre értékelek a lélektelen, profithajhász profizmustól - a Hangya és a Darázs ez utóbbi.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Nem ertem, te meg miert nezel filmeket. Annyi szamoda rossz filmbe futsz bele, hogy lehet, mas hobbi utan kene nezned. Tok rossz lehet mindenben csak a negativumot latni.scaurus írta: ↑2019.01.05., szomb. 07:55Megtekintettem a Hangya és a Darázs c. opuszt.
Időpocsékolás.
Mintha hidrokulcs használatával a végtelenül ostoba Drágám, a kölykök összementek és a Drágám, a kölyök marha nagy lett filmeket összepasszintották volna az MCU - SZERINTEM - legbénább szuperhősével.
Csak két kérdésem van:
- a teljes molekuláris szerkezet hogyan kicsinyíthető le kvantum méretűre?
- a hordozhatóvá zsugorított/bárhol visszaállítható épületek közmű csatlakozása hogyan megoldott?
Ehhez képest a Thor 1-2 tudományos ismeretterjesztésnek tűnik.
Hál' Istennek a fősodorbeli történethez semmit nem ad hozzá, így aki még nem látta, nyugodtan hagyja ki.
(A kettő, stáblista közbeni/utáni jelenet közül csak egynek van értelme, de amiatt kár megnézni, felteszem, a neten fellelhető.)
Ennyi erővel jöhetne pl. a Lótetűlány és a Szarvabogárember kalandja is.
[szerk.: hogy ne sértsek másokat, betoldottam "számomra" és "szerintem" szavakat]
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Megtekintettem a Hangya és a Darázs c. opuszt.
Időpocsékolás.
Csak két kérdésem van:
- a hordozhatóvá zsugorított/bárhol visszaállítható épületek közmű csatlakozása hogyan megoldott?
Hál' Istennek a fősodorbeli történethez semmit nem ad hozzá, így aki még nem látta, nyugodtan hagyja ki.
(A kettő, stáblista közbeni/utáni jelenet közül csak egynek van értelme, de amiatt kár megnézni, felteszem, a neten fellelhető.)
[szerk.: hogy ne sértsek másokat, betoldottam "számomra" és "szerintem" szavakat]
Időpocsékolás.
Csak két kérdésem van: