Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jester »

2 perce, nemtomm írta:

Tényleg milyen rendszered van otthon ha nem hallasz különbséget a kábelok között ? Kérdeztem már de te semmilyen formában nem válaszóltál

a kérdésre   Ne a mások rendszerével vitézkedjél hanem a  sajátoddal 

Nem vitézkedek senkiével, csak hallottam már jobbakat is a sajátomnál. Egy pár APS Aeon aktív monitorom van otthon, egy M-Audio DAC-kal, ami USB-n van rákötve a linuxos media szerveremre.

Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9206

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

28 minutes ago, lehoako said:

Nagyszerű, az első lépés a legnagyobb, utána szinte már csak unalmasan zötyög az ember... :-)

A minap azon gondolkodtam, hogy milyen anomáliákat tud okozni, ha aranyozott csatlakozóba illesztessz ezűst kábelt?! 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 936

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

5 órája, Jester írta:

Ez a tipikus hifisznob archetipusa:

"tudja, h van, mert olyan rendszere van" - akinek telik rá öcsi attól inkább tanulj

"Ha tényleg nem hallasz semmi változást, akkor hál' Isten, megvan a válasz a kérdésedre." - örülj neki ha süket vagy 

Te honnan tudod hogy én milyen rendszereket hallottam már amúgy?  Sehonnan...  Ezek milyen érvelések?

Tényleg milyen rendszered van otthon ha nem hallasz különbséget a kábelok között ? Kérdeztem már de te semmilyen formában nem válaszóltál

a kérdésre   Ne a mások rendszerével vitézkedjél hanem a  sajátoddal 
"Az igazi barát szemből támad."

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Just now, Vinkler said:

Alakul, alakul... Csináltam rézből tápkábelt hozzá...

Nagyszerű, az első lépés a legnagyobb, utána szinte már csak unalmasan zötyög az ember... :-)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kábelezzünk

1 minute ago, lehoako said:

Priviben tisztázzunk mindent, én abból indulnék ki, h nem "térítés" lesz, hanem demonstráció, fókuszban a hallottakkal, és nem a nem-hallottak ellenkezőjéből kell kimatekozni az elhangzottakat, amiket nem hiszünk el, mert nem jön ki papíron :-). Egynek egy pár méteres gyári Vz-t tudok hozni, jobb sajnos nincs nekem, valami hozzá hasonló, felsőpolcos réz kéne mellé. 

Nálad hogy alakul a rendszer?

Alakul, alakul... Csináltam rézből tápkábelt hozzá...

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

10 minutes ago, Vinkler said:

Csináljuk, csinaljuk! Hívjuk meg Jester fültársat is! 

Kérdeztem már, hogy milyen kábelt és milyen rendszerben? Független közepes képességű rendszer pazar lenne erre a célra.

Priviben tisztázzunk mindent, én abból indulnék ki, h nem "térítés" lesz, hanem demonstráció, fókuszban a hallottakkal, és nem a nem-hallottak ellenkezőjéből kell kimatekozni az elhangzottakat, amiket nem hiszünk el, mert nem jön ki papíron :-). Egynek egy pár méteres gyári Vz-t tudok hozni, jobb sajnos nincs nekem, valami hozzá hasonló, felsőpolcos réz kéne mellé. 

Nálad hogy alakul a rendszer?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kábelezzünk

3 minutes ago, lehoako said:

Térjünk vissza az eredeti felvetéshez, én is szeretném, ha csinálnánk ezüst-réz összevetést. Itt tartottunk, amikor megint korlátoztunk valakit a trollkodáshoz való jogában... Főleg én, főleg érzelmileg :-).

Csináljuk, csinaljuk! Hívjuk meg Jester fültársat is! 

Kérdeztem már, hogy milyen kábelt és milyen rendszerben? Független közepes képességű rendszer pazar lenne erre a célra.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Amit Mi használunk nem jó Sanyinak....

Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: -KP- »

2 minutes ago, asebestyen said:

Hogy szokták mondani? Hallgasd meg őket és döntsd el.

Remélem tudtam segíteni. 

Igen, és ha nem hallja a különbséget, akkor készítsen jobb hangfalat magának, amin meghallja 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

29 minutes ago, Vinkler said:

Ez a rating cucc totál gyerekekké tudja tenni a felhasználókat, ezen röhögök.

Egyebként szőr, néha Önről sem tudom első olvasatra eldönteni, hogy etetni jött, vagy csak szimplán érzelmi kerdést csinál egy-két dologból.

Térjünk vissza az eredeti felvetéshez, én is szeretném, ha csinálnánk ezüst-réz összevetést. Itt tartottunk, amikor megint korlátoztunk valakit a trollkodáshoz való jogában... Főleg én, főleg érzelmileg :-).

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7681

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

17 minutes ago, Sonny said:

Melyik legyen Ákos?   Éppen vennék valamit, de nem tudok dönteni.

Régen jártam ebben a topic-ban, de nem hagyom ki a jövőben 

Hogy szokták mondani? Hallgasd meg őket és döntsd el.

Remélem tudtam segíteni. 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

23 minutes ago, bitrograde said:

Szerintem a vitapartnert illeti a tisztelet, nem a véleményét, ami akár égbekiáltó ostobaság is lehet, ami adott esetben köszönőviszonyban sincs az aktuális ismereteinkkel. Tapasztalatra és azok lehetséges magyarázataira (azok sokféleségére) pedig mindenkinek tekintettel kell lennie.

Különben az ember csak bámul, mint laposföld-hívő az asztrofizikai konferencián.

Sonny

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sonny »

On 2018. 06. 04. at 8:17 PM, asebestyen said:

Jó, jó, oké, de ezüst vagy réz? 

Melyik legyen Ákos?   Éppen vennék valamit, de nem tudok dönteni.

Régen jártam ebben a topic-ban, de nem hagyom ki a jövőben 

Sonny

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sonny »

3 hours ago, Jester said:

A vakteszt eredménye akkor mutat korrekt eredményt, ha legalább 10 egymás utáni tesztből 10szer megmondod, hogy mi volt bekötve. Még így is van 0,1% esélye annak, hogy csak szerencsésen tippeltél.

Ez nem egy Bernoulli kísérletsorozat? Akkor 50% a tizediket ---- > nem sok esélyed van.

Mondjuk ruletten is ki szokott jönni 10 piros, ha a feketére teszel és már alig van pénzed 

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Szerintem a vitapartnert illeti a tisztelet, nem a véleményét, ami akár égbekiáltó ostobaság is lehet, ami adott esetben köszönőviszonyban sincs az aktuális ismereteinkkel. Tapasztalatra és azok lehetséges magyarázataira (azok sokféleségére) pedig mindenkinek tekintettel kell lennie.

Különben az ember csak bámul, mint laposföld-hívő az asztrofizikai konferencián.

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kábelezzünk

2 minutes ago, lehoako said:

Ilyen alapon minden topikban szét lehetne trollkodni az AVXet a szólásszabadságra hivatkozva, meg lehetne ovis módon minuszolgatni eszetlenül. Ja, vannak akik trollkodni meg minuszolni járnak ide, a Kábelezzünkbe, mert pont ennyit értenek a témához? Akkor bocsánat, szokjon csak ide minél több ilyen ember... 

Ez a rating cucc totál gyerekekké tudja tenni a felhasználókat, ezen röhögök.

Egyebként szőr, néha Önről sem tudom első olvasatra eldönteni, hogy etetni jött, vagy csak szimplán érzelmi kerdést csinál egy-két dologból.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

9 minutes ago, Vinkler said:

Szerintem próbáljuk meg tiszteletben tartani a másik véleményét, nem feltétlenül kell elfogadni, vagy meggyőzni a másikat.

Ilyen alapon minden topikban szét lehetne trollkodni az AVXet a szólásszabadságra hivatkozva, meg lehetne ovis módon minuszolgatni eszetlenül. Ja, vannak akik trollkodni meg minuszolni járnak ide, a Kábelezzünkbe, mert pont ennyit értenek a témához? Akkor bocsánat, szokjon csak ide minél több ilyen ember... 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kábelezzünk

Szerintem próbáljuk meg tiszteletben tartani a másik véleményét, nem feltétlenül kell elfogadni, vagy meggyőzni a másikat.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

5 perce, cables írta:

Jester nekem ilyen dolgokat ilyen elánnal  ... Ádám mondott. Nem ő vagy véletlenül? 

Nem ő vagyok. Gondolom a hitspace tulajdonosra gondolsz. 

Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7681

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

1 minute ago, lehoako said:

Az ellenvéleményhez mindenkinek joga van, nyomathatod, csak Magadból csinálsz komplett hüjét, közlöm Veled kiváló tisztelettel. 

Abban, hogy ezt csinálod, azoknak van nagy felelőssége, akik feluszítottak Téged, amikor intelligensen le is nyugtathattak volna, nekik lehetsz hálás a dezorientáltságodért. 

Srácok, ne már! 

Az objektivitás nehéz ügy a hifiben, még ha törekszik is rá az ember. Aki pedig szereti elragadtatni magát (bármely irányba), ott aztán könnyű túlzásokba esni. De egyébként nem baj az se, ez egy egyéni sport.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2324

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Jester nekem ilyen dolgokat ilyen elánnal  ... Ádám mondott. Nem ő vagy véletlenül? 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

3 minutes ago, Jester said:

Neked saját magadba kellene nézni. Elég furcsa, hogy téged ennyire frusztrál az ellenvélemény. Ez egy fórum, ahová bárki leírhatja a véleményét. Ha más, akkor más. Ez van. Ha ez nem tetszik, akkor hozz létre egy zárt csoportot ami meghívásos és ott nem fog senki belepiszkítani az ezoterikus ömlengésekbe.

Az ellenvéleményhez mindenkinek joga van, nyomathatod, csak Magadból csinálsz komplett hüjét, közlöm Veled kiváló tisztelettel. 

Abban, hogy ezt csinálod, azoknak van nagy felelőssége, akik feluszítottak Téged, amikor intelligensen le is nyugtathattak volna, nekik lehetsz hálás a dezorientáltságodért. 

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

1 perce, lehoako írta:

Rendben, zárjuk le. Jogod van funkcionálisan süketnek lenni és még verni is vele a melledet, csak kérlek, akkor nyiss egy "Ne kábelezzünk!"-topikot, vagy menjél a stúdiósba a pszeudoakusztikus meg a DSP-kütyükhöz, ahol valószínűleg tényleg nem hallható különbség egy normális meg egy frutti-kábel között. Meg is érkeztél. 

Neked saját magadba kellene nézni. Elég furcsa, hogy téged ennyire frusztrál az ellenvélemény. Ez egy fórum, ahová bárki leírhatja a véleményét. Ha más, akkor más. Ez van. Ha ez nem tetszik, akkor hozz létre egy zárt csoportot ami meghívásos és ott nem fog senki belepiszkítani az ezoterikus ömlengésekbe.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

2 minutes ago, Jester said:

Veled nem látom értelmét belemenni. A célom a szabad véleménynyilvánítás.

Rendben, zárjuk le. Jogod van funkcionálisan süketnek lenni és még verni is vele a melledet, csak kérlek, akkor nyiss egy "Ne kábelezzünk!"-topikot, vagy menjél a stúdiósba a pszeudoakusztikus meg a DSP-kütyükhöz, ahol valószínűleg tényleg nem hallható különbség egy normális meg egy frutti-kábel között. Meg is érkeztél. 

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

38 perce, lehoako írta:

Nem látod értelmét belemenni, Akkor mit csinálsz ebben a topikban a mínuszolásokkal? Mi a témában a célod? 

Köszönöm az ötletet, hidd el, hallottam pár digit kábelt is és nem véletlenül van most az bent, amelyik. Nem vakteszteken keresem a különbségeket, hanem totál látszó és látóteszteken azt, amelyik a legjobban tetszik a sok különböző közül. 

Veled nem látom értelmét belemenni. A célom a szabad véleménynyilvánítás.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”